Įkraunama...
Įkraunama...

Grįžimas į darbą po motinystės atostogų

QUOTE(Vandene @ 2015 02 22, 10:23)
Negali įspėti, ne tik atleisti, kol vaikui nėra trejų.

Na tada saunu. Geros zinios.
Aciu, Vandene!
Atsakyti

Sveiki, gal kas protingų minčių turi? 4u.gif

Ar būnant VPA pirmais metais aš galėčiau dirbti (tame pačiame darbe, tose pačiose pareigose , tik sakykim 0,25 etatu)? Kad pašalpa mažėtų tai suprantu.
Atsakyti
Kada reiktų sugrįžti į darbą, jeigu pareiškimas parašytas iki 2 metų. Pvz. vaikas gimęs liepos 29d. Ar liepos 29 ar 30d. Ar reikėtų įspėti darbdavį, kad grįžtų į darbą prieš 2 mėn.
Ir aš turiu neišnaudotų atostogų už kelis metus. Ar galiu iš karto pasiimti nedirbus nė vienos dienos po motinystės atostogų. Kaip jos būtų skaičiuojamos. Ačiū
Atsakyti
QUOTE(Justina2009 @ 2015 04 01, 19:28)
Kada reiktų sugrįžti į darbą,  jeigu pareiškimas parašytas iki 2 metų. Pvz. vaikas  gimęs liepos 29d. Ar liepos 29 ar 30d. Ar reikėtų įspėti darbdavį, kad grįžtų į darbą prieš 2 mėn.
Ir aš turiu  neišnaudotų atostogų  už kelis metus. Ar galiu iš karto pasiimti nedirbus nė vienos dienos po motinystės atostogų. Kaip jos būtų skaičiuojamos. Ačiū

30 d.
Ispet nereikia, jeigu nenutraukiat anksciau VPA.
Galit, is paskutiniu 3-ju menesiu iki dekreto kiek zinau.
Atsakyti
Labas rytas smile.gif

Klausimas toks: Gegužės 20d baigiasi mano VPA,bet y tą darbą dirbti nebegryšiu ,kada geriausia būtų parašyti prašymą dėl išėjimo iš darbo ir ar priklauso man dar kokios išeitinės išmokos ir pan.?
Ačiū už bet kokią info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo R's...: 14 balandžio 2015 - 04:53
QUOTE(R's... @ 2015 04 14, 04:52)
Labas rytas  smile.gif

Klausimas toks: Gegužės 20d baigiasi mano VPA,bet y tą darbą dirbti nebegryšiu ,kada geriausia būtų parašyti prašymą dėl išėjimo iš darbo ir ar priklauso man dar kokios išeitinės išmokos ir pan.?
Ačiū už bet kokią info  4u.gif

išeinant savo noru priklauso tik už nepanaudotas atostogas. VPA laikotarpiu atostogos nesikaupia, tik NGA laikotarpiu. Prašymą gali rašyti jau dabar, nurodydama, kad tave atleistų nuo 2015-05-21 d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 14 balandžio 2015 - 10:39
Sveiki noriu paklausti kiek dienu atostogu kaupiasi per dekreta (zinau kad per vpa nesikaupia bet per dekreta kaupiasi ) ir jei as iseinu is darbo ir man sumoka uz nepanaudotas atostogas ar stojant i birza mokes iskart bedarbio po 8dienu ar kitaip kadangi gausiu kompensacija uz nepanaudotas atostogas tik .Nes iseinu savo noru.
Atsakyti
QUOTE(solnisko... @ 2015 04 18, 09:57)
Sveiki noriu paklausti kiek dienu atostogu kaupiasi per dekreta (zinau kad per vpa nesikaupia bet per dekreta kaupiasi ) ir jei as iseinu is darbo ir man sumoka uz nepanaudotas atostogas ar stojant i birza mokes iskart bedarbio po 8dienu ar kitaip kadangi gausiu kompensacija uz nepanaudotas atostogas tik .Nes iseinu savo noru.

susikaupia 9,67 kalendorinės dienos atostogų, kompensacija už atostogas ne darbo biržos reikalas, ji atsižvelgia tik į išeitines išmokas.
Atsakyti
Sveiki. Ar girdejote per zinias koki siaubo socialini modeli rengia mokslininkai mums ir politikai gali ji patvirtinti? Ypac nepalanku mums mamoms! Siulo, kad darbdaviai motinoms isejusios i VPA darbo vieta laikytu tik 4 menesius! Aisku darbdaviai tik dziaugtusi tokiu istatymu, bet ka mums daryti? Juk 4 menesiu kudikis dar pienu maitinamas, negali jo palikti ir eiti i darba, kad neliktum bedarbe. O jei turi mylima darba ir nebeturesi kur gristi, jei pasiliksi nors metams su vaiku namie. Ka galime daryti mes mamos, kad kazkaip paveiktume, kad nevirstu tai realybe? verysad.gif
Atsakyti
Dar norejau pasiklausti, esu VPA iki vaikui sueis 2 metai - iki 2015 rugjucio 6 d. Ar galiu prasiilginti VPA dar menesiu ar dviems - kol gausime darzeli? Ar reikia testi iki 3 metu? Kada reikia pranesti darbdaviui apie pratesima?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Svajone_: 21 balandžio 2015 - 21:41
QUOTE(_Svajone_ @ 2015 04 21, 15:24)
Sveiki. Ar girdejote per zinias koki siaubo socialini modeli rengia mokslininkai mums ir politikai gali ji patvirtinti? Ypac nepalanku mums mamoms! Siulo, kad darbdaviai motinoms isejusios i VPA darbo vieta laikytu tik 4 menesius! Aisku darbdaviai tik dziaugtusi tokiu istatymu, bet ka mums daryti? Juk 4 menesiu kudikis dar pienu maitinamas, negali jo palikti ir eiti i darba, kad neliktum bedarbe. O jei turi mylima darba ir nebeturesi kur gristi, jei pasiliksi nors metams su vaiku namie. Ka galime daryti mes mamos, kad kazkaip paveiktume, kad nevirstu tai realybe?  verysad.gif

esu tik už tokį modelį.
Atsakant į kitą klausimą, VPA tęsti gali iki 3 metų, tik už 3 nebus mokama. Apsiformink iki visų 3 metų, o kai suplanuosi grįžti į darbą tada ir nutrauksi VPA. Kuo anksčiau praneši, kad planuoji prasitęsti ir kada grįžti, tuo geriau, darbdaviui reikia planuoti, kas atliks tavo darbus ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ciccio: 21 balandžio 2015 - 22:32
QUOTE(_Svajone_ @ 2015 04 21, 22:41)
Dar norejau pasiklausti, esu VPA iki vaikui sueis 2 metai - iki 2015 rugjucio 6 d. Ar galiu prasiilginti VPA dar menesiu ar dviems - kol gausime darzeli? Ar reikia testi iki 3 metu? Kada reikia pranesti darbdaviui apie pratesima?

Galite prasiilginti tiek, kiek jums reikia.menesi,du tris,11 menesiu ir pan. Pranesti reikia parasant prasyma ne veliau kaip likus dviem savaitem iki dabartiniu atostogu pabaigos.
Atsakyti