kaitinta varske nera tinkamas maistas.
QUOTE(Amarcord @ 2014 09 30, 10:16)
Ar valgot šaldytas daržoves?
Beje, nežinau, kaip jūs, bet aš seniau niekad nevalgydavau patisonų. O, pasirodo, jie visai skanūs, kažkas tarp bulvės ir cukinijos, ne tokie vandeningi, kaip pastarosios.
Beje, nežinau, kaip jūs, bet aš seniau niekad nevalgydavau patisonų. O, pasirodo, jie visai skanūs, kažkas tarp bulvės ir cukinijos, ne tokie vandeningi, kaip pastarosios.
valgom, ir patisonus valgiom, kai tik turim. valgom beveik viską, kas vadinasi daržovėmis

QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 12:36)
o kaip kukurūzų miltai, ar draugauja su paleo?
Ne visada turiu galimybę nusinešt pietų į darbą iš namų, bet kai nueinu į valgyklą, tai praktiškai nėra ką valgyt (nors sąrašas ilgas) - jei kepsnys - tai žinai, kad bus išvoliotas kur nors, maltiniai, savaime suprantama, su džiūvėsiais, žodžiu, jokio GRYNO maisto. Tai mažiausia blogybė man atrodo sriubos, kuriose yra bulvių - jų nerankioju - kažin, ar toj lėkštelėj susidarys pusė bulvės
Šiandien ėmiau vištos kepsny, kuris, žinoma, buvo išvoliotas miltuose, bet kiek įmanoma buvo, nukrapščiau tos plutelės
žodžiu, pasityčiojimas, bet nėr ką daryt.
Ne visada turiu galimybę nusinešt pietų į darbą iš namų, bet kai nueinu į valgyklą, tai praktiškai nėra ką valgyt (nors sąrašas ilgas) - jei kepsnys - tai žinai, kad bus išvoliotas kur nors, maltiniai, savaime suprantama, su džiūvėsiais, žodžiu, jokio GRYNO maisto. Tai mažiausia blogybė man atrodo sriubos, kuriose yra bulvių - jų nerankioju - kažin, ar toj lėkštelėj susidarys pusė bulvės


nedraugauja, bet, matyt, kiekvienas turi savo kažkokį produktą, kurį vartoja, nedraugajantį su paleo

o su viešu maitinimu, tai tikrai bėdos... neišeina maisto iš namų neštis?

papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada

QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 15:08)
hm
papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada
pardavėjos buvo cielos dvi.
papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada

Jo, siandien jos dviese dirbo. Ir as siandien pirkau, bet kryzmini kumpi is po prekystalio man istrauke, vitrinoje nebuvo jo. O ka pirkai? Antrekotus ar kokia kita dali? Antrekotu man vel svieziai pripjauste nes prekystalyje labai stori gabalai buvo sudeti.
Siandien nugalejo visas mesas kiaulienos kotletukai su vistos kepenelemis ir raugintais kopustais:)
pirkau kumpį, bet pamiršau, kad kryžminio reik prašyt
nu, bus matyt, kaip su paprastu bus.ryt prasinešiu 
nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.


nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 15:17)
pirkau kumpį, bet pamiršau, kad kryžminio reik prašyt
nu, bus matyt, kaip su paprastu bus.ryt prasinešiu 
nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.


nu žinokitės aš jums pavydžiu kotletų su kepenim. neturiu mėsmalės, o pardėj man kepenų nemala.
niu blembaci, mergos, nepamirskite sakyti, kad norite kryzminio kumpio.
Ir as neturiu mesmales,is anytos atsitempiau:) Dar ir svoguneli imaliau I kiaules/kepeneliu farsa.O tu kepeneles su peiliu sukapok, juk jos minkstutes, sukaposi kaip tyrele.
Man sie kotletai primena mociutes kepenines desras, kuomet ju prigamindavo papjovus kiaule. Man jos virtos buvo pacios skaniausios. Ideja, galima juk prisikimsti paciai tokiu desru, zarneliu juk yra pirkti.
QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 14:08)
papirkau ir aš šiandien ten jautienos. jei bus minkšta, bus rooojus tada
pardavėjos buvo cielos dvi.

vakar kepiau jautienos kepsnį, bet ant kiek esu tūpa kas liečia gyvulių dalis, tai pasakiau - duokit, kad kepsniams tiktų, bet pigesnę, nei išpjovą. Kažkokį davė su biški lašinio, bet vistiek nemoku jautienos kept- nors skonis gavos geras, bet biški guminė. Bet kadangi ne visi restoranai moka iškepti jautieną skaniai, tai sau atleidžiu

QUOTE(" voresta " @ 2014 09 30, 15:17)
Juk irgi gyvis o dar dazais laikrastiniais prisertas


QUOTE(nomore @ 2014 09 30, 14:08)
nedraugauja, bet, matyt, kiekvienas turi savo kažkokį produktą, kurį vartoja, nedraugajantį su paleo

bet klausimas tada vistiek išlieka - jei norisi kokių kotletukų ar varškėčių, kaip tą masę sulipdyt...
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 15:48)
vakar kepiau jautienos kepsnį, bet ant kiek esu tūpa kas liečia gyvulių dalis, tai pasakiau - duokit, kad kepsniams tiktų, bet pigesnę, nei išpjovą. Kažkokį davė su biški lašinio, bet vistiek nemoku jautienos kept- nors skonis gavos geras, bet biški guminė. Bet kadangi ne visi restoranai moka iškepti jautieną skaniai, tai sau atleidžiu 

u kauliuku? Tai gal antrekota ir pirkai. As viena puse apkepu o kai perverciu, sumazinu ugni ir dangciu uzdengiu, pabaigoje atidengiu ir dar siek tiek pakepa. Man minksta gaunasi. Sau tai verduosi ta kryzmini.
QUOTE(Nidulia @ 2014 09 30, 14:54)
u kauliuku? Tai gal antrekota ir pirkai. As viena puse apkepu o kai perverciu, sumazinu ugni ir dangciu uzdengiu, pabaigoje atidengiu ir dar siek tiek pakepa. Man minksta gaunasi. Sau tai verduosi ta kryzmini.
be kaulo, gal kokia nugarinė, galvoju?
QUOTE(nefifi @ 2014 09 30, 15:50)
bet klausimas tada vistiek išlieka - jei norisi kokių kotletukų ar varškėčių, kaip tą masę sulipdyt...
Aš daržoves tarkuoju smulkesne burokine trintuve, kur skylutės apie 2 mm, tada daržovės neišleidžia daug skysčio, tešla nepavandenyja. Jei dedu bananą - jį tarkuoju normalia burokinę trintuve. Vietoj miltų dažniausiai dedu sutarkuotą patį kokosą (su ta pačia smulkiąja trintuve) - man taip dar skaniau, nei su kokoso miltais. Ir žinoma, kiaušinių nepagailėt - 2 vienam asmeniui. Tešlą į keptuvę dedu bokšteliais, lėtai, kad spėtų sutraukti apačią - tada neišskysta blynas.Dar viena gudrybė - pradžioje nedėti daug riebalo, nes tešla išsibėgios riebalų kanalėliais (kai šiek tiek apskrus blyneliai - galima pridėti, jei norisi riebalų).
Man vartosi gražiausiai (žinoma, atsargumo reikia

Pavydžiu, moteros, jums - visi tie terminai: antrekotai, steikai, kryžminiai kumpiai, išilginės, skersinės išpjovos...



Beje, nors ir turiu mėsmalę, dažniau naudoju... blenderio tą žemesnį indelį su didesniu S formos peiliuku - nesumala, tačiau labai puikiai sukapoja mėsą

Ir dar - kaip ten iš tikrųjų su tuo burokiniu sysiu?

