Įkraunama...
Įkraunama...

Paleo mityba

QUOTE(nefifi @ 2014 09 28, 15:22)
Maca naudojam abu su vyru (mes abu turim vaisingumo bėdų) - rašo, kad apskritai hormonus subalansuoja, o kokiu principu ten viskas vyksta - neturiu supratimo. Mano TESTO kaip ir geras, grybauja lyt. hormonai. Ai, nepakenks.

Uoj tikrai nejuokaukit su tokiais ale vitaminais.Ypac jei turite PKS maca jums gali net ior pakenkti, nes jei testosterono kiekis padidejes, tai Maca jo tik padidins, o kokia grandinine reakcija istiks kitus hormonus ... doh.gif
Gydykites maistu smile.gif

QUOTE(nefifi @ 2014 09 28, 21:47)
na, jei ir būnam durni, tai ne ant tiek biggrin.gif Ne, įtariama, kad mano 1.5m nepastojimo priežastis yra būtent hormonų disbalansas (tai reiškia, kad tie hormonai, kurie nenormoj, pagėrus kokių papildų pasidaro norminiai, bet išsibalansuoja koks kitas hormonas, ir taip pasaka be galo). Moterims maca labiau energizuojantis reikalas. O vyrui testosterono mažoka, tai dėl to kartais pageria. Ko jis tik negeria....

Tai hormonu neisityrei? Nes mano pacios nepastojimo priezastis PKS - hormonu disbalansas, istiras ir patvirtintas, plius mano pacios isanalizuotas ir peranalizuotas, kad turbut galiu magistrini apsigint sia tema. KAd vyrui maca tai ok, ypac jei truksta testosterono, bet del disbalanco tavo testosteronas gali ir be macos pagalbos buti ties virsutine riba, tad jis tau nieko nesureguliuos. Jei lb nori kazka gerti siulau pameginti inosiloti kartu su folio rugstimi - tai B grupes vitaminai. Nors geriausia tai issitirti, o tik tada remontuoti save smile.gif

QUOTE(ukutis @ 2014 09 29, 09:47)
Sveikos,
patarkit ką pagal Paleo galima pagaminti iš:

1. raudono kopūsto (violetinis man jis labiau atrodo).
Kaip jį raugti, kad toks aštrus nebūtų. Pasodinau 5 vnt., tai ir užaugo gražuoliai visi. Vieną sueksperimentavau šiaip ne taip... praktiškai mėnesį po truputį viena pati valgiau, nes šeimai per stiprus skonis doh.gif Vyras sako, kad "kaip čią jį valgyt, jei net kirminai jo nemėgsta"...
(anksčiau su actu ir cukrumi kartumą nugesindavau, tai šiek tiek ir vyras valgydavo).

Nzn pas mane jis siaip nekartus, bet as tai tiesiog dievinu patroskinti sviestuke ir finale balzamiko acto gero be cukraus. O jei tavo kartokas, gal tai istaisytu jei gamintum kartu su karamelizuotais raudonais svogunais.
Apsirijimas su kokiu mesgaliu.O siaip ir vietoj deserto as ji galiu kimst, bet sis man skianus tik siltas.

QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 29, 10:31)
Mano kruopa puikiai isitaisius pilve, pagal dydi 6sav ir 1d.

DZIUGESYYYYS! Malonaus nesiojimo smile.gif)) nestuke.gif

QUOTE(nomore @ 2014 09 29, 11:35)
kažkas minėjo, lyg sky, kad troškina su balzamiko actu ir alyvuogių aliejumi  g.gif  žodžiu, greitai eikit kruat receptų į blog'ą  biggrin.gif

ME me! Tik dabar jau al alieju pakeiciau ghe - nu dievu maistas wub.gif wub.gif

Del blogo PRISIZADU pajudinti reikalus, bet labai noreciau ir pagalbos, kad noretu prisideti, nes paskutiniu metu laiko truksta. O jei kas turi kokiu receptuku tai galeciau sumesti i psl (su visom pageidaujamom nuorodom i asmeninius blogus ar kur kitur), tik vardan estetinio grozio siulau visus receptus su realiomis foto deti, nes as - prisipazinsiu- receptus renkuosi pagal foto.

Emmm... as nesikisau i jusu diskusijas apie odos problemas, nes pati negaliu labai skustis apart fakto, kad turiu paveldetus kapiliarus pavirsiuje, tad esu paaugliskai nuraudusi biggrin.gif NA tiksliau atsikrauscius i siltus krastus ir su metais tie kapiliarai ima listi, gydymo nera, tad tenka nuolat, NUOLAT tepti veidus apsauginiais kremais sad.gif Lb nemegstu to daryti... Bet mano klausimas ne apie tai.
Mano visa nugara nusejo miniatiuriniai spuogeliai verysad.gif VAkar vakare net ir veidas vietomis tokiais nuejes buvo, tokie tarsi riebaliniai, negilus ir lb nedidukai. Veidas snd puse velnio, bet nugara ir rankos vis dar nubertos sad.gif
Taip dar nebuvo. Kadaise rankos nuo peties budavo siek tiek pabertos, bet ne tooookiais kiekiais... jau tada zinojau, kad tie berimai nuo makaronu ir kito sh, bet dabar net neisivaizduoju nuo ko sad.gif Any ideas? blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -sky-: 29 rugsėjo 2014 - 11:16
QUOTE(-sky- @ 2014 09 29, 11:10)
Tai hormonu neisityrei? Nes mano pacios nepastojimo priezastis PKS - hormonu disbalansas, istiras ir patvirtintas, plius mano pacios isanalizuotas ir peranalizuotas, kad turbut galiu magistrini apsigint sia tema. KAd vyrui maca tai ok, ypac jei truksta testosterono, bet del disbalanco tavo testosteronas gali ir be macos pagalbos buti ties virsutine riba, tad jis tau nieko nesureguliuos. Jei lb nori kazka gerti siulau pameginti inosiloti kartu su folio rugstimi - tai B grupes vitaminai. Nors geriausia tai issitirti, o tik tada remontuoti save smile.gif

biggrin.gif Aš hormonus kai pradėjau prieš daugiau nei metus tirtis, tai stabiliai kas porą mėnesių ir tiriuosi, kaip kitaip žinočiau, kad turiu hormonų disbalansą? Neturiu PKS, turiu priešingą bėdą - mano LH ir FSH santykis - tik 0,5. O kiaušidės mažai veiksnios. Pagėriau Inofolic 4 mėn - hormonai rodo, kad norma, bet O labai vėlyva... nu žodžiu, grandininė reakcija. O TESTO kartą tesidariau - norma.
Dabar eksperimentuoju su maistu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nefifi: 29 rugsėjo 2014 - 11:37
QUOTE(nefifi @ 2014 09 29, 12:37)
biggrin.gif Aš hormonus kai pradėjau prieš daugiau nei metus tirtis, tai stabiliai kas porą mėnesių ir tiriuosi, kaip kitaip žinočiau, kad turiu hormonų disbalansą? Neturiu PKS, turiu priešingą bėdą - mano LH ir FSH santykis - tik 0,5. O kiaušidės mažai veiksnios. Pagėriau Inofolic 4 mėn - hormonai rodo, kad norma, bet O labai  vėlyva... nu žodžiu, grandininė reakcija. O TESTO kartą tesidariau - norma.
Dabar eksperimentuoju su maistu.

Aiskuma 4u.gif

Na as kol kas save irgi neisgydziau, bet 100proc tikiu, kad geriausiai gydo ne papildai, o teisinga mityba. Tad ir tau ir sau linkiu to paties nestuke.gif smile.gif))
Atsakyti
QUOTE(ukutis @ 2014 09 29, 12:31)
O apie derinį su burokėliais nepagalvojau. Bandysiu.
O valgyt iškart, ar turi susistovėti?
Ar gaminti galima daug iš karto ir šaldytuvę laikyti (skonio nepraranda)?
Nors vieną galvą iškart reiktų sudoroti...

Sveikinimai LumiLumi  4u.gif
Kiek supratau pirmi doktorantūros metai? Nežinau nė vieno doktoranto, kuris metų planą įvykdė... taip, kad ramiai. O vadovas susitaikys, kur dėsis. Svarbu vyro palaikymas.
Linkiu sklandaus nešiojimo.
Papildyta:
O ką iš naturalių priemonių geriau tepti prieš einant į lauką dabartiniu rudenišku oru?
Kai vejas, drėgna, šaltoka... Svietmedis/taukmedis? Oda buvo riebi, dabar išsausinta iki pleiskanojimo ir skaudėjimo (ROZACEA turiu).

Namie kokoso aliejus ir Bepanten plus tepalas padeda.

o tu kalbi apie kuno oda ar veido? Bepanten nera geras tepalas, nes jis labai plonina oda.
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 29, 11:51)
Bepanten nera geras tepalas, nes jis labai plonina oda.

kokiu būdu? g.gif jis gi ne hormoninis, tie tai plonina, o bepanthenas?
Atsakyti
Bepantenu tepa zmones tatuiruotes, kad greiciau nueitu virsutinis sluoksnis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(*Kamelija* @ 2014 09 29, 09:59)
sveikos
??? gal galima smulkiau? ir aš geriu, nes ji anabolikas ir man trūksta testosterono.

susiveskit maca side effects:

http://www.simplecle...really-healthy/

http://www.livestron...ca-root-powder/

Cia tik maza dalis. Turiu daugiau omeny hormoninius dalykus ir autoimunines lygas, ypac Hashimoto smile.gif Cia aisku jusu reikalas, ka jus vartojat, bet turiu drauge su ta pacia Hashimoto liga kaip mano. Ji jau 7 metus nuo tiroksino nenulipa, geria visokius papildus dar salia to ir pan. As tiroksina isvis gal pora menesiu geriau, tada meciau, nes susidomejau paleo. Grieztai nesilaikau, buna nuklydimu, bet hormonai mano labai normalus plius ATPO ( antikuniu skaicius, kuris rodo pazeidima ) nuo daugiau negu aparatas gali ismatuot ( max. 1300 ) nukrito iki 400, kai man endokrinologe sake, kad man cia visam gyvenimui jau jis toks liks. Kaip grudu ir ankstiniu kulturu vengiama del vienokiu savybiu, galbut visokios macos, zenseniai ir t.t. turetu buti vengiami del savo stimuliuojamu savybiu. Ar kas daro tyrimus, kaip smarkiai kazka jie gali zmogui pastimuliuot 5-10 metu laikotarpy, o galbut vartojimas ilgesny laika gali net privesti prie tu paciu imuniniu ligu g.gif Cia tik mano pamastymas.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Izolda @ 2014 09 28, 21:21)
Tai va va, pas mane kaip ir iš vis mistika su ta veido oda...

Tai kad viską gerai tavo kosmetologė ir sudėliojo.smile.gif Oda dehidratuota. Taip dažniausiai atsitinka paaugliams, kurie gausiai vartoja visokias antispuogines priemones, ir moterims, kurios įsitikinusios, kad riebiai odai nereikia drėkinimo. ax.gif
O aparato veido prausimui nepirkčiau, ypač jei planuoji naudoti rūgštines priemones. Su oda reikia gražiai ir švelniai, kokia bebūtų.

QUOTE(LumiLumi @ 2014 09 29, 10:31)
Mano kruopa puikiai isitaisius pilve, pagal dydi 6sav ir 1d.

4u.gif

QUOTE(Egliukasz @ 2014 09 29, 13:48)
Cia tik mano pamastymas..

Pritariu. Man atrodo, kad apskritai su visokiom vaistažolėm, supermaistais ir pan. reikėtų elgtis atsargiai.
Kartais įlendu į iherb temą (kosmetiką perku). Tai labiausiai gąsdina perkami maisto papildų kiekiai. Buteliais, kibirais, nuolat. Siaubas. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(jautiena @ 2014 09 29, 10:45)
suvalgymui, kai palieki pastovet trupuciuka, kopustai pasimarinuoja ir perima raudonuma is burokeliu, tada isvis nomnomnom. dar pamirsau, kad svogiuniuko isipjaustyt reiktu  mirksiukas.gif

jo jo, cia panasiai kaip vinegretas . tik ten dar pupeliu reikejo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SaDa @ 2014 09 29, 12:51)
o tu kalbi apie kuno oda ar veido? Bepanten nera geras tepalas, nes jis labai plonina oda.

veido doh.gif nežinojau. Na čia tik porą kart tepiau... tai tavo pastaba kaip tik laiku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 29, 14:13)

Pritariu. Man atrodo, kad apskritai su visokiom vaistažolėm, supermaistais ir pan. reikėtų elgtis atsargiai.
Kartais įlendu į iherb temą (kosmetiką perku). Tai labiausiai gąsdina perkami maisto papildų kiekiai. Buteliais, kibirais, nuolat. Siaubas. unsure.gif

Taip, per daug nesveika, bet ne visi gi ant paleo sedi, jau tikrai geriau ginkgo bilobos pagerti, nei vaistu nuo galvos skausmo, arba sanariams koki chondroitina su gliukozaminu, nei steroidinius. Tai mes zinome, kad reikia organus ir kremzles valgyti, o pasakykite apie tai daugumai, apie riebalus jau nekalbu doh.gif Geriau jau tegul tos zuvu taukus geria, nei visiskai sutriks ju kviepavimo, ar membranu veikla rolleyes.gif
Atsakyti
LumiLumi - buckis tau ir apkabinimas stiprus 4u.gif Lengvo nesiojimo wub.gif 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(ivetacom @ 2014 09 29, 15:12)
Taip, per daug nesveika, bet ne visi gi ant paleo sedi, jau tikrai geriau ginkgo bilobos pagerti, nei vaistu nuo galvos skausmo, arba sanariams koki chondroitina su gliukozaminu, nei steroidinius. Tai mes zinome, kad reikia organus ir kremzles valgyti, o pasakykite apie tai daugumai, apie riebalus jau nekalbu doh.gif Geriau jau tegul tos zuvu taukus geria, nei visiskai sutriks ju kviepavimo, ar membranu veikla rolleyes.gif

Jei zarnynas jau "subadytas", gerk negerus - na neysisavina organizmas juk ax.gif Tai pinigu metymas gaunasi 4u.gif Ir tai ne vien tik paleo mityba - yra daug daug knygu, kur akcentuojama zarnyno veikla ir jo ligos, tik va, kad papildus nusipirkt kainuoja 5 min. internete, o knygai tiek laiko perskaityt neuztenka doh.gif
Atsakyti