QUOTE(džu @ 2015 02 07, 21:50)
na, man vairavimas nėra mano darbas, tai galiu suskaičiuoti ant pirštų, kelis kartus esu pyptelėjus per visą savo vairavimą. šiaip esu kantrus žmogus ir palaukiu, kai kas kuičiasi prie sankryžos, o ant lapukų išvis nepykstu, su mažomis išimtimis. Šiandien vienas vargšas užgeso ant sankryžos, iš paskos taksistas tuoj pypsėt pradėjo, tuomet staigiai rovė į antrą juostą aplenkinėt, ten iš galo mašina dideliu greičiu atlėkė, ta irgi ant signalo, žodžiu, avarinė situacija vis per tuos nervus visai tuščiam kely vakare.
Is taksistu nera ko kulturos ar ypatingo proto tiketis- tai pati zemiausia vairuotoju "kasta",minimum smegenu ir tie patys pragerti ir be vingiu(nenoriu izeisti normaliu taxi vairuotoju,bet tik tokiu mazuma,deja),ir tarp ju tokie perlai reti Daugelis nei taisykliu zino,nei isvis vaziuot moka,kai pasiziuri kokius fintus krecia O zalialapiui uzgesusiam pypinti tai isvis ka as zinau... as nuo zaliu ir mokomuku kai su darbine laikau dar didesni atstuma nei iprastai-kad negasdinti,nes zinau kaip nejauku kai is galo didelis sustoja, o cia dar ir ikalne biski... kam ta besimokanti/pradedanti dar stresuoti papildomai... As pypinu uzgesusiems tik tada kai atgal i mane rieda-kad stabdzio ieskotu,nes buna kad is streso nejaucia kad masina uzgeso ir rieda... viena prie stoties gelbejau,rasiau jau cia kazkur- sustojo keli cm nuo manes,riedejo gal tris metrus,tai as jai masina atvariau,mergina nezmoniskai susistresinus buvo ir bijojo pati.Liepiau pastovet ramiai su avariniais,apsiramint ir tik tada vaziuot,o as jau kai pasidariau sau tarpa tai apvaziavau ir nuvaziavau
Mokomukus,beje,visada uzleidziu,net jei ir zinau kad teks kuri laika vaziuoti is paskos leciau (bet instruktoriai tokiais atvejais stengiasi nestabdyti labai eismo),nes nu kas daugiau ji uzleis? Lengvuskiu vairuotojai labai nelinke besimokantiems pagelbeti,kazkaip zmones labai greitai pamirsta kad patys kazkada irgi mokesi...