Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(Flirt @ 2014 11 02, 15:13)
speju ir nemazai kainavo g.gif

kainavo, kainavo biggrin.gif ax.gif
QUOTE(LaWita @ 2014 11 02, 15:32)
Gal galite parodyti plyteles kaip is arti atrodo

pirkom linea, realiai jų spalva kaip stalviršio mūsų, o išklijuotų gavosi į rusvumą labiau ax.gif ir sujungimas į kadrą papuolė cool.gif čia spalva iš vis ne į temą, bet faktūra matosi
user posted image
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 02, 09:04)
Merginos, o kaip Jūs renkatės viršutines spinteles - iki pat lubų, su tarpu, ar galbūt darote vadinamąją antresolę? Jei iki pat lubų padarysiu - nepasieksiu, bet jei liks tarpas - bus nuolatinė dulkių kaupykla g.gif
TIK iki pat lubų, dėl šios priežasties:
QUOTE(Jurga_urte @ 2014 11 02, 09:55)
Pas mane spinteles iki lubu, kad nebutu jokiu tarpu kauptis riebalams, dulkems. I pacias virsutines lentynas dejau, ko pripreikia labai retai, kitakart ir neprireikia visus metus smile.gif

o ir talpumo smile.gif

QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 02, 10:00)
Ačiū už pasidalinimą patirtimi. O pakabinamose spintelėse patogiau durelės ar tas mechanizmas, kur į viršų pasikelia?

manau taupiau paprastos durelės, Atsidarančioms į viršų gerų lankstų reiktų, kad ilgainiui netrankytų per galvą. Patogumo prasme manau nėra didelio skirtumo, tad daryčiau paprastas dureles drinks_cheers.gif

QUOTE(lizarde @ 2014 11 02, 12:34)
O čia mūsų 2 savaičių senumo virtuvėlė  rolleyes.gif

labai stilinga, kitokia, neperkrauta ir jauki thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Papildyta:
o pasilypėjimui iki viršutinių spintelių gi galima kokį laiptuką ar mini kopetėles turėti smile.gif laikyti retai naudojamus, sezoninius ar kalėdinius tarkim, daiktus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(lizarde @ 2014 11 02, 13:34)

wow bigsmile.gif labai išmoningai viskas sulėpta, sakytum, tik tas vienas stalviršiukas ir yra bigsmile.gif ir viskas labai "nevirtuviška" . super bigsmile.gif
Atsakyti
Didžiausi pagyrimai lizarde 4u.gif 4u.gif 4u.gif Širdis pasidžiaugė. Fantastiškai padirbėta.
Atsakyti
Sveikos,

Prisijungiu prie virtuves planuojančių 4u.gif

Planiuką jau susidėliojau, bet keliose vietose nerandu sprendimo, todėl kreipiuosi patarimo ax.gif

Ar normalu pakabinamų spintučių aukštis 105 cm? T.y. ar spintutės nebus per sunkios, durelės per didelės? Visada svajojau apie spintutes iki lubų, bet taip pat ir apie aukštas lubas. Pirminis planas buvo ~ 3 m aukščio lubos, bet tada spintutės gautųsi labai jau didelės. Taigi sustojau ties 2 m 65 cm.

Nežinau ar ką dėti prie šaldytuvo. Iš esmės todėl, kad dar nežinau kokiam šaldytuvui pinigų užteks ax.gif Vietos iki durų angos į sandėliuką iš viso 1 m 60 cm, bet nesinori to kampo labai užgriozdinti. Kadangi prie virtuvės turėsiu sandėliuką, tai pasidėjimo bus ir taip, todėl galvoju apie staliuką (kad ir 60 cm x 60 cm), kad būtų patogu pasidėti į šaldytuvą kraunamus ar iš jo imamus maisto produktus. Ar arbatos prie jo išgerti. Nes valgomas stalas bus svetainėje. Vyras sako nedėti nieko g.gif

Dar kirba mintis visiškai nedaryti pakabinamų spintučių, tada ir jų aukščio problema išsispręs. Bet šiaip jų reikia, nes nelabai turėsime kur stiklines, puodelius sudėti – svetainėje indaujos neplanuojame.

Gal yra kokių pigesnių kampo sprendimo būdų? Vien tik lentynos labai nepatogu, o tie išsitraukiami mechanizmai kainuoja doh.gif

Ką manote? Gal dar kokių minčių šiai virtuvei turite? Virtuvės dydis 3 m x 3 m.

user posted image

Atsakyti
QUOTE(lizarde @ 2014 11 02, 14:04)
ačiū  wub.gif   wub.gif turėjau pakankamai laiko susidėlioti kas ir kaip man patiktų

o kas gamintojas?

Papildyta:
QUOTE(Carramidami @ 2014 11 02, 20:10)
Ar normalu pakabinamų spintučių aukštis 105 cm? T.y. ar spintutės nebus per sunkios, durelės per didelės?

aukštis tai normalus,bet siauros ir aukštos durelės kažin ar gerai atrodo g.gif
Jei kaitlentė elektrinė ar indukcinė,gal vienodame aukštyje su spintelėmis geriau būtų gartraukis?
Kokio aukščio orkaitė?Derinčiau orkaitės aukštį su gretimomis spintelėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xde: 02 lapkričio 2014 - 22:02
QUOTE(Carramidami @ 2014 11 02, 21:10)

aš už staliuką prie šaldytuvo.
dėl 105 spintelių. ar nenorėtumėt daryti atidaromas žemesnes (koki 70 cm), o virš jų atidaromas į viršų 35 cm?
Atsakyti
QUOTE(xde @ 2014 11 02, 21:54)
aukštis tai normalus,bet siauros ir aukštos durelės kažin ar gerai atrodo g.gif
Jei kaitlentė elektrinė ar indukcinė,gal vienodame aukštyje su spintelėmis geriau būtų gartraukis?
Kokio aukščio orkaitė?Derinčiau orkaitės aukštį su gretimomis spintelėmis.

Iš pradžių aš irgi piešiausi nepadalintas spinteles, bet kai realiai pasižiūrėjau kaip atrodytų 60 x 105 spintelės durys tai jau visai didžiulės pasirodė. O 30 x 105 kaip ir nieko. Be to, siauresnės durelės lengvesnės, vyriai ilgiau laikys rolleyes.gif Tik va durelių noriu su raštu, tai dabar galvoju kaip atrodytų tas raštas siaurose g.gif

Gartraukio noriu aukščiau rolleyes.gif Man gražu kai išsiskiria virimo vieta rolleyes.gif

Orkaitė standartinė, tai aukštis tikriausiai 60 cm. Turit omenyje tada ir tarpą tarp spintelių 60 cm daryti? Gal ir nieko variantas g.gif

QUOTE(*MM* @ 2014 11 02, 22:13)
aš už staliuką prie šaldytuvo.
dėl 105 spintelių. ar nenorėtumėt daryti atidaromas žemesnes (koki 70 cm), o virš jų atidaromas į viršų 35 cm?

Tai vat dar mąstau, kad gal reiktų dalinti. Tik viršutines irgi į šonus atsidarančias daryčiau, nes aukštai esančias į viršų nepatogu atidarinėti / uždarinėti. Bet kažkaip standartiškai įsivaizduoju pailgas dureles, o ne beveik kvadratines ax.gif
Atsakyti
Carramidami, gal ir jums patiktu toks variantas virsutiniu spinteliu, kap cia:

http://www.arpolis.l...uves_baldai/M10

Man tai lb grazu, dar galima jas daryti ir be stiklo. Tik toks variantas gal labiau tinkamas klasikinei virtuvei, ypac jei ji is medzio wub.gif

Stai cia, kokios masyvios spinteles:

http://www.arpolis.l...uves_baldai/M13

As jusu vietoj, daryciau orkaite zemai, o vietoj tos spintos deciau indauja, juk turite sandeliuka daiktams laikyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Opensea: 03 lapkričio 2014 - 00:14
QUOTE(rsc @ 2014 11 02, 13:17)
Suprantu, kad instrukcijos rasomos su tam tikru tikslu. Bet gal galite patikslinti, kas gali nutikti nukrypus nuo rekomendaciju kokius 5 cm g.gif
(virs dujines virykles gaunasi 65 cm - ar cia jau tragedija?)

"Ribojamas minimalus atstumas tarp kaitlentės ir gartraukio. Jei jį montuojate virš elektrinės viryklės, minimalus atstumas turėtų būti 55 cm. Nerekomenduojama be priežiūros palikinėti kaitlenčių įjungtų, nes ant filtro susikaupę riebalai yra degūs, o karštis gali sukelti gaisrą. Dujinei viryklei gartraukį reikėtų kelti dar aukščiau, iki 60-65 cm." (daugiau apie gartraukius čia)

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Opensea @ 2014 11 03, 00:10)
Carramidami, gal ir jums patiktu toks variantas virsutiniu spinteliu, kap cia:

http://www.arpolis.l...uves_baldai/M10

Man tai lb grazu, dar galima jas daryti ir be stiklo. Tik toks variantas gal labiau tinkamas klasikinei virtuvei, ypac jei ji is medzio wub.gif

Stai cia, kokios masyvios spinteles:

http://www.arpolis.l...uves_baldai/M13

As jusu vietoj, daryciau orkaite zemai, o vietoj tos spintos deciau indauja, juk turite sandeliuka daiktams laikyti.

O, labai gražus vaizdas! Tokio panašaus stiliaus ir bus mano virtuvė, tai tie langučiai puikiai tiktų rolleyes.gif Įdomu kaip kainos prasme – ar labai didelis skirtumas nuo paprastų durelių g.gif

Įtariu čia masyvios tik tos pilnos spintos, pakabinamų plotis kokie 30-40 cm g.gif

Orkaitės žemyn nekelsiu schmoll.gif Man pirmoje vietoje praktiškumas rolleyes.gif Indaują įsivaizduoju su stiklinėmis durelėmis, o jų nelabai mėgstu, nes už stiklo gražiai tiek nesudėsi kiek sudėtum į uždarą spintelę. Jei bus poreikis indaujai, pasistatysime svetainėje ax.gif

Labai gražios abi virtuvės wub.gif Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Carramidami @ 2014 11 02, 21:10)
Planiuką jau susidėliojau, bet keliose vietose nerandu sprendimo, todėl kreipiuosi patarimo ax.gif

Kodėl taip įdomiai sugalvojot po plautuve daryti platų stalčių bloką, kur viršutinio stalčiuko nebus, o šalia kairėje šiukšliadėžė? Ir indaplovė visai netinkamoj vietoj schmoll.gif, ji turi būti šalia plautuvės. Aš prie lango sieną dėliočiau taip - iš kairės į dešinę: kampinė spintelė 45cm durelėmis, indaplovė 60cm, šiukšlinės stalčius po plautuve 60cm, stalčių blokas 75cm (kodėl ten spintelę palikote? nepatogu schmoll.gif ... jau geriau paprasti stalčiai, be pritraukimo, jei priežastis kainoje, nei spintelė). Kaitlentės dešinėje daryčiau stalčių bloką - taip išsilygintų linijos toje dalyje smile.gif.
Dar pagalvočiau apie šaldytuvo statymą šalia orkaitės spintos. Bet sakot, kad neaišku dar koks bus? Neįmontuojamas? Didelis? Jei įmontuojamas , tai tikrai tenai statyčiau, tuomet tame kampe tikrai kokį staliuką galėtumėt talpinti. Daryčiau taip ties orkaitės siena: orkaitės spinta 60cm (orkaitę leisčiau žemyn per viršutinio žemojo stalčiuko aukštį, t.t. po ja liktų du stalčiai), šaldytuvas 60cm, stalčių blokas 45cm (arba cargo - kas Jums patogiau, aš rinkčiaus stalčius) aliejams, prieskoniams, 70cm stalčių blokas po kaitlente, kur ji išcentruota būtų.
Dėl pakabinamų spintelių logiškai galvojate, kad siauresnės durelės patogiau (dėl galvos trankymo į jų kampus), tik man abejonių kelia pati kraštinė spintelė kairėje g.gif ... kažin, ar nebus sunku pasiekti turinį joje atidarius dureles kairėje pusėje g.gif , nes jų kampas gausis grynai ties Jūsų veidu/galva unsure.gif ... Dėl spintelių aukščio optinio sumažinomo man labai gražu Opensea pateiktas pirmas pavyzdys wub.gif , ypatingai, jeigu žadate filinguotas dureles darytis thumbup.gif .
Dėl durelių su stiklais - pas mane visos pakabinamos spintelės su stiklais ir tikrai nerikiuoju aš ten daiktų schmoll.gif . Pats stiklas neskaidrus toks, dūminis, tad nelabai ten matosi ar tvarkingai sudėta, ar ne biggrin.gif . Aišku, tas pavyzdys, kai pačiam viršuje pakabinamų spintelių yra kvadratinė dalis su stiklu gražu tada, kai apšviesta yra ir stiklas skaidrus, ir kas nors ten gražaus padėta smile.gif, nes jei galvoti ten laikyt rečiau naudojamus daiktus, tai stiklas nelabai tinka, bet suskirstyt dureles vistiek galima mirksiukas.gif . O jei planuojate aukštas tik dėl to, kad viršuje nedulkėtų, nes didesnio poreikio pasidėjimams dėka sandėliuko ( thumbup.gif ) nėra, tai tikrai galima pamąstyti apie puošnias, lengvas stiklines kvadratines dureles viršuje rolleyes.gif .
Papildyta:
QUOTE(Aurore_ @ 2014 11 02, 16:00)
Sveiki, keliu mūsų būsto planelį (atsiprašau, kad braižytas ranka). Proporcijos išlaikytos. Pirmiausia laukiu Jūsų patarimų, kurioje vietoje daryti virtuvės erdvę, t. y. prie kurios sienos (3 metrų)? Dėl santechnikos šiuo metu nėra skirtumo - ją bet kur galės suvedžioti, dar niekas nedaryta. Bijau, kad tų 67 cm, esančių nuo sienos iki lango nepakaks darbastalio pločiui...

user posted image

Jūsų planas labai panašus į ką tik įkeltos naujos gražios virtuvės planą. 67cm tikrai užteks stalviršio gyliui, juk jis yra tik 60cm mirksiukas.gif. Gal pabandyčiau pasidėlioto dviejų eilių virtuvę, panašiai kaip Teka pasidarė - jei paiešktumėt ankstesnėse temose, atrastumėt jos nuotraukas, Aš galiu tik vizulką įkelti: (neveikia dabar fotki.com, pabandysiu vėliau įkelti).

Nors jei planuojate stalą, nelabai tilps viskas unsure.gif tada gal reikėtų daryti L formos virtuvę ties 3m sienomis ...bet, žiūrint kaip visa kita svetainėje įsivaizduojate - kur sofa/sofos, kur TV, kur durys į kitus kambarius?
Papildyta:
QUOTE(lizarde @ 2014 11 02, 13:34)

Puiki moderni virtuvytė thumbup.gif . Sveikinu susikūrus tokį gražų baldą 4u.gif .
Aukštasis cargo slepiantis vamzdžius labai geras sprendimas thumbup.gif. Man, žiūrint iš šono, lyg ir prašytųsi dar kažko ant sienos šalia gartraukio, bet Jums gyvai geriau matosi mirksiukas.gif
Ir labai smagu matyti spalvas wub.gif ... ne tik baltą rolleyes.gif .
Atsakyti