Mano supratimu tai Mihrimah nesuvoke viso to pasekmiu. Tikrai neistikejo tokios baigties.
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 13, 15:57)
Kaip tai nesitiki? Juk abi su motina šnekėjo, Hiurem sakė "po tokio laiško Mustafai bus mirties bausmė skirta"
nu gal praleidau sita fraze, nes jau senokai per rusu ziurejau
QUOTE(Isyankar @ 2014 12 09, 15:46)
O iš kur jūs žinot, kad jūsų "faktai", tai jau patys teisingiausi? Gal pati su jais gyvenote topkapio rūmuose? Dėl to net turkų istorikai ginčijasi, nežinia kaip iš tiesų ten buvo.
Gyvenau--ir gerai prisimenu,galiu ir pačiai daug ką papasakoti... O istorikai visur ginčijasi...netgi pas ir dėl visai netolimos praeities
Papildyta:
taigi,taigi...jei Hiurem,Rustemo nebūtų?Koks gi serijalas būtų?Ant ko visą tulžį išliet galėtų ...kai kas
Kažin ar šiandien ta liūdnoji serija?
QUOTE(Iš Stiklo @ 2014 12 14, 09:47)
Kažin ar šiandien ta liūdnoji serija?
gal dar ne pirmiau turi ateit Mustafa atsakymas is Persijos princo, tai dar tures laiko Riustemas papudrint sultonuis smegenis ir dar juk Mustafa turi nukeliauti iki musio lauko tai kazin ar siandien spes, jei nespes, tai jau kita sestadieni
Kaip man liudna buvo, kai Mustafa liutuka is tos pelkes trauke ir kai supratau, kad paskutines ju akimirkos. Dar tokia muzika
Man tai bjauru buvo žiūrėti, kaip Hiurem per visus eina ir kudakuoja "Mustafa su priešu susidėjo, Mustafa tėvą išdavė, oi kaip jis galėjo, ką jis padarė", dar šiaušėsi prieš Džiganhirą ir Bajezitą, kai jie garsiai sakė, jog čia spąstai greičiausiai. Sėdėtų subinę suraukus, valdovų sūnų į mirtį pasiuntus, bet ne - vis tiek liežuvį laido. Ot šlykšti boba.
QUOTE(Soled @ 2014 12 14, 19:25)
Man tai bjauru buvo žiūrėti, kaip Hiurem per visus eina ir kudakuoja "Mustafa su priešu susidėjo, Mustafa tėvą išdavė, oi kaip jis galėjo, ką jis padarė", dar šiaušėsi prieš Džiganhirą ir Bajezitą, kai jie garsiai sakė, jog čia spąstai greičiausiai. Sėdėtų subinę suraukus, valdovų sūnų į mirtį pasiuntus, bet ne - vis tiek liežuvį laido. Ot šlykšti boba.
Nu bet tai ka daryt, jei tokie laikai buvo? Kad ir skruzdeles medyje. Nuteisti zmogu ir atimti gyvybe tai niekis, bet va nekaltas skruzdeles zudyti, tai jau nuodeme. Kitoks teisingumas gi buvo. Jei ne tu, tai tave.
QUOTE(Soled @ 2014 12 14, 19:36)
Tai aš ir sakau: padarei tokią niekšybę, matai, kad jau tam valdovo sūnui galas - nu tai bent prikąsk liežuvį, o čia ne - atvirkčiai. Su piktdžiuga dar žibalo vis į ugnį pila. Michrimah bent sėdi į burną vandens prisipylus, gal dar nors kiek sąžinės turi, o šita falšyva boba, tai nė kiek.
Bijo gi, mazu ka planas sugrius O dar sultonas dvejoja, tai ir kursto ugni.
Man didesne logika, jei sultonui i rankas butu pakliuves ne tik persu, bet ir Mustafa laiskas. Siaip tai gaila man jo. Sunkus laikai, nezinai, kas meluoja, kas smeizia, kur tiesa ir pan