Sveikos, tulpių mylėtojos
gal kuri turi nebrangiai parduoti gražių tulpių svogūnėlių.
Iš anksto ačiū
Venta9,Vienos buvo pirktos čia Tai žydėjo vienerius metus kitais metais dingo.Na o šiemet parsivežiau pradžioje gegužes tai ir sukišau į žemę .Na ir vienos vos išlindo ir džiūt pradėjo kitos visai nedygo.Su kitom gėlėm viskas gerai tame tarpe ir tulpėm
QUOTE(grite @ 2015 09 09, 16:34)
Venta9,Vienos buvo pirktos čia Tai žydėjo vienerius metus kitais metais dingo.Na o šiemet parsivežiau pradžioje gegužes tai ir sukišau į žemę .Na ir vienos vos išlindo ir džiūt pradėjo kitos visai nedygo.Su kitom gėlėm viskas gerai tame tarpe ir tulpėm
Jei dingo po ziemos tai gal peles ar pelenai suniamniojo, megsta jie.
O pavasarinesu sodinus ir neisivaizduoju. Kazkada viena pazistama uzsiprase svoguneliu ir nepasieme iki lapkricio tai pati susodinau o pavasari ji apsireiske del ju, sakau pasodintos rudeni nieks nelaiko iki pavasario, ji baisingai nustebo atseit parduotuvese yra, sakau eik ir pirk, neisivaizduoju tulpiu islaikyti iki pavasario siltam bute. Cia as taip o yra juk sppec sandeliai, tai ten taip, bet va matot , jusu atveju is ju nieko gero neisejo.
Va ,kad kitos nedingo iš po žiemos tik ''ledai''
Eksperimentavau ir tulpikes sukišau sausį (nesapnuoju ir nesuklydau tikrai sausį)Ir žydėjo visos tik kelios buvo smulkesnės .Naujų papirkau tai sodinsiu gal spalio pradžioje
Eksperimentavau ir tulpikes sukišau sausį (nesapnuoju ir nesuklydau tikrai sausį)Ir žydėjo visos tik kelios buvo smulkesnės .Naujų papirkau tai sodinsiu gal spalio pradžioje
QUOTE(Paladė @ 2015 09 21, 09:11)
kokius grožius šiemet ketinate sodinti, ką naujo turit, kaip derinat? Man labai akis bado nederančios spalvos, tai vis taikau tulpes vienas prie kitų. vieną derinį šiemet jau atsirinkau, dabar beliko jas dauginti iki didelio kiekio
Žiūrėjau žiūrėjau į maximos asortimentą, ir nieko man neprireikė. Pernai nemažai buvau atsinaujinus, pavasarį iškasiau, dabar nabysiu vėl sodinti. Suku galvą, ką su smulkiais svogūniukais daryti. Ar sodinti pagal spalvas prie didžiųjų iš krašto, ar visai atskirai. Bet vėl susimaišys...
Geras jūsų derinys, aš dar baltos įterpčiau, jei mėgstat. Arba vieną kitą šviesiai rausvą sušvelninimui.
Pernai žaliažiedes turėjau su raudonu. Šalia tiktų tada raudonos.
Paskui būną tokios kaip rudos su geltonais kraštais. Tai jas su grynai geltonom šerkšnotom sudėsiu.
QUOTE(vija zemaite @ 2015 09 21, 09:22)
*Suku galvą, ką su smulkiais svogūniukais daryti. Ar sodinti pagal spalvas prie didžiųjų iš krašto, ar visai atskirai. Bet vėl susimaišys...
**Geras jūsų derinys, aš dar baltos įterpčiau, jei mėgstat. Arba vieną kitą šviesiai rausvą sušvelninimui.
***Pernai žaliažiedes turėjau su raudonu. Šalia tiktų tada raudonos.
Paskui būną tokios kaip rudos su geltonais kraštais. Tai jas su grynai geltonom šerkšnotom sudėsiu.
**Geras jūsų derinys, aš dar baltos įterpčiau, jei mėgstat. Arba vieną kitą šviesiai rausvą sušvelninimui.
***Pernai žaliažiedes turėjau su raudonu. Šalia tiktų tada raudonos.
* aš buvau ale vaikų darželį sodinusi, bet mane užkniso tas susidvejinimas, kai tokios pat tulpės ir tikram gėlyne, ir atskirai auginamos. Dabar šalia didžiųjų kituose krepšeliuose vaikus sodinsiu
**aha, atrinkinėsiu iš turimų baltų, kas gi ten žiūrėtųsi Rožinės pas mane kituose deriniuose bando vietą atrasti - su tamsesnėm avietinėm ir baltom
*** tą panašų raudonumą irgi ne iš kart atrenku - vienos lyg ugninės, kitos labiau į avietinę, trečios dar su kitokiu atspalviu
Papildyta:
vat tokias atskirai augusias šiemet komponuosiu, man lygtai žiūrisi, o kai bus kartu matysiu, ar pataikiau
QUOTE(Paladė @ 2015 09 21, 09:51)
* aš buvau ale vaikų darželį sodinusi, bet mane užkniso tas susidvejinimas, kai tokios pat tulpės ir tikram gėlyne, ir atskirai auginamos. Dabar šalia didžiųjų kituose krepšeliuose vaikus sodinsiu
...vat tokias atskirai augusias šiemet komponuosiu, man lygtai žiūrisi, o kai bus kartu matysiu, ar pataikiau
...vat tokias atskirai augusias šiemet komponuosiu, man lygtai žiūrisi, o kai bus kartu matysiu, ar pataikiau
ir man reiks tada šalia sodinti.
žiūrisi gerai
Sveikos. Ar jau laikas tulpes sodinti???
QUOTE(Laima.g @ 2015 10 08, 13:06)
Sveikos. Ar jau laikas tulpes sodinti???
jau. Aš jau anksčiau kišau, ir dar kišiu, jei rasiu norimų spalvų
Sveikos Gal zinot kuo ir kaip beicuoti tulpiu svogunelius?Turim daug ivairiu gyviu,kurie mielai namnioja viska,kas sukista po zeme. praeitais metais nuede bulves,siais-zemuoges ir svogunus,gaila butu tulpiu O taip norisi,kad pavasari zydetu