Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

As meldziuosi, kad manes nepradetu prie miltiniu ir visokiu saldesiu/sausainesiu/spurgesiu ir tt traukti. Jau dabar skonio receptoriai durniuoja. Iki pietu apetitas kaip alkano zveries, o po pietu sleikstulys ir mieguistumas.
Atsakyti
QUOTE(ativas @ 2014 09 26, 17:50)

aga, gaila. pas jus ten salta jau tikriausiai.
o kur ta laukine zuvi uzsisakineji? ir as noriu biggrin.gif

Visai neseniai uzsisakiau is Amazones Henry & Lisa's Natural Seafood Wild Alaskan Pink Salmon,MW Polar Kipper Snacks, perkant didziuli kieki (kuri issidalinau su draugem), gavos labai labai pigiai (lyginu su parduotuviu kainom). be to, kalbant ir apie sv zuvi (ne skardinese, ne saldyta), Amazonej daznai geru pasiulymu buna tokiu prekiu, kurias ukiuose ar parduotuvej tesiog neipirksi. As anksciau Whole Foods apsipirkinedavau, kai atvaziavau i Jav, tai ten kainos dieve padek.
Uzsisakiau dideli kieki Oregon kreveciu is VitalChoice. Grasslandbeef turi nebloga pasirinkima, man patiko ju organu desra, taukai, tik gan brangu (turi jie ir zuvu, juros gerybiu). Siaip mesos turiu is kur gaut, tai i tas parduotuves labiau esu orientuota del zuvu, juros gerybiu. Siai minutei daugiau pusapiu neatsimenu, neturiu po ranka saraso, bet Paziurek paleofoodmall puslapi, jie ten Jav parduotuves surase su geresniais paleo prekiu variantais, is ten ir sau atsirinkau, kur zuvies ieskot.

O pas mus visai nesalta, sortai ir maike i trasa thumbup.gif Nors buvo jau iki 8 laipsniu nukrite, prigasdino, bet matyt nuteikinejo saltom naktim, nes jos jau rudeniskos.
Atsakyti
Taip, as ir manau, kai neturiu labai rimtu sveikatos bedu, kurias galima pataisyti maistu, tai ta sudetis ir nerupi. Dabar, kai emiau kitaip valgyti, nustebau, kad nuotaika pagerejo. (Gal tai del glitimo, nzn., bus matyti praejus menesiui, ar nebus pms. ) Tai ir ta sudetis maziau rupi. Nes nu neturiu rimtu sveikatos bedu. Esu tikrai didesne smalize uz jus visas. Pardej eidavau i saldainiu skyriu pirmiausiai. Na gal iki Kaledu taip ar mazdaug taip atlaikysiu. Paskui pameginsiu sugrizti link peragaiciu. Ziuresim ar cia viskas prasideda nuo maisto. Bet tai kodel traukia prie to, kas nesveikiausia. Spurgesiu, gardesiu, tortesiu ir pan. Taip turetu atrodyti, kas man skanu, tai ir sveika. Jei spurga skani, tai ir sveika smile.gif Gliukoze, smegenu maistas :)Svoris mano mazesnis negu turi but. Bet oda mano nelabai grazi. Ji tokia buvo visa gyvenima, nepriklausomai nuo gyvenimo salygu. Mano mama ir sesuo turi panasia oda. Kai laukiuosi, tada buna grazi oda. Tai maniau, cia tikrai hormonu problema. Virskinimo problemu neturiu.
MamaMamaMama, kas tai per paleo duona. Gal koki receptuka bigsmile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 26 rugsėjo 2014 - 19:50
Nesu stipri biochemijoje ax.gif , tačiau šiame straipsnyje lyg teisingai rašo ir vaizdžiai aiškina Krakmolas - žudikas
Ir dar - padėkit atsipainioti. Rezistentiškas krakmolas - gerai ar blogai? Rokas seminare aiškino, kad stabdo virškinimo procesus skrandyje, dėl susidariusio gelio dvylikapirštėje žarnoje sutrinka riebalų bei baltymų virškinimas ir jie patenka į storąjį žarnyną. Taigi - blogai.
Tačiau rusiškame portale LOW CARB HIGH FAT, kuriame pabrėžiami tie patys mitybos principai, kaip ir paleo, aiškinama, kad rezistentiškas krakmolas reikalingas žarnyno mikroflorai - Полезный крахмал...
Kažkaip labai dažnai susiduriu su prieštaravimais: kas kenkia vienam - reikalingas kitam - be to kito pakenks dar kitam - ir sugrįžęs smogs pirmajam g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 26, 18:46)
As meldziuosi, kad manes nepradetu prie miltiniu ir visokiu saldesiu/sausainesiu/spurgesiu ir tt traukti. Jau dabar skonio receptoriai durniuoja. Iki pietu apetitas kaip alkano zveries, o po pietu sleikstulys ir mieguistumas.

Jei trauks, bet nepradėsi, tikriausiai ie apsiramins. smile.gif O šiaip gerai jautiesi?
P.s. tavo profesoriui išvis nesakyčiau kad nestuke.gif , ne jo reikalas. Tegul pats pamato kai matysis ir sulaukia kol grįši po akademinių. lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 26, 19:35)
Taip, as ir manau, kai neturiu labai rimtu sveikatos bedu, kurias galima pataisyti maistu, tai ta sudetis ir nerupi.

Aš dažniausiai nesuprantu ko tu apskritai paleo mityboje ieškai.
Odos problemos jau rodo sveikatos sutrikimą. Per mažas svoris, žvėriškas potraukis saldumynams taip rodo sveikatos sutrikimus. Tik gal pačiai sunku įsivardinti kas iš ties yra blogai.
O jei kyla minčių pasvirduliavimas atsisakyti peragaičių ir juos vėl kažkada pradėti valgyti tai čia išvis nuobodaus mėnulio pasakos. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 26, 13:02)
O sitas paleo tai ar ne tas pats kaip ketogenine dieta  : Spintoje guli du dideli vafliniai saldainiai. Nu tai tikrai kaip narkotikas, negaliu ziuret.  Prieinu, atidarau, uzdarau. Gal suniui atiduot. doh.gif Is esmes, aisku, sitas paleo gerai, del sveikatos. Bet prarandu TOKI MALONUMA.  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Cia tikrai ne ketogenine dieta, juk darzoviu kalnas yra pagrindas.
Nejau nera gyvenime malonesniu dalyku nei saldainis? Liudnoka, jei tik saldainiai gali suteikti tikra malonuma. Mat koks setonas tas cukrus, vo uzvalde tavo smegenis.
Ir as buvau ziauri smalize, pasislepusi saldainius laikiau, edziau nakciai, kai visi sugule ir nemato/ neatims. O jei baigdavosi saldainiai, kibdavau I kondensuoto pieno skardine. Na ir prisizaidziau iki toooooooookiu odos problem, kad galva nusipjauti ruosiausi ir t.t.
nesidziauk, kad dabar tau atrodo, jog neturi sveikatos problem, jos neklausia kada pasirodyti o tiesiog nugriuna is giedro dangaus. Jau geriau palaikyti esama gera sveikata nei ja remontuoti ir atstatineti, kuomet ji jau pagriuva, subyra. Kapitalinis remontas daug ilgesnis procesas nei tiesiog tvarkos palaikymas. Taip ir tau su tom bandelem ir gera sveikata, nezinai kada uzgrius bedeles.

QUOTE(mėnulis @ 2014 09 26, 20:35)
Bet tai kodel traukia prie to, kas nesveikiausia. Spurgesiu, gardesiu, tortesiu ir pan. Taip turetu atrodyti, kas man skanu, tai ir sveika. Jei spurga skani, tai ir sveika smile.gif Gliukoze, smegenu maistas :)Svoris mano mazesnis negu turi but. Bet oda mano nelabai grazi. Ji tokia buvo visa gyvenima, nepriklausomai nuo gyvenimo salygu. Mano mama ir sesuo turi panasia oda. Kai laukiuosi, tada buna grazi oda. Tai maniau, cia tikrai hormonu problema. Virskinimo problemu neturiu.
MamaMamaMama, kas tai per paleo duona. Gal koki receptuka  bigsmile.gif ?

O matei narkomana, kuris taip paprastai mestu narkotikus? Cukrus kai kuriose salyse oficialiai pripazintas legaliu narkotiku. O juk karta paragaves negali sustoti, ane?
Jei valgai spurgas, bandeles, saldainius ir pyragaicius o svoris vistiek per mazas, tai jau rodo, kad turi problem.
Bet tu paskaityk pati savo postus, net juokas ima, kai tu beveik kiekviename poste megini kazkaip isteisinti pyragaicius ir spurgas lotuliukas.gif
Sakai pameginsi po kurio laiko pyragaiciu paesti? O kam, juk jau dabar pajautei , kad pagerejo nuotaika, kai be ju esi. Ka tu nori patikrinti? Dvirati is naujo israsti? Galiu pasakyti kuo tai baigsis - tu juos ir vel esi kaip anksciau, nes narkotiku paragavus greitai grizta buves apetitas jiems. Dabar tau abstinensija. Islauktum, tai ir praeitu tos kancios ziurint I saldaini spintoje. Ir dar suniui atiduoti, ka jis tau blogo padare? biggrin.gif
O kodel sunys serga zmoniu ligomis - vezys, miomos, augliai ir panasiai? Nes seriami tuo paciu maistu, kuri valgo dauguma zmoniu, Net sauso edalo pagrinda sudaro grudai, tai ir serga tuo paciu, kuom serga grudaedziai, cukraedziai zmogai.

O man nuo vakar pastrigo skrandis:( O jau pastovus pyrst, tai apskritai nervina, Jauciu, kad reikia su vaisiais risti, ber labai bijau, kad svoris nepakristu, juk pienisku nevalgau. Dabar jau 56 sveriu, tai noreciau bent jau islaikyti arba kelis dar uzsiauginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 26 rugsėjo 2014 - 21:29
Bet tai kodel traukia prie to, kas nesveikiausia. Spurgesiu, gardesiu, tortesiu ir pan. Taip turetu atrodyti, kas man skanu, tai ir sveika. Jei spurga skani, tai ir sveika smile.gif

O kur atsakymas kodėl traukia prie vodkės, cigarietų, narkatos ir svetimų diedų ar bobų? Pradžioj didelis malonumas, toliau - priklausomybė. Nepastebėjau nei pas nieką priklausomybės daržovėm ar vandeniui biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolė*** @ 2014 09 26, 22:27)

Nepastebėjau nei pas nieką priklausomybės daržovėm ar vandeniui  biggrin.gif

Pas mane priklausomybe siuo metu briuselio kopustams ir avokadams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 26, 21:30)
Pas mane priklausomybe siuo metu  briuselio kopustams ir avokadams biggrin.gif

Ale Nidulia negovori, kaip ten pas tave su rūkymu? Ką lengviau mest per bortą - cigaretes ar avokadus? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 26, 22:08)

O man nuo vakar pastrigo skrandis:( O jau  pastovus pyrst, tai apskritai nervina, Jauciu, kad reikia su vaisiais risti, ber labai bijau, kad svoris nepakristu, juk pienisku nevalgau. Dabar jau 56 sveriu, tai noreciau bent jau islaikyti arba kelis dar uzsiauginti.

O kaip svoris grizta, auga pilvukas, ar nejauti jo?
Atsakyti
QUOTE(Jolė*** @ 2014 09 26, 22:41)
Ale Nidulia negovori, kaip ten pas tave su rūkymu? Ką lengviau mest per bortą - cigaretes ar avokadus?  biggrin.gif

nu jo, avokada lengviau buc metusi:DD

QUOTE(ivetacom @ 2014 09 26, 22:56)
O kaip svoris grizta, auga pilvukas, ar nejauti jo?

Jau uzaugo nuo 50/51 iki 56. Pilvas kazkoks pasiputes, kaip truputi nescias sliekas.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 22, 22:10)
O dar veido oda labia megsta avokadus. Kai valgote avokada, palikite dvi plonas riekeles paakiams. Labai gerai prilimpa, galima visa pavakare vaikscoti su jomis po akimis. O jei pasiliksite didesni gabaleli, tai visa veideli apsimozokite ir vaiksciokite sau namie, po to siltu vandeneliu nuplaukite. Labai minksta ir svelni, pamaitinta ir padrekinta palieka oda. Pameginkit, nepasigailesit.

Niu brač, ryt reiks kokosu plaukus, o veido odą avokadu išsimozot smile.gif

QUOTE(Nidulia @ 2014 09 25, 20:57)
man neisyra. O kuom dar tu juos klijuoji?

Aš, tai niekuo, padriką faršą metu,man kotetai išyra be džiuvėsėlių.

QUOTE(Rigedora @ 2014 09 26, 10:25)
kai kotletai byra keptuvej-labai patogu juos silikonineese keksiuku formelese kept -ir sultingi gaunas ir nebyra wink.gif

Idėja thumbup.gif

QUOTE(MamaMamaMama @ 2014 09 26, 16:27)
as neperku farso parduotuveje isvis, perku tiesiai pas ukininka, kuris paprasytas prie manes ir gyvuli paskers, ispjaystys ko noriu, ir mesa sumals. Kazkas minejo, kad orkaitej burgerius kepa , as pas savo ukininka paprasau padaryti is maltos mesos burgerius , ta prasme jie turi tokia faina forma, kurioj suspaudzia malta mesa, suformuoja, graziai ja sudeda man ir as sau grizus sumetu i keptuve , iskepu, jie islieka idealios formos (kaip kad mcdonalds kokio cheesburgerio "mesgalis"). Toki megstam mes uzsidet ant duonos (paleo) , perteptos avokadu ar naminiu majonezu, ar namine pomidoru tyre, salotu, pomidoru, agurku ir turim rimta sumustini  Kartais ant sitos mesytes dedu cesnako, pomidoru riekes (dar mozarelos....

Man įtartinas faršas, kuris suspaustas stovi formoje" ax.gif Koks paleo duonos receptas?

Bet tai kodel traukia prie to, kas nesveikiausia. Spurgesiu, gardesiu, tortesiu ir pan. Taip turetu atrodyti, kas man skanu, tai ir sveika.

Gliukoze, smegenu maistas smile.gif

Smegenys kaltos smoke.gif -priklausomybė umn.gif Kaip ir visiems kitiems narkotikams.

biggrin.gif so what? Niu matykim toliau savo nosies.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Hippie: 27 rugsėjo 2014 - 00:49