Įkraunama...
Įkraunama...

Dvasinės ligų priežastys -14

QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 14:25)
Atsprašau, pratęsiu. Rašiau darbo metu, tačiau teko atsitraukti nuo kompiuterio ir pamiršau užbaigti mintį.

Mirties nebijoti man padėtų tikėjimas. Tačiau neturiu tam pagrindo. Krikščionybė ir kitos religijos man panašios į pasakas. Kartais pasiskaitau apie įdomius reiškinius - reinkarnaciją, telepatiją (kaip šioje temoje ir buvo), tačiau vėliau sužinai, kad tie reiškiniai buvo žmogaus vaizduotės vaisius ir juos parašė apsišaukėliai.

Na čia gi dabar? Iš kur ištraukėte, kad telepatijos nėra? Visko yra.
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 13:25)
Atsprašau, pratęsiu. Rašiau darbo metu, tačiau teko atsitraukti nuo kompiuterio ir pamiršau užbaigti mintį.

Mirties nebijoti man padėtų tikėjimas. Tačiau neturiu tam pagrindo. Krikščionybė ir kitos religijos man panašios į pasakas. Kartais pasiskaitau apie įdomius reiškinius - reinkarnaciją, telepatiją (kaip šioje temoje ir buvo), tačiau vėliau sužinai, kad tie reiškiniai buvo žmogaus vaizduotės vaisius ir juos parašė apsišaukėliai.

Norisi tikėti kažkuo aukštesniu, o ne vien tuo, kad mūsų ir beždžionių chromosomas sutampa 98% (įrodytas dalykas, pats Dalai Lama savo knygoje "Visata vienoje dalelėje" rašo).

Aš bandau įsisąmonint, kad esu laikina, kad kažkada mirsiu, bet tas mane tiesiog paralyžuoja, mano sąmonei sunku suvokti, kaip manęs nebus.

Geriu antidepresantus, tačiau nelabai padeda. Bandau tikėti, kad esame ne vien kaulai ir mėsa, kad per mus teka kažkokia energijos gijelė, kad po mirties dar kažkas bus, bet kai pradedu domėtis keistais reiškiniais, įvairūs mokslo atstovai tai neigia, vadina juos patyrusiuosius apsišaukėliais. Ir iš tikro, kaip sunku šiame pasaulyje suprasti, kas yra tikra, o kas ne. Tos pačios būrėjos, astrologės tik suka biznį, o dvasingumo pas jas 0.

Viską bandau -  ir su artimaisiais kuo daugiau būti, ir pas psichologę vaikštau (kuri, beje yra skeptiška tikėjimui), ir pasportuoju, bet viduje jaučiuosi labai labai išsigandusi ir liūdna. Taigi prašau Jūsų pagalbos, gal tai kokios dvasinės priežastys man neleidžia nurimti, o gal galit pasidalinti, kaip Jūs kovojote (jeigu kada nors taip buvo) su tokia baime?

Panasu, kad siuo metu jums pasaulis atrodo gana pilkas, pilnas blogio ir galvojate, kad kokia viso to prasme.....
Reikia siek tiek istrukti nuo kasdienines rutinos, gal turite kokia svajone aplankyti kazkur kazka biggrin.gif
Jei reikia tikejimo , kad atrasti prasme....as manau, kad tikejime ir yra prasme biggrin.gif
As tikiu, kad gerio dar mumyse su kaupu. Apsisaukeliu daug, bet jie irgi savotiskai tuo tiki g.gif
manau, kad Dievo jums neparodys jokia religija, Dieva gali pamatyti , pastebeti pati 4u.gif Jusu postas siek tiek liudnas bet daugiau optimistiskas nei pesimistiskas biggrin.gif manau, kad pavasaris ir vasara jums pades pralinksmeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 14:03)

negaliu neisikišti, juolab kad turiu daug patirties su šita baime mirksiukas.gif

ir jei daugeliui atrodo kaip raset kad (koks Liudnas postas jergau jergau, pozytivumo, kelioniu, saves ieskojimu ar dar kokios chuinios) vadinasi nesusidurėte kas ta baimė, kokios keliones, jei zmogus bijo mirti?? jis bijos nukrist lektuvu ir MIRTI, bijos kad koks uodas ikas ir gaivaliosis miske o jo niekas neras ir MIRS, bijos nardyt nes aparatūra suges ir MIRS... MIRS MIRS MIRS, toks zmogus gali isvardyti 10 priezasciu kaip galima mirti supantis supyne smile.gif ta mintis persekioja, neleidzia blaiviai vertint situacijos, tada isaukia nerimo priepuolius, o tada mastai kad dabar tai tikrai MIRSIU , nes sveikata suslubavo ir tai dar išsaukia didesne mirties baime. tokiam zmogui nepadesite pasake "eik tu ka cia kalbi tau 20 metu koks mirsiu, va vaziuoju autobusu gal pirma taves mirsiu" doh.gif arba kaip pradeda guosti kad vaikeli tik nesugalvok ko sau pasidaryt, tai ***** ar ne durnas zmogus bijo kad nusizudys tas kuris MIRT BIJO??
Man labai idomu kokia tavo psichologe su savo "tikejimu" ****** tas tikejimas, gerai as tikiu Dievu bet vistiek mirt nenoriu lotuliukas.gif (juokas)
Is tavo parašymo tai labai aisku kad esi energingas zmogus, kaip minejai visiem atrodai pozytivus ir niekas nepatiketu kad taip jautiesi, tai viena is priezasciu gali buti kad tu turi labai daug energijos bet nesugebi jos panaudoti protingai, ta energija va ir nukreipi mastymui.. mastai mastai apie tai ir isisuki i ta sukuri. Situo atveju tau patarciau sportuoti kur neveiktu galva (nes galiu speti dirbi protini darba ir fiziskai nepavargsti, tai blogai) labiausia tiktu vandens aerobika, ten judejimas isvargina, vanduo atpalaiduoja o komandu klausyt reikia neturi kada mastyt.
Kita priezastis gali buti kaltes jausmas, tai labai sunku nupasakoti bet tos mirties bijai kaip BAUSMES. priezastis gali buti net kastuvelio pavogimas kaip tau buvo 5 m bet tu ta prisimeni po siai dienai. tada reikia atrasti priezasti, tai labai padeda psichologai padaryt arba kalbejimas su tave suprantanciu zmogum, bet tokiu tikrai neturi nes toks gali but tik tai kas ta patyre.
Kitas variantas tas jusu tikejimas, akistata vadinama. paskaityk knyga "life after life" ten istorijos zmoniu kurie "mate sviesa tunelio gale" visi teigia kad ne viens nenorejo grizt tai gali padet. GAL...
jei nori to atsikratyti tau reiks labai sunkiai dirbti su savimi, ir didele klaida kad geri antidepresantus, geriausiu atveju arbateles ar valerijono smile.gif nes tavo kunas to antidepresanto reikalauja kaip narkotiko, jis nenori kovoti su tavo baime, tavo negale, jis nori lengvo sprendimo - tabletes. todel labai gerai pamastyk jei geri vaistus.
dar viena mirties baimes priezastis yra NARCISIZMAS zinai, kaip zmogus troksta kad ji myletu, pripazintu, jauciasi neivertintas, tada tos mintys kyla ir jis mato kaip jis numirs kaip jo gailes, apie ji graziai prisimins (nes apie mirusi gerai arba nieko) kaip jo padarytus darbus ivertins (ko nepadare kaip jis buvo gyvas) toks zmogus nenori mirst bet tokiom vizijom pradeda gyventi mirtim, jis visada pradeda galvoti "o jeigu tai dabar..." kad ir skrendant lektuvu, o jeigu... masto kaip rasys laikrasciai, kaip gimines pasakoks kaip ruoses ilsetis kaip jo zmona gedi ir t.t.

Atsiprasau kad isilauziau su savo nedvasiniais pasisakymais i sita tema, bet gal nors kazkiek, nors nedug padejau smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 04 14, 16:21)
Na čia gi dabar? Iš kur ištraukėte, kad telepatijos nėra? Visko yra.

Šitas straipsnis gerai paaiškina visokias telepatijas sad.gif
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 16:18)
Šitas straipsnis gerai paaiškina visokias telepatijas sad.gif

Koks? biggrin.gif

Bent Wikipedia paskaitykit, viskas gražiai paaiškinta, įvairios formos surašytos:
https://en.wikipedia.../wiki/Telepathy
Atsakyti
Esu skaičiusi lietuvišką versiją, kurioje nieko gero neradau. Paskaitysiu anglišką versiją, įdomu bus.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2016 04 14, 18:09)
Koks? biggrin.gif

Bent Wikipedia paskaitykit, viskas gražiai paaiškinta, įvairios formos surašytos:
https://en.wikipedia.../wiki/Telepathy

Pasiskaičiau ir ką: In a series of experiments Samuel Soal and his assistant K. M. Goldney examined 160 subjects over 128,000 trials and obtained no evidence for the existence of telepathy
Papildyta:
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 18:28)
Esu skaičiusi lietuvišką versiją, kurioje nieko gero neradau. Paskaitysiu anglišką versiją, įdomu bus.
Papildyta:

Pasiskaičiau ir ką: In a series of experiments Samuel Soal and his assistant K. M. Goldney examined 160 subjects over 128,000 trials and obtained no evidence for the existence of telepathy

A variety of tests have been performed to demonstrate telepathy, but there is no scientific evidence that the power exists
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 17:31)
Papildyta:

Papildyta:

A variety of tests have been performed to demonstrate telepathy, but there is no scientific evidence that the power exists

Tai paskaitykit koks juokingas tiriamųjų skaičius. Mokslas neigia tai, kas nenaudinga, kelia masinę baimę, masinį susidomėjimą ir t.t., negi nežinojote biggrin.gif
Be to, dauguama jų eksperimentų, tyrimų patvirtinami tik tada, kai jau visi aplink apie tai šneka ir viską žino. Tada jie neva padaro tyrimą ir užtvirtina lotuliukas.gif
Atsakyti
Su baimemis (kaip ir su kitomis energijomis) kovoti beprasmiska. Tas pats kaip kovoti su veju smile.gif Energija nematoma, bet labai stipri jega, kuria mes pajegus suvaldyti iki tam tikro laiko. Jokiomis fizinio, materialaus pasaulio priemonemis energijas (stresus) nugaleti mes negalime. Todel antidepresantai ir pan. nepadeda. Mesti gerti vaistus viena diena nereikia, tiesiog mazinkit kiekius, gerkite reciau. Geriausia tvarkytis su baimemis taip, kad vaistu poreikis pradetu mazeti savaime.
Bet kuri energija turi samone ir su ja galima bendrauti. Kokia baisi ji bebutu, ji atejo ne tam, kad sunaikintu zmogu. Ji atejo kaip mokytojas ir laukia kol zmogus ismoks. Jei zmogus supranta pamoka, pasimoke, ji gali pasisalini pati. Jei zmogus ilga laika pvz. baime savo nepripazino, slopino ivairiais budais, ji gali buti beveik negyva, todel ja is savo samones gelmiu reikia trauki i pavirsiu, zadinti ir paleisti. Ir visa tai gali padaryi tik pats zmogus. Niekas kitas- joks gydytojas, ekstrasensas, burejas ar pan. sito padaryti negali.
Jeigu jus taip aiskiai suvokiate savo baimes, paleiskit jas. Baime jus neapgaus, nenuvils, nepadarys jums nieko blogo. Ji atejo tik tam, kad ismokytu jus nebijoti, ismokytu jus drasos.
Reinkarnacija nera tikejimas ar netikejimas, reinkarnacija tai vienas visatos desniu, kuris veikia nepriklausomai nuo to, tiki juo zmones arba ne smile.gif
Atsakyti
Jūsų atsakymai teikiantys vilties.

Šiandien skaitinėjau egzorcisto Arnoldo Valkausko straipsnius. Tie apsėdimai pasirodė gan įtikinama, bet kai jis pasakė, kad vienai moteriškei velnią priviliojo Budos statulėlė, kuri ten nuo maldos kažkaip keistai vartytis pradėjo, tai blin doh.gif

Arba jisai nušneka arba budizmas - visiškas blogis (kuo aš aišku netikiu) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 21:50)
Jūsų atsakymai teikiantys vilties.

Šiandien skaitinėjau egzorcisto Arnoldo Valkausko straipsnius. Tie apsėdimai pasirodė gan įtikinama, bet kai jis pasakė, kad vienai moteriškei velnią priviliojo Budos statulėlė, kuri ten nuo maldos kažkaip keistai vartytis pradėjo, tai blin  doh.gif

Arba jisai  nušneka arba budizmas - visiškas blogis (kuo aš aišku netikiu) smile.gif

tu skirk du dalykus gyvenimo prasmes koks ieksojimas ir BAIME . pas tave yra baime jos neisigydisi tikejimu i statuleles ar i pupu dedes knyga smile.gif

Atsakyti
Tai ką siūlai?
Atsakyti
QUOTE(dewofsoul @ 2016 04 14, 22:12)
Tai ką siūlai?

Mano postas jei ka buvo anksciau... turbut per ilgas perskaityt 😁😁😁
Atsakyti