Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 07:46)
Ką valgyt pusryčiams? Pas mane jie būna atsineštiniai darbe - dažniausiai vaisiai. Nes ryte atsikėlus turiu išgerti vienus papildus, ir galiu valgyt tik po valandos - t.y. atėjus į darbą. Kolegės tai prie kavos puodo vafliukus kramsoja. Bet ir tuos vaisius kartais noris pakeist... Idėjų!!

siulyciau negert tu papildu, o pavalgyti pusrycius normalius:
kiausiniene/ skystai virstu kiausinius - uztenka 2 min - salotu is darzoviu / sultinuko isgert/ avokado/ darzoviu kose
Papildyta:
QUOTE(Gricė @ 2014 10 02, 12:40)
Na, kai neštis į darbą, truputį sudėtingiau. Esu iš išbandžiusi pietums tokį variantą: virti kapoti kiaušiniai, kokoso aliejus smulkiais gabaliukais, prieskoniai, druska. Man patiko, sotu buvo. Kitas variantas: pomidorai, varškė, alyv. aliejus.

Merginos, rašėt apie kopūstų salotas su burokėliais. Patikslinkit, prašau, nes taip ir nesupratau: žali kopūstai + virti tarkuoti burokėliai ar žali kopūstai + žali tarkuoti burokėliai?

i darba dar galima nestis salta kotleta- man skanu smile.gif su sarzoviu salotom ir suvalgyti darbe smile.gif
arba isigyti termosa maistui ir tada net silta yra tikimybe nunesti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 10 02, 19:38)
siulyciau negert tu papildu, o pavalgyti pusrycius normalius:
kiausiniene/ skystai virstu kiausinius - uztenka 2 min - salotu is darzoviu / sultinuko isgert/ avokado/ darzoviu kose

biggrin.gif nu ačiū už patarimus, bet čia tikrai labai nutolę nuo mano raciono. Privalau maitintis tuo, kas man būtų skanu arba neišsilaikysiu šioj mityboj- turi būti pilnai iškepta mėsa, kietai virti kiaušiniai... jums gerai, kad skrandis surėdytas kitaip. Jei sakytų valgyt minkštai virtus kiaušinius arba nieko - nevalgyčiau nieko. Va sultinys, daržovių miksas - kitas reikalas. Kaip sakau, mano paleo netipiškas - labiau atsisakymas pagrindinių blogybių.
Papildai, deja, būtini.
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 09 30, 10:50)
O gal kuri pasidalinsite kaip ruosiate pastarnokus?

Supjaustau forma lyg bulvės išilgai būtų supjaustytos į ketvirčius ar smulkiau, išvolioju kokosų aliejuje ir prieskonių (įmetu ir aštresnių-kari, čili) mišiny, metu ant kepimo popieriaus ir kapojam super prie šaltibarščių wink.gif

QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 30, 18:29)
O blenderis persmulkiai? Nesu bandžius, bet gal nieko gautųsi?  g.gif
Man tirkai nesąmonė, kad mūsų tema dietose. Nes čia labiau gyvenimo būdo tema, jokiu būdu ne dietos. "Dieta" klaidinantis pavadinimas...  tongue.gif

Man irgi pradžiojetaip atrodė, bet tiesiog dietos sąvoka jau kiek iškreipta...Mityboje dieta – žmogaus ar kito organizmo vartojamo maisto visuma. Nors žmonės yra visaėdžiai, jų dieta gali smarkiai skirtis dėl tradicinių, kultūrinių ar religinių įsitikinimų, sveikatos būklės ir kitų priežasčių. Skirtingos dietos gali daryti sveikatai teigiamą arba neigiamą poveikį, nes tinkamai mitybai būtinas subalansuotas ir visavertis maistas, aprūpinantis organizmą pakankamu kiekiu angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų.

QUOTE(Nidulia @ 2014 09 30, 21:12)
Jus cia su savo paleo nestumais ir gimdymais kazka man padarete, taip noriu maza leliu ant ranku pasupuoti...

Jei man užeitų, tai nueičiau draugės kurios palaikyčiau ir praeitų biggrin.gif

QUOTE(SaDa @ 2014 10 01, 14:29)
o kokias darot burokeliu salotas, as dedu saulegrazas, moliugu seklas, sezamu seklas, zirnelius (optimos, nes jie be cukraus), agurka ir alyvuogiu alieju

Virti burokėliai lazdelėm, žalios spalvos šparaginės pupelės (apvirtos, marinuotos), žalių alyvuogių, marinuotų (raugintų) agurkėlių ir ančiuvių (galima ir tuno), dar naminio majonezo, citrinos sulčių, druskytės, pipiriukų essen.gif

QUOTE(nefifi @ 2014 10 01, 14:33)
Beje, jūs valgot iškeptų vištos šlaunelių skūras?

Net labai...kolagenas lygtais... ax.gif

QUOTE(Mantilė @ 2014 10 02, 18:41)
dėkui visiems pasisakiusiems apie burokėlių įtaką šlapimui 4u.gif

Hippie- kokią cikorijos kavą tu geri- milteliais ar stiklainėlyje? kuri skanesnė?

kavos negeriu dvi savaites, o norisi kažko šilto darbe, kol saulė atsisuka į langus ax.gif

Mano anksčiau raudonuodavotikrai,dabarnebežinau, reiks ryt pasidaryt mišrainę ir stebėt lens.gif

Perkam ir geriam milteliais-panašiau į kavą blush2.gif Bet ten yra trijų rūšių, taiimam cikorijos tik, nes yra ir su kava pamaišyta.
Atsakyti
QUOTE(Hippie @ 2014 10 03, 00:28)
Jei man užeitų, tai nueičiau draugės kurios palaikyčiau ir praeitų biggrin.gif

Draugiu leliai jau studentai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 11:50)
Ar čia yra sportuojančių ir valgančių daugiau nei 3k. per dieną?

yra. pasidomek crosfitu ir paleo, usa labai populiaru, jegos sportas ir paleo mityba.
QUOTE(-sky- @ 2014 10 02, 12:12)
Is manes sportininke lb prasta, bet esu esu meginusi priverstinai. Sportuodavau  per pietu pertrauka, bet vistiek valgydavau 3 k dienoje. Tiesiog pusryciai budavo kur kas velyvesni.

As vakar savo ruteliu darzelyje "pasportavau" kol nukarpiau rozes ir is ziniju jau kone medzius isaugusiu isroviau. Po keliu valandu tokio "sporto" jau net ramaus pasivaiksciojimo nesinorejo  blush2.gif

[quote=" voresta ",2014 10 02, 12:46]
daug sporto nėra lygu sveikata. Man juokas ima iš tų sveikuolių, kurie cukraus prisiryja, o paskui po keletą val aria, kad jis taukais nevirstų,
ir labai priimtina tokia fizinė veikla
[/quote

taip, daug sporto nera lygu sveikata, rekomenduojama iki 1 val treniruote, kad nesoktu kortizolis i dangu, streso hormonas, kuris vel gali salygoti tai, kad zmones sportuoja, plusa su prakaitu, o svoris dar net auga doh.gif
efektyviausios jegos treniruotes, su svoriais, hanteliais, stangomis, cardio, begiojimo maziau. Arba 10-15 min cardio tokio, kad negaletum pakalbeti tuo metu cool.gif
Kaip ir raudonojoje knygoje rase, mes turime savo kaulams, raumenims duoti darbo, "svorio", "nuovargio", kad jie galetu stipreti ir augti, nes jei su jais nedirbame, tada jie dūli ir trupa, nyksta. ax.gif
Atsakyti
Labas rytelis visoms,

as is karto su klausimu. Ar kuri eate naudojusios indikacines juostele rugstingumui nustatyti. Uzsisakiau tokiu paprastuciu juosteliu - raso kad ir seiliu, ir slapimo , ir vandens tugstingumui matuoti tinka. Nu ir ka - nzn kaip rezultatus skaityti. Ar is karto imerkus, ar palaukti... bet apdziuvusi ta juostike geltona kaip buvus tampa. HELP!!!!

QUOTE(Hippie @ 2014 10 03, 00:28)
Supjaustau forma lyg bulvės išilgai būtų supjaustytos į ketvirčius ar smulkiau, išvolioju kokosų aliejuje ir prieskonių (įmetu ir aštresnių-kari, čili) mišiny, metu ant kepimo popieriaus ir kapojam super prie šaltibarščių wink.gif

Dekui Hippie, meginsim smile.gif Kol kas troskiniuose pernelyg intensyvus skonis, kiek primena saliero sakni g.gif

Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 21:19)
Kaip sakau, mano paleo netipiškas - labiau atsisakymas pagrindinių blogybių.
Papildai, deja, būtini.

Man kaip tik atrodo, kad viskas labai normaliai pas tave - tas elementarus paleo taigi ir nerašo apie žalią mėsą (ar klystu?). Čia labiau kita pusė, kiek ana patikrina - irgi velniai žino. O temoje viskas labai sumalta į vieną (čia ne blogąją prasme, tik pastebėjimas).smile.gif
Man tik keista, kad tau sviestas su sūriu - jau per riebu. Gal todėl, kad pačiai pieno riebalai visai nesukelia tokio jausmo. Kaip tik skanu, malonu, galėčiau - užmurkčiau prie to varškės bliūdo.biggrin.gif Va riebi mėsa - kas kita. Negaliu negaliu, iš karto skrandyje bjaurus jausmas, o nuo kokių kremzlių-gyslų išvis žiaugčioju. Bet kadangi teigiama, kad parduotuviniuose mėsos riebaluose vis tiek nieko gero nėra, o gauti iš kaimo neturiu galimybių, tai gal nieko tokio.

O kokie papildai gali būti būtini? unsure.gif

QUOTE(-sky- @ 2014 10 03, 09:17)
Nu ir ka - nzn kaip rezultatus skaityti. Ar is karto imerkus, ar palaukti...

Šiaip po 15 sekundžių. Nebent prie juostelių ką kito rašo?smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zomša: 03 spalio 2014 - 08:32
QUOTE(zomša @ 2014 10 03, 09:29)

Šiaip po 15 sekundžių. Nebent prie juostelių ką kito rašo?smile.gif

Tai va, kad nieko neraso, tik duota gradacija pgl spalvas. Ten tokie paprasti lakmuso popiereliai. Meginsiu 15 sek smile.gif
Atsakyti
Sveiki, matyt neblogai pasaulyje išpopuliarėjo paleo valgytojai, dar trumpas straipsniukas iš BBC: http://www.bbc.com/c...-like-a-caveman
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 10 03, 08:29)
Man kaip tik atrodo, kad viskas labai normaliai pas tave - tas elementarus paleo taigi ir nerašo apie žalią mėsą (ar klystu?). Čia labiau kita pusė, kiek ana patikrina - irgi velniai žino. O temoje viskas labai sumalta į vieną (čia ne blogąją prasme, tik pastebėjimas).smile.gif
Man tik keista, kad tau sviestas su sūriu - jau per riebu. Gal todėl, kad pačiai pieno riebalai visai nesukelia tokio jausmo.
---
O kokie papildai gali būti būtini?  unsure.gif

Stengiuos susidaryti sau tokį meniu, kad į maisto valgymą žiūrėčiau kaip į šventę, o ne kaip į katorgą. Atsisakydama blogybių, stengiuos bent iš leidžiamų paleo produktų pasidaryti kažką skanaus - tebūnie kartais tai ir nėra visai sveika - perkepta mėsa, kaitinamas pieno baltymas ir pan. O dėl pieno riebalų - supranti, aš galvoju, kad net ne riebume esmė. Gal šiaip kad su sviestu paprastam pavidale (ne kepime) niekada nedraugavau - net sumuštinius darydavaus su permatomu sluoksniu, o jei kas užtepdavo storiau - nusigriebdavau. Čia labiau skonio nei riebumo reikalas. Juk jogurtus mėgstu kuo riebesnius biggrin.gif
O kas liečia pieną dar - gryno pieno negeriu nei aš, nei mama, nei sesuo nuo mažumės. Fu. O pieno produktai - kefyras, varškė, jogurtas - labai skanu! Čia gal voresta labiau išgvildentų šitą mintį, bet manau, kad tiesiog nepatinka pieno skonis, o ne kokie tai netoleruotini fermentai ar dar kažkas g.gif
--
Vartoju inozitolį su folio rūgštim kiaušidžių veiklai gerinti/stimuliuoti. Per 4 mėn. vartojimo tyrimai stebėtinai pagerėjo!

Aš iš tų, kur man su paleo svoris krenta. O kuo labiausiai džiaugiuos, kad kasdien išėjimu į wc (kartais sunkiau, kartais lengviau, bet išeina biggrin.gif). Tiesa, dar ant veido išenda viens kitas baltas inkširiukas, bet nekliudo.
Atsakyti
Paskaičiau tą BBC straipsnį, ir taip ir nesupratau, apie ką biggrin.gif Nebaigtas kažkoks.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 03, 09:56)
Stengiuos susidaryti sau tokį meniu, kad į maisto valgymą žiūrėčiau kaip į šventę, o ne kaip į katorgą. Atsisakydama blogybių, stengiuos bent iš leidžiamų paleo produktų pasidaryti kažką skanaus - tebūnie kartais tai ir nėra visai sveika - perkepta mėsa, kaitinamas pieno baltymas ir pan.  O dėl pieno riebalų - supranti, aš galvoju, kad net ne riebume esmė. Gal šiaip kad su sviestu paprastam pavidale (ne kepime) niekada nedraugavau - net sumuštinius darydavaus su permatomu sluoksniu, o jei kas užtepdavo storiau - nusigriebdavau. Čia labiau skonio nei riebumo reikalas. Juk jogurtus mėgstu kuo riebesnius biggrin.gif
O kas liečia pieną dar - gryno pieno negeriu nei aš, nei mama, nei sesuo nuo mažumės. Fu. O pieno produktai  - kefyras, varškė, jogurtas - labai skanu! Čia gal voresta labiau išgvildentų šitą mintį, bet manau, kad tiesiog nepatinka pieno skonis, o ne kokie tai netoleruotini fermentai ar dar kažkas g.gif
--
Vartoju inozitolį su folio rūgštim kiaušidžių veiklai gerinti/stimuliuoti. Per 4 mėn. vartojimo tyrimai stebėtinai pagerėjo!

Aš iš tų, kur man su paleo svoris krenta. O kuo labiausiai džiaugiuos, kad kasdien išėjimu į wc (kartais sunkiau, kartais lengviau, bet išeina biggrin.gif). Tiesa, dar ant veido išenda viens kitas baltas inkširiukas, bet nekliudo.

Geriau ir as Inositoli su foliu daugiau nei 3 men, deja mano situacija nepagerejo.

Del pieno produktu... Butent del hormoniniu sutrikimu nustojau juos vartoti, gal sudomins ir bus pravartu: http://gandralizdis....o-problema.html

Beje mano pamineta knyga - The Natural Diet Solution for PCOS and Infertility - siulyciau perskaityti. Is esmes rekomenduojama PKS gydymo dieta atitinka paleo (ne primal), visi procesai aptari ir tai, kaip maistas veikia hormonus ir kiausidziu bukle.
Atsakyti