Įkraunama...
Įkraunama...

> Didingasis amžius (Muhteşem Yüzyıl)

QUOTE(Džinė @ 2014 11 17, 14:02)
taip, važiuos tipo taikytis, o padarys brolio Mustafa asmeninio anspaudo kopiją (žinai, kaip ant plastilino atspaudžia) ir tada jos vyras parašys laišką ir uždės atseit Mustafos anspaudą unsure.gif
nereikėjo jai kišti nagų į šį nešvarų reikalą schmoll.gif

ak sitaip mad.gif o gal zinot ar Michrimah kas nors blogo seriale nutiks? Jei jau taip su broliu pasielgs, tai noreciau, kad ir jai nors kiek nors kliutu. Iki siol buvo gaila jos, bet gailestis dingo. Gaila, kad Nigar nepavyko su jos dukra pabegt.
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 11 17, 17:48)
ak sitaip  mad.gif o gal zinot ar Michrimah kas nors blogo seriale nutiks? Jei jau taip su broliu pasielgs, tai noreciau, kad ir jai nors kiek nors kliutu. Iki siol buvo gaila jos, bet gailestis dingo. Gaila, kad Nigar nepavyko su jos dukra pabegt.

Sutiks dar vieną vyrą, kurį įsimylės, bet jų keliai vėl skausmingai išsiskirs.
Atsakyti
QUOTE(Joviva @ 2014 11 17, 16:54)
O kaip istorines asmenybes Mihrimah susikloste gyvenimas po Pasos mirties? 4u.gif

Neblogai.palaidojo vyrelį,padėjo Selimui karaliaut...irgi ,kaip motina buvo apsišvietusi,daug labdaros darbų darė...žodžiu,visuomeninis nebogas,o asmeninis,kas žino? g.gif
Atsakyti
nors serialas ir suprastėjęs....šiame seriale vistiek matau daug gražių dalykų,o paskutinės dešimt serijų išvis bus labai įdomios.... g.gif
kaip bebūtų,nekalbėkite kad serialas išvis nusivažiavęs ir jame nieko gero nebėra,pabandykite ką nors surasti,kaip ir suradau aš... smile.gif pastaruoju metu Hiurrem ir Siumbilio draugystė tokia tikra,beveik tokia pati kaip Ibrahimo ir Sultono pradžioje,net keista prisiminus kaip jie pradžioj nesutarė, o paskutinės serijos kai jie ten bendraus tai išvis kažkas TOKIO , mane šis serialas sužavėjo tuo kad jame pamačiau beveik visą vieno žmogaus gyvenimą-SULEIMANO, ir net liūdna bus su juo skirtis,nes žinau kad artėja pabaiga,o aktoriai ir personažai jau taip gerai pažįstami, vieni pamilti,kiti verčiantys susimąstyti.... unsure.gif
Atsakyti
Baigiau ir aš žiūrėti serialą, tai man pradžia nuo pabaigos skiriasi taip kaip visi tie 50 metų, kuriuos parodo. Pradžia - didinga, splavinga, prabangi.... pabaiga - liudna, pilka ir niuri. Net moterų rūbai filmo pradžioje tokie ryškūs.............

Ex ax.gif man jau šis serialas baigėsi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo viesoji: 25 lapkričio 2014 - 08:56
Aš tai vakar jau taip verkiau, kai Mahidevran prie Mustafa karsto Bursoj parklupus verkė...
jetau, jetau, pamaniau - nėr baisiau, kaip savo numylėtą vienturtį sūnų laidot... cry.gif
o dar ir Mechmetą atskyrė unsure.gif kas su juo bus???
ir žiauriai gaila Džihangiro. Nabagas kaip jis kankinas. Et verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė @ 2014 11 25, 09:58)
Aš tai vakar jau taip verkiau, kai Mahidevran prie Mustafa karsto Bursoj parklupus verkė...
jetau, jetau, pamaniau - nėr baisiau, kaip savo numylėtą vienturtį sūnų laidot... cry.gif
o dar ir Mechmetą atskyrė unsure.gif kas su juo bus???
ir žiauriai gaila Džihangiro. Nabagas kaip jis kankinas. Et verysad.gif

Jei princo ner, jo vaikus irgi nuzudo
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 11 25, 10:51)
Jei princo ner, jo vaikus irgi nuzudo

rimtai? verysad.gif na, jau visai jie........
Atsakyti
Aš radau labai įdomų straipsnį apie haremo moteris. žurnale "Iliustruotoji istorija".
Filme Dididgasis amžius faktai pateikti tikrai iškreiptai. Pradedant nuo eunuchų- hareme turėjo juodukai vaidinti.
Apie haremo moteris irgi parašyta ten kitaip, nei rodoma filme.

Čia: http://archyvas.vz.l...php?id=52189488 yra to straipsnis be nuotraukų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo prekestolen: 25 lapkričio 2014 - 13:52
Aš tai visai kitaip vertinu serialo herojus, nei dauguma jūsų. Pvz., Džiganhiras, nors gražus iš veidelio, bet įkūnija Pavliką Morozovą - buvo toks vaikas-išdavikas Rusijoje, kuris savo tėvus išdavė bolševikams ir pasmerkė savo šeimą myriop. Vis tik manau, kad reikia būti lojaliam savo šeimai, nežaisti nešvarių žaidimų už nugaros - jei jau esi teisingas, tai atvirai kalbėk, o jis jeigu ką sužino, tai bėga pasakot Fatmai... Mihrimah šauni, graži, ir net sugeba pasipriešinti motinai, savo vyrui, pavaizduoti ryžtingą, bet jai trūksta gudrumo, išminties.

Kažkas čia anksčiau rašė, kad Suleimanas į senatvę suvaikės ir pan. - nematau, kad suvaikėtų. Kaip tik tapo išmintingas, teisingas, tik yra perdaug geras, nuoširdus.
Ir Hiurem visai ne "durna boba". Kaip tik labai protinga, įžvalgi, turi strateginių sugebėjimų, rūpinasi visa šeima. Kuri gi mama nebando (net nepamėgina) pavadovauti savo vaikams? biggrin.gif Neginu jos dėl noro nužudyti Mustafa (ar pakenkti kitiems), bet kai jau alpstat dėl Mustafa mirties vaizdo - būtų pravartu prisiminti, ką JAU yra padariusi jo motina Mahidebran - ji jau nužudžiusi yra Mekmetą, Hiurem sūnų. Kaip suprantu, jo jums negaila. Atsirenkate, ko gailėti, o ko ne:), dvigubi standartai, a ne? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Niki*: 25 lapkričio 2014 - 16:59
QUOTE(prekestolen @ 2014 11 25, 13:45)

Filme Dididgasis amžius faktai pateikti tikrai iškreiptai.

na, juk tai nera istorinis serialas, tik siek tiek pasiremta istorija.

QUOTE(*Niki* @ 2014 11 25, 16:57)
* Pvz., Džiganhiras,
o jis jeigu ką sužino, tai bėga pasakot Fatmai...

**Ir Hiurem visai ne "durna boba".

*na, kad kaip supratau to meto mastyma, tai teta sunenui gaunasi vistiek artimesne pagal krauja uz nuosava motina, buvusia verge. Nes tipo svarbiausia osmanu imperija, jos palikuoniai. O Dzihangiras ir zinojo, kad motina pasikliaut negali, kas liecia jo vyriausiojo brolio. O tevui apie motina irgi nieko blogo negalejo pasakyt, nes nebutu juo patikejes, jis tik Hiurem tikejo. Tai Dzihangiras ir tegalejo su teta kalbetis. Taigi, man tai atrodo netgi labai normaliai.

*durna g.gif nemanau schmoll.gif , siaip egoiste ir slyksti boba. Nieko, net vaiku apart saves nemyli. Tik savo naudos ziuri. Va tuo pagrindine ziurovu nemeile ir "uzsidirbo".
Atsakyti
Man liko pasižiūrėti paskutinės 137, 138 ir 139 serijos. O įvykių dar daug turėtų įvykti. (pagal jūsų pasakojimus: Michrimach meilė, Džihangiro mirtis, Siumbiulio, Hiurem mirtys... g.gif ) Ir viską sugebės parodyti? g.gif
Papildyta:
QUOTE(*Niki* @ 2014 11 25, 16:57)
bet kai jau alpstat dėl Mustafa mirties vaizdo - būtų pravartu prisiminti, ką JAU yra padariusi jo motina Mahidebran - ji jau nužudžiusi yra Mekmetą, Hiurem sūnų.

niekas nealpsta wink.gif tiesiog gaila ir tiek. Mechmeto irgi labai buvo gaila. Man jis gal labiausiai būtų tikęs į sultono vietą ax.gif
Atsakyti