Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(meme @ 2014 10 30, 15:49)
O man iškyla klausimas, išskyrus kaitlentę ir orkaitę, gartraukių 2 niekas nestato. Kaip su tais garais iš orkaitės, gartraukis nesutraukia

Aš taip ar taip nejungiu gartraukio orkaitę atidarydama g.gif Išvis aš jo nemėgstu, erzina mane tokie garsai, net ir tylūs biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2014 10 30, 15:49)
O man iškyla klausimas, išskyrus kaitlentę ir orkaitę, gartraukių 2 niekas nestato. Kaip su tais garais iš orkaitės, gartraukis nesutraukia

Sakykit, kiek jau tų garų būna iš orkaitės? Juk negaruoja ištisai, kaip kepant ant kaitlentės mirksiukas.gif . Būna vienkartinis garų pliūpsnis, kurį vargu ar sutrauktų visą gartraukis. Tad manau orkaitei gartraukis nereikalingas.
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2014 10 30, 14:03)
Ir kokiame aukštyje patogiausia langą tuomet daryti, jei mano ūgis 165. Ar apie 90cm nebus per daug?

Na pas mus jau buvo langas, kuris pasirodo žemiau, o aš labai tikėjausi stalviršį kartu su palange padaryt.... Na bet nesigavo... Tai man atrodo jau geriau aukščiau nei žemiau smile.gif
Mano ūgis šiek tiek mažesnis, tai bendrą aukštį 86 cm man jau gamina ir manau bus pats tas (nes namie be kablukų vaikštau ir maistą gaminu).

Ir žinokit kur ką susidėliojau, kad ir neturėjot priekaištų mano virtuvei vis tiek šiek tiek keičiau smile.gif Eigoj smile.gif Tiesiog naktį sugalvodavau smile.gif

Kainuos žvėriškai... Net baisiausiam sapne nesapnavau, kad gali tiek nervų ir pinigų virtuvė pareikalaut.
Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 10 30, 15:55)
Sakykit, kiek jau tų garų būna iš orkaitės? Juk negaruoja ištisai, kaip kepant ant kaitlentės  mirksiukas.gif . Būna vienkartinis garų pliūpsnis, kurį vargu ar sutrauktų visą gartraukis. Tad manau orkaitei gartraukis nereikalingas.

Va va , užtai čia prisiskaičius irgi dėjau orkaitę visai kitoj pusėj ir kuo toliau tuo labiau džiaugiuos (nors virtuvės dar neturiu).
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 10 30, 14:55)
Sakykit, kiek jau tų garų būna iš orkaitės? Juk negaruoja ištisai, kaip kepant ant kaitlentės  mirksiukas.gif . Būna vienkartinis garų pliūpsnis, kurį vargu ar sutrauktų visą gartraukis. Tad manau orkaitei gartraukis nereikalingas.

Tiesą pasakius nesu gyvai mačiusi orkaitės aukščiau, tik paveiksliukuose blush2.gif todėl ir kyla klausimų. Dabar kai pagalvojau, nu tikrai tik momentinis garas eina 4u.gif

QUOTE(batareika @ 2014 10 30, 14:59)
Na pas mus jau buvo langas, kuris pasirodo žemiau, o aš labai tikėjausi stalviršį kartu su palange padaryt.... Na bet nesigavo... Tai man atrodo jau geriau aukščiau nei žemiau smile.gif
Mano ūgis šiek tiek mažesnis, tai bendrą aukštį 86 cm man jau gamina ir manau bus pats tas (nes namie be kablukų vaikštau ir maistą gaminu).

Ir žinokit kur ką susidėliojau, kad ir neturėjot priekaištų mano virtuvei vis tiek šiek tiek keičiau smile.gif Eigoj smile.gif Tiesiog naktį sugalvodavau smile.gif

Kainuos žvėriškai... Net baisiausiam sapne nesapnavau, kad gali tiek nervų ir pinigų virtuvė pareikalaut.

Na reiks dar pasimatuoti, kažkur skaičiau, kad stalviršis neturėtų būti žemiau, nei 15cm nuo sulenktos rankos. Reiks pasimatuot biggrin.gif
O dėl virtuvės kainos, tai aš kažkaip visad galvojau, kad daugiausiai "aukų" pareikalauja virtuvė ir vonia
Atsakyti
QUOTE(meme @ 2014 10 30, 16:09)
O dėl virtuvės kainos, tai aš kažkaip visad galvojau, kad daugiausiai "aukų" pareikalauja virtuvė ir vonia

Tai ir aš tą žinojau smile.gif Tiesiog nesitikėjau, kad tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 10 30, 15:55)
Tad manau orkaitei gartraukis nereikalingas.

drinks_cheers.gif Jei tik niekas nesvyla biggrin.gif , orkaitė garą išleidžia vienintelį kartą - kai atidaromos durelės. Tuo tarpu virš katlentės garas kyla nuolat, o dažnai - dar ir riebus garas.
Atsakyti
Man labai gražu orkaitė aukščiau ir saugiau su vaikais, bet mano atveju norisi daugiau stalviršio turėti, nes visai jau mažai jo liktų orkaitę pakėlus. Gal tik vienintelis pliusas orkaitės apačioj, kad skardą iškart gali ant kaitlentės dėti, nors jei ji ir taip šalia aukščiau esančios orkaitės, tai nelieka šitos problemos.
Atsakyti
Justesa, visgi pagalvočiau apie kiek didesnę nei trys metrai virtuvę.. g.gif Spintelės iki lubų gerai, bet naudotis nepatogu - ne manekenėms būtinas laiptelis ar kopėtėlės..Aš tose viršutinėse laikau RETAI naudojamus dalykus, kaip pvz., šventinė atributika (kalėdinės žvakė, servėtėlės, gimtadienio žvakutės ir pan), vaistai. Ne pačiose aukščiausiose - taurės, arbatos, kava.
Patogiausia kasdieniam naudojimuisi - ne spintelės, o stalčiai. VA čia tai gėris - ir visi birūs produktai, ir puodai, pudeliai, lėkštės, viskas stalčiuose (pas mus dar dvi kampinės spintelės su daug edvės puodams)
Kiek realiai lieka stalčių trijų metrų virtuvėje, į kurią reikia įkomponuoti ir šaldytuvą, ir kriauklę, ir šiukšlines po kriaukle, ir indaplovę, kaitlentę su orkaite apačioje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 spalio 2014 - 15:34
QUOTE(flight @ 2014 10 30, 16:33)
Justesa, visgi pagalvočiau apie kiek didesnę nei trys metrai virtuvę.. g.gif Spintelės iki lubų gerai, bet naudotis nepatogu -  ne manekenėms būtinas laiptelis ar kopėtėlės..Aš tose viršutinėse laikau RETAI naudojamus dalykus, kaip pvz., šventinė atributika (kalėdinės žvakė, servėtėlės, gimtadienio žvakutės ir pan), vaistai.  Ne pačiose aukščiausiose - taurės, arbatos, kava.
Patogiausia kasdieniam naudojimuisi - ne spintelės, o stalčiai. VA čia tai gėris - ir visi birūs produktai, ir puodai, pudeliai, lėkštės, viskas stalčiuose (pas mus dar dvi kampinės spintelės su daug edvės puodams)
Kiek realiai lieka stalčių trijų metrų virtuvėje, į kurią reikia įkomponuoti ir šaldytuvą, ir kriauklę, ir šiukšlines po kriaukle, ir indaplovę, kaitlentę su orkaite apačioje?

Tai kad neišeina daugiau, viskas spintos sąskaita, o ji man labai svarbi, nes bus praktiškai vienintelė daiktų talpykla bute, nes nedidelį perkam, tiesiog taip viskas susiklostė šiuo metu. Stalčių tik viena spintelė bus arba 60 arba 70 cm, na jei šiukšliadėžės stalčiaus neskaityt, nes būtinai tokio noriu. Ir po orkaite stalčius. Bet aš sprendžiu pagal dabartinę mūsų nuomojamo buto virtuvę – ji nėra labai didelė (kampinė), bet puse jos yra prisikaupę visokio š, kurį galima tiesiog išmest, o visa kitą tvarkingai sudėjus ir pusės tiek nereikėtų, kiek yra spintelių ir stalčių.

Tuoj prisiruošiu įkelt projektėlį su klausimų sąrašu biggrin.gif
Atsakyti
Na va, mano projektėlis, tik nemoku aš iš sketch up'o nuotraukų padaryt, su print screen dariau, tai kažkaip linijos žiūriu apsitrynė kai kurios, na bet esmė matosi.

user posted image

Klausimai man kyla tokie:

- kiek cm mažiausiai gali būti gartraukis nuo kaitlentės? Nes visur skirtingai rašo. Man reikia kuo mažiau biggrin.gif Nes nenoriu, kad spintelė su gartraukiu būtų aukščiau, noriu visų lygių.
- ten kur apačioj siaura plokštė, tai norėčiau ištraukiamos dalies ir viduj džiauti rankšluotį, nes labai man nepatinka atvirai kabantys arba ant orkaitės. Galbūt dar apačioj pritaisyčiau krepšelį indų plovikliui ir kepinėlei ir pan., nes tokie dalykai man irgi grožio nepriduoda, aš tokia į minimalizmą linkus rolleyes.gif Bet va mąstau, ar uždarytas tas rankšluostis džius? Gal kas turi tokį dalyką ir gali patirtim pasidalint? Gal geriau jį daryti tarp indaplovės ir orkaitės, o ne prie kriauklės?

Dar neapsisprendžiu dėl viršutnių spintelių, kokio pločio jas daryt. Norisi labai simetrijos, bet ji įšeitų tik stalčių ir kriauklės dalis darant ne 70, o 60 cm, tada gal ir dureles 60x100, o ne 30x100 daryčiau. Dėl aukščio dar nenusprendžiau, nežinau, kokio aukščio niša išeis, nes viršuj bus toks siauras gipsas su įleidžiamom lemputėm. O įdomu, yra kažkokie reikalavimai, kokio dydžio maks. tos durelės gali būti?

Labai nenorėčiau rankenėlių apačioj, bet turbūt taupumo sumetimais teks dėti, nes magento sistema brangoka, manau. Nors nežinau, nesidomėjau.

Po kriaukle bus stalčius, svajonė mano smile.gif Kriauklė tyčia šone kairiam, kad būtų šiek tiek vietos prie pat šaldytuvo pasidėti išimtam maistui ir dar, jei ką gaminant būtų šiukšlių, tai kad galėčiau atidarius stalčių tiesiog nubraukt šiukšles į jį biggrin.gif

O čia pažaidžiau su meškere, tik kad sketch up'e kažkokia žema buvo, tai pakėliau nuo žemės biggrin.gif
Beje, antroj vizualizacijoj variantas su vidurinėm platesnėm durelėm smile.gif Ir galine plokštė tokia pat, kaip fasadas.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Justesea @ 2014 10 30, 16:43)
Tai kad neišeina daugiau, viskas spintos sąskaita, o ji man labai svarbi, nes bus praktiškai vienintelė daiktų talpykla bute, nes nedidelį perkam

Supratau 4u.gif

QUOTE(Justesea @ 2014 10 30, 18:14)
Na va, mano projektėlis

Meškerė žiūrisi gerai biggrin.gif Stalčiukas po kriaukle - liuks mintis.

Stalčiuko-kargiuko-spintutės rankšluosčiui neturiu, kiek teko skaityti, tai nelabai pasiteisina...Sako, drėgną negerai kišti į vidų g.gif

Verta turėti omenyje, kad spintelės virš ištraukiamo gartraukio bus beveik nenaudojamos - jose tilps gartraukio vamzdis, na ir dar keli indeliai prieskonių. Viskas. (Čia mano patirtis su ansktesne virtuve).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 spalio 2014 - 17:26
QUOTE(flight @ 2014 10 30, 18:24)
Stalčiuko-kargiuko-spintutės rankšluosčiui neturiu, kiek teko skaityti, tai nelabai pasiteisina...Sako, drėgną negerai kišti į vidų g.gif

Verta turėti omenyje, kad spintelės virš ištraukiamo gartraukio bus beveik nenaudojamos - jose tilps gartraukio vamzdis, na ir dar keli indeliai prieskonių. Viskas. (Čia mano patirtis su ansktesne virtuve).

Tai va ir aš galvoju kaip su drėgnu, nu bet kur jį kišt tada, kad nesimatytų? biggrin.gif

O spintutė gartraukiui vis tiek geriau nei tiesiog didelis gartraukis, kas man nepatinka, nes bent dabar pas mus siaubingai traukia dulkes ir dar nenusivalo gerai rupūžė biggrin.gif Ir šiaip man gražiau toks beveik nematomas, aš išvis norėčiau po spintele montuojamo, bet jie labai jau brangūs... O gal reiktų kokį cirkuliacinį ar kaip ten pirkt, kur nesujungtas su ortakiu?
Atsakyti