Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(nomore @ 2014 10 03, 09:03)
Paskaičiau tą BBC straipsnį, ir taip ir nesupratau, apie ką biggrin.gif Nebaigtas kažkoks.

Jo, toks biški "lengvas" amerikietiškai publikai .
Draugė Švedijoje medike dirba, tai sakė, pas juos irgi populiarėja tokia mityba gan seniai. Bet jie negali rekomenduoti tokios dietos, nes skirdami gydymą turi remtis moksliniais tyrimais, o ne savo asmeniniais įsitikinimais. Sakė, dar nėra ilgalaikių tyrimų. Jos nuomone pliusas bent tas, kad ir kaip gerai galvotume apie švedų gerbūvį ir ekologiją, bet jie žiauriai daug "fastfoodo" perka ir jau paruošto maisto, tai bent dalis pradės gamintis maistą namuose.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 10 03, 09:21)
Geriau ir as Inositoli su foliu daugiau nei 3 men, deja mano situacija nepagerejo.

Del pieno produktu... Butent del hormoniniu sutrikimu nustojau juos vartoti, gal sudomins ir bus pravartu: http://gandralizdis....o-problema.html

Matai, mūsų situacijos priešingos (nors, žinoma, aš nežinau koks tavo E2, LH ir FSH), bet jei imti mano situaciją prieš Inofolic'o vartojimą - LH buvo 7, o FSH - 12, kartais santykis net nesiekdavo 0,5 (kai PKS atveju santykis viršija 2 ir daugiau). Juk Inotizolis viso labo yra gerinantis kiaušidžių darbą papildą - kiaušidžių darbas - užauginti kokybiškus folikulus. Va tavo atvejis yra konkretus šis (jei nevyksta O):Sutrikus hormonų gamybai kiaušidėse, mažėja moteriškų lytinių hormonų – estrogenų ir daugėja vyriškų lytinių hormonų – androgenų, todėl sutrinka mėnesinių ciklas ir ovuliacija, atsiranda vyriško tipo plaukuotumas. Kadangi sumažėja estrogenų kiekis organizme, posmegeninėje liaukoje išsiskiria daug folikulus stimuliuojančio hormono (FSH), skatinančio kiaušidėse augti folikulus ir gaminti estrogenus. Ovuliacijai neįvykus, kiaušidėse nesusidaro geltonkūnis, gaminantis progesteroną, todėl labai sumažėja progesterono kiekis organizme, o posmegeninėje liaukoje išsiskiria daug liuteinizuojančio hormono (LH), raginančio kiaušides gaminti progesteroną. . O man viskas priešingai - folikulai perauga dėl per vėlai vykstančios O.

Dėl tavo nuorodos - tai kiek tos laktozės belieka raugintuose pieno produktuose? Nebent kibirais pieną gertum. Pieno baltymai yra kitaip vertingi, jų negalime visiškai atsisakyti.

Įsivaizduoju, kaip įdomu kitoms skaityti mūsų hormonius reikalus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 03, 11:01)

Gerai, kai zmones savikritiski cool.gif
Atsakyti

Dėl tavo nuorodos - tai kiek tos laktozės belieka raugintuose pieno produktuose? Nebent kibirais pieną gertum. Pieno baltymai yra kitaip vertingi, jų negalime visiškai atsisakyti.

As nustojau tyrinetis tuos hormonus, nrs santykis mano nebudavo labia ryskiai pakites, bet faktas, kad kiausides atrodo kaip popkornas nuolatos... Tad man geriausias rodiklis - echo, kuri siaip ar taip tenka darytis gan daznai, nes buna uzsilaiko foliai ir susidaro cistos.... Anyways, dalinuosi patirtimi.

O del pieno, tai as ne tiek del laktozes, kiek del hormonu jame. Bet cia kiekvieno pasirinkimas. As kur kas mieliau kabinu kokosu piena, grietinele ir t.t. smile.gif

O del pieno riebalu vertingumo as manau kiekvienam skirtingai. As atsisakiau pries gera pusmeti pieno produktu del vienu priezasciu, ir atsisakius supratau, kad man jie netinka. Jau kelis kartus meginau ir... na ne man pieno baltymai ir nesvarbu ruge ar ne.
Atsakyti
QUOTE(katinone @ 2014 10 03, 10:15)
Gerai, kai zmones savikritiski  cool.gif

Labai ilgai nekankinsim... tik kol pastosim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 03, 11:22)
Labai ilgai nekankinsim... tik kol pastosim biggrin.gif

drinks_cheers.gif

Paskiau kankinsim kitom temom biggrin.gif
Atsakyti

Man atrodo, kad tikrai niekam netrukdo.smile.gif O kur kitur kalbėti?

QUOTE(-sky- @ 2014 10 03, 11:17)
O del pieno, tai as ne tiek del laktozes, kiek del hormonu jame.  Bet cia kiekvieno pasirinkimas. As kur kas mieliau kabinu kokosu piena, grietinele ir t.t. smile.gif 

Pieno produktus aš taip pat ramiai vartoju - viskas gerai, be jų būtų liūdna. Iš pradžių dar kažkaip mąsčiau - o gal. Bet atsibodo skaityti visus paranojinius straipsnius apie jų blogybes, apsiraminau (čia tau asmeniškai netaikau smile.gif ). O va kokoso grietinėlės ir pan. man labai neskanu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 10 03, 10:29)
Man atrodo, kad tikrai niekam netrukdo.smile.gif

drinks_cheers.gif jei galima apie odos, pilvo ar ko kito problemas kalbėti, galima ir apie hormonus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 03, 10:01)

Tai vis tik susiję su mityba. Bet laukiu jūsų patiriant mitybos ir kito gydymo pasėkmes, bei įsijungiančių į to pasekoje vyksiančią paleo nestuke.gif temą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ursula Star: 03 spalio 2014 - 11:01
QUOTE(Ursula Star @ 2014 10 03, 11:00)
Tai vis tik susiję su mityba. Bet laukiu jūsų patiriant mitybos ir kito gydymo pasėkmes, bei įsijungiančių į to pasekoje vyksiančią  paleo  nestuke.gif  temą  lotuliukas.gif

... ir taip nejučiom paleo tema perkeliama į "Nesulaukiančiųjų gandro" skyrelį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 03, 11:04)
... ir taip nejučiom paleo tema perkeliama į "Nesulaukiančiųjų gandro" skyrelį biggrin.gif

nea, reiktų į skyrelį, kur nesulaukusios sulaukia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 10 03, 11:29)
Man atrodo, kad tikrai niekam netrukdo.smile.gif O kur kitur kalbėti?

drinks_cheers.gif tikrai.. juk jeigu nenori, neįdomu/neaktualu, gali posto neskaityti... rolleyes.gif
Atsakyti