QUOTE(Tikrė @ 2014 10 14, 11:35)
Kai ruošiausi egzaminui, laisva pavara riedėdavau tik prieš šviesoforą, kai jau matydavau, kad raudonas ir reikės sustoti, instruktorius leisdavo ir prieš posūkius laisva riedėti, bet man kažkaip labai baisu būdavo, dabar po išlaikymo su savo automobiliu ir žinomais keliais dažnokai laisvą jungiu, kai jau tikrai žinau, kur reikia važiuoti. Matysiu kaip seksis užledėjusiais keliais važinėti, tuomet laisvą pavarą naudoti yra nesaugu.
Gal neteko susidurti, bet tikrai įmanoma užgesti darant staigų posūkį labai sulėtinant antra pavara
Kaip Jūs pvz į kokią stovėjimo aikštelę įsuksit? Pradedi sukti antra pavaria, nes esi įsibėgėjęs, bet jei vietos nedaug, turi atsargiai įsukti, iškarto stabdai, automatiškai per didelė tampa antra pavara.
Mane mokė, kad sankryžoje, atliekant posūkį, negalima laikyti vairo viena ranka, čia yra klaida. Tai pvz, kai stovi laukiančių automobilių eilėje antras, be problemų spėsi antrą pavarą įjungti prieš pat vairo susukimą, o va kai pirmas, tai jau įvažiavai pirma pavara ir pabaik tą posūkį pirma. Man akcentavo, kad geriau jau šitu atveju viršyčiau apsukas, nei paleisčiau vairą.
O kuo grindžiamas tas riedėjimas laisva? Kokia nauda automobiliui iš jo? Gal kam instruktorius aiškino, nes kadangi manęs taip nemokino, tai nesuprantu, kam dar apsikraut galvą ta laisva pavara, kai pvz. žiemą vis tiek reikės standartiškai stabdytis arba rizikuot, kad automobilis įlėks į griovį arba kitą automobilį.
Prieš įvažiavimą iš anksto įsijungčiau pirmą pavarą, nes greitis tikrai mažas būtų ir neapsimokėtų ta antra... Bent jau man liepdavo prieš įvažiuojant į mokymo aikštelę arba kiemą, kur mokyklėlė, įsijungt pirmą, man atrodo, kad iš trečios jungdavau iškart pirmą, o šiaip posūkių kažin ar yra tokių staigių. Bet čia ir nuo automobilio priklauso, vienų automobilių antra pavara vos ne tas pats, kas ir pirma..
Ačiū už patarimą dėl sankryžos, man nieko nesakydavo, jei stengdavaus kuo greičiau antrą įsimest, jei šiek tiek daugiau vietos būdavo, pvz. sukant į dešinę. O sankabą jau kada atleidžiat sankryžoje? Va su pirma pavara tai jau man panika, kada sankabą paleist, kai reikia tuo pačiu metu ir sukti, nei to sukibimo taško jaučias, nei automobilio girdisi, kai stresas apima greičiau iš tos sankryžos dingt