QUOTE(Soled @ 2014 12 18, 16:20)
Gražiai parašėte
Man išties tai taip ir liko klaustukas, ar tikra meilė buvo tarp Ibrahimo ir Hatidžės, ar tarp Ibrahimo ir Nigar... sunku pasakyti, kiekvienas matom savaip, manau, tačiau tame ir įdomumas, jog visų veikėjų meilė perteikta nebanaliai ir nenuvalkiotai,
Mano akimis, meilė tarp Ibrahimo ir Hatidže buvo, tikIbrahimas negalėjo susitvarkyti su kompleksais - nei aukšti postai, nei broliški jausmai su Sultonu neleido jam laisvai jaustis. Juk dažnai jis prisimindavo savo kilmę, kad yra kitatikis-atsivertęs į islamą, kad visgi jis yra vergų lygyje, nepaisant aukštumų, kurių yra pasiekęs. Jis kaip tik irbuvo tas pavyzdys,kaip žmogui sunku susitvarkyti, kad valdžiajamsuteikia puikybės,kuria jis nesugeba tinkamai pasinaudot. Visiškai priešingai nei Hiurem - ji savo sentimentus pasidėjo giliai ir visiškai kitaip elgėsi.
Ibrahimas ir Nigar - man tipiškas neištikimybės pvz. Nigar jį įsimylėjus, neturi ką prarast, bet kokia kaina nori būt jo.O jam pirmam kartui supuolė skaudžios aplinkybės, mirus kūdikiui ir užsidepresavus žmona. O jau po to pirmo karto buvo aišku, kad tikrai kažkas bus - prisiminė žmonos "įžeidimus", šiaip ji jautri buvo su nuotaikų kaitom, o Nigar buvo pasiruošus
Juk po to,jis kaip tikras vyras, suprato, kad Hatidže yra jo moteris. Na, man jie tokia gana tikroviška šeimyna buvo - mylintys vienas kitą, bet su visokiais paslydimais-grįžimais.
Hiurem ir Ibrahimas - du brangiausi žmonės Sultonui. Juolabiau Ibrahimas realiai buvo artimesnis - pažinojo nuo paauglystės sultoną, vedė jo seserį, juo valdovas visiškai pasitikėjo. Vadinasi, kažkur buvo per silpnas, kad visa tai išlaikytų. Tikrai ne dėl Hiurem neapykantos jam skyrė mirties bausmę. Jis gi per savo puikybę ir sultonu save vadino, ir vaizdavosi lygus sultonui. Hiurem tik padėjo,kad Sultonas sužinotų.
Hiurem darbeliai... na, ji irgi pridarė visokių baisybių, ale vis išlysdavo sausa. Argi tai ne talentas?
Verta visą gyvenimą lipti į viršūnę, kad kartelį iš ten spjauti apačion