Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

kaitinta varske nera tinkamas maistas.
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 09 30, 10:16)
Ar valgot šaldytas daržoves?

Beje, nežinau, kaip jūs, bet aš seniau niekad nevalgydavau patisonų. O, pasirodo, jie visai skanūs, kažkas tarp bulvės ir cukinijos, ne tokie vandeningi, kaip pastarosios.

valgom, ir patisonus valgiom, kai tik turim. valgom beveik viską, kas vadinasi daržovėmis biggrin.gif aišku, dabar man tik pasvajoti apie tai, nu bet ateis šventė ir į mano kiemą.

QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 12:36)
o kaip kukurūzų miltai, ar draugauja su paleo?

Ne visada turiu galimybę nusinešt pietų į darbą iš namų, bet kai nueinu į valgyklą, tai praktiškai nėra ką valgyt (nors sąrašas ilgas) - jei kepsnys - tai žinai, kad bus išvoliotas kur nors, maltiniai, savaime suprantama, su džiūvėsiais, žodžiu, jokio GRYNO maisto. Tai mažiausia blogybė man atrodo sriubos, kuriose yra bulvių - jų nerankioju - kažin, ar toj lėkštelėj susidarys pusė bulvės  g.gif  Šiandien ėmiau vištos kepsny, kuris, žinoma, buvo išvoliotas miltuose, bet kiek įmanoma buvo, nukrapščiau tos plutelės  doh.gif žodžiu, pasityčiojimas, bet nėr ką daryt.

nedraugauja, bet, matyt, kiekvienas turi savo kažkokį produktą, kurį vartoja, nedraugajantį su paleo biggrin.gif

o su viešu maitinimu, tai tikrai bėdos... neišeina maisto iš namų neštis? g.gif

papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada biggrin.gif pardavėjos buvo cielos dvi.
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 15:08)
hm

papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada  biggrin.gif pardavėjos buvo cielos dvi.

Jo, siandien jos dviese dirbo. Ir as siandien pirkau, bet kryzmini kumpi is po prekystalio man istrauke, vitrinoje nebuvo jo. O ka pirkai? Antrekotus ar kokia kita dali? Antrekotu man vel svieziai pripjauste nes prekystalyje labai stori gabalai buvo sudeti.
Siandien nugalejo visas mesas kiaulienos kotletukai su vistos kepenelemis ir raugintais kopustais:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 30 rugsėjo 2014 - 14:15
pirkau kumpį, bet pamiršau, kad kryžminio reik prašyt biggrin.gif nu, bus matyt, kaip su paprastu bus.ryt prasinešiu biggrin.gif

nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nomore: 30 rugsėjo 2014 - 14:18
kam gaila gyvuliukų, lai amino rūgštis gauna iš tarakonų. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 15:17)
pirkau kumpį, bet pamiršau, kad kryžminio reik prašyt biggrin.gif nu, bus matyt, kaip su paprastu bus.ryt prasinešiu  biggrin.gif

nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.

niu blembaci, mergos, nepamirskite sakyti, kad norite kryzminio kumpio.
Ir as neturiu mesmales,is anytos atsitempiau:) Dar ir svoguneli imaliau I kiaules/kepeneliu farsa.O tu kepeneles su peiliu sukapok, juk jos minkstutes, sukaposi kaip tyrele.
Man sie kotletai primena mociutes kepenines desras, kuomet ju prigamindavo papjovus kiaule. Man jos virtos buvo pacios skaniausios. Ideja, galima juk prisikimsti paciai tokiu desru, zarneliu juk yra pirkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nidulia: 30 rugsėjo 2014 - 14:30
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 14:08)
papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada  biggrin.gif pardavėjos buvo cielos dvi.

vakar kepiau jautienos kepsnį, bet ant kiek esu tūpa kas liečia gyvulių dalis, tai pasakiau - duokit, kad kepsniams tiktų, bet pigesnę, nei išpjovą. Kažkokį davė su biški lašinio, bet vistiek nemoku jautienos kept- nors skonis gavos geras, bet biški guminė. Bet kadangi ne visi restoranai moka iškepti jautieną skaniai, tai sau atleidžiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 30, 15:17)

Juk irgi gyvis o dar dazais laikrastiniais prisertas biggrin.gif:D
Atsakyti
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 14:08)
nedraugauja, bet, matyt, kiekvienas turi savo kažkokį produktą, kurį vartoja, nedraugajantį su paleo  biggrin.gif

bet klausimas tada vistiek išlieka - jei norisi kokių kotletukų ar varškėčių, kaip tą masę sulipdyt...
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 15:48)
vakar kepiau jautienos kepsnį, bet ant kiek esu tūpa kas liečia gyvulių dalis, tai pasakiau - duokit, kad kepsniams tiktų, bet pigesnę, nei išpjovą. Kažkokį davė su biški lašinio, bet vistiek nemoku jautienos kept- nors skonis gavos geras, bet biški guminė. Bet kadangi ne visi restoranai moka iškepti jautieną skaniai, tai sau atleidžiu biggrin.gif

u kauliuku? Tai gal antrekota ir pirkai. As viena puse apkepu o kai perverciu, sumazinu ugni ir dangciu uzdengiu, pabaigoje atidengiu ir dar siek tiek pakepa. Man minksta gaunasi. Sau tai verduosi ta kryzmini.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 30, 14:54)
u kauliuku? Tai gal antrekota ir pirkai. As viena puse apkepu o kai perverciu, sumazinu ugni ir dangciu uzdengiu, pabaigoje atidengiu ir dar siek tiek pakepa. Man minksta gaunasi. Sau tai verduosi ta kryzmini.

be kaulo, gal kokia nugarinė, galvoju?
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 15:50)
bet klausimas tada vistiek išlieka - jei norisi kokių kotletukų ar varškėčių, kaip tą masę sulipdyt...
Aš daržoves tarkuoju smulkesne burokine trintuve, kur skylutės apie 2 mm, tada daržovės neišleidžia daug skysčio, tešla nepavandenyja. Jei dedu bananą - jį tarkuoju normalia burokinę trintuve. Vietoj miltų dažniausiai dedu sutarkuotą patį kokosą (su ta pačia smulkiąja trintuve) - man taip dar skaniau, nei su kokoso miltais. Ir žinoma, kiaušinių nepagailėt - 2 vienam asmeniui. Tešlą į keptuvę dedu bokšteliais, lėtai, kad spėtų sutraukti apačią - tada neišskysta blynas.
Dar viena gudrybė - pradžioje nedėti daug riebalo, nes tešla išsibėgios riebalų kanalėliais (kai šiek tiek apskrus blyneliai - galima pridėti, jei norisi riebalų).
Man vartosi gražiausiai (žinoma, atsargumo reikia mirksiukas.gif )

Pavydžiu, moteros, jums - visi tie terminai: antrekotai, steikai, kryžminiai kumpiai, išilginės, skersinės išpjovos... doh.gif na, švelniai tariant, man vienodai šviečia blush2.gif Man geriausiai bet kokią mėsą sumalus dėti virti/kepti mažučiukais gabaliukais - tada laaabai greit išverda ir visada minkšta ax.gif
Beje, nors ir turiu mėsmalę, dažniau naudoju... blenderio tą žemesnį indelį su didesniu S formos peiliuku - nesumala, tačiau labai puikiai sukapoja mėsą thumbup.gif

Ir dar - kaip ten iš tikrųjų su tuo burokiniu sysiu? ax.gif Negaliu patikėti, kad toks primityvus ryšys būtų... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasa:): 30 rugsėjo 2014 - 15:22