Carramidami,
Siūlau pagalvoti ar tikrai norite kairėje pusėje tos spintos. Be jos vizualiai viskas palengvėtų ir taptų erdviau. Sumažėtų trimis stalčiais, bet ir taip dar liktų daug stalčių, tačiau padidėtų stalviršio darbinis plotas.
Pakabinamų spintelių durelės bus apie 1,30 m aukščio ir tik apie 30 cm pločio. Kažin ar gražu.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 03, 11:42)
padidėtų stalviršio darbinis plotas.
Man atrodo, kad turint didesnę virtuvę ir esant galimybei, orkaitę reikia kelti viršun - juk patogiau . Darbastalis yra patogiausias tarp plautuvės ir kaitlentės, kam jį didinti kaitlentės kairėje? Bus tuščias stalviršis, apsikraus visokiais daiktais, ar tada bus gražiau ? Kavos aparatui, virduliui būtų puiki vieta plautuvės dešinėje, nes šalia vandens šaltinis. Šeimininkė neparašė, ką dar ruošiasi laikyti ant stalviršio, bet manau, kad turint ūkinę spintą ir sandėliuką, nuodėmė būtų apkrauti jį dar kokiais buitiniais prietaisais . Erdviau taptų ir tuomet, jei šaldytuvą glaustų prie orkaitės spintos - vienas kampas ir siena apstatyti pilnai būtų, o priešais būtų erdvė .
Aš dar siūlyčiau Carramidami pasiskaičiuoti, kokio ilgio gaunas darbinis trikampis šaldytuvas-kaitlentė-plautuvė. Pirmoje temos žinutėj surašyta, kiek m jis dar ne per ilgas, berods 5,2m. Man rodos, jis dabar ilgesnis, nei būtų, jei šaldytuvą statytumėt ten, kur aš siūlau. Tada jis būtų visai arti kaitlentės ir truputėlį arčiau plautuvės. Tai labai svarbus momentas planuojant virtuvę, juk kasdien turėsit pėdinti pirmyn-atgal . Ir nesakykit tik, kad - ai, kas čia tie keli žingsniai. Turi jie reikšmės, turi .
QUOTE(*MM* @ 2014 11 02, 18:40)
viskas labai "nevirtuviška" . super
mūsų vieni draugai lygiai tą patį pasakė
QUOTE(xde @ 2014 11 02, 22:54)
o kas gamintojas?
baldai4u, patys geriausi žodžiai jiems
QUOTE(Juodai @ 2014 11 03, 10:30)
Ir labai smagu matyti spalvas ... ne tik baltą .
aš tai vadinu ją be spalvų pas mus ji šviečia pro svetainės plyšį, tik todėl gavosi neutrali, kitu atveju, aš iš to nedaugelio, kur detalių neužtenka, noriu spalvų, daug ir ryškių
QUOTE(lizarde @ 2014 11 03, 12:31)
aš tai vadinu ją be spalvų
Na, man telefone ryškoka spalva matėsi, dabar pažiūrėjau kompe - jau kiek blankesnė... Ale vistiek - spalva . Šaunuoliai
QUOTE(Juodai @ 2014 11 03, 11:03)
Darbastalis yra patogiausias tarp plautuvės ir kaitlentės, kam jį didinti kaitlentės kairėje? Bus tuščias stalviršis, apsikraus visokiais daiktais, ar tada bus gražiau ? Kavos aparatui, virduliui būtų puiki vieta plautuvės dešinėje, nes šalia vandens šaltinis. Šeimininkė neparašė, ką dar ruošiasi laikyti ant stalviršio, bet manau, kad turint ūkinę spintą ir sandėliuką, nuodėmė būtų apkrauti jį dar kokiais buitiniais prietaisais . Erdviau taptų ir tuomet, jei šaldytuvą glaustų prie orkaitės spintos - vienas kampas ir siena apstatyti pilnai būtų, o priešais būtų erdvė .
Čia kai galvojama apie tai, kad vienas žmogus darbuosis, o jei ateis pagalbininkas, tai jam bent kokio stalviršio gabaliuko reikia. O jei ten orkaitė užritinta, tai teks tam pagalbininkui kiūtinti prie valgomojo stalo.
Pastebėjau, kad jums patinka ta kombinacija: pakelta orkaitė, šalia šaldytuvas. Nieko, prieš, bet kažin ar visur ir visiems tinka. Sau taip nedaryčiau.
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 03, 14:08)
Sau taip nedaryčiau.
Argumentuokit - kodėl? . Tikiu, kad ne visiems tinka, tai kas man tinka, bet aš ir nespiriu jų rinktis tai, ką aš siūlau .
Papildyta:
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 03, 14:08)
Čia kai galvojama apie tai, kad vienas žmogus darbuosis, o jei ateis pagalbininkas, tai jam bent kokio stalviršio gabaliuko reikia. O jei ten orkaitė užritinta, tai teks tam pagalbininkui kiūtinti prie valgomojo stalo.
Patikėkit, aš pati sau viena šeimininkaudama kartais pasirenku darbui, pvz. daržovėms pjaustyti, mažą 40cm gabaliuką stalviršio kaitlentės dešinėje, nors turiu dar 2 didelius jo gabalus kitur . Todėl manyčiau, ne dėl pagalbinkų patogumo virtuvę gaminamės, svarbiausia, kad ji būtų patogu vyr. šeimininkei .
Kokios fainos tos jūsų nevirtuviįkos virtuvės
Ir dėkui už diskusiją dėl stalviršio aukščio, tikrai naudinga buvo.
O dėl rankenėlių ir auskarų, tai aš neturiu skylių ir nenešioju auskarų, tai ir rankenėlių grožio nesuprantu O iš tiesų, tai tikrai skonio reikalas, man labai labai gražu ne jų, nes aš irgi nevirtuviškų virtuvių gerbėja, bet taupumo sumetimais turbūt bent apačioj rankenėlės pas mus bus.
Man visų pirma dulkių aspektas labai svarbus, tikrai nenoriu jų kaupyklos namuose, o apskritai iki lubų man daug gražiau nei su tarpu Kėdę prisistumt ir pasilipt neatrodo problema
Ir dėkui už diskusiją dėl stalviršio aukščio, tikrai naudinga buvo.
O dėl rankenėlių ir auskarų, tai aš neturiu skylių ir nenešioju auskarų, tai ir rankenėlių grožio nesuprantu O iš tiesų, tai tikrai skonio reikalas, man labai labai gražu ne jų, nes aš irgi nevirtuviškų virtuvių gerbėja, bet taupumo sumetimais turbūt bent apačioj rankenėlės pas mus bus.
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 02, 10:04)
Merginos, o kaip Jūs renkatės viršutines spinteles - iki pat lubų, su tarpu, ar galbūt darote vadinamąją antresolę? Jei iki pat lubų padarysiu - nepasieksiu, bet jei liks tarpas - bus nuolatinė dulkių kaupykla
Man visų pirma dulkių aspektas labai svarbus, tikrai nenoriu jų kaupyklos namuose, o apskritai iki lubų man daug gražiau nei su tarpu Kėdę prisistumt ir pasilipt neatrodo problema
Man atrodo, kad kai pakabinamose spintelėse nėra rankenėlių, nemenkai nusičiupinėja jų fasadai. Esant rankenėlėms taip daug nenusičiupinėtų. Gal tokių virtuvių šeimininkės ką pakomentuos, kaip yra iš tikrųju . Tik atvirai .
QUOTE(Juodai @ 2014 11 03, 14:39)
Tik atvirai .
Aha, būtų smagu, jei tikrai atvirai Mes kažkaip baigiam apsispręst, kad bus blizgus dažytas paviršius ir be auskarų Tai tikrai įdomios ir naudingos būtų nuomonės
Man pažįstamas minėjo, kad nepatogu atidarinėti spinteles be rankenėlių (jei kalba eina apie kasdienį "darbinį" atidarinėjimą), ir kad laikui bėgant tie mechanizmai "pareina", ima strigti ir pan Čia gal panašiai kaip pakeliamų spintelių mechanizmas laikui bėgant nusidėvi.
Bet pati nebandžiau, nežinau. Gal dar priklauso ir nuo kokybės, matyt, įvairių jų būna.
Bet pati nebandžiau, nežinau. Gal dar priklauso ir nuo kokybės, matyt, įvairių jų būna.