Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Šokoladė @ 2015 05 22, 11:04)
Norėdama grįžti į darbą, nepasibaigus atostogoms,  apie tai raštu turite įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš 14 dienų wink.gif

tą dalyką žinau kad prieš 14 dienų...
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 05 22, 18:07)
tą dalyką žinau kad prieš 14 dienų...

tai kame dar klausimas?
Atsakyti
QUOTE(Šokoladė @ 2015 05 27, 17:23)
tai kame dar klausimas?

Gal klausimo neskaitėt? Nepriima net po 14 dienų, reikalingas 4 mėn laikotarpis, nes negali atleisti pavaduojančios
Atsakyti
Tai ar yra toks įstatymas, kad aš negaliu grįžti po prašymo parašymo po 14 dienų į darbą, nes mano pavaduojančioji turi mažametį vaiką? Darbdavys teigia, kad negali jos atleisti, pirmiausiai turi duoti jai įspėjimą prieš 4 mėn, tada tik po 4 mėn aš galėsiu grįžti į darbą?
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 06 02, 14:13)
Tai ar yra toks įstatymas, kad aš negaliu grįžti po prašymo parašymo po 14 dienų į darbą, nes mano pavaduojančioji turi mažametį vaiką? Darbdavys teigia, kad negali jos atleisti, pirmiausiai turi duoti jai įspėjimą prieš 4 mėn, tada tik po 4 mėn aš galėsiu grįžti į darbą?

kiek žinau nėra, turi teisę grįžti įspėjusi prieš 14 dienų, nes terminuotos darbo sutartys sudaromos būtent terminuotam laikotarpiui (fiksuotas laikotarpis) arba iki tam tikro įvykio (pvz.; iki darbuotojo grįžimo iš VPA):
110 straipsnis. Darbo sutarties termino nustatymas
1. Darbo sutarties terminas gali būti nustatomas iki tam tikros kalendorinės datos arba iki tam tikrų aplinkybių atsiradimo, pasikeitimo arba pasibaigimo.

Kaip ir ne tavo bėda, kad direktorė sudarė netinkamą sutartį. Kita vertus, kaip ir tavo, nes tau reikia konfliktuoti. Patark direktorei nutraukti sutartį su pakaitine darbuotoja šalių susitarimu.
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 06 02, 15:45)

Kaip ir ne tavo bėda, kad direktorė sudarė netinkamą sutartį. Kita vertus, kaip ir tavo, nes tau reikia konfliktuoti. Patark direktorei nutraukti sutartį su pakaitine darbuotoja šalių susitarimu.

arba yra kitas paaiskinimas ,nenori, kad sena darbuotoja grįžtų, tai ir sako, kad negali atleisti.. kito paaiškinimo nematau, o gal ir skaityti nemoku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 06 02, 14:45)
kiek žinau nėra, turi teisę grįžti įspėjusi prieš 14 dienų, nes terminuotos darbo sutartys sudaromos būtent terminuotam laikotarpiui (fiksuotas laikotarpis) arba iki tam tikro įvykio (pvz.; iki darbuotojo grįžimo iš VPA):
110 straipsnis. Darbo sutarties termino nustatymas
1. Darbo sutarties terminas gali būti nustatomas iki tam tikros kalendorinės datos arba iki tam tikrų aplinkybių atsiradimo, pasikeitimo arba pasibaigimo. 

tai as suprantu,kad darbdavys sudare terminuota sutarti 2 metams, kadangi buvo gautas prasymas VPA 2 metams.

laurutexxx o ka jus ketinate veikti mokykloje vasara, kai nevyksta pamokos? Kokiu pagrindu darbdavys jums turetu moketi atlyginima?
Bandykite tartis graziuoju, kad nuo rugsejo 1 priimtu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Darmin @ 2015 06 02, 19:56)
tai as suprantu,kad darbdavys sudare terminuota sutarti 2 metams, kadangi buvo gautas prasymas VPA 2 metams.

laurutexxx o ka jus ketinate veikti mokykloje vasara, kai nevyksta pamokos? Kokiu pagrindu darbdavys jums turetu moketi atlyginima?
Bandykite tartis graziuoju, kad nuo rugsejo 1 priimtu  4u.gif

darbdavys darbo sutartyje turėjo įrašyti maždaug taip: darbo sutarties terminas nuo 2013-01-01 iki 2015-01-01 arba iki kol Petrauskienė grįš iš VPA
Atsakyti
QUOTE(Ciccio @ 2015 06 03, 07:22)
darbdavys darbo sutartyje turėjo įrašyti maždaug taip: darbo sutarties terminas nuo 2013-01-01 iki 2015-01-01 arba iki kol Petrauskienė grįš iš VPA

drinks_cheers.gif paprastai darbdaviai darbo sutartyse nurodo iki kol Petrauskienė grįš iš VPA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Šokoladė: 03 birželio 2015 - 10:54
Va nežinau kaip ta sutartis sudaryta, ar konkrečiomis datomis nuo- iki, ar mano būvimo VPA metu g.gif Tai jau susitarėm su direktore, grįšiu rugsėjo 1. Jei pavaduojančioji sutiks įšeiti iš darbo šalių susitarimu, o ne praėjus 4 mėn.
Atsakyti
Pasibeige mano 2m VPA atostogos. Imones atstovas pasake kad tures man darbo uz poros men. Parasiau prasyma kad pratestu VPA iki spalio 1d.
Nuo spalio imone man siulo darba pusei etato. Ka as prarasiu jei sutiksiu su puse etato. Ir jei as atsisakysiu puses etato o pilno jie man neduos? Kokia kompensacija man priklausys.
Aciu atsakiusioms.
Atsakyti
Sveiki. Turiu du klausimus:
1. Esu VPA. Sukakus dvyniams 2m. pratesiau VPA iki 3m. ar tai reiskia jog kol vaikams sukaks 3m. negaliu grizti i darba? ar parasau prasyma ir po 14d. zygiuoju dirbti? smile.gif
2. Jei esu VPA iki 3m. galiu registruotis darbo birzoj?
Atsakyti