Įkraunama...
Įkraunama...

> Didingasis amžius (Muhteşem Yüzyıl)

QUOTE(prekestolen @ 2014 12 15, 15:58)
Man iš pradžių kažkaip labiau Hiurem patiko, tokia kad ir nesivaldanti, bet kažkuo ir įdomesnė. Į Mahi tai kaip į verksnę žiūrėdavau, amžinai dejuojančią....  Bet dabar, kai pagalvoju, ji tikrai visą laiką (neskaitant tų kelių faktų, kai Hiurem pritalžė, Giulšach atstūmė ir dar keli) buvo ir solidesnė ir išdidesnė ir tokia tikra sultan iš rytų kultūros. dabartinė Hiurem tai man tikrai gryna rusų ragana- kaip ją kariai apibūdino. Nebeįdomi ir apskritai atstumianti, amžinai vanago žvilgsniu visus seka....
Bet vėlgi, čia tik mano subjektyvi nuomonė.  4u.gif

Sutinku, nors man gal ŠIEK TIEK šita vyresnė Hiurem geriau, nes anoji tai visiška nestabilių nervų isterikė buvo.
Atsakyti
J
ūs nemaišykit istorijos su filmu.
Filme matosi, kad sultonas tikrai kartais elgiasi neadekvačiai ir keistai. Visos žiūrinčios tai mato. Daugiau ar mažiau.
O kaip buvo istorijoje- tai čia jau niekas negali 100 proc tvirtinti ir įteigti, patys istorikai nesutaria, taip, kad ir jūs negalite pateikti 100 proc patikimų faktų.  mirksiukas.gif

Na,iš tiesų nematau jokio neadekvatumo Suleimano elgesy...normaliai elgiasi,nekerta iš peties,laikosi visų ano gyvenimo sultonui būdingų taisyklių...žinoma,jos mums nepriimtinos,bet taip buvo.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 12 16, 17:32)
J
Na,iš tiesų nematau jokio neadekvatumo Suleimano elgesy...normaliai elgiasi,nekerta iš peties,laikosi visų ano gyvenimo sultonui būdingų taisyklių...žinoma,jos mums nepriimtinos,bet taip buvo.... biggrin.gif

Tai jūs viena tik nematote, kažkaip mes visos kitos pastebim neadekvatumą biggrin.gif Labai "adekvatu" nužudyti sūnų, net neišklausius jo versijos ir pasiaiškinimo. Visokiems žemesnio rango aga net leisdavo žodį tarti, o čia nužudė iš pasalos... silpnumo ir senatvės požymis...
Atsakyti
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 16, 18:38)
Tai jūs viena tik nematote, kažkaip mes visos kitos pastebim neadekvatumą biggrin.gif Labai "adekvatu" nužudyti sūnų, net neišklausius jo versijos ir pasiaiškinimo. Visokiems žemesnio rango aga net leisdavo žodį tarti, o čia nužudė iš pasalos... silpnumo ir senatvės požymis...

Matyt, biggrin.gif aš viena gyvenu 21 amžiuje....nes suprantu,kad 16-17 amž buvo visai kiti papročiai ir teisinės valstybių normos... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 12 16, 21:03)
Matyt, biggrin.gif aš viena gyvenu 21 amžiuje....nes suprantu,kad 16-17 amž buvo visai kiti papročiai ir teisinės valstybių normos... tongue.gif

Vajėj, tai ko viena čia tokia protinga diskutuoji su kitom "nesuprantančiom" tada?
Atsakyti
Ar verta gincytis del kazkokio filmo g.gif
Atsakyti
Neverta neverta....

Bet aš vistiek, asmeniškai, manau, kad sultonas gan dažnai Mustafos atžvilgiu pasielgdavo per griežtai lyginant su kitais vaikais. Kitiems prasikaltus pagrūmodavo, moralą pavarydavo, o Mustafos klaidų atveju galvos lėkdavo...

Bet jei kažkas nemato seriale ( ne istorijoje) sultono neadekvatumo ir senatvinio marazmo, tai tikrai man dzin, nepulsiu to įrodinėti. bigsmile.gif
Svarbu, aš tai matau.... lotuliukas.gif
Atsakyti
as tai ne tik dabar izvelgiu pas sultona senatves marazmus, bet ir anksciau jo labai protingu vyru pavadinus nebuciau. Nagi leisdavosi (ir dabar tas pats) manipuliuojamas Hiurem, kaip mazvaikis, vos ka ta pasake, tai tas ir patikejo, ir net nemegino savo galva galvot.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 12 17, 13:15)
as tai ne tik dabar izvelgiu pas sultona senatves marazmus, bet ir anksciau jo labai protingu vyru pavadinus nebuciau. Nagi leisdavosi (ir dabar tas pats) manipuliuojamas Hiurem, kaip mazvaikis, vos ka ta pasake, tai tas ir patikejo, ir net nemegino savo galva galvot.

O kai pačios sugebat manipuliuoti savo MB-tai pasididžiavimo viršūnė,a ne??? bigsmile.gif Juokingi tie rimti svaičiojimai:oi ,kaip jis,ji galėjo taip pasielgti blush2.gif ..Aš žiūriu serijalą,kaip į išmonę kitų žmonių...ir tikrai nesu taip "žiauriai"piktinusi Mahi...,Valide,Ibrahimu...ar dar kitais....už tai ir stoju "skriaudžiamųjų"pusėn biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 12 17, 15:38)
O kai pačios sugebat manipuliuoti savo MB-tai pasididžiavimo viršūnė,a ne??? bigsmile.gif Juokingi tie rimti svaičiojimai:oi ,kaip jis,ji galėjo taip pasielgti blush2.gif ..Aš žiūriu serijalą,kaip į išmonę kitų žmonių...ir tikrai nesu taip "žiauriai"piktinusi Mahi...,Valide,Ibrahimu...ar dar kitais....už tai ir stoju "skriaudžiamųjų"pusėn biggrin.gif

O kur buvo sakyta, kad kažkas manipuliuoja savo vyrais, a? g.gif Ar čia vėl ekstrasensinės galios matyti tai, kas neparašyta? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Amapatria @ 2014 12 17, 15:38)

blink.gif g.gif tai, kad butent Hiurem ir stengiasi visus su zemem sutrypt nuo pat pradziu. Tai del jos daugiausiai zmoniu nuzudyta, ji kam papuola kiekvienoj serijoj grasina ir akis drasko. Tikrai ne ji sitam seriale nuskriaustoji schmoll.gif
Atsakyti
Per Hiurem rankas daugybė žmonių mirė. Ji seriale niekada nebuvo nei skriaudžiama, nei ujama. Pačioje pradžioje kitų nemalonės užsitraukė tik dėl to, kad kam netingėjo, tam akis draskė, būdama eiline sugulove, vizirį ir valdovo motiną ant blakstienų statė... nieko keisto, kad rūmuose jos niekas nemėgo.
Atsakyti