Įkraunama...
Įkraunama...

Tulpės

Sveikos, tulpiu myletojos, 4u.gif

Noriu paklausti, kodel tulpes uzaudino po 1 lapa, o ziedu nesukrove???? Tas vienintelis lapas grazus, tvirtas, o ziedu - 0. kame reikalas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Eguta @ 2015 04 15, 14:11)
Sveikos, tulpiu myletojos,  4u.gif

Noriu paklausti, kodel tulpes uzaudino po 1 lapa, o ziedu nesukrove???? Tas vienintelis lapas grazus, tvirtas, o ziedu - 0. kame reikalas?  g.gif

anksti dar, pas mane tik pirmi pumpurai kraunami
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 04 15, 13:18)
anksti dar, pas mane tik pirmi pumpurai kraunami

Ach, doh.gif nepasakiau, kad as ne LT gyvenu ir pas mus tulpes jau perkope i nuzydejimo puse.
Atsakyti
Tai gal dar mazi svoguniukai buvo, vaikuciai?
Atsakyti
Kitamet paaugs svogunelis ir prazys. Vaikuciai su vienu lapu buna.
Atsakyti
Dekui, merginos, uz atsakymus. 4u.gif As vis galvoju, o negalejo buti, kad per giliai susodinau? Man toks jausmas, kad del to ir nesuzydejo. g.gif Lapas didelis grazus, o ziedu nei vieno.
Atsakyti
QUOTE(Eguta @ 2015 04 20, 20:48)
Dekui, merginos, uz atsakymus.  4u.gif  As vis galvoju, o negalejo buti, kad per giliai susodinau? Man toks jausmas, kad del to ir nesuzydejo.  g.gif Lapas didelis grazus, o ziedu nei vieno.

O kokio dydzio buvo svogunai?
Sodinti ir reikia gyliai, 3 svoguno auksciai.
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2015 04 20, 20:56)
O kokio dydzio buvo svogunai?
Sodinti ir reikia gyliai, 3 svoguno auksciai.

Sveika, Venta9,

Dekui uz atsakyma. Svogunai buvo normalaus dydzio. Sodinau uzpernai rudeni, tai suzydejo visos tulpes. Pernai idirbau zeme, pirkau nauju zemiu, nes pas mus priemolis. Maisiau ta priemoli su juodzemiu. Ir apie 15 - 20 cm i gyli sukaisiojau svogunus. Is visu mano tulpiu apie 20 vnt, suzydejo tik 2, o dabar dar pamaciau, kad is 1 svoguno isaugo 2 ziedai.
Siandien nukarpiau iki zemes tulpiu lapus, kur buvo tik po 1 lapa, vistiek siemet ziedu jau nebeisleis, tik saule uzstoja. Nezinau ar gerai padariau.
Ka daryti su jau nuzydejusiomis tulpemis? Palikti kol pacios paruduos, ar galima nukirpti jas iki zemes?
4u.gif
Atsakyti
Lapai svoguneliu augimui reikalingi, bet keista, kad normalaus dydzio svoguneliai nezydejo.
Atsakyti
15-20 cm per giliai g.gif
Atsakyti
Kada tręšiamos tulpės? g.gif
Atsakyti
Labas,kad lapus nukirpai blogai padariai,joms jau amen. kol lapai zali svogunas auga. Lapus nupjauti galima kai jie pagelsta,jei iskasti neplanuojat. o iskasti-gerai,net jei tik kelias turit,palaikai sausai,nuvalai ,matai kiek paaugo,kiek pasidalino ir galima vel sodinti,nes turit kelis tik ir laukiant rudens galima juos tiesiog pamirst ir pan.
O kodel neprazydo,sunku pasakyti,gal trasu truko,gal dar ko...Naujosios tulpiu veisles daznai lepios ir kaprizingos buna. reik tiketis, kad kitamet suzydes,prisitaikys prie tokiu salygu kokios yra ir nebesiozuos.
Atsakyti