Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

Bet kad ne autoimuninį protokolą skaitei, tai galėčiau garantuoti. biggrin.gif Geriau gal vis dėlto pradėti nuo jo. Bent dalimi.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 10 01, 14:38)
+ sugadinti gyvuliniai baltymai ir riebalai.
žaliavalgystei visai pritarčiau, jei ji nebūtų  vien veganiška.
Papildyta:

negadink gero daikto cukrumi, nono.gif  nesvarbu kad anas medum vadinasi.

Lizinas taip pat sunaikinamas kai baltyminiai produktai ruošiami su cukrumi ir saldikliais (saldi varškė ir sūreliai, saldus jogurtas ir t.t.).

Papildyta:

žuvis šalto rūkymo, karšto rūkymo- sugadinta, geriau nevalgyt. visa kita- visai tinka.

Tai ir lašinukai šalto rūkymo tinka. O ką pati valgote? Koks maistas, kokie produktai racione?
Šiaip tai su pagrindiniu valgiu valgant vaisius ar nesigauna tas pats kas baltymas su cukrumi?

QUOTE(nefifi @ 2014 10 01, 14:40)
matai kaip... aš valgau medų su koriu, jis skaitomas pačiu vertingiausiu iš visų medų biggrin.gif Tikiu, kad piktnaudžiaut negalima, bet  manau, kad medaus cukrus yra sveikiausias iš visų galimų cukrų (po vaisių)  g.gif  Gal neveltui apie medų tiek daug gerų dalykų prirašyta, ką?  g.gif

Mano supratimu fruktozė, kurios dauguma meduje, vaisiuose, net žalingesnė už gliukozę.
Papildyta:
Man tai kelinta diena tokie apsirijimo priepuoliai užeina, ypač vakare namo grįžus. O po to rodos net šonai plyšta. Gal baltymų trūksta?

Gerai, kad apsirijimas Paleo ribose. Bet ir svoris auga. Vis tik daug lemia ir kiekis, ir valgių dažnumas.
Šeštadienį jau tyrimas, tikiuosi nenusivažiavau unsure.gif

Gal yra žinančių, kas skatina kolageno ir elastino gamybą?
Atsakyti
Sveikos, o aš va susigundžiau plantanu pasmaguriauti. Tai labai skanu, vieną pernokusi iškepiau, pasibarsčiau cinamonu mmm....kaip tikri miltiniai blynai. O kitą žalesnį išsikepiau-kaip tikros bulvės. Gerai kad jų pas mus retai būna ir brangūs, o tai nejuokais galima užsikabliuoti.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 10 01, 10:26)
drinks_cheers.gif galima galima galima smile.gif

biggrin.gif aciu

QUOTE(nomore @ 2014 10 01, 12:20)
Man rodos, visi tie produktai puikiausiai derinasi su whole.

valio valio, bus receptų  bigsmile.gif

aciu aciu, naudosim mirksiukas.gif

jau jau greit, dar biski kantrybes blush2.gif

QUOTE(" voresta " @ 2014 10 01, 13:38)

žuvis šalto rūkymo, karšto rūkymo- sugadinta, geriau nevalgyt. visa kita- visai tinka.

zinau zinau kad tik salto, tokio ir naudosim....nu man taip uzeina toks noras valgyti nemegto maisto, kad kartais atrodo is proto iseisiu....niekad nevalgiau alyvuogiu - dabar juodai noriu, nemegau vieno avokado - dabar taip skanu man jis....ir zuvies noriu rukytos, juros eserio blush2.gif

aciu uz patarimus biggrin.gif
Atsakyti
Šis tas apie vaisius:

http://www.youtube.c...h?v=lrZHbqh7i2g
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 10 01, 20:21)
Šeštadienį jau tyrimas, tikiuosi nenusivažiavau  unsure.gif

O kas tau darys tyrima?

As siandien gaminau "ziemine misraine" tik supaprastinta varianta. Rauginti kopustai, tarkuotas virtas burokas, alyvuogiu aliejus. Teisingame variante dar pjaustomos kubeliais virtos morkos ir svoguno galvute, bet ir supaprastintas variantas skaniai suejo.
Skanios salotos: Gabaliukais supjaustyta virta vistienos krutinele, pakepinti svogunai, grybai, naminis majonezas.
Papildyta:
Gal yra žinančių, kas skatina kolageno ir elastino gamybą?

Iš lizino kuriasi sąnarių kolagenas.
Lizino yra gausu raudonoje mėsoje, vištienoje, kalakutienoje, išrūgose, varškėje
Lizinai sunaikinamas kai baltyminiai produktai ruošiami su cukrumi ir šaldikliais (saldi varškė ir sūreliai, saldus jogurtas ir t.t.).
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 10 01, 19:21)
Mano supratimu fruktozė, kurios dauguma meduje, vaisiuose, net žalingesnė už gliukozę.

Informacijos tiek daug, ir ji tokia skirtinga, kad nesuprasi, kur tiesa....

Nu prisičiūdinau šiandien sporte... aišku, kad iki sporto nuo paskutinio valgymo buvo praėjusios 5 valandos - pati kalta. O pietūs buvo 2 vištos šlaunelės su daržovių mix salotom. Po 2 mėn sporto pertraukos po 20 min užkrito ausys, tada apsvaigo galva, tada supykino, tada pagulėjau salėj, kol biškutį atsigausiu, tai tuo ir baigės mano sportai. Blondinės protas po pertraukos pasirinkti vieną sunkiausių treniruočių huh.gif
Atsakyti
Tai ir lašinukai šalto rūkymo tinka. O ką pati valgote? Koks maistas, kokie produktai racione?
retkarčiais valgau pati savo gamybos rūkytus gaminius. Būna ir lašinio ir naminės dešros- bet tai ne kasdien, daugiau kokiam svečiui ant stalo padėt. pvz iš paskutinio minipigo išrūkiau 4 paltis (po 1,5kg) lašinių, išdalijau vaikams po vieną, likusios mudviem užteks pusei metų. Rūkyti gaminiai nėra labai sveika.
Mudviejų su vyru racionas labai paprastas, kuo mažiau gaminti- dabar dažniau troškiniai- kas papuolė. Pvz ryte buvo tarkuota kaliaropė su morka,su grietine ir po 4 kiaušinius skystai virtus. Vakare virti tarkuoti burokėliai+poras+ alyvuogių aliejus su porą min pakaitintos mėsos gabaliukais. Jau pereinam prie dviejų kartų valgymo. Vyras labai mėgsta varškę su grietine, ar varškės sūrį.
Tiesa, kaliaropių lapai irgi tinka troškinimui, neišmeskit.

Šiaip tai su pagrindiniu valgiu valgant vaisius ar nesigauna tas pats kas baltymas su cukrumi?
aš taip nevalgau. Uogos, vaisiai tik atskirai. Ir jų ne kilogramais.

Gerai, kad apsirijimas Paleo ribose. Bet ir svoris auga. Vis tik daug lemia ir kiekis, ir valgių dažnumas.

tai gerai, kad šiek tiek šiuo metu priauga, bus ką žiemą prarasti biggrin.gif kai valgymai bus retesni.
Atsakyti
Papildyta:
Man tai kelinta diena tokie apsirijimo priepuoliai užeina, ypač vakare namo grįžus. O po to rodos net šonai plyšta. Gal baltymų trūksta?

toks apsirijimas rodytu hormonu netvarka? gal dienos eigoj angliu padauginate? ar kava geriate?
as su paleo buvau priaugus svorio, dabar ridenu vel zemyn, beveik atsisakiau vaisiu, pasilikau viena obuoli per diena ir tai pries sporta ir vakare buna normaliai su alkiu, nebebuna kazkokiu suoliu ar persivalgymo. O ir siaip valia sustiprejo ax.gif ax.gif
Atsakyti
Ką valgyt pusryčiams? Pas mane jie būna atsineštiniai darbe - dažniausiai vaisiai. Nes ryte atsikėlus turiu išgerti vienus papildus, ir galiu valgyt tik po valandos - t.y. atėjus į darbą. Kolegės tai prie kavos puodo vafliukus kramsoja. Bet ir tuos vaisius kartais noris pakeist... Idėjų!!
Atsakyti
Idomu del tu burokeliu, vakar irgi valgiau ir nieko, jokiu raudonu sisiu, o visada ir man ir visiems seimos nariams spalva keitesi, ne karta apie tai kalbejome, maniau, kad tai normalu. Maziukui burokeliai nelabai tinka, bet labai idomu jam patikrinti. Uzvakar per metus pirma karta sloga islindo, net truputi temperatura pakilo, bet rodos jau siandien beveik sveikas. Gerklytei purskala su greifruktu seklu ekstraktu purskiau keleta kartu, labai veiksmingas.
Atsakyti
nefifi, aš neščiaus varškės su grietine indelyje ar varškės sūrio porą riekučių perteptų storai sviestu- pusryčiai turi būt riebesni ir sotūs. Ir man visai tai tiktų prie kavos su tikra grietinėle.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 02 spalio 2014 - 08:46