Įkraunama...
Įkraunama...

> Didingasis amžius (Muhteşem Yüzyıl)

QUOTE(Soled @ 2014 12 17, 16:19)
Per Hiurem rankas daugybė žmonių mirė. Ji seriale niekada nebuvo nei skriaudžiama, nei ujama. Pačioje pradžioje kitų nemalonės užsitraukė tik dėl to, kad kam netingėjo, tam akis draskė, būdama eiline sugulove, vizirį ir valdovo motiną ant blakstienų statė... nieko keisto, kad rūmuose jos niekas nemėgo.

drinks_cheers.gif man tik keista, kaip Hiurem gynejos sioj temoj aiskina, kad gi Hiurem norejo su visais draugaut (tipo su Valide). Na, kas nores su tokia akiplesa draugaut doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 12 17, 16:38)
O kai pačios sugebat manipuliuoti savo MB-tai pasididžiavimo viršūnė,a ne??? bigsmile.gif Juokingi tie rimti svaičiojimai:oi ,kaip jis,ji galėjo taip pasielgti blush2.gif ..Aš žiūriu serijalą,kaip į išmonę kitų žmonių...ir tikrai nesu taip "žiauriai"piktinusi Mahi...,Valide,Ibrahimu...ar dar kitais....už tai ir stoju "skriaudžiamųjų"pusėn biggrin.gif

Tai jei jums paprasta diskusija yra svaičiojimai, tai ko jūs juos apskritai skaitote??? Kiekvienos narės postas yra jos nuomonės pareiškimas, ir vadinti tai svaičiojimu yra paprasčiausia nepagarba. Mes čia diskutuojame, kalbamės, lyginame ir viena kitos nuomones gerbiame. Ginčijamės, bet svaičiojimais nevadiname...

QUOTE(Soled @ 2014 12 17, 17:19)
Per Hiurem rankas daugybė žmonių mirė. Ji seriale niekada nebuvo nei skriaudžiama, nei ujama. Pačioje pradžioje kitų nemalonės užsitraukė tik dėl to, kad kam netingėjo, tam akis draskė, būdama eiline sugulove, vizirį ir valdovo motiną ant blakstienų statė... nieko keisto, kad rūmuose jos niekas nemėgo.

Nu gal kažkiek nesutikčiau- pradžioje Hiurem buvo ir nuskriausta ir aptrankyta, o ir Validė kartais gan griežtai su ja elgėsi- vaikus paėmė. Sutinku, sutinku- sakysit- dėl to, kad ji buvo akiplėša. Bet nu ji buvo tokia ir viskas, negali gi erelis tapti stručiu... Atsimenu jos elgesį kalėjime, arba kai jas atvežė- ji visada buvo išdidi ir perdėm drąsi, kovotoja. Aišku, neneigiu- per Hiurem rankas tiek kraujo pratekėjo, kad unsure.gif . Kalbant apie serialą.
O tikrovėje, manau, vėl kitaip, kitaip... umn.gif:
Atsakyti
Aš būčiau kokia sultono sesė ar dar kas, tai irgi su Hiurem draugauti nenorėčiau, nes ji nuo pat pradžių užanty peilį nešiodavosi, tokio falšyvo tipo. Į akis viena suokia, o už akių žudymais užsiima unsure.gif Lyginant su kitais, per ją vis tiek daugiausia žmonių mirė. Ir ta meile sultonui nepatikėjau. Ji mylėjo tik save
Čia aišku kalbu apie serialą, ne apie istoriją.
Atsakyti
Skaitau vis diskusijas tyliai,ale atėjo noras pasisakyt.
Aš serialą žiūriu su pasimėgavimu, nepriimu visko kaip 100-procentinės tikrovės,nes juk visi filmai kuriami pridedant ir savos kūrybos, o juo labiau, kai daug kas nėra tiksliai žinoma. 4u.gif
Nevertinu "blogų ir gerų" poelgių, žmonių, nes visgi tai yra visai kitas laikmetis ir juo labiau visai kita kultūra. Tiesiog įdomu stebėti, pamąstyti,kartais pagooglinti kažką daugiau. Labai daug gerų pamokų savuose gyvenimuose galim pritaikyt. mirksiukas.gif
Hiurem - nereali moteris. thumbup.gif Puikiausias pavyzdys, kaip reikia kovoti, norint nelikti pilka mase gyvenime. Reikia užsispirti ir siekti siekti,kantriai, atkakliai. Kovot už save, vaikus, šeimą, karjerą ir t.t. Tylūs ir ramūs žmonės pasimiršta, kaip Mahi - graži, protinga, rami, nešokanti į akis, bet... BET taip ir liko tik princo motina. O kokia graži meilė pirmose serijose tarp jos ir sultono buvo. wub.gif
Gražiausias ir vyriškiausias vyras man buvo Balibėjus ir jo super graži meilė su žydaite Armin. Tą meilę gal tik keliose serijose rodė, bet man labai įstrigo. wub.gif
Na ir Ibrahimas su Hatidže. Atskirai po vieną man jie nepatiko, bet jų meilė wub.gif Tuo pačiu ir įsimaišiusi Nigar - ir patiko, ir buvo progų apmąstyt, kad panašios priežastys ir šiais laikais būna neištikimybei.
Nors dabar jau nebe taip įtemptai įvykiai sukasi, nebelikę daug įdomių žmonių, bet vis tiek įdomiai žiūrisi. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 18 gruodžio 2014 - 15:52
QUOTE(Amade @ 2014 12 18, 16:52)
Skaitau vis diskusijas tyliai,ale atėjo noras pasisakyt.
Aš serialą žiūriu su pasimėgavimu, nepriimu visko kaip 100-procentinės tikrovės,nes juk visi filmai kuriami pridedant ir savos kūrybos, o juo labiau, kai daug kas nėra tiksliai žinoma.  4u.gif
Nevertinu "blogų ir gerų" poelgių, žmonių, nes visgi tai yra visai kitas laikmetis ir juo labiau visai kita kultūra. Tiesiog įdomu stebėti, pamąstyti,kartais pagooglinti kažką daugiau. Labai daug gerų pamokų savuose gyvenimuose galim pritaikyt.  mirksiukas.gif
Hiurem - nereali moteris.  thumbup.gif Puikiausias pavyzdys, kaip reikia kovoti, norint nelikti pilka mase gyvenime. Reikia užsispirti ir siekti siekti,kantriai, atkakliai. Kovot už save, vaikus, šeimą, karjerą ir t.t. Tylūs ir ramūs žmonės pasimiršta, kaip Mahi - graži, protinga, rami, nešokanti į akis, bet... BET taip ir liko tik princo motina. O kokia graži meilė pirmose serijose tarp jos ir sultono buvo.  wub.gif
Gražiausias ir vyriškiausias vyras man buvo Balibėjus ir jo super graži meilė su žydaite Armin. Tą meilę gal tik keliose serijose rodė, bet man labai įstrigo.  wub.gif
Na ir Ibrahimas su Hatidže. Atskirai po vieną man jie nepatiko, bet jų meilė  wub.gif Tuo pačiu ir įsimaišiusi Nigar - ir patiko, ir buvo progų apmąstyt, kad panašios priežastys ir šiais laikais būna neištikimybei.
Nors dabar jau nebe taip įtemptai įvykiai sukasi, nebelikę daug įdomių žmonių, bet vis tiek įdomiai žiūrisi.  thumbup.gif

Gražiai parašėte 4u.gif Man išties tai taip ir liko klaustukas, ar tikra meilė buvo tarp Ibrahimo ir Hatidžės, ar tarp Ibrahimo ir Nigar... sunku pasakyti, kiekvienas matom savaip, manau, tačiau tame ir įdomumas, jog visų veikėjų meilė perteikta nebanaliai ir nenuvalkiotai,
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 12 18, 16:20)
Gražiai parašėte 4u.gif Man išties tai taip ir liko klaustukas, ar tikra meilė buvo tarp Ibrahimo ir Hatidžės, ar tarp Ibrahimo ir Nigar... sunku pasakyti, kiekvienas matom savaip, manau, tačiau tame ir įdomumas, jog visų veikėjų meilė perteikta nebanaliai ir nenuvalkiotai,

Mano akimis, meilė tarp Ibrahimo ir Hatidže buvo, tikIbrahimas negalėjo susitvarkyti su kompleksais - nei aukšti postai, nei broliški jausmai su Sultonu neleido jam laisvai jaustis. Juk dažnai jis prisimindavo savo kilmę, kad yra kitatikis-atsivertęs į islamą, kad visgi jis yra vergų lygyje, nepaisant aukštumų, kurių yra pasiekęs. Jis kaip tik irbuvo tas pavyzdys,kaip žmogui sunku susitvarkyti, kad valdžiajamsuteikia puikybės,kuria jis nesugeba tinkamai pasinaudot. Visiškai priešingai nei Hiurem - ji savo sentimentus pasidėjo giliai ir visiškai kitaip elgėsi.
Ibrahimas ir Nigar - man tipiškas neištikimybės pvz. Nigar jį įsimylėjus, neturi ką prarast, bet kokia kaina nori būt jo.O jam pirmam kartui supuolė skaudžios aplinkybės, mirus kūdikiui ir užsidepresavus žmona. O jau po to pirmo karto buvo aišku, kad tikrai kažkas bus - prisiminė žmonos "įžeidimus", šiaip ji jautri buvo su nuotaikų kaitom, o Nigar buvo pasiruošus biggrin.gif Juk po to,jis kaip tikras vyras, suprato, kad Hatidže yra jo moteris. Na, man jie tokia gana tikroviška šeimyna buvo - mylintys vienas kitą, bet su visokiais paslydimais-grįžimais. wub.gif
Hiurem ir Ibrahimas - du brangiausi žmonės Sultonui. Juolabiau Ibrahimas realiai buvo artimesnis - pažinojo nuo paauglystės sultoną, vedė jo seserį, juo valdovas visiškai pasitikėjo. Vadinasi, kažkur buvo per silpnas, kad visa tai išlaikytų. Tikrai ne dėl Hiurem neapykantos jam skyrė mirties bausmę. Jis gi per savo puikybę ir sultonu save vadino, ir vaizdavosi lygus sultonui. Hiurem tik padėjo,kad Sultonas sužinotų.
Hiurem darbeliai... na, ji irgi pridarė visokių baisybių, ale vis išlysdavo sausa. Argi tai ne talentas? thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amade: 18 gruodžio 2014 - 18:58
tai kad ir Riustemas atstumtas Michrimach, nuklydo... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 18 gruodžio 2014 - 19:04
QUOTE(Džinė @ 2014 12 18, 19:59)
tai kad ir Riustemas atstumtas Michrimach, nuklydo... rolleyes.gif

bigsmile.gif bigsmile.gif oho, sugebėjo netgi taip šitas kaušas???

O jei grįžtant prie vyrų temos- tik iš kitos pusės- pats šlykščiausias iš vyrų man tai Šahsultan vyras buvo.... schmoll.gif

Merginos, o kaip ten yra su ta sultono seserimi (kuri daug juokiasi, užmiršau vardą šią akimirką) doh.gif
Mačiau, kad ji vyrą jau turi, bet kaip ten kas? Ar ji ten laiminga su juo ir kas jis toks?
Atsakyti
Nors man Riustemas pats pats bjauriausias vyras visame seriale, bet jo neištikimybę suprantu... na pagalvokit, Michrimah jo niekada nemylėjo, atstumdavo, buvo šalta, kai išvykdavo į žygius atvirai sakydavo, kad nepasiilgsta - na tai ką žmogus šilumos rado kitur, kita vertus, suprantu ir Michrimah. Buvo užtekinta už nemylimo, daug vyresnio diedo. Suprantu abu.

Sesers Fatma vardas. Tas vyras kažkoks paša, greitai jie ten susiženijo, nelabai supratau net biggrin.gif bet, rodos, laimingi. Jis ją įsimylėjo, o jai lyg ir neblogai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Soled @ 2014 12 19, 10:37)
Sesers Fatma vardas. Tas vyras kažkoks paša, greitai jie ten susiženijo, nelabai supratau net biggrin.gif bet, rodos, laimingi. Jis ją įsimylėjo, o jai lyg ir neblogai smile.gif

nukirsdins jį greit ir po Mustafa mirties praradęs Riustemas savo titulą, vėl jį atgaus wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Džinė: 19 gruodžio 2014 - 13:36
QUOTE(Amade @ 2014 12 18, 15:52)

Hiurem - nereali moteris.  thumbup.gif Puikiausias pavyzdys, kaip reikia kovoti, norint nelikti pilka mase gyvenime. Reikia užsispirti ir siekti siekti,kantriai, atkakliai. Kovot už save, vaikus, šeimą, karjerą ir t.t.

taip, tik siais laikais uz tokias kovas kalejimas iki gyvos galvos gresia.
Atsakyti
Rytoj visoms žiūrinčios DA, siūlau nepraleisti serijos... žiauri, bet įspūdinga verysad.gif
Atsakyti