Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Vandene @ 2015 02 22, 11:23)
Negali įspėti, ne tik atleisti, kol vaikui nėra trejų.

Tėčiui tas pats galioja?
Atsakyti
QUOTE(Muranta @ 2015 05 05, 08:46)
Tėčiui tas pats galioja?

Taip
Atsakyti
QUOTE(Vandene @ 2015 05 05, 09:54)

O jei vis dėl to įteikė tėčiui įspėjimą, kad atleis po 3 mėnesių, kreiptis į teismą? Vaikui dar nėra 2 metukų.
Atsakyti
QUOTE(Muranta @ 2015 05 05, 13:05)
O jei vis dėl to įteikė tėčiui įspėjimą, kad atleis po 3 mėnesių, kreiptis į teismą? Vaikui dar nėra 2 metukų.

o tik jam buvo iteiktas ispejimas ar sakykim grupei darbuotoju/skyriui?
Atsakyti
QUOTE(Muranta @ 2015 05 05, 13:05)

Pasikonsuktuoti su advokatu.
Galbut pirma reikes kreiptis i darbo gincu komisija prie teritorines VDI
Atsakyti
mane domintu tokio klausimo atsakymas.

Baigiasi VPA, praso iseiti savo noru, bet asmuo nenori savo noru.
Panaudotu atostogu neliko, tik dekreto "uztarnautos" 9,67k.d
Darbo stazas: 3 metai +3 metai VPA

kaip tokiu atveju elgtis? kas priklauso?
Aciu.
Atsakyti
QUOTE(merselle @ 2015 05 08, 14:21)

Aciu.

Labas. Visu pirma, neiti savo noru lauk, nes tada priklausys tik kompensacija uz tas 9dienas. O jeigu atleis darbdavys, tada tures sumoketi maziausiai 2 menesiniu algu kompensacija uz darbo staza (tiksliai nezinau, bet kaip suprantu i staza isiskaiciuoja ir tie 3 VPA metai, tada kompensacija priklausytu 4 menesiniu algu + uz tas 9 dienas).
Atsakyti
QUOTE(merselle @ 2015 05 08, 16:21)

Aciu.

savo noru neiti, nes negaus išeitinės kompensacijos ;)jei jau taip darbuotojas nepageidaujamas, darbuotojo vietoje siūlyčiau nutraukti darbo sutartį šalių susitarimu, susitariant dėl išeitinės kompensacijos dydžio wink.gif
Atsakyti
Laba norejau paklaust ar gryzus i darba po 3metu man darbo vieta turi siulyti ta pacia ir tas pacias pareigas ar gali pasiulyti tik darba toje pacioje istaigoje tik kitas pareigas bet uz ta pacia alga buvusia iki nestumo.man sake jog darba gausiu toje pacioje istaigoje bet negarantuoja tu paciu pareigu.aciu
Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2015 05 17, 21:47)
Laba norejau paklaust ar gryzus i darba po 3metu man darbo vieta turi siulyti ta pacia ir tas pacias pareigas ar gali pasiulyti tik darba toje pacioje istaigoje  tik kitas pareigas bet uz ta pacia alga buvusia iki nestumo.man sake jog darba gausiu toje pacioje istaigoje bet negarantuoja tu paciu pareigu.aciu

Per atostogas vaikui prižiūrėti paliekama darbo vieta(pareigos), išskyrus atvejus kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti
Labas, kas patars, vaikui gegužės 19 suėjo metai, darbovietėje parašiusi, kad išeinu dviems metams. Dirbu mokykloje, vietoj manęs priėmė dirbti kitą kaip pavaduojančią mane, mano vaiko priežiūros atostogų metu. Paskambinau darbdaviui ir pasakiau kad noriu grįžti į darbą jau dabar. O direktorė sako negalinti manęs dabar priimti, nes turi duoti įspėjimą pavaduojančiam darbuotojui prieš 4 mėn, kad ją atleis, nes aš grįžtu. Ji turi vaiką 4 metų. Tai susinervinau, tai kodėl aš negaliu dabar grįžti, tai man reikia laukti dabar 4 mėn? Beje, ar gali darbdavys atsisakyti mane priimti, motyvuodamas tuo, kad vasarą man nebus darbo, nes mokiniai atostogaus ir mokykla bus tuščia. Ar aš neturiu teisės sugrįžti kada noriu?
Atsakyti
QUOTE(laurutexxxx @ 2015 05 20, 16:25)
Labas, kas patars, vaikui  gegužės 19 suėjo metai, darbovietėje parašiusi, kad išeinu dviems metams. Dirbu mokykloje, vietoj manęs priėmė dirbti kitą kaip pavaduojančią mane, mano vaiko priežiūros atostogų metu. Paskambinau darbdaviui ir pasakiau kad noriu grįžti į darbą jau dabar.  O direktorė sako negalinti manęs dabar priimti, nes turi duoti įspėjimą pavaduojančiam darbuotojui prieš 4 mėn, kad ją atleis, nes aš grįžtu. Ji turi vaiką 4 metų. Tai susinervinau, tai kodėl aš negaliu dabar grįžti, tai man reikia laukti dabar 4 mėn?  Beje, ar gali darbdavys atsisakyti mane priimti, motyvuodamas tuo, kad vasarą man nebus darbo, nes mokiniai atostogaus ir mokykla bus tuščia. Ar aš neturiu teisės sugrįžti kada noriu?

Norėdama grįžti į darbą, nepasibaigus atostogoms, apie tai raštu turite įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš 14 dienų wink.gif
Atsakyti