Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 30, 15:12)

va, kokios techninės gudrybės, ačiū!
Atsakyti
Rasa, apie burokus ir sysiaus spalva jau buvom uzvede kalba, tai lyg ir visos merginos pasisake, kad po buroku sysiaus spalva pakinta.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 30, 16:53)
Rasa, apie burokus ir sysiaus spalva jau buvom uzvede kalba, tai lyg ir visos merginos pasisake, kad po buroku sysiaus spalva pakinta.
Pakinta negynčitinai - bet ar tai rodo žarnyno pralaidumą? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 30, 17:01)
Pakinta negynčitinai

Kad, sakyčiau, tikrai ginčitynai. Niekada to nepastebėjau. rolleyes.gif

Čia kažkoks pirmas pasitaikęs (gal nerimtas) tekstas, bet visi iš esmės rašo tą patį.

Betacyanins can cause beeturia because they don’t always break down in the digestive system of some people. The reasons for this are still a little uncertain; it has been suggested that, at low stomach acid pH, the compounds are broken down, and that when the stomach acid is not as strong, this does not occur. Therefore, the compounds are able to pass through the remainder of the digestive system, absorbed through the intestinal walls in the colon into the bloodstream, then filtered out by the kidneys and into the urine.

Ir čia.

This discolouration of the urine, to red or pink, after eating beets is called beeturia. It’s caused by the betalain pigments in the beets, breaking down and being excreted. The stomach acid and the flora of the gut play an important role in breaking down the pigments in food, so if they are low or compromised you may experience beeturia. [...] When you are low in stomach acid, your body is not able to metabolize and assimilate beetroot pigments properly.

Ir t.t.
Pagrinde, kaip suprantu, siejama su skrandžio rūgštingumu.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 30, 17:32)
Kad, sakyčiau, tikrai ginčitynai. Niekada to nepastebėjau.  rolleyes.gif
Vau, tikrai, ačiū 4u.gif Tai gan lengva nustatyti ir kiaurą žarnyną g.gif Niekada nebūčiau pagalvojusi. Dar vienas įrodymas, kad man trūksta skrandžio rūgšties (gal ir h.pylori dėl to veši). Bet pastaruoju metu, kai tik pradedu ją naudoti, pradeda skaudėti skrandį... Gal šitų per didelė Betaine HCl dozė (1.04 g) Beje, šiam vakarui kaip tik verdu burokėlius bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 30, 17:01)
Pakinta negynčitinai - bet ar tai rodo žarnyno pralaidumą?  bigsmile.gif
ne, tai nerodo žarnyno pralaidumo.
Bet ir patologija nelaikoma.

Spalva
Sveiko žmogaus šlapimas – šviesiai-intensyviai geltonos spalvos. Spalva priklauso nuo inkstų koncentracinės galios ir nuo šlapime esančių pigmentų (urochromo, uropoetino ir urobilinogeno).
1) Fiziologiniai spalvos pokyčiai – valgant daug dažų turintį maistą (burokėliai, mėlynės).
2) Patologiniai spalvos pokyčiai:
• raudona (kraujas);
• ruda su žalsvu atspalviu, alaus (tulžies pigmentai geltos atveju);
• balta (daug fosfolipidų);
• juoda (vartojant daug vaistų).

Mano irgi nusidažo. Ir mano vyro.
Atsakyti
QUOTE(Rasa:) @ 2014 09 30, 17:49)
Beje, šiam vakarui kaip tik verdu burokėlius  bigsmile.gif

Va eisiu ir aš burokėlių pirkti. Iš principo. biggrin.gif Ir stebėsiu. lens.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 30, 17:51)
ne, tai nerodo žarnyno pralaidumo. Bet ir patologija nelaikoma.
Mano irgi nusidažo. Ir mano vyro.
Reiškia ir jums trūksta skrandžio rūgšties, beje, ir žarnyno flora ne kokia ax.gif Pasirodo, netgi yra toks testas (zomšos nuoroda) - specialiai valgomi burokėliai, kad patikrinti.
Dabar galvoju - štai kodėl man slenka plaukai (nepasisavinu nei iš maisto, nei iš papildų reikalingų medžiagų). Tai kaip ir tas pats, kas kiauras žarnynas g.gif
When you are low in stomach acid, your body is not able to metabolize and assimilate beetroot pigments properly. Chances are the same thing is happening for a lot of other foods you are eating. Being able to digest and absorb the vitamins and minerals in your food is very important for your health. If we can’t absorb our B12, we get tired. A lack of zinc will affect our immune system and thousands of the body’s processes. The partial digestion of proteins can cause havoc in the system, as they get absorbed in large portions into the bloodstream. Other factors involved may include an imbalance of the gut flora, the liver, and iron or B12 deficiencies.
Atsakyti
Bet - kita vertus - rašo, kad tai (rūgštingumas ir kita) turbūt yra pati realiausia prielaida, nors 100% nėra aišku.
Tai suprask, žmogus, kaip nori. Vis dar mąstau, kad reikia mažiau sukti galvą tam tikrais klausimais.biggrin.gif
Aš puoliau gūglinti dėl to, kad niekada to pas save nepastebėjau, ir tokį faktą išgirdau pirmąkart.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 30, 17:11)
Va eisiu ir aš burokėlių pirkti. Iš principo. biggrin.gif Ir stebėsiu.  lens.gif

Sia savaite edu burokus, praeita irgi kelis kartus kapojau, niekas nenusidaze.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 30, 14:30)
O tu kepeneles su peiliu sukapok, juk jos minkstutes, sukaposi kaip tyrele.

Tiksliai bigsmile.gif ačiū už paprotinimą bigsmile.gif kaip čia kažkas ir sakė - kada viską suvalgyt, ko primąstai, kad nori? biggrin.gif nėr kada apie jokius kitokius maistus galvoti. laukia eilėj jautiena, ir širdelių užsipirkau, paskutiniu metu aš jų siaubingai noriu. ir va, kepenėlių kotletai išsvajoti biggrin.gif o valgyt ima norėtis tik dukart per dieną jau man, žiema, matyt, artėja biggrin.gif
sėdim, vadinasi, dietų skyrelyje, o visos kalbos ne apie tai, kaip susilaikiua nuo to, nuo ano, baisiai norėjau ėst, o va atlaikiau, o kaip aš kankinuosi, kiek gramų nukrito ir tt ir pan., o apie maistus, jų ruošimą ir pirkimą biggrin.gif toks vaizdas, kad amžiais valgom valgom valgom, daug ir skaniai biggrin.gif išvarys mus į receptų skyrelį tuoj lotuliukas.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 09 30, 15:53)

nea, pas man nėra tokio reikalo, ir niekada nebuvo. bet burokus ryju dažnai, o dabar ypatingai, traukia konkrečiai.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 14:17)
nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.

O blenderis persmulkiai? Nesu bandžius, bet gal nieko gautųsi? g.gif

QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 17:47)
sėdim, vadinasi, dietų skyrelyje, o visos kalbos ne apie tai, kaip susilaikiua nuo to, nuo ano, baisiai norėjau ėst, o va atlaikiau, o kaip aš kankinuosi, kiek gramų nukrito ir tt ir pan., o apie maistus, jų ruošimą ir pirkimą biggrin.gif toks vaizdas, kad amžiais valgom valgom valgom, daug ir skaniai biggrin.gif išvarys mus į receptų skyrelį tuoj  lotuliukas.gif
nea, pas man nėra tokio reikalo, ir niekada nebuvo. bet burokus ryju dažnai, o dabar ypatingai, traukia konkrečiai.

Man tirkai nesąmonė, kad mūsų tema dietose. Nes čia labiau gyvenimo būdo tema, jokiu būdu ne dietos. "Dieta" klaidinantis pavadinimas... tongue.gif
Atsakyti