Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(" voresta " @ 2014 10 02, 08:45)
nefifi, aš neščiaus varškės su grietine indelyje ar varškės sūrio porą riekučių perteptų storai sviestu- pusryčiai turi būt riebesni ir sotūs. Ir man visai tai tiktų prie kavos su tikra grietinėle.

apsieisiu be sviesto, o sūrio kątik papirkau kaimiško, gero thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 01, 22:09)
Jau pereinam prie dviejų kartų valgymo. Vyras labai mėgsta varškę su grietine, ar varškės sūrį.
Tiesa, kaliaropių lapai irgi tinka troškinimui, neišmeskit.



Smagu, kai abu šeimoje sutariate dėl mitybos, ir nereikia vyrui atskirai kažko gaminti.

QUOTE(Laukinė prerija @ 2014 10 02, 07:13)
toks apsirijimas rodytu hormonu netvarka? gal dienos eigoj angliu padauginate? ar kava geriate?
as su paleo buvau priaugus svorio, dabar ridenu vel zemyn, beveik atsisakiau vaisiu, pasilikau viena obuoli per diena ir tai pries sporta ir vakare buna normaliai su alkiu, nebebuna kazkokiu suoliu ar persivalgymo. O ir siaip valia sustiprejo ax.gif  ax.gif

Net nežinau, rado skydliaukę padidėjusią, bet su hormonais jos gerai. Gal koks kitas laikrodukas neveikia. Šiaip pasirengimas tyrimui, tai tie angliavandeniai tik iš daržovių.

O svorio, tai 1 kg ataugo,iš dviejų numestų per pasirengimą.
Papildyta:
QUOTE(Nidulia @ 2014 10 01, 20:57)
O kas tau darys tyrima?


Rokas manau.

QUOTE(nefifi @ 2014 10 01, 21:18)
Informacijos tiek daug, ir ji tokia skirtinga, kad nesuprasi, kur tiesa....
sportai. Blondinės protas po pertraukos pasirinkti vieną sunkiausių treniruočių  huh.gif


http://www.homosanit...medzio_saldumas
Papildyta:
Man patinka šiurpinti koleges. Pasakiau, kad ant dietos, o po to atsinešu varškės su kalnu grietinės arba lašinių paltį biggrin.gif

Sako, žiūrėkit į dietininkę kokiu riebius lašinius valgo biggrin.gif
Papildyta:
Kuo skiriasi gliukozė nuo sacharozės? Gliukozė – monosacharidas su 6 anglies, kuri įeina į daugelio žmogaus vartojamų angliavandenių sudėtį, atomais. Sacharozė – disacharidas, apjungiantis gliukozę su fruktoze. Taigi būtent fruktozė (vaisinis cukrus) daro didžiausią žalą, nes per daug stimuliuoja insulininį atsaką organizme, kuris paleidžia grandininę reakciją, iššaukiančią daugelį degeneratyvinių susirgimų.

Žala, kurią sukelia augalinių riebalų vartojimas, vienaip ar kitaip siejasi su laisvųjų radikalų oksidacija. Žala, kurią sukelia fruktozės vartojimas, taip siejasi su laisvaisiais radikalais. Patologinis senėjimo procesas lemiamas fruktozės vadinamas glikacija.

Jei jau vartoti cukrų, tai geriau vartoti gliukozės ar laktozės pavidale, tai yra bulves, ryžius ir retkarčiais pieną. Angliavandenius vartoti būtina, bet jie yra skirtingi. Geriausi iš jų kopūstuose (ypač brokoliuose) ir ankštiniuose (pupelėse, žirniuose, lęšiuose). Štai šie angliavandeniai ir yra kalniečių-ilgaamžių mitybos pagrindas. Morkose ir burokėliuose esantis karotinas neutralizuoja juose esančio cukraus poveikį.
Papildyta:
Kai kam galvose ėmė plevėsuoti klausimas „o kaip medus?“. Tiesa paprasta: cukrus ar meduje, ar slyvoje yra cukrus ir nuo medaus naudos tiek, kiek ir nuo saldainio. Glikacija, perdirbant organizmui fruktozę, dešimt kartų viršija glikaciją nuo gliukozės. Todėl, kai iš ko nors girdite apie medaus ar vaisių „natūralumą“ ir „naudą“ – galite drąsiai nekreipti dėmesio į paistalus. Jei jau vartojate su maistu angliavandenius, tai juose turi būti bent jau gliukozė, o ne fruktozė. Idealus tokių teisingų krakmolingų angliavandenių pavyzdys – bulvės ir ryžiai.

Fruktozės vartojimas yra antroje lyderio vietoje tarp žmogaus mirtingumo priežasčių – antra po polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (aliejaus ir su juo gamintų produktų) vartojimo.
Papildyta:
Jei jau renkatės vaisius maistui, tai rinkitės tokius, kuriuose yra daugiau gliukozės, o ne fruktozės. Fruktozė, tam, kad paversti ją energija, turi būti pirma paversta į trigliceridus (riebalus), o tik po tie trigliceridai galės būti panaudoti kaip energetinis substratas. Gliukozė turi galimybę keliauti tiesiai į Krebso ciklą ir būti paversta tiesiai energija – ATP.

Po šios informacijos perskaitymo kai kam galvose susigeneruos mintis: bet juk vaisiai yra natūralus produktas ir juose esanti fruktozė yra mums naudinga. Taip, naudinga, bet tik tuomet, kai vaisiai subręsta ir valgomi tik tuo metu. Kada tai įvyksta? Rudenį. Po rudens kas seka? Žiema. Taigi fruktozės paskirtis gamtoje yra mums padėti sukaupti energetinį substratą – riebalus organizme tam periodui, kai sumažės maisto, tai yra žiemai. Šiltuose kraštuose – sausros periodui. Mes gi juos šlamščiame 365 dienas per metus, nes juos lengvai galime įsigyti. Vaisiai yra natūralūs, bet jie skirti tik tiems, kurie ir gyvena natūraliai – žiemai nekonservuoja kompotų ar uogienių, nekrauna obuolių ar kriaušių į šaldytuvus ar šaldiklius.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 07:46)
Ką valgyt pusryčiams? Pas mane jie būna atsineštiniai darbe - dažniausiai vaisiai. Nes ryte atsikėlus turiu išgerti vienus papildus, ir galiu valgyt tik po valandos - t.y. atėjus į darbą. Kolegės tai prie kavos puodo vafliukus kramsoja. Bet ir tuos vaisius kartais noris pakeist... Idėjų!!



QUOTE(" voresta " @ 2014 10 02, 08:45)
nefifi, aš neščiaus varškės su grietine indelyje ar varškės sūrio porą riekučių perteptų storai sviestu- pusryčiai turi būt riebesni ir sotūs. Ir man visai tai tiktų prie kavos su tikra grietinėle.


va va, aš dažnai taip darau: varškės sūris su sviestu smile.gif ir vaikai mano šitą labai pamėgo.

Aš irgi namie pusryčių nevalgau, o valgau darbe iškarto ir pusryčius, ir pietus. Tai dažniausi mano variantai:
visokie varškės variantai: grūdėtoji arba ne su įvairiom daržovėm.
Arba tiesiog daržovių mišrainė ar salotos su reikiamu kiekiu kokių nors riebalų, kartais ir su kokiais mėsytės gabaliukais.
Arba vėl salotos su virtu kiaušiniu.
Pas mane darbe dar tokia "komplikacija": maistas neturėtų skleisti kvapų
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo san: 02 spalio 2014 - 10:09
Labas rytas damutes!


Vakar pas mus buvo nedarbadienis, tad kad lepinau vyreli: keliau jautienos didziausia kepsni, jautiena net ir as megstu medium kepta. Vyro pageidavimu pagaminau jam pievagrybiu ir riebios grietineles padazo, pati paragavus eilini karta isitikinau, kad pieno produktai man nedraugai... Bet kepsnys buvo dieviskai skanus. Uzsipirkau sviezios jautienos tokios kad mmmm.... geriau neminesiu kainu, o susikoncentruosiu ties sviezumu ir skanumu smile.gif gaila buvo i saldikli kisti sad.gif

Vakarienei gaminau erienos burgerius - su svogunu, cesnaku, smulkinta cukinija ir petrazolem. NU patys paciausi, sakiau nuo siol tik is avienos kepsiu burgerius, ypac kai pastaroji pas mus pigesne uz jautiena. Beje, pasiskaicius apie tas formeles isradau saviski buda, gal kam bus naudingas - turejau tokia metaline formele kiausiniams kepti, na toks ratas ir tiek su kiek aukstesniais krastais. Tai va su juo suformavau tuos burgerius, gerai suspaudziau ir laikesi puikiai, nors dejau viena nedidukeli kiausini.

Su kiausiniais pas mus badas sad.gif Kol atostogavom net 3 pereksles uzsedo ant kiausiniu, tai dabar beda, nes per diena tik 4 -6 kiausinius mus likusios padeda. Tai va del to kiausiniu deficit pas mane pusryciai tampa vis panasesni I pietus, siryt troskini valgiau pusryciams ir bullet proof kavos pasidariau pirma karta. Nors kava buvau kaip ir metus, tai tokia kavasiuse su ghe ir kokosu pienu suejo lb puikiai. Galvoju gal ta pati su arbata ar gera kakava iseitu padaryti g.gif

Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 10 02, 11:22)
Labas rytas damutes!
Uzsipirkau sviezios jautienos tokios kad mmmm.... geriau neminesiu kainu, o susikoncentruosiu ties sviezumu ir skanumu smile.gif gaila buvo i saldikli kisti sad.gif
ir va- užšaldyta /atšildyta jau nenebus tokia- šaldamas vanduo suplėšo ląsteles ir atšildyta mėsa jau nebebūna tokia sultinga.
QUOTE
Su kiausiniais pas mus badas sad.gif  Kol atostogavom net 3 pereksles uzsedo ant kiausiniu,

tai kokia temperatūra pas jus žiemą nusimato, kaip jos tuos vištukus išvedžios?
Aš tai tokiu laiku jau nebeleidžiu perėt-atimu kiaušinius, nes žiema ant nosies.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 02, 11:30)
ir va- užšaldyta /atšildyta jau nenebus tokia- šaldamas vanduo suplėšo ląsteles ir atšildyta mėsa jau nebebūna tokia sultinga.


Va va, puikiai ta zinau, todel ir gaila buvo saldyti. Bet jautienos sviezios pas mus gauti nedaznai pasitaiko, tad emiau daugiau, bent zinosiu, kad mano saldiklyje buvo karta saldyta, o ne neaisku kiek kartu kol iki parduotuves nukeliavo.

QUOTE(" voresta " @ 2014 10 02, 11:30)
tai kokia temperatūra pas jus žiemą nusimato, kaip jos tuos vištukus išvedžios?
Aš tai tokiu laiku jau nebeleidžiu perėt-atimu kiaušinius, nes žiema ant nosies.


Mb irgi atimineja, bet vat kol buvom isvyke, tai bardakas - liko be prieziuros ir atsitupe sad.gif Nors as nelabai ismanau sioje srityje, bet kiausiniu pas mus ziema gal net daugiau buna, vasara joms per karsta matyt smile.gif Na ir ziema pas mus tokia, kad nakti buna +10, tai jau salta skaitosi.
Atsakyti
Ar čia yra sportuojančių ir valgančių daugiau nei 3k. per dieną?
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 11:50)
Ar čia yra sportuojančių ir valgančių daugiau nei 3k. per dieną?


Is manes sportininke lb prasta, bet esu esu meginusi priverstinai. Sportuodavau per pietu pertrauka, bet vistiek valgydavau 3 k dienoje. Tiesiog pusryciai budavo kur kas velyvesni.

As vakar savo ruteliu darzelyje "pasportavau" kol nukarpiau rozes ir is ziniju jau kone medzius isaugusiu isroviau. Po keliu valandu tokio "sporto" jau net ramaus pasivaiksciojimo nesinorejo blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(-sky- @ 2014 10 02, 11:40)

Mb irgi atimineja, bet vat kol buvom isvyke, tai bardakas - liko be prieziuros ir atsitupe sad.gif Nors as nelabai ismanau sioje srityje, bet kiausiniu pas mus ziema gal net daugiau buna, vasara joms per karsta matyt smile.gif  Na ir ziema pas mus tokia, kad nakti buna +10, tai jau salta skaitosi.

norėč tokios žiemos savo vištom, gal galėčiau jas pas tave atostogų atsiųsti? lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(-sky- @ 2014 10 02, 12:12)
Is manes sportininke lb prasta, bet esu esu meginusi priverstinai. Sportuodavau  per pietu pertrauka, bet vistiek valgydavau 3 k dienoje. Tiesiog pusryciai budavo kur kas velyvesni.



daug sporto nėra lygu sveikata. Man juokas ima iš tų sveikuolių, kurie cukraus prisiryja, o paskui po keletą val aria, kad jis taukais nevirstų,
ir labai priimtina tokia fizinė veikla
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 10:07)
apsieisiu be sviesto, o sūrio kątik papirkau kaimiško, gero  thumbup.gif

Kodel be sviesto?
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 10 02, 10:07)
apsieisiu be sviesto, o sūrio kątik papirkau kaimiško, gero  thumbup.gif

100 gr varškės turi ~ 20 gr baltymo, bet riebumas dažnai būna mažesnis, o jei tai dar pusryčiai, tai papildomas riebalas visai nieko.
Atsakyti
QUOTE(ivetacom @ 2014 10 02, 11:47)
Kodel be sviesto?

per riebu, nepraryju.
Papildyta:
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 02, 11:51)
100 gr varškės turi ~ 20 gr baltymo,  bet riebumas dažnai būna mažesnis,  o jei tai dar pusryčiai, tai papildomas riebalas visai nieko.

kai pirkau sūrį Maxėj, riebiausias, kokį radau buvo gal 22 proc,tai sprangumo nesvietiško. Tai šitas turėtų būti kokių 35 tikrai g.gif
O šiaip skaniausia man varškės sūrį kepti su kiaušiniais ant ghi, apsirijimas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 02 spalio 2014 - 11:56