Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti

QUOTE(džu @ 2015 02 07, 21:50)
na, man vairavimas nėra mano darbas, tai galiu suskaičiuoti ant pirštų, kelis kartus esu pyptelėjus per visą savo vairavimą.  smile.gif  šiaip esu kantrus žmogus ir palaukiu, kai kas kuičiasi prie sankryžos, o ant lapukų išvis nepykstu, su mažomis išimtimis. Šiandien vienas vargšas užgeso ant sankryžos, iš paskos taksistas tuoj pypsėt pradėjo, tuomet staigiai rovė į antrą juostą aplenkinėt, ten iš galo mašina dideliu greičiu atlėkė, ta irgi ant signalo, žodžiu, avarinė situacija vis per tuos nervus visai tuščiam kely vakare.

Is taksistu nera ko kulturos ar ypatingo proto tiketis- tai pati zemiausia vairuotoju "kasta",minimum smegenu ir tie patys pragerti ir be vingiu(nenoriu izeisti normaliu taxi vairuotoju,bet tik tokiu mazuma,deja),ir tarp ju tokie perlai reti smile.gif Daugelis nei taisykliu zino,nei isvis vaziuot moka,kai pasiziuri kokius fintus krecia doh.gif O zalialapiui uzgesusiam pypinti tai isvis ka as zinau... as nuo zaliu ir mokomuku kai su darbine laikau dar didesni atstuma nei iprastai-kad negasdinti,nes zinau kaip nejauku kai is galo didelis sustoja, o cia dar ir ikalne biski... kam ta besimokanti/pradedanti dar stresuoti papildomai... schmoll.gif As pypinu uzgesusiems tik tada kai atgal i mane rieda-kad stabdzio ieskotu,nes buna kad is streso nejaucia kad masina uzgeso ir rieda... viena prie stoties gelbejau,rasiau jau cia kazkur- sustojo keli cm nuo manes,riedejo gal tris metrus,tai as jai masina atvariau,mergina nezmoniskai susistresinus buvo ir bijojo pati.Liepiau pastovet ramiai su avariniais,apsiramint ir tik tada vaziuot,o as jau kai pasidariau sau tarpa tai apvaziavau ir nuvaziavau smile.gif
Mokomukus,beje,visada uzleidziu,net jei ir zinau kad teks kuri laika vaziuoti is paskos leciau (bet instruktoriai tokiais atvejais stengiasi nestabdyti labai eismo),nes nu kas daugiau ji uzleis? Lengvuskiu vairuotojai labai nelinke besimokantiems pagelbeti,kazkaip zmones labai greitai pamirsta kad patys kazkada irgi mokesi... g.gif
Atsakyti
aš tai su 70 ženklu vairuodavau, toks trikampis ant galinės palangės būdavo, bet jis pas mane būdavo numestas, nesimatydavo, kažkaip sarmata man buvo, tai kai sustabdydavo policininkas, sakydavau, oi, ponas pareigūnas, nuvirto biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 02 07, 22:07)
Bet kai pagalvoji: nu ka toks pypinimas pades, tik susinervins ir vel uzges. Man dazniau tenka papypint kai nesupranta, kad praleidziu. Kadangi dar pamenu savo vairavimo pradzia, tai stengiuosi tuos zalius lapukus praleisti ir nepykti ant ju, jei nesudarineja avariniu ar kazkokiu tyciniu situaciju kelyje.

Pikkolo...kad tokiu vairuotoju kai tu daugiau butu drinks_cheers.gif Pakiltu vairuojanciu moteru reitingai ir "mirtimi uz kampo" nebepravardziuotu rolleyes.gif Nes dabar dauguma tai... doh.gif
Mano dukra kai dar tik pirmas dienas vazinejo,jei tik kas ikalnej "atsisesdavo" ant subines- issigasdavo kad pariedes ir uzgesdavo (bet neriedejo,suspedavo stabdi nuspausti,ir jei nieko nebudavo uz jos arba su normaliu atstumu-ne gesdavo nei ka ). Tai buvo situacija (as tada kartu vaziavau,viena dar bijojo) kai prie sankryzos ant subines autikas prisiklijavo.Vaikas pasiziurejo i salono veidrodi,kuris ziauriai didina,ir issigando,o kai issigando-tai uzgeso.O autikas dar arciau privaziavo,debilas nu(nors ir kolega blush2.gif ) doh.gif Liepiau dukrai apsiramint ir neskubet,uzsivede ir nuvaziavo normaliai smile.gif Ir kitam tokiam atvejui daviau patarima- kai taip prisiklijuos,isijunk avarinius ir eik protingu veidu po kapotu pasidairyti,ir tegul kapstosi tas prisiklijaves kaip ismano lotuliukas.gif papasakojau kitam kolegai,tas juokiasi,sako-ir as taip darau doh.gif ,o kai pasakiau koki patarima vaikui daviau,dar labiau pradejo juoktis,sako- ot gerai tu cia jai patarei lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(džu @ 2015 02 07, 22:14)
aš tai su 70 ženklu vairuodavau, toks trikampis ant galinės palangės būdavo, bet jis pas mane būdavo numestas, nesimatydavo, kažkaip sarmata man buvo, tai kai sustabdydavo policininkas, sakydavau, oi, ponas pareigūnas, nuvirto  biggrin.gif

lotuliukas.gif

O su clio tai zinok koks paradoksas yra... kai tik nusipirkom varinejau is pradziu as kol remontavom,lapo dar nebuvo,nu tai kapiec- lenke kas netingejo reikia nereikia,i sikna lindo...nu biski nesmagiai jauciausi... uzsidejom ta didziuli zalia lapa gale- viskas normaliai,ir atstumus laiko,ir uzleidzia,ir praleidzia lotuliukas.gif Ir dukra pastebejo kad su lapu lengviau (buna vienetiniu "ciudu",bet retai),atstumus bent jau normalius laiko. Siaip ji pagal tai kaip vaziuoja jau galetu ir be lapo vazineti (staza reikiama tai turi,tik nevairavo du metus),bet kaip suprantu neturi jokio noro jo nusiimti biggrin.gif
Atsakyti
Teisės tikra nervų pakalnė. verysad.gif Jau geras dvi savaites atsikeliu ir nueinu miegot su ta pačia mintim. Esu viską išsilaikius dabar liko regitra. Šiandien su tėčiu išvažiavom pasivažinėt, tai galiausiai viskas baigėsi ašarom. Tai tas neišeina, tai anas, o mintis, kad už savaitės man egzaminas dar labiau gąsdina. Anksčiau noriai sėsdavau už vairo, norėjau mokytis ir važiuot, dabar tiesiog dingo noras ir pasitikėjimas savimi. Nežinau ką reiks daryt.. Galvoju atsisakyt egzamino laiko ir jį nusikelt.. verysad.gif
Atsakyti
Kai islaikysiu - vazinesiu su zaliu lapu, dar ir moteriska bateli ant zenklo nusipirksiu smile.gif Tegu mato visi ir saugojasi smile.gif Tuo paciu - ir mane tegu saugo smile.gif
Man negeda kazko nemoketi, bo yra dalyku, kur as profesionale biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kice: 08 vasario 2015 - 10:09
Merginos, ar žinojote, jei važinėjate su M raide su tėčio ar vyro automobiliu tai paprastas draudimas negalioja. Jei padarysite avariją, draudimas gali neapmokėti padarytos žalos. Turi būti sutartyje punktas, kad automobiliu važinės 2 metų stažo neturintis asmuo. Kai kuriose draudimo kompanijose iš vis traktuoja kaip mokomąjį automobilį ir draudimas tampa labai brangus.
Atsakyti
Sveikos merginos, gal Kaune Regitroje laikėte kuri egzaminą, prašau prakonsultuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karolinaitee @ 2015 02 08, 02:03)
Teisės tikra nervų pakalnė. verysad.gif  Jau geras dvi savaites atsikeliu ir nueinu miegot su ta pačia mintim. Esu viską išsilaikius dabar liko regitra. Šiandien su tėčiu išvažiavom pasivažinėt, tai galiausiai viskas baigėsi ašarom. Tai tas neišeina, tai anas, o mintis, kad už savaitės man egzaminas dar labiau gąsdina. Anksčiau noriai sėsdavau už vairo, norėjau mokytis ir važiuot, dabar tiesiog dingo noras ir pasitikėjimas savimi. Nežinau ką reiks daryt.. Galvoju atsisakyt egzamino laiko ir jį nusikelt.. verysad.gif

Oi kaip as tave suprantu, man irgi ta pati situacija, nors su vyru vazineju po miesta nejauciu baimes vairuoti ir klaidu nepasakyciau, kad daug ar dideliu darau bet regitros bijau ir tiek..., viska issilaikiusi, liko tik regitra, bet jauciu, kad ir as po savaites neisiu laikyti, reikia dar pasimokinti, dabar issilaikiusi mokyklini vairavimo, padariau pertrauka 5 dienu, nesedau visai uz vairo, nes iki egzamino tokia itampa jauciau, buvo nervu ir nemigos savaite blush2.gif
Nuo siandien vel bandysiu vaziuot, reiks susisiekti su instruktoriumi del papildomu pamoku 4u.gif
Regitroj(Kaune)labiausiai bijau ne marsruto kuri gausiu, bet pacios masinos, nes man reikia laiko priprasti prie auto, o kiek zinau jos ten jautrios (stabdziai) ir atbuline pavara persijungia kitaip (i prieki). O gal bereikalo mane prigazdino biggrin.gif ,butu smagu, jei kas pasidalintu svieziais ispudziais po vaziavimo regitroje 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karolinaitee @ 2015 02 08, 04:03)
Teisės tikra nervų pakalnė. verysad.gif  Jau geras dvi savaites atsikeliu ir nueinu miegot su ta pačia mintim. Esu viską išsilaikius dabar liko regitra. Šiandien su tėčiu išvažiavom pasivažinėt, tai galiausiai viskas baigėsi ašarom. Tai tas neišeina, tai anas, o mintis, kad už savaitės man egzaminas dar labiau gąsdina. Anksčiau noriai sėsdavau už vairo, norėjau mokytis ir važiuot, dabar tiesiog dingo noras ir pasitikėjimas savimi. Nežinau ką reiks daryt.. Galvoju atsisakyt egzamino laiko ir jį nusikelt.. verysad.gif

Gal ir neverta nukėlinėt, man prieš egzaminą panašus jausmas buvo..... Taip niekas nesisekė, kad sunku nupasakot - ir su M, ir su instruktorium.... nuvažiavau į aikštelę - neįstengiau nei karto normaliai prisiparkuot, ko besimokant nebūdavo. Bet egzamino dieną svarbu kažkaip nusiramint, susikaupt, o paskui kas išmokta - atsigamina, o šiaip tai kaip visada egzamine - rezultatą lemia ir sėkmė.
Pabandyti verta, net ir neišlaikius iš pirmo karto nereikia nuleisti rankų. O tas pabandymas daug duoda, kitą kartą jau nebebūna taip baisu. Linkiu sėkmės kuo didžiausios, ir svarbiausia - neprarasti vidinės pusiausvyros 4u.gif 4u.gif

p.s. po mėnesio jau bus metai, kaip su lapu važinėju, o vis tiek dar laikas nuo laiko užeina tas jausmas, kad nebemoku nieko, nesiseka, bijau..... Paskui vėl praeina, tada atsiranda dar trupučiukas daugiau pasitikėjimo, įveikus save... Kaip man patarinėjo pradedančiųjų temoje - svarbiausia nesustot ir nepasiduot 4u.gif
O prie čia buvusios temos - tai pas mane šalia lapo užklijuotas dar ir toks juokingas ženklas "Laikykis atstumo", likęs nuo važinėjimo su M raide laikų biggrin.gif Tada tai kiekvienoj įkalnėj užgesdavau doh.gif Vyras su rankiniu tik ir gelbėdavo, kiek jam nervų kainavo tai tik dabar suprantu blush2.gif Kai mokaisi - tai dar kol susivoki, kad užgesaui ir riedi, kol supranti ką daryt.... Užgęstu ir dabar retkarčiais, bet staigiai užsivedu ir nuvažiuoju, keletą sekundžių užtrunka. O tada tai apimdavo panika, po dešimt kartų vis negali pajudėt. Dažniausiai kiek pamenu, tai vyrai tiesiog apvažiuodavo ir nuvažiuodavo savais keliais, o vat jei kažkas įkyriai pypina neatleisdamas signalo, tai, kaip bebūtų liūdna, dažniausiai pasirodydavo, kad moteriškė už vairo....
Papildyta:
QUOTE(Taurida @ 2015 02 09, 10:56)

Regitroj(Kaune)labiausiai bijau ne marsruto kuri gausiu, bet pacios masinos, nes man reikia laiko priprasti prie auto, o kiek zinau jos ten jautrios (stabdziai) ir atbuline pavara persijungia kitaip (i prieki). O gal bereikalo mane prigazdino biggrin.gif ,butu smagu, jei kas pasidalintu svieziais ispudziais po vaziavimo regitroje 4u.gif

na, mano įspūdžiai beveik metų senumo, ir laikiau Vilniuj, bet.... šito irgi labai bijojau prieš egzą, ypač bijojau "jautrių" golfų. Besimokant teko su 4 mašinom pavažinėt, ir buvo labai sunku pvz. persėdus iš opelio į fordą, rodos viskas kitaip. O per egzaminą - laikiau du kartus, ir abu kartus gavau golfą biggrin.gif neužgesau nei karto niekur ir mašinoj jaučiausi pakankamai komfortabiliai - nebuvo taip, kad kažkas kliūtų. Susitvarkiau ir su atbuline, nors kitaip jungėsi, Svarbu susikaupt, ir tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(DiKu @ 2015 02 09, 07:43)
Sveikos merginos, gal Kaune Regitroje laikėte kuri egzaminą, prašau prakonsultuoti  4u.gif

as laikiau pries 2 savaites. rytoj vel laikau.
Atsakyti
jeigu jau uzsiregistravote, tai eikite ir laikykite. Bus tik i nauda ( aisku nepigus malonumas), bet pamatysit kaip viskas vyksta, suzinosit kokias klaidas darot.
aisku, labai priklauso koks egzaminuotojas papuola, man papuole labai fainas, viska paaiskino, po egzamino ( nors ir neislaikiau ), bet ikvepe optimizmo.
ir svarbiausia- maziau nervuokites, nes stresas labai pakisa koja. galvokit, kad mokat, kad viskas pasiseks, o ne kad " ai neislaikysiu, nemoku.." as pries pirma laikyma net drebejau, kojos kratesi, bet egzaminuotojas nuramino ir mieste idealiai pravaziavau, jokio streso ir matyt is tos laimes, kad islaikysiu, paciam gale susikirtau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(l-a-v-i-n-a @ 2015 02 10, 16:55)
as laikiau pries 2 savaites. rytoj vel laikau.

Sekmes, linkiu islaikyti ir lauksim naujienu 4u.gif Kokiame mieste laikote?
Atsakyti