QUOTE(Carramidami @ 2014 11 02, 21:10)
Planiuką jau susidėliojau, bet keliose vietose nerandu sprendimo, todėl kreipiuosi patarimo
Kodėl taip įdomiai sugalvojot po plautuve daryti platų stalčių bloką, kur viršutinio stalčiuko nebus, o šalia kairėje šiukšliadėžė? Ir indaplovė visai netinkamoj vietoj
, ji turi būti šalia plautuvės. Aš prie lango sieną dėliočiau taip - iš kairės į dešinę: kampinė spintelė 45cm durelėmis, indaplovė 60cm, šiukšlinės stalčius po plautuve 60cm, stalčių blokas 75cm (kodėl ten spintelę palikote? nepatogu
... jau geriau paprasti stalčiai, be pritraukimo, jei priežastis kainoje, nei spintelė). Kaitlentės dešinėje daryčiau stalčių bloką - taip išsilygintų linijos toje dalyje
.
Dar pagalvočiau apie šaldytuvo statymą šalia orkaitės spintos. Bet sakot, kad neaišku dar koks bus? Neįmontuojamas? Didelis? Jei įmontuojamas , tai tikrai tenai statyčiau, tuomet tame kampe tikrai kokį staliuką galėtumėt talpinti. Daryčiau taip ties orkaitės siena: orkaitės spinta 60cm (orkaitę leisčiau žemyn per viršutinio žemojo stalčiuko aukštį, t.t. po ja liktų du stalčiai), šaldytuvas 60cm, stalčių blokas 45cm (arba cargo - kas Jums patogiau, aš rinkčiaus stalčius) aliejams, prieskoniams, 70cm stalčių blokas po kaitlente, kur ji išcentruota būtų.
Dėl pakabinamų spintelių logiškai galvojate, kad siauresnės durelės patogiau (dėl galvos trankymo į jų kampus), tik man abejonių kelia pati kraštinė spintelė kairėje
... kažin, ar nebus sunku pasiekti turinį joje atidarius dureles kairėje pusėje
, nes jų kampas gausis grynai ties Jūsų veidu/galva
... Dėl spintelių aukščio optinio sumažinomo man labai gražu
Opensea pateiktas pirmas pavyzdys
, ypatingai, jeigu žadate filinguotas dureles darytis
.
Dėl durelių su stiklais - pas mane visos pakabinamos spintelės su stiklais ir tikrai nerikiuoju aš ten daiktų
. Pats stiklas neskaidrus toks, dūminis, tad nelabai ten matosi ar tvarkingai sudėta, ar ne
. Aišku, tas pavyzdys, kai pačiam viršuje pakabinamų spintelių yra kvadratinė dalis su stiklu gražu tada, kai apšviesta yra ir stiklas skaidrus, ir kas nors ten gražaus padėta
, nes jei galvoti ten laikyt rečiau naudojamus daiktus, tai stiklas nelabai tinka, bet suskirstyt dureles vistiek galima
. O jei planuojate aukštas tik dėl to, kad viršuje nedulkėtų, nes didesnio poreikio pasidėjimams dėka sandėliuko (
) nėra, tai tikrai galima pamąstyti apie puošnias, lengvas stiklines kvadratines dureles viršuje
.
Papildyta:
QUOTE(Aurore_ @ 2014 11 02, 16:00)
Sveiki, keliu mūsų būsto planelį (atsiprašau, kad braižytas ranka). Proporcijos išlaikytos. Pirmiausia laukiu Jūsų patarimų, kurioje vietoje daryti virtuvės erdvę, t. y. prie kurios sienos (3 metrų)? Dėl santechnikos šiuo metu nėra skirtumo - ją bet kur galės suvedžioti, dar niekas nedaryta. Bijau, kad tų 67 cm, esančių nuo sienos iki lango nepakaks darbastalio pločiui...
Jūsų planas labai panašus į ką tik įkeltos naujos gražios virtuvės planą. 67cm tikrai užteks stalviršio gyliui, juk jis yra tik 60cm
. Gal pabandyčiau pasidėlioto dviejų eilių virtuvę, panašiai kaip
Teka pasidarė - jei paiešktumėt ankstesnėse temose, atrastumėt jos nuotraukas, Aš galiu tik vizulką įkelti: (neveikia dabar fotki.com, pabandysiu vėliau įkelti).
Nors jei planuojate stalą, nelabai tilps viskas
tada gal reikėtų daryti L formos virtuvę ties 3m sienomis ...bet, žiūrint kaip visa kita svetainėje įsivaizduojate - kur sofa/sofos, kur TV, kur durys į kitus kambarius?
Papildyta:
QUOTE(lizarde @ 2014 11 02, 13:34)
O čia mūsų 2 savaičių senumo virtuvėlė
Puiki moderni virtuvytė
. Sveikinu susikūrus tokį gražų baldą
.
Aukštasis cargo slepiantis vamzdžius labai geras sprendimas
. Man, žiūrint iš šono, lyg ir prašytųsi dar kažko ant sienos šalia gartraukio, bet Jums gyvai geriau matosi
Ir labai smagu matyti spalvas
... ne tik baltą
.