Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 10 30, 12:40)
Aha, kokio sietyno ax.gif

Aaa, na čia skonio reikalas, man asmeniškai patinka tie visi ikėjiniai gaubtai virš stalo biggrin.gif Ir tas popierius visada gražu buvo, tai džiaugiuosi, kad pigiai galėsiu nusipirkt tai, kas man gražu ax.gif
Atsakyti
Cokolio trūksta, ir ne tik. Kol pabaigtą galėčiau įkelti, turbūt ir visas pusmetis praeitų doh.gif

Šviestuvą virš stalo problematiška kabinti. Pirma - lubose įvadas šviestuvui visai kitoje vietoje, taigi, tektų kažkaip pravedinėti lubomis laidus. Antra-stalas kol kas neturi nuolatinės gyv. vietos. Yra minčių svetainę kelti į kitą patalpą, o stalą stumti arčiau židinio pusės. Meškerė tokiu atveju - gėris, ir šviečia, ir pastumdyti galima.

O be to..Visai nebijau pripažinti ir jau -n tąjį kartą rašau, kad suma virtuvei, įskaitant ir preliminarius naujus šviestuvus, buitinę techniką ir kt., buvo labai ribota. Darėm iš to, ką sutaupėm, per ne vienerius metus. Imti paskolas tam reikalui ar sukišti viską iki paskutinio cento nematėm prasmės, taigi, ieškojom, žiūrėjom tegul ir ne amžinų variantų, bet pigesnių. Minėtas šviestuvas iš Ikėjos tekainavo apie 160 lt (analogiški toršerai salonuose kainuoja NUO 2000 lt, žinoma, ten ir medžiagos kitos, gaubtai ne popieriniai). Nusibos, atsiras laisvų pinigų- pakeisim kažkuo kitu, o kol kas tarnauja puikiai, beje, po juo sėdėti vakare labai jauku. Pastebėjau, kad ėmiau užsisėdėti prie stalo su arbata biggrin.gif

Tas pats ir su buitine technika. Tas gartaukis nebrangus, atrodo dailiai, ir visai normaliai traukia.
Kriauklė - lietuviška, kaitlentė - itališka, jokių minsu, nusiskundimų bent kol kas neturiu.

Vienintelis dalykas, kur netaupėm ar taupėm mažiau - furnitūra.

Gal turite idėjų dėl plytelių? Vargstam, labai sunku išsirinkti...Buvau radusi (man) gražių, bet ten parduoda po vienetą, sumoje gautųsi per brangu (mums reikia apie 4 m2).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 30 spalio 2014 - 12:09
Man ir be plytelių labai gražu biggrin.gif Bet nepraktiška turbūt. Aš savo virtuvėj nenoriu plytelių, na man asmeniškai tiesigo gyvenamoj erdvėj niekur jų nesinori, tai dėsiu tiesiog plokštę. Pas draugę mačiau tokią pačią kaip fasadas, labai originaliai ir dailiai atrodė. O šiaip jums tos antique į rausvumą turėtų tikti smile.gif

O cokolis čia ta lentutė apačioj? g.gif

P.S. flight, visai sugundei su ta meškere biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Justesea: 30 spalio 2014 - 12:12
QUOTE(Justesea @ 2014 10 30, 13:12)
P.S. flight, visai sugundei su ta meškere biggrin.gif

biggrin.gif Ir žinok, vaikai jos nenuvers - padas labai sunkus wink.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 30, 13:30)
biggrin.gif  Ir žinok, vaikai jos nenuvers - padas labai sunkus wink.gif

Nu tai išvis labai gerai biggrin.gif Aš galvojau šiaip pirkt kur į kampą pastatomą popierinį šviestuvą, tokį kur visas popierinis ovalas ar stačiakampis, bet tą tai tikrai vaikai sudrąskyt gali biggrin.gif Tai reikės gal į meškerę investuot tada rolleyes.gif
Atsakyti
flight, gražiai atrodo virtuvė 4u.gif
O aš dar prašysiu jūsų patarimo. Aš vis dar su tais langais lotuliukas.gif
Ar virtuvėj didelį langą daryti kartu su stalviršiu lygisi, na kad nereiktų palangės, ar atvirkščiai, kelti kiek aukščiau langą ir daryti palangę ir stalviršį kaip atskirus elementus? Ar antruoju atveju nebus sunku atitaikyti palangės ir stalviršio spalvų?
Ir kokiame aukštyje patogiausia langą tuomet daryti, jei mano ūgis 165. Ar apie 90cm nebus per daug?
Atsakyti
Flight, sveikinu su nauja virtuve- jus saunuoliai thumbup.gif Man jauku labai. Be to keisti kazka ir tobulinti bus galima dabar bet kada - Ikejoj atsiraus naujovei kokiai, ar siaip atsibodus.

Mane dar domina, kiek mazdaug isejo be buitines technikos ir santechnikos virtuves baldams? ax.gif
Atsakyti
Popierius ten plonas, jei ir pastatomų toks pats - su vaikais nerizikuočiau.

Plytelės.. g.gif Man labai gražu toks stilius - ryšku, daug spalvų, akcentas.

user posted image

Bet, kur radau kažką panašaus, ten vienetas 15 lt, arba rinkinukas iš kokių šešių plytelių už 180 lt, tai suma sumarum labai brangiai gautųsi.

Yra įkandamas variantas toks, tik jis blankesnis:

user posted image

user posted image

Plytelių norėčiau stambesniais padalinimais, t.y. ne 10 ant 10, šios kiek per smulkios. Pageidautina be dominuojančio mėlyno/žydro atspalvio, t.y. mėlyna gali būti, bet kaip nedominuojanti. Gal kuri užmatėte dar variantų?
Atsakyti
flight, jauki ir miela virtuvė. Tik pastebėjau, kad anksčiau orkaitė buvo žemai, o dabar pakėlėt aukščiau. Kodėl keitėt aukštį?
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2014 10 30, 12:48)
Baloną turiu, ismatavimus zinau. Mane domina kokiu ismatavimu reikia gaminti tokia spintele, kad butų patogu naudotis? Čia bus ne ūkineje spintoje, vietos virtuvėje ne per daugiausia, bet norisi paslėpti.

Pas mus spintelės plotis 50 cm, aukštis vidaus 100 cm, pakanka tikrai, man dar šluotos su semtuvėliu telpa thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(2 in 1 @ 2014 10 30, 14:39)
flight, jauki ir miela virtuvė.
Tik pastebėjau, kad anksčiau orkaitė buvo žemai, o dabar pakėlėt aukščiau. Kodėl keitėt aukštį?

Dėkui 4u.gif

Anksčiau tiesiog nebuvo kito pasirinkimo - tas virtuvinis buvo pirktas jau gatavas ir jame nebuvo numatyta vieta orkaitei kur nors kitur. O orkaitė aukščiau - man patogiau , ypač kai pas mus ji naudojama dažnai. Patogiau pašauti, patogiau ištraukti karštą blėką, nereikia lankstytis, saugiau dėl mažo vaiko. Po orkaite du stalčiai, mažesniame laikau visus kepimo indus, formas; didesniame - bliūdai (tešlai užmaišyti), keptuvės. Po kaitlente stalčiuke gyvena tokie įrankiai kaip mentelės, kočėlas ir kt. Dabar daug patogiau nei buvo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 30, 14:38)
Dėkui  4u.gif

Anksčiau tiesiog nebuvo kito pasirinkimo - tas virtuvinis buvo pirktas jau gatavas ir jame  nebuvo numatyta vieta orkaitei  kur nors kitur. O orkaitė aukščiau - man patogiau , ypač kai pas mus ji naudojama dažnai. Patogiau pašauti, patogiau ištraukti karštą blėką, nereikia lankstytis, saugiau dėl mažo vaiko. Po orkaite du stalčiai, mažesniame laikau visus kepimo indus, formas; didesniame  - bliūdai (tešlai užmaišyti), keptuvės. Po kaitlente stalčiuke gyvena tokie įrankiai kaip mentelės, kočėlas ir kt. Dabar daug patogiau nei buvo  ax.gif

O man iškyla klausimas, išskyrus kaitlentę ir orkaitę, gartraukių 2 niekas nestato. Kaip su tais garais iš orkaitės, gartraukis nesutraukia
Atsakyti