QUOTE(pikkolo @ 2014 11 26, 13:26)
Na masina juk ne nauja buvo, neaisku kaip kiti savininkai vazinejo. Bet nuvezus i servisa ir kai apziurejo varikli pirmas klausimas buvo: prie zemu apsuku vazinejai? As servise klausiau del savo masinos, nes kompas siulo vazinet prie zemu apsuku, tai man pasake, kad cia jau naujos kartos deze ir variklis ir kad galima. Netikiu as tokiu eko vairavimu, kuomet siuloma pavaras perjungti pagal greiti. Juk reik ziuret i apsukas.
Tas eko pritaikytas naujoms masinoms-jis juk atsirado neprseniausiai,tai senesnems nei 2000 velnias zino kaip ten...juk net dyzeliui kartais reikia duoti "prasitrysti" ant aukstu apsuku,kad issivalytu ten viskas...mano astra zemas gerai laiko (96m.),bet jai remontuotas variklis ir kazkiek minimaliai prizeminta galva,kas pridejo siek tiek galios,aplamai as prie to "naujo" variklio labai ilgai pratinausi,apie pora menesiu ir gal dar ilgiau,baisiai keistai vaziavosi,niekaip negalejau jo galimybiu perprasti
. Vakar specialiai atkreipiau demesi kada pejungiu zemesne pavara,tai pasirodo-prie 800rpm (nes paprastai vaziuodama i apsukas neziuriu,jungiu kaip variklis praso),jei ikalne tai greiciausiai anksciau,bus kokie 1500 gal...
Tai vat kad tos naujos gal ir tinka pagal greiti,jos ten mazdaug vienodos dabar visos gaminamos,gamintojai smaugte smaugiasi kas taupesne pagamins
O musu senutems jau kiti niansai,prie kiekvienos reikia taikytis
Papildyta:
QUOTE(džu @ 2014 11 26, 10:53)
na, kas liečia eko vairavimą, aš jo tiesiog negaliu pernešti
aš geriau sumokėsiu keliais litais į mėn daugiau, bet važiuosiu taip, kaip man patogu
Kodel?
Man patinka,pagauna azartas kiek dar galima isspausti.Jei tai butu letas vaziavimas-nepatiktu,bet tai nera letas vaziavimas,greiciau jau situaciju analizavimas ir pasinaudojimas jomis,o tai man idomu
Bet dabar,vazinejant i darba po 4km saltu varikliu,sudas gaunasi is tos eko,tuo labiau,kad i darba vaziuoju greitai-gatves tuscios,o man reikia atsibusti,tai muzikele ir minu gaza
Kas idomiausia,ekovairavimo pamokoj vaziavimas iprastai uztruko siek tiek ilgiau,negu vaziavimas pagal eko,isejo taip,kad pagal eko pravaziavau ir greiciau,ir taupiau