Įkraunama...
Įkraunama...

Kuriame virtuvę 18

QUOTE(Irute Bitute @ 2014 10 18, 20:18)
Sveiki, pradejome planuoti virtuve.
Ką Jūs manote apie IKEA virtuves ?

Sveiki,
paskaitykite kelis postus i virsu ir rasite visus atsakymus, nes, kaip matau, neskaitet ne vieno lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Irute Bitute @ 2014 10 18, 20:18)
Gavome is vienu paskaiciavima, tai pasake, kad apie 10 tuks. lt. taciau sistemos visos bus paprasciausios ir medziagos tikrai ne geriausios kokybes....


Kiek metrų bus jūsų virtuvė?

Mes baiginėjam susidėti baltos spalvos Ikėjinę virtuvę, beje, mūsų irgi U formos. Paskaitykite mano įspūdžius 4u.gif

Patarkit kas nors, kur geriau laikyti stalo įrankius? Buvome numatę du siaurus stalčiukus šalia indaplovės. Laikinai, kol tų stalčiukų nebuvo, laikiau stalčiuje po kaitlente, dabar perkėliau " į savo vietą".
Neatsikratau abejonių, kad gal po kailtente - patogiau ir logiškiau g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 18 spalio 2014 - 20:53
QUOTE(flight @ 2014 10 18, 20:51)

Neatsikratau abejonių, kad gal po kailtente - patogiau ir logiškiau  g.gif

Visada pas mane stalo irankiai po kaitlente, net nzn kodel, kitos vietoms jiems nesugalvociau. Ir naujoje vituveje numaciusi dviguba stalciu po ja, virsutinis peiliai, maisto gaminimo irankiai, apatinis stalo irankiai.
Atsakyti
Žalia rūta, o jūsų virtuvės foto jau buvo? Perverčiau, bet neradau, o taip laukiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(flight)
Neatsikratau abejonių, kad gal po kailtente - patogiau ir logiškiau  g.gif

Kodėl ten logiškiau? Man tai po kaitlente būtų logiška kokias menteles ir samčius laikyt, tačiau po perspėjimo, kad verčiau po indukcine kaitlente metalinių įrankių geriau nelaikyt, kad nesugadinti pačios kaitlentės, ten palikau tuščią vietą. Stalo įrankius laikau kitoj pusėj, prie indaplovės (pas mane dviejų eilių virtuvė). Man patogiau kai visų indų laikymo vietos yra šalia/netoli indaplovės, nes užknistų nešioti juos ištraukus iš jos kažkur kitur.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 10 19, 01:21)
tačiau po perspėjimo, kad verčiau po indukcine kaitlente metalinių įrankių geriau nelaikyt, kad nesugadinti pačios kaitlentės


O šito nežinojau rolleyes.gif
Po kaitlente kaip ir patogiau, kai reikia gaminti, maišyti, ragauti ir pan.


Atsakyti
Tema skaitau seniai, tai truputi pakomentuosiu biggrin.gif

QUOTE(flight @ 2014 10 09, 08:04)

Vis tik, balti fasadai nėra praktiški. Priežiūros reikia tikrai dažniau, labai greitai susidaro "nešvaros įspūdis. Jau svarstau, kokias čia priemones įsigijus fasadų valymui, kad nepažeistų paviršiaus  g.gif Gal ką patartumėte?



QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 10 09, 08:50)
As kazkada irgi klausiau, man neatsake. Nes baldzius buvo minejes kazkokia furnituros parde salia baldu rojaus, bet as jos neradau. Sake geriausia spec dazytiems pavirsiam. Dar radau, kas prekiauja ivairia tokia chemija, bet jie minsko plente, o prekybcentriuose taip ir neradau ju produkcijos. Reikes kada prisiverst iki ju nuvaziuoti, o taip toli. Atrodo, Jape valikliu firma vadinasi..  g.gif

Tiesa, as baltos irgi antra karta nebedaryciau lotuliukas.gif Net ir bendroj erdvej butu man buvus kita spalva geriau, bet jau pietus po saukstu.. Nepatirtis, oj ta nepatirtis biggrin.gif

* cia matyt kaip kam, man viskas labai gerai, jokiu problemu su baltu fasadu. MDF baltas blizgus, virtuve turime nuo birzelio menesio. Aisku visa valyma palengvina, kad nera jokiu rankeneliu ir pavirsus be jokiu nelygumu.
** jau montuojant virtuve meistrai pasake, kad geriausia MDF valyti su langu valymo priemone, tai pat ir darau. Montavimo momentu kazka tvarkiausi ir buvau pasidejus medienai ir plokstem skirta priemone, kur padengia apsaugine plevele, tai perspejo, kad nevalyciau tik tokia, nes bus riebaluota.


QUOTE(JViktorija @ 2014 10 09, 09:30)
o kodėl?  g.gif
pas mus vos į pilkumą MDF, jokio nepatogumo nepastebėjau  schmoll.gif . Kas kelias sav pravalau ties rankenėlėm, pirštų antspaudus ar nuvarvėjimus, bet jokio diskomforto nejaučiu. Tas trunka kelias minutes  mirksiukas.gif

uztrunku taip pat tik kelias min drinks_cheers.gif ir viskas svaru
Papildyta:
QUOTE(flight @ 2014 10 19, 08:50)
O šito nežinojau  rolleyes.gif
Po kaitlente kaip ir patogiau, kai reikia gaminti, maišyti, ragauti ir pan.

ir as nezinojau. Pas mus butent po indukcine ir stovi visi metaliniai irankiai, kaip ir samciai, menteles.
Atsakyti
QUOTE(On the line @ 2014 10 19, 10:05)
* cia matyt kaip kam, man viskas labai gerai, jokiu problemu su baltu fasadu. MDF baltas blizgus,


Mūsų fasadas matinis. Priežiūros reikia TIKRAI gerokai daugiau negu medžio fasadų virtuvėje. Kiekvienas nešvarumas matosi iš karto ir akivaizdžiai, tiesiog iš tolo šviečia bigsmile.gif . Tik čia gėris tas, kad į MDF niekas neįsigeria, prieišngai nei būdavo su medžiu.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2014 10 19, 09:16)
Mūsų fasadas matinis. Priežiūros reikia TIKRAI gerokai daugiau negu medžio fasadų virtuvėje. Kiekvienas nešvarumas matosi iš karto ir akivaizdžiai, tiesiog iš tolo šviečia bigsmile.gif .  Tik čia gėris tas, kad į MDF niekas neįsigeria, prieišngai nei būdavo su medžiu.

Jau renkantis matini ar blizgu zinojau, kad matinis valosi sunkiau, todel net negalvodama rinkausi, kas valysis be problemu. Del tos priezasties ir rankeneliu atsisakiau, nes pavargau bute jas valyti. Gal tas pavargau ne tinkamas zodis, bet prie ju tikrai reikejo uztrukti, kol visas graziai nuvalyti. Nuo pirmo dizaineres paklausimo, ko norime, pasakiau, jokiu rankeneliu, lentyneliu, stiklu. Viskas turi buti uzdara ir vientisa. Toki rezultata ir gavau. Ai, dar nuo pat pradziu zinojau jokiu i virsu pakeliamu spinteliu biggrin.gif Juodai kazkada buvo rasiusi apie tai, bute matyt buvo sudeti pigesni pakelimai, tai galva jau reikejo jas prilaikyti......
Atsakyti
QUOTE(On the line @ 2014 10 19, 10:31)
Toki rezultata ir gavau.


Gal įmestumėt savo rezultatą čia? Labai įdomu pamatyti 4u.gif

Taigi va, mergaitės, kaip paaiškėjo - norite baltos ir praktiškos -imkite blizgią ir be rankenėlių. Tik čia reikia simpaizuoti moderniam, minimalistiniam interjerui.

Kadangi mūsų pietų stalas liko kaip ir be vietos ir migruoja tai šen, tai ten (vis svartom, kur jį geriausia būtų statyti) - atsirado poreikis panašiam migruojančiam šviestuvui. Vakar MB nupirko ikėjinį šviestuvą-toršerą, ilgą kaip meškerė ir su dideliu gautbu . Žodžiu, vis labiau "ikėjėjam" biggrin.gif
Atsakyti
https://imageshack.com/i/iqY2Nzsqj

Sveiki, virtuves foto.
Taip pat nenupiestas langas yra tiesiai ant sienos...
Ka manote apie toki varianta ? Ar paciom pavyko susiplanuoti virtuve su IKEA programele ?
Nes pas mus ji yra 280x350

Atsakyti
QUOTE(Irute Bitute @ 2014 10 19, 16:05)
Ar paciom pavyko susiplanuoti virtuve su IKEA programele ?


Jei lieka tarpeliai, juos galima uždengti plokšte (tokia pat kaip virtuvės fasadų spalvos), ir tiek bėdos. 4u.gif Žinoma, taip neišnaudosite absoliučiai visos virtuvės erdvės, bet jūsiškė panašu - bus ir taip nemaža.

Jei planuojate pikrti virtuvę iš Ikėjos, siūlau iš karto ir projektuoti su Ikėjos programa. Taip matysite, ką jie turi, ko neturi, kokio dydžio jų spintelės, kokie variantai jų sudėliojimo. Nes kitoje programoje priplanuoti galima daug ir gražiai, o paskui paaiškės, kad Ikėja neturi tokio dydžio stalčiaus ar lentynos, arba durelės atsidaro tik taip, o ne kitaip.

Man dar vienas didelis ir turbūt esminis Ikėjos privalumas prisiminė. Jei kas nepatiko jau nusipirkus ir susirinkus virtuvę, kaip pvz - norisi vietoje stiklinių durelių paprastų, vietoje atviros spintelės - uždaros, ar pakeisti jau prisuktas stalčiaus rankenėles - labai paprasta. Nuėmei ne(pa)tikusias dureles , nuvažiavai, nusipirkai kitas, išėmei vieną spitnelę, atsivežei kitą, nuėmei stalčiaus priekį , nusipirkai kitą - ir vuolia. Ar galiausiai, vaikas flomiku išpaišė - ką gi, važiuoji ir pasikeiti tas vienas dureles, nereikia keisti visos virtuvės ar užsakinėti pas meistrus naujų durelių ir bijoti, kad neatitaikys atspalvio, negamins (nes neapsimokės) ar kainuos kaip pusė virtuvės.

Be abejo, dar ir ekonomiškas sprendimas - nereikia turėti visos sumos iš karto (jei nesinori). Galima virtuvę susipirkti dalimis. Kaip patinka, kada patinka. Galima apsigalvoti susipirkus pusę virtuvės ir ką nors pridėti/atimti. Jokių įsipareigojimų , jokio spaudimo smile.gif
Atsakyti