Įkraunama...
Įkraunama...

Besimokinančioms vairuoti

QUOTE(BRASKYTTT @ 2014 11 02, 19:59)
vargstu su teisem jau du menesius. 14 pamoka tuoj bus. dar sekas sunkiai. noriu paklausti ar man regitroj uzskaitys kaip klaida jei tarkim vaziuodoma 90l. kampu ir istrizai vaziuoju arciau kurios nors puses-kaires arba desines. nu neiseina man padaryti kad masina stovetu lygiai per viduri.....pastatau arciau kaires arba desines puses. sad.gif

Jei jau labai arti kažkurio krašto tai turbūt nekritinę gali pažymėt g.gif Pažiūrėkit čia nekritinės klaidos, kritinės klaidos
Atsakyti
vargstu su teisem jau du menesius. 14 pamoka tuoj bus. dar sekas sunkiai. noriu paklausti ar man regitroj uzskaitys kaip klaida jei tarkim vaziuodoma 90l. kampu ir istrizai vaziuoju arciau kurios nors puses-kaires arba desines. nu neiseina man padaryti kad masina stovetu lygiai per viduri.....pastatau arciau kaires arba desines puses. sad.gif

Priklauso nuo egzaminatoriaus, vieniems užtenka, kad pastatai mašiną tarp linijų, kiti reikalauja lygiai ir vienodai. Žinau atvejų, kai Tauragės Regitroje su metru buvo matuojamas atstumas, o šiaip mėgsta kiti "matuoti" atidarydami duris, jei jos atsirems į kuolelį, tada gali ir kritinę klaidą pripaišyti.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2014 10 31, 16:59)
Netiesa,pagal dabar galiojancias taisykles i kita mokykla gali eiti tik baiges savo mokykla. Kitas dalykas,kad yra nelegalias paslaugas teikianciu instruktoriu (instruktorius negali mokyti privaciai,ne per mokykla-kol kas dar sito nepakeite),gerai,jei viskas gerai,o jei kas atsitiks? Instruktorius issisuks,o mokinuko laukia kruva nemalonumu...Ir aplamai,joks rimtas ir kazko vertas instruktorius neuzsiims nelegalia veikla... schmoll.gif

Atsiprašau, jei suklaidinau. Kažkaip nepagalvojau, kad nelegalu... Juk jeigu esi Regitroje išlaikęs teoriją, gali važinėti su M raide, tai atrodė natūralu, kad gali važiuoti su instruktorium, kuris turi teisę mokinti. Intruktorius sutiko pravažiuoti, aš apsidžiaugiau, kad tokia galimybė yra, tikrai nežinojau, kad kažką pažeidžiam.
Iš tiesų būtų gerai, jeigu kažkur būtų konkrečiai parašyta, kad negalima važiuoti su kitos mokyklos intruktorium. Tada kiti nedarytų tokių klaidų.
Iš kitos pusės, labai blogai, jeigu toks draudimas realiai yra - o ką daryti, jei gauni blogą instruktorių ir toje mokykloje nėra į ką pakeisti? Ir pvz. niekaip neišlaikai mokyklinio važiavimo? Juk tokiu atveju vis tiek kažkaip reiktų papildomai mokintis... gerai, kad nereikėjo spręsti tokio klausimo.
Atsakyti

Nevargstat, o mokotes wink.gif (va as tai galiu sakyt,kad vargstu, jau 9 menesis,o dar teisiu negavau) doh.gif
svarbu,kad stovetu tiesiai. as paskutini karta prilipau prie kaires puses VISISKAI, bet masina stovejo tiesiai. Uskaite, egzamina tesiau sekmingai smile.gif(iki kritines klaidos mieste) blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vejas111 @ 2014 11 03, 15:50)
Atsiprašau, jei suklaidinau. Kažkaip nepagalvojau, kad nelegalu... Juk jeigu esi Regitroje išlaikęs teoriją, gali važinėti su M raide, tai atrodė natūralu, kad gali važiuoti su instruktorium, kuris turi teisę mokinti. Intruktorius sutiko pravažiuoti, aš apsidžiaugiau, kad tokia galimybė yra, tikrai nežinojau, kad kažką pažeidžiam.
Iš tiesų būtų gerai, jeigu kažkur būtų konkrečiai parašyta, kad negalima važiuoti su kitos mokyklos intruktorium. Tada kiti nedarytų tokių klaidų.
Iš kitos pusės, labai blogai, jeigu toks draudimas realiai yra - o ką daryti, jei gauni blogą instruktorių ir toje mokykloje nėra į ką pakeisti? Ir pvz. niekaip neišlaikai mokyklinio važiavimo? Juk tokiu atveju vis tiek kažkaip reiktų papildomai mokintis... gerai, kad nereikėjo spręsti tokio klausimo.

Anksciau buvo taip,kad instruktoriai galejo mokyti savarankiskai(as dar taip mokiausi,tik jau kai laikiau CE,jau buvo tik per mokykla),paskui padare kad tik per mokykla...lyg tai vel zada keist,bet kiek zinau dar nepakeite sito dalyko...o instruktoriai rizikuoja uzsidirbti bauda (transporto inspekcija mokomukus kartais tikrina) del ilgesnes kapeikos,atlyginimai ju nera dideli,tam,kad uzsidirbti normaliai +- alga turi arti nuo ryto iki pat vakaro,tai va kai kurie ir megina prisidurti prie algos,dazniausiai mokyklos vadovybei nieko apie tai nezinant...nu nesaziningas cia reikalas,negeras...o kai mokesciai nuo situ pinigu nemokami-tai aisku,ir pigiau kazkiek buna...man tai nepriimtinas toks dalykas...
Is tos situacijos,jei nera i ka pakeisti instruktoriu,iseitis yra-imi is savo mokyklos pazyma apie isklausytas kursu valandas,atsiskaitai su ja,atsisveikini ir eini i kita mokykla,prisirasai prie jos ir tesi mokslus,finansiskai nieko nenukenti smile.gif
Atsakyti
Bet taip padarius - pasiėmus pažymą iš savo mokyklos ir einant į kitą mokyklą - vėl iš naujo praktinio vairavimo kursą teks kartot? Ar su tuo nebaigtos mokyklos, bet tik išklausyto kurso pažymėjimu gali kitoje mokykloje pasiimti, pvz., 5 pamokas ir laikyti egzaminą?
Atsakyti
QUOTE(Ten @ 2014 11 04, 09:11)
Bet taip padarius - pasiėmus pažymą iš savo mokyklos ir einant į kitą mokyklą - vėl iš naujo praktinio vairavimo kursą teks kartot? Ar su tuo nebaigtos mokyklos, bet tik išklausyto kurso pažymėjimu gali kitoje mokykloje pasiimti, pvz., 5 pamokas ir laikyti egzaminą?

Taip,is naujo nieko nereikia ir minuse nelieki,tam ir reikalingas isklausyto kurso pazymejimas.
Atsakyti
Na, dar daviau šansą savo vairavimo mokyklai. Paprašiau vėl pakeisti instruktorių.
Pirmas labai gąsdino ir ant manęs ištisai rėkė, nors pirmąkart gyvenime atsisėdau už vairo ir nieko nesupratau. Kitas buvo geresnis, bet taip subtiliai įtampą kėlė: nerėkė, bet tyčiojosi ir vis laidydavo emocingas pastabas, kaip aš pavariau. O naudos kažkokios, kad pamokytų, kaip tų klaidų nedaryti - niekaip. Vien stresas. Koks tada mokymosi procesas? Ir taip atsakomybė milžiniška, baisu, kad nepadarytum avarijos ir t.t., tai dar nervintis dėl instruktoriaus...
Tikiuos, kad bus geriau smile.gif
Atsakyti
As tai kai D mokiausi su instruktorium vienas kita siuntinejom...kuo toliau...biggrin.gif Tokios ir pamokos buvo,tai ramiai,tai rekiam abu lotuliukas.gif doh.gif Nu bet ismoke,o kadangi zmogus siaip is esmes geras-niekas ir nepyko ant jo uz tuos rekavimus smile.gif mes ne zali jau buvom,gyvenimo mate,tai jautriai ir nereagavom,pasijuokdavom tarpusavy ir tiek,svarbu buvo,kad ismokytu,o jo mokiniai visi egzaminus islaikydavo is pirmo smile.gif .
Atsakyti
Pasidalinkit su plačiąja visuomene, merginos biggrin.gif

http://www.delfi.lt/...i.d?id=66299184
Atsakyti
Merginos, man toks klausimas iškilo smile.gif Kokie yra mokyklinio egzamino reikalavimai? Ar jis taip pat kaip Regitroje vertinamas? Ar visose vairavimo mokyklose mokyklinis vairavimo egzaminas vyksta taip pat ar čia priklauso individualiai nuo mokyklos tie reikalavimai?
Atsakyti
QUOTE(raganyte_tyte @ 2014 11 08, 22:31)
Kokie yra mokyklinio egzamino reikalavimai? Ar jis taip pat kaip Regitroje vertinamas? Ar visose vairavimo mokyklose mokyklinis vairavimo egzaminas vyksta taip pat ar čia priklauso individualiai nuo mokyklos tie reikalavimai?

Kaip suprantu, teoriškai turėtų būti visose mokyklose vienodai. Nes yra reikalavimai, kad turi būti nufilmuota ir vertinti turi kaip Regitroje. Bet praktiškai, kiek šnekėjau su skirtingose mokyklose besimokančiais, vis dėlto kiekviena mokykla įveda savų niuansų. Mano vaikai kur mokėsi - laikai, jei neišlaikai, imi tam tikrą kiekį papildomų pamokų ir vėl laikai. Labai griežtai žiūrėjo. Draugės vaikas mokyklinį vairavimą laikė taip - yra paskiriama diena kada turi išlaikyti. Užsirašo tris valandas ir vis filmuoja iš naujo, kol išlaiko. Kitai draugei instruktorius padėjo, kad išlaikytų (labai jau jai nesisekė į kalną pajudėti, bet Regitroje išlaikė).
Atsakyti