Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 01, 15:46)
Patebėta, kad žemesniems žmonėms ir prie žemo ir prie aukšto stalviršio gerai, o aukštiems prie žemo ne kas.  smile.gif

Kalba buvo apie tai, kad aukštesniems žmonėms pasirodo prie žemesnio patogu smile.gif .

QUOTE(Mrs.B_ @ 2014 11 01, 17:36)
Sveikos, iskilo toks klausimas: ar kas turit irankiu salciu 900mm plocio? Koki irankiu dekla dejotes?
mum meistras idejo dviguba dekla, na toks kaip mazyose stalciuose buna tik visko dvigubai....  man nepatinka...noriu tureti vieta kocelams, samciams ir visokiom mentelem, o ne dviem rinkiniams sakuciu ir saukstu....

Turėjau aš tokį stalčių ir įrankiš dėklas buvo toks, kaip Jūs norite, su vieta kočėlams. Jis buvo komplekte su baldais, tai net nepasakysiu kokios firmos ir kiek kainuoja blush2.gif

QUOTE(tursi @ 2014 11 01, 20:24)
Ar vizualiai nebadys akių, kai stalviršiai ~90cm aukštyje, o palangė bent 10 cm mažiau (tiksliai nematavau). Mano virtuvėje, manau, gali kristi į akis, nes iš vienos pusės-visas virtuvinis komplektas, kitoje pusėje valgomasis stalas.

Manyčiau, kad tikrai nereikėtų pritempinėti stalviršio prie palangės aukščio schmoll.gif . teisingai kažkas rašė - palangė sau, virtuvinis sau. Jokios tragedijos tame nematau ir visiškai pritariu Flight. Beje, kokiame aukštyje stalas? Ne 75cm? O palangė?
Tik Jūsų plautuvė man atrodo yra visiškai netinkamoje vietoje blush2.gif ... Gal bandyti ją stumti žemyn?

QUOTE(tursi @ 2014 11 01, 20:46)
O beje, dėl stalviršių-kiek domėjausi, tai su aukštesniu mažiau pavargsta rankos. Žemesnis labiau nuvargina smile.gif

Dėl per žemo stalviršio kenčia nugara - tai jau ne juokai. Man baldininkas sakė, kad skandinavuose žmonės darosi kuo aukštesnius stalviršius, net iki 1m aukščio, kad tik nereiktų lankstytis... Tešlą minkyt matyt eina kur kitur biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 01 lapkričio 2014 - 20:14
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 01, 20:10)
Aš jau irgi linkstu prie to, kad reikia palikti tą langą, bet kaip tuomet elgtis su pakabinamomis spintelėmis? Jas dėti tik vienoje sienoje? Niekaip neįsivaizduoju, kaip visa tai atrodys.
Virtuvės baldų įsivaizdavimas toks
Neturiu patirties patarinėjant, bet esu peržiūrėjusi visą googlę vrtuvių pvz. biggrin.gif pamėginkit į vaizdus vesti paieškos žodžius, kas labiausiai atspindėtų jūsų virtuvės stilių ir formą, manau rasite tinkamų pavyzdžių 4u.gif tikrai gražiai galima perėjimus sugalvoti, kažką ir esu mačiusi, tik neišsisaugojau nieko, kas netinka man g.gif

QUOTE(Juodai @ 2014 11 01, 20:11)
Manyčiau, kad tikrai nereikėtų pritempinėti stalviršio prie palangės aukščio  schmoll.gif . teisingai kažkas rašė - palangė sau, virtuvinis sau. Jokios tragedijos tame nematau ir visiškai pritariu Flight. Beje, kokiame aukštyje stalas? Ne 75cm? O palangė?
Tik Jūsų plautuvė man atrodo yra visiškai netinkamoje vietoje blush2.gif ... Gal bandyti ją stumti žemyn?
Dėl per žemo stalviršio kenčia nugara - tai jau ne juokai. Man baldininkas sakė, kad skandinavuose žmonės darosi kuo aukštesnius stalviršius, net iki 1m aukščio, kad tik nereiktų lankstytis... Tešlą minkyt matyt eina kur kitur  biggrin.gif .
Dabar neturiu tiksliai šių išmatavimų g.gif
Dėl plautuvės tai taip, kompe teturėjau seną brėžinuko variantą, popieriuje jau esu kriauklę perstūmusi žemiau drinks_cheers.gif
biggrin.gif kai pagalvoji, kaip anksčiau žmonės gamindavo taip nekomfortiškai visais atžvilgiais. Reikia pasidaryti darbinę aplinką maximaliai patogiai, bet metras skamba jau kiek keistai g.gif aš svarstau apie 90-91 cm smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tursi @ 2014 11 01, 21:58)
bet metras skamba jau kiek keistai g.gif aš svarstau apie 90-91 cm smile.gif

Taip, keistokai drinks_cheers.gif . Pas mane dabar saloj stalviršis 95cm, o likusioj virtuvėj 94cm - tai kaip ir nedaug iki to metro trūksta biggrin.gif . Saloj yra kaitlentė, tai net ir džiaugiuosi, kad kiek aukščiau jis, nes mažiai aplink bėgiodami sunkiau pasieks mano karštą puodą smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 11 01, 21:09)
Taip, keistokai  drinks_cheers.gif . Pas mane dabar saloj stalviršis 95cm, o likusioj virtuvėj 94cm - tai kaip ir nedaug iki to metro trūksta  biggrin.gif . Saloj yra kaitlentė, tai net ir džiaugiuosi, kad kiek aukščiau jis, nes mažiai aplink bėgiodami sunkiau pasieks mano karštą puodą  smile.gif .

su vaikais taip, daugiau reikia apgalvoti. Šiuo klausimu džiaugiuosi, kad galvą sukti tereikia dėl savo įpročių biggrin.gif

Įdomu ar yra kokių ne super brangių sprendimų viršutinėms spintelėms, kad būtų ne griežtų linijų fasadai, o aptakesni, į apvalumą, be aštrių kampų g.gif gal netyčia kokį pvz. turit?
Atsakyti
QUOTE(Dešimtukas @ 2014 11 01, 19:46)
Gal nuotrauką to stalčiaus būtų galima pamatyti?

Rytoj jeigu vaziuosim nufotkinsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(2 in 1 @ 2014 10 30, 19:08)
Nuo gartraukio iki kaitlentės turi būti 60 cm tarpas.

Nebūtinai.
Nuo 45 iki 60 cm.Dabartinėje virtuvėje turiu 50 cm tarpą.

Iškilo klausimas,o reilingus virtuvėje naudojate?Ar tai jau atgyvena?
Jei naudojate,kokioje vietoje jie pas jus?
Ar patogiau virš kriauklės ,ar virš darbo zonos?
Siauresnius(~50-60cm) esu mačiusi ir virš kaitlentės...
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 01, 21:10)
Aš jau irgi linkstu prie to, kad reikia palikti tą langą, bet kaip tuomet elgtis su pakabinamomis spintelėmis? Jas dėti tik vienoje sienoje? Niekaip neįsivaizduoju, kaip visa tai atrodys.
Virtuvės baldų įsivaizdavimas toks

viskas čia gerai, nebūtina viršutinės virš visų apatinių. aš senuose namuose turėjau palei 3 sienas,tai virš vienos buvo spintelės, prie kitos langai per visą sieną, prie trečios tik apatinės.
Atsakyti
Merginos, o kaip Jūs renkatės viršutines spinteles - iki pat lubų, su tarpu, ar galbūt darote vadinamąją antresolę? Jei iki pat lubų padarysiu - nepasieksiu, bet jei liks tarpas - bus nuolatinė dulkių kaupykla g.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 02, 10:04)
Merginos, o kaip Jūs renkatės viršutines spinteles - iki pat lubų, su tarpu, ar galbūt darote vadinamąją antresolę? Jei iki pat lubų padarysiu - nepasieksiu, bet jei liks tarpas - bus nuolatinė dulkių kaupykla g.gif

Tik iki lubų, žinoma aš nepasieksiu, pasilypėsiu ant ko nors. Bet užtat pasidėjimo turėsiu. bigsmile.gif
Mano būsima virtuvė, tik bus be rankenėlių ir orkaitė aukščiau:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marselina: 02 lapkričio 2014 - 09:16
QUOTE(Juodai @ 2014 11 01, 20:11)

Dėl per žemo stalviršio kenčia nugara - tai jau ne juokai. Man baldininkas sakė, kad skandinavuose žmonės darosi kuo aukštesnius stalviršius, net iki 1m aukščio, kad tik nereiktų lankstytis... Tešlą minkyt matyt eina kur kitur  biggrin.gif .

Tas tiesa. biggrin.gif

Pas anyta stalvirsis 85 cm, tai jau man labai labai zemas. O 89 super.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2014 11 02, 10:51)
Tas tiesa.  biggrin.gif

Pas anyta stalvirsis 85 cm, tai jau man labai labai zemas. O 89 super.

Mano virtuves stalvirsis aukstyje 87,5. Man nedidelio ugio moteriskei - pats tas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(nuotaka siaubūnė @ 2014 11 02, 10:04)

Pas mane spinteles iki lubu, kad nebutu jokiu tarpu kauptis riebalams, dulkems. I pacias virsutines lentynas dejau, ko pripreikia labai retai, kitakart ir neprireikia visus metus smile.gif
Atsakyti
Ačiū už pasidalinimą patirtimi. O pakabinamose spintelėse patogiau durelės ar tas mechanizmas, kur į viršų pasikelia?
Atsakyti