Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti

QUOTE(Lock @ 2015 02 07, 12:27)
Aš tai nekreipiu dėmesio į pypsintojus. Aišku,  jei pati ką pridirbu, tai suprantu. Bet dažniausiai pypsina tokie-varyk, gali pranert, nors aš tikrai nesiardau ir neužkišinėju mašinos kitiems, kad tik gale stovintis būtų patenkintas. Kiti toks jausmas pypsina profilaktiškai, tipo lapas, nepavažiuos, tai iškart ant signalo.

Pypsintoju ivairiu buna,kartais tikrai gerai kad papypsina...pvz.,vaziavau nuo Tapeliu ezero cia kada vasara,reikejo i Nemencines plenta i kaire sukti,masinu daug,uz manes irgi padori eile,man is desines stovejo ten kazkas ir as privaziavus sankryza ir stovedama pirma neturejau desines puses matomumo,uz manes stovinciam matomumas buvo geras- tai jis man pyptelejo kai kelias is desines buvo laisvas,tipo-varyk jau... nu tai tokiu atveju negi pyksi? Cia kaip tik aciu tik gali pasakyt smile.gif O dukrai buvo situacija (ji vazineja su zaliu lapu ir labai maza masina,bet vaziuoja normaliai ir prie sankryzu nemiega),kai autobusas privaziavo visai prie pat subines ir dar nespejus uzsidegti zaliai iskart dejo ant signalo...tai as vaikui siaip patariau tokiais atvejais isijungt avarinius,islipt is masinos ir nueit paklaust- ar su jos masina kas negerai kad pypsina? lotuliukas.gif Nes siaip is esmes atstuma reikia palikti toki,kad galetum apvaziuoti jei ka,o ne klijuotis ant subines smile.gif Bet cia vienetiniai atvejai,paprastai nieks nepypsina ir nieks neuzkisineja jei normaliai vaziuoji. Kartais pypteli perspedami,tiesiog is baimes,nes nezino tu lysi ar ne,ypac kai pamato vos ne vaika uz vairo su zaliu lapu lotuliukas.gif As pati vazinejau kol dukra mokesi ir kiek veliau ir su M raide,ir su zaliu lapu,ir su jos masina "zalia" daznokai vazineju,bet nei karto niekas nei pypino,nei uzkisinejo,ir su persirikiavimu irgi jokiu problemu nebuvo-dar greiciau,sakyciau,uzleidzia...smile.gif Moterys tik neuzleidzia zalialapiu,didina greiti tada ir pypsina kad tik pries jas neuzvaziuotu (lygiai kaip ir neuzleidzia autobusu nei is stoteliu isvaziuoti,nei persirikiuoti i kita juosta ). Girdejau tokia versija kad taip elgiasi butent nemokantys vairuoti,nes jiems baisus bet koks pasikeitimas ju kelyje (nes nemoka numatyti eismo,nemoka planuoti savo ir kitu veiksmu,stebeti kelio ir atitinkamai valdyti masinos).Man tokiu situaciju su savo masina nepasitaiko net ir kai zalias lapas kabo ant subines-tiesiog nesudarau tam salygu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 07 vasario 2015 - 12:27
QUOTE(denaxa @ 2015 02 06, 23:35)
Geriau likti stoveti sankryzoje visiskai ja uzkemsant keliems sviesoforu ciklams ir sudarant avarine situacija? g.gif Ar geriau pypteleti nesaugiai ir neteisingai besielgianciam vairuotojui ir tos situacijos isvengti? Jei ne signalo naudojimas (o per diena kartais tenka tikrai gana daznai ji panaudoti)- tikrai ne viena avarija per diena butu... doh.gif Tai kas geriau vis del to? Ir ka ten raso apie signalo naudojima? mirksiukas.gif
Hmm...gal gali nurodyti,kur as cia gyriausi,kad mokomiesiems pypinu? Kazkaip nerandu... g.gif Beje,mokomuju nera uz ka pypinti- greta mokinio paprastai sedi instruktorius,kuris neleidzia mokiniui sudarineti pavojingu situaciju... ir elgiasi mokomieji tikrai gerokai atsakingiau nei daugelis "vairuotoju",nezinia is kur teises gavusiu...

del tavo pypsejimo niekas is sankryzos greiciau neisvaziuos. Tu tik sukeli zmonem bereikalinga stresa.. Tu elgiesi chuliganiskai. Nesidraskyk, o pati pagalvok..
Normalus vairuotojai metu metus pravazineja - nesu girdejusi ju pypsinant biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kice @ 2015 02 07, 13:37)
del tavo pypsejimo niekas is sankryzos greiciau neisvaziuos. Tu tik sukeli zmonem bereikalinga stresa.. Tu elgiesi chuliganiskai. Nesidraskyk, o pati pagalvok..
Normalus vairuotojai metu metus pravazineja - nesu girdejusi ju pypsinant biggrin.gif

Nesupranti...i viska ziuri tik is savo poziurio tasko,ir,itariu-gatveje nematai kitu eismo dalyviu,tik save... ar kada pries manevruodama pasiziuri i veidrodzius ir ar ivertini uz taves vaziuojancio poreikius ir galimybes? Kartais abejojantiems reikia tiesiog padrasinimo,pasufleravimo-kaip elgtis...gatveje,ypac piko metu,buna labai nemazai pasimetusiu,nezinanciu kaip vaziuoti... dabar isivaizduok,zmogus pasimetes vidury sankryzos,jam uzsidega raudona,o jis zino tik tai,kad degant raudonai vaziuoti nebegalima ir jau ruosiasi likti stoveti (tikrai toli grazu ne visi zino kad privalo baigti manevra ir kad likti stoveti vidury sankryzos negalima- mazdaug puse vairuotoju to nezino),nes bijo,nes aplink daug masinu,o kad uz jo stovintys liks uztvere sankryza ir pesciuosius- jis paprasciausiai is baimes nemato kas uz jo,ir negalvoja... ir tada padrasinantis ir pasufleruojantis ka daryti pyptelejimas- tik i nauda visiems.Signalas mano orinis,ne elektrinis (nors turiu ir toki),taigi juo,kaip ir muzikos instrumentu,galima isreiksti viska- priminima,prasyma,perspejima,pykti ir netgi padeka,ziurint kaip ji spausi smile.gif O kaip ji kas supras- tai jau priklauso nuo to kito vairuotojo intelekto lygio smile.gif
Beje,del mano pypsejimo butent is sankryzos greiciau ir isvaziuoja,ta prasme,kad ne greiciau(tai nesvarbu-skubeti gatveje nereikia)- o aplamai isvaziuoja,nes kitu atveju visi liktume stoveti doh.gif
Beje,vaziuojant su savo nuosava masina niekam nepypsinu-neprireikia,bet lengvuskems niekas ir nepakisineja taip kad ivaziuotum,visu situaciju neaiskiu gali isvengti jas is anksto numaciusi,o su didele masina taip neiseina-nes ribotos manevravimo galimybes,ypac stabdymo...jei pasilieki atstuma stabdymui- butinai ten kas nors ilys (iprastai-moterys,ilenda ir ant stabdziu doh.gif ),taigi turi nuolat stebeti galinio vaizdo veidrodi ir atspeti,ka ruosiasi daryti vaziuojantis uz taves,neatspesi is anksto jo minciu ir ketinimu- gali baigtis eismo ivykiu... kazkodel kitiems vairuotojams atrodo kad sunkiasvores stoja lygiai taip pat kaip lengvos,todel matyt labai dazni atvejai kai is salutinio ar kitos juostos uzlenda pries pat nosi,ir tokiu atveju mini signala- tam,kad perspetum jog nesustabdysi,tam,kad tas uzkises mintu mikliai gaza ir nestu muila kuo toliau... manai,kad tokiu atveju tai yra chuliganiskas elgesys? Tai gal reiketu,tavo nuomone,tyliai ramiai nesignalinant visus uzkisusius traiskyti? O kadangi tokios situacijos vyksta nuolat (kartais per reisa po kelias),tai isivaizduok,kiek dar avariju butu mieste... o signalo deka kiek ziopliu nevisprociu buna isgelbeta... jau nekalbant apie tuos,kurie nejaucia savo masinos gabaritu,neziuri i veidrodzius ir vaziuojant greta pradeda kesintis taranuoti tavo sona lipdami i tavo juosta-pralenkimo metu doh.gif O tokiu gatvese ypac daug... smile.gif
Atsakyti
Zek, saulele, tavo temperamentas labai karstas - i du sakinius tu parasai puse puslapio. Tiesiog zinok, kad esi labai karsta ir truputi stenkis save prigesinti.. ir viskas bus gerai biggrin.gif
Atsakyti
Priesingai,gelele- as rami kaip belgas biggrin.gif Ypac kai esu uz vairo- tada tai niekad nesinervuoju del nieko biggrin.gif bet va turiu tokia yda- kai norisi zmogui kazka paaiskinti- nesugebu to padaryti trumpai,nes norisi,kad suprastu... taigi va taip... biggrin.gif gelele biggrin.gif
Temperamenta tai turiu bjauru- visada sakau ka galvoju tiesiai sviesiai i kakta ir niekam siknon nelendu (kas tam tikrais atvejais yra negerai).Sneku daug,labai- rastu irgi biggrin.gif Gesinti saves nematau reikalo,reiketu,jei koks nervas smaugtu,bet as rami- tik daug snekanti...
Bliam,ir vel per daug prirasiau... nuuu... biggrin.gif doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 07 vasario 2015 - 15:42
biggrin.gif Aha.. O as tau parasiau, ka galvoja kiti vairuotojai apie pypintojus biggrin.gif
Atsakyti
Nuu... reiskiasi,nuomonemis apsikeiteme... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Man pradžioj tas pypsinimas keldavo kaltę kažkokią, tuoj čia jau puolu kažką daryt, kad tik nenervinčiau kitų. Bet kai vieną kartą vos kvailystės nepadariau, nusprendžiau važiuot remdamasi savo galva ir nepaisyt tų pypsintojų. Tikrai esu padarius tokių fintų, kad ačiū papysinusiems. Bet dažniau sulaukiu pypsintojų, kurie tikisi, kad dėsiu špricais ir gal spėsiu pranert. Ir tikrai ne tokiose situacijose, kur nerti yra vienintelis šansas pravažiuot. Ir aš nesu vėžlys, važiuoju, pajudu greitai, įsibėgėju greit. Vieną kartą toks tik įsižiebus žaliam iškart signalino,nors aš jau beveik važiavau, aš supratau, kad jis manė, kad nepavažiuosiu ir kad to išvengt reik iškart papysint.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2015 02 07, 12:27)
Moterys tik neuzleidzia zalialapiu,didina greiti tada ir pypsina kad tik pries jas neuzvaziuotu (lygiai kaip ir neuzleidzia autobusu nei is stoteliu isvaziuoti,nei persirikiuoti i kita juosta ).

Nu as nors ir moteris, bet autobusus/troleibusus stengiuosi praleisti, nes kas jei ne autobusas/troleibusas uzleis gatveje, leis uzsukti i kaire ar atbuliniu isvaziuoti i gatve is stovejimo vietos. Ir nepaisant to, kad KET ir taip reikalauja mieste praleisti viesaji transporta, as taip tarsi atsidekoju uz tuos kartus, kai jie mane kazkur praleido ar uzleido.
Ir siaip stengiuosi vazinet taip kaip tikiuosi is kitu. Tikiuosi, kad daugeliu atveju man tai pavyksta.
Atsakyti
na, man vairavimas nėra mano darbas, tai galiu suskaičiuoti ant pirštų, kelis kartus esu pyptelėjus per visą savo vairavimą. smile.gif šiaip esu kantrus žmogus ir palaukiu, kai kas kuičiasi prie sankryžos, o ant lapukų išvis nepykstu, su mažomis išimtimis. Šiandien vienas vargšas užgeso ant sankryžos, iš paskos taksistas tuoj pypsėt pradėjo, tuomet staigiai rovė į antrą juostą aplenkinėt, ten iš galo mašina dideliu greičiu atlėkė, ta irgi ant signalo, žodžiu, avarinė situacija vis per tuos nervus visai tuščiam kely vakare.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2015 02 07, 21:00)
Nu as nors ir moteris, bet autobusus/troleibusus stengiuosi praleisti, nes kas jei ne autobusas/troleibusas uzleis gatveje, leis uzsukti i kaire ar atbuliniu isvaziuoti i gatve is stovejimo vietos. Ir nepaisant to, kad KET ir taip reikalauja mieste praleisti viesaji transporta, as taip tarsi atsidekoju uz tuos kartus, kai jie mane kazkur praleido ar uzleido.
Ir siaip stengiuosi vazinet taip kaip tikiuosi is kitu. Tikiuosi, kad daugeliu atveju man tai pavyksta.

Pagarba Tau uz tai didziule drinks_cheers.gif 4u.gif Mastanciu zmone gatvese mazai,ir kai tokius susitinki savo kelyje-buna laaabai malonu smile.gif Visada padekoju mane uzleidusiems,ir pati stengiuosi uzleisti praleisti jei tik yra galimybe smile.gif As irgi- stengiuosi vaziuoti taip kaip tikiuosi is kitu,ir nedarau kitiems to ko nenoreciau kad man darytu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(džu @ 2015 02 07, 20:50)
Šiandien vienas vargšas užgeso ant sankryžos, iš paskos taksistas tuoj pypsėt pradėjo, tuomet staigiai rovė į antrą juostą aplenkinėt, ten iš galo mašina dideliu greičiu atlėkė, ta irgi ant signalo, žodžiu, avarinė situacija vis per tuos nervus visai tuščiam kely vakare.

Bet kai pagalvoji: nu ka toks pypinimas pades, tik susinervins ir vel uzges. Man dazniau tenka papypint kai nesupranta, kad praleidziu. Kadangi dar pamenu savo vairavimo pradzia, tai stengiuosi tuos zalius lapukus praleisti ir nepykti ant ju, jei nesudarineja avariniu ar kazkokiu tyciniu situaciju kelyje.
Atsakyti