Įkraunama...
Įkraunama...

Provanso ir klasikos gerbejos ir gerbejai

QUOTE(Juodai @ 2014 09 28, 01:01)
Pas mane austrijetės pritvirtintos prie lango.

vat žiūriu aš į savo austrijetę virtuvėje, kabinta ant sienos nuo pat lubinio karnizo, lango niša 15 cm, tai jinai nuo lango per kelis cm tik atstojus kabo. Neįsivaizduoju, kaip atrodytų tiesiai ant rėmo, nes jin gi išsipūtus, visos tos bangos, klostės....

dar kitas niuansas - kaip su šilumos izoliacija ir sandarumu išgręžto lango rėmo? g.gif mechanizmas ir gobelenas sunkus, ant 5mm varžtelių neprisuksi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 28 rugsėjo 2014 - 07:16
QUOTE(femme @ 2014 09 28, 08:13)
vat žiūriu aš į savo austrijetę virtuvėje, kabinta ant sienos nuo pat lubinio karnizo, lango niša 15 cm, tai jinai nuo lango per kelis cm tik atstojus kabo. Neįsivaizduoju, kaip atrodytų tiesiai ant rėmo, nes jin gi išsipūtus, visos tos bangos, klostės....

dar kitas niuansas - kaip su šilumos izoliacija ir sandarumu išgręžto lango rėmo?  g.gif mechanizmas ir gobelenas sunkus, ant 5mm varžtelių neprisuksi.

Kaip tik norejau ir rasyti, kad stiklo paketai su dujom viduje g.gif , ir siena uzglaistai ir kitas pakabinai, o cia jau g.gif schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Iriska @ 2014 09 28, 17:51)
Kaip tik norejau ir rasyti, kad stiklo paketai su dujom viduje g.gif , ir siena uzglaistai ir kitas pakabinai, o cia jau  g.gif  schmoll.gif

Prie ko čia stiklo paketai? Juk ne stiklą gręžia...
Net perklausiau vyrą, kaip ten yra su tuo tvirtinimu į langą, sakė - viskas ok, ir šilumos nuostolių dėl tų kelių varžtų nėra, juk ne kiauros skylės tenais, o sandariai viskas užsukta.
Tarp kitko, iš pradžių norėjo į nišos viršų tvirtinti, bet kažkas nesigavo, tad pritvirtino į lango rėmą. Tad galimybė tvirtinti į sieną nišoje irgi yra, nebūtinai į langą reikia, tik kažin ar tai geresnis variantas (turiu omeny, jei austrijetė nišos viduje).
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 09 28, 18:11)
Prie ko čia stiklo paketai? Juk ne stiklą gręžia...
Net perklausiau vyrą, kaip ten yra su tuo tvirtinimu į langą, sakė - viskas ok, ir šilumos nuostolių dėl tų kelių varžtų nėra, juk ne kiauros skylės tenais, o sandariai viskas užsukta.
Tarp kitko, iš pradžių norėjo į nišos viršų tvirtinti, bet kažkas nesigavo, tad pritvirtino į lango rėmą. Tad galimybė tvirtinti į sieną nišoje irgi yra, nebūtinai į langą reikia, tik kažin ar tai geresnis variantas (turiu omeny, jei austrijetė nišos viduje).

Juodai, gal galit koki viena langa parodyti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žalia Rūta: 28 rugsėjo 2014 - 17:21
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 09 28, 18:17)
Juodai, gal galit koki viena langa parodyti? blush2.gif

Kas nėr ten ką rodyti... blush2.gif O kas domina?
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 09 28, 18:26)
Kas nėr ten ką rodyti... blush2.gif O kas domina?

Kaip atrodo ant lango remo blush2.gif

Tiesa, jei tvirtusi i nisos virsu, tai turi buti atstumas, kad susikeltu, jei norit, kad atsidarinetu.

O kodel pasirinkot toki tvirtinima? O ne iprasta, ty prie sienos.
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 09 28, 18:29)
Kaip atrodo ant lango remo blush2.gif

Tiesa, jei tvirtusi i nisos virsu, tai turi buti atstumas, kad susikeltu, jei norit, kad atsidarinetu.

O kodel pasirinkot toki tvirtinima? O ne iprasta, ty prie sienos.

Dabar fotki kažko man neatsidaro, negaliu įkelt, gal vėliau įkelsiu.
Pas mus langai nesidarinėja, tad jokio atstumo palikti nereikėtų. Rinkomės į nišą, nes labai storos sienos, būtų daug erdvės atėmę austrijetės išorėje. Kaip sakiau, dabar yra mintis pasiturbinti langų rūbus svetainėje ir miegamąjame, kabinant naktines puošnias netraukomas užuolaidas, kad uždengti tuos plikus kampus, bet pačios austrijetės man yra dar ir labai savo vietoj.
Atsakyti
QUOTE(Juodai @ 2014 09 28, 18:37)
Rinkomės į nišą, nes labai storos sienos, būtų daug erdvės atėmę austrijetės išorėje.

Vat tokia priežastis skamba logiškai. Bet kai ta niša 15-20 cm tai jau tikrai nėra reikalo išradinėti dviračio biggrin.gif

Žalia Rūta, jūsų atveju dėčiau neutralios sienų spalvos roletą ir papuoščiau langą netraukoma ale austrijete viršuje wink.gif jei vaikai žais ant tos palangės, iš nuleistos romanetės greit nieko neliks tongue.gif arba nutrauks ją sau ant galvos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 28 rugsėjo 2014 - 17:45
QUOTE(femme @ 2014 09 28, 18:42)
Žalia Rūta, jūsų atveju dėčiau neutralios sienų spalvos roletą ir papuoščiau langą netraukoma ale austrijete viršuje wink.gif jei vaikai žais ant tos palangės, iš nuleistos romanetės greit nieko neliks tongue.gif arba nutrauks ją sau ant galvos biggrin.gif

Man austrietes nepatinka, pasirasau is bedos romanetem. Bet kaip dekoras tai man nea blush2.gif O romaneciu tai nemanau, kad nutrauktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2014 09 28, 18:42)
Bet kai ta niša 15-20 cm tai jau tikrai nėra reikalo išradinėti dviračio biggrin.gif

Net pamatavau tas nišas - tik 25cm blush2.gif , o parašiau kad labai gilios doh.gif . Bet bendra situacija tokia, kad langai aukšti - 2,7m, platūs, kai kur per visas sienas, kai kur ir nėra galimybės išorėje ant sienos tvirtinti, tad norėjosi visur vienodai, nemanau kad gražiau būtų atrodę ~3m aukščio ir ~4 - 6 m pločio atitrauktos nuo langų austrijetės unsure.gif. Užtai dabar dar liko erdvės kūrybai su užuolaidomis biggrin.gif .
Va taip atrodo jos prie lango svetainėje-valgomąjame, vonioje smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 28 rugsėjo 2014 - 18:14
QUOTE(Žalia Rūta @ 2014 09 28, 18:52)
Man austrietes nepatinka, pasirasau is bedos romanetem. Bet kaip dekoras tai man nea blush2.gif O romaneciu tai nemanau, kad nutrauktu g.gif

vat čia kažkas panašaus su pasisedėjimo vieta ir romanete gilioje nišoje:
user posted image

čia jau mergaitiškas variantas su austrijete biggrin.gif
user posted image

beje, labai neblogai atrodo austrijetė ant lango rėmo, kai angokraščiai su apvadais:
user posted image

o dėl dekoro tai turėjau omeny kažką panašaus:
user posted image
user posted image

Papildyta:
QUOTE(Juodai @ 2014 09 28, 19:14)

Va taip atrodo jos prie lango svetainėje-valgomąjame, vonioje  smile.gif .

sunku pasakyt, kas būtų jeigu būtų biggrin.gif kai langai nuo sienos iki sienos arba iki lubų, kaip vonioj, tai irgi kitas atvejis, bet pvz. aš atkreipiau dėmesį, kad austriječių "padalkos" atsikišę, tiesiog gulasi ant lango, o ne kabo.
vat šiame pvz. tikrai nekaip atrodytų austrijetė ant rėmo biggrin.gif kažkokios prabangos suteikia....
user posted image
Atsakyti
QUOTE(femme @ 2014 09 28, 19:23)
sunku pasakyt, kas būtų jeigu būtų biggrin.gif

Tai jau tikrai sunku biggrin.gif . Bet esmė ta, kad kur sienos ne iki lubų, ten langai kampu yra, arba langas atsiremia į sieną, tad tokio simetriško grožio padaryt, kaip Jūsų paskutiniam pavyzdy neišeitų...
Namas - grynas modernas, ir kaip čia mums sušvietė tą klasiką viduje daryti doh.gif ... na, bet pas mus tik pėdsakai jos, tikrai nepretenduoju į gryną klasiką biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juodai: 28 rugsėjo 2014 - 19:04