Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(san @ 2014 09 30, 12:16)
Aš naudoju taip ir ten, kaip ir morkas (bet tik karštuose patiekaluose).


Meginsiu snd troskinti su darzovem ir jautiena...

Vakar sauksta graikisko jogurto suvalgiau su agurkais (tzatziki) nu ir ka sad.gif Snd jauciasi, kad jis buvo suvalgytas. Nes visa kita tvarkingai, tai tik si galiu kaltinti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 29, 22:19)

dekui, Nidulia! o ten svtgaliai ji buna? nes man imanoma ten tik svtgali nuvaziuot

Buna,
As jau uzsipirkau mesu ir nezinau ka pasigaminti, nes noriu visko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 09 30, 12:31)
tarkim juoduko biskvitas, o kremą kokį g.gif kažką iš kokosų kremo daryt, ar kokius obuolius+baltymas su želatina g.gif  gal dar kokių minčių yra?


Avokadas su kakava ar karciu sokoladu ir bananu.
Avokadas su karciu sokoladu ir medum.
Saldytas bananas su saldytom uogom ir kokoso pienu, siek tiek zelatinos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 13:41)
Sveikos,
o jūs kuo keičiat miltus? Aš klausiu apie tuos atvejus, kai noriu ką nors sukibinti. Kažkada valgiau laaaaabai skanius varškės/morkų blynelius, bet ten dedas 2 v.š. manų. O jei juos pakeitus migdolų miltais ar kuo kitu?
Pan kaip čia



labai skaniai blyneliai atrodo, bet as kiek kepiau su midolu miltais tai man viska sugadino, jie visu pirma issuasina per daug maista, ir siaip man gaunasi taip neskaniai. Tai dabar nebent kukuruzu miltu idedu.
Atsakyti
Sugalvojus, kuo pakeisti miltus, tai šitas tortas atrodo visai nice.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 30, 12:24)
labai skaniai blyneliai atrodo, bet as kiek kepiau su midolu miltais tai man viska sugadino, jie visu pirma issuasina per daug maista, ir siaip man gaunasi taip neskaniai. Tai dabar nebent kukuruzu miltu idedu.

o kaip kukurūzų miltai, ar draugauja su paleo?
Amarcord, o jau grožis torto biggrin.gif Nors man cukinija tai tikrai neper labiausiai patinkanti daržovė, vaikystėj užsitraumavau matyt, kai mama iškepė aliejuj cukinijų griežinėlius, o man viskas išlipo lauk nuo tos besiveliančios masės burnoj biggrin.gif

Ne visada turiu galimybę nusinešt pietų į darbą iš namų, bet kai nueinu į valgyklą, tai praktiškai nėra ką valgyt (nors sąrašas ilgas) - jei kepsnys - tai žinai, kad bus išvoliotas kur nors, maltiniai, savaime suprantama, su džiūvėsiais, žodžiu, jokio GRYNO maisto. Tai mažiausia blogybė man atrodo sriubos, kuriose yra bulvių - jų nerankioju - kažin, ar toj lėkštelėj susidarys pusė bulvės g.gif Šiandien ėmiau vištos kepsny, kuris, žinoma, buvo išvoliotas miltuose, bet kiek įmanoma buvo, nukrapščiau tos plutelės doh.gif žodžiu, pasityčiojimas, bet nėr ką daryt.
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 30, 10:46)
tai jei sunaus ir jei laiketes paleo, ir norejote torto - juk visada galima pagaminti ji paciai smile.gif ir valgyti smile.gif


Kadangi gimtadienis sūnaus ir pas jį svečiuose buvo apie 15 draugų, tai nesiryžau kepti eksperimentinio torto vien dėl to, kad laikausi tam tikrų mitybos principų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 09 30, 13:31)
o kokių tortų galima pasidaryt? be kakavos, riešutų, pieno, kad tiktų autoimuniniam protokolui  bigsmile.gif gerai aš čia noriu, aniaaa?  lotuliukas.gif bet pas mus gimtadieniai prasideda, tai vis tiek turėsiu kept.... tarkim juoduko biskvitas, o kremą kokį g.gif kažką iš kokosų kremo daryt, ar kokius obuolius+baltymas su želatina g.gif  gal dar kokių minčių yra?


radau toki pudinga:
Ingredientai:
- 1 gerai prinokęs vidutinio dydžio avokadas,
- 1/2 puodelio datulių (1 valandą pamirkytų šiltame vandenyje),
- 2 1/2 valgomojo šaukšto kakavos miltelių,
- 1/4 puodelio vandens,
- 1 1/2 valgomo šaukšto medaus,
- žiupsnelis jūros druskos.
Viską dedame į blenderį ir malame - iš pradžių lėtu rėžimu pamažu didinant iki "high speed/turbo" kol masė gausis vientisa. Pudingą galima valgyti iš kart, tačiau skonis bus dar geresnis, jei jį bent kelias valandas palaikysite šaldytuve.

bet gal datules galima bananu pakeisti ir pertepti biskvitus.
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 13:36)


Ne visada turiu galimybę nusinešt pietų į darbą iš namų, bet kai nueinu į valgyklą, tai praktiškai nėra ką valgyt (nors sąrašas ilgas) - jei kepsnys - tai žinai, kad bus išvoliotas kur nors, maltiniai, savaime suprantama, su džiūvėsiais, žodžiu, jokio GRYNO maisto. Tai mažiausia blogybė man atrodo sriubos, kuriose yra bulvių - jų nerankioju - kažin, ar toj lėkštelėj susidarys pusė bulvės  g.gif  Šiandien ėmiau vištos kepsny, kuris, žinoma, buvo išvoliotas miltuose, bet kiek įmanoma buvo, nukrapščiau tos plutelės  doh.gif žodžiu, pasityčiojimas, bet nėr ką daryt.

mano nuomone, didžiausia visuomeninio maitinimo blogybė- kepimas tuose pigiuose aliejuose. Dar tie prieskoniai su skonio stiprikliais.
Dėl tų kelių gramų miltų, jei neturi autoimuninių problemų, nesijaudinčiau.
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 30, 13:07)
mano nuomone, didžiausia visuomeninio maitinimo blogybė- kepimas tuose pigiuose aliejuose. Dar tie prieskoniai su skonio stiprikliais.
Dėl tų kelių gramų miltų, jei neturi autoimuninių problemų, nesijaudinčiau.

gal ir taip... aš nelabai žinau, kas tos autoimuninės ligos, save laikau beveik sveiku žmogum g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amarcord @ 2014 09 30, 10:16)
Ar valgot šaldytas daržoves?





valgom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 12:41)
Sveikos,
o jūs kuo keičiat miltus? Aš klausiu apie tuos atvejus, kai noriu ką nors sukibinti. Kažkada valgiau laaaaabai skanius varškės/morkų blynelius, bet ten dedas 2 v.š. manų. O jei juos pakeitus migdolų miltais ar kuo kitu?
Pan kaip čia


pamaciau situos blynelius ir taip uzsimaniau varskeciu wub.gif
vat geras klausimas su kuo sukibint butu geriausia, turi tapiokos, migdolu, kokosu miltu. Su kokosu ir mogdolu miltais ka kepiau nesigavo biggrin.gif tapiokos nebandziau dar smile.gif o ir apskritai kaip suprantu cia gausis kaip kaitintas baltymas.. ar tinkama valgyt turint candida?
Atsakyti