QUOTE(murrum @ 2014 11 02, 00:58)
Sveikos. Situacija tokia. Negyvenu su tėvais jau visus metus, bet deklaraciją tvarkysiuosi tik dabar, nes seniūnijoje primelavo prieš metus, kad net jei keisiu deklaruojamą vietą, mane priskirs prie šeimos pajamų(tėvų) ir pašalpos negausiu, nes mat mane privalo iki 24m išlaikyti tėvai, kol mokausi/studijuoju. (Tuo metu mokiausi 12kl, dabar studijuoju dieninėse studijose ir dirbu). Tačiau neseniai suzinojau, kad galiu gauti soc.p.^^ tokia laimė... esmė ta, ar gali vaikino mama (buto savininkė) su manim eiti i seniūnija, ir laiduoti, kad mane prideklaruotų prie savivaldybės, nes ji nenori, kad būčiau deklaruota jos bute, nors ir gyvenu?
Kitas dalykas, ar užtenka tik registrų centro pažymos apie nekilnojamo turto neturėjimą, kad prideklaruotų prie savivaldybės?
Beje, kad gauti soc.pašalpą, reikia iš visų darbų(kuriuose dirbus paskutinius 3mėn, o dabar kad ir nebedirbu) pažymos apie pajamas?
Vaikinas deklaruotas mamos bute, bet mama deklaruota kitam mieste, reiškias, kad vaikinas skaitosi kaip vienas gyvenantis asmuo ir gali gauti soc.pašalpa jei taip pat studijuoja ir nedirba?
Daug klausimų, bet tikiuosi turėsite kantrybės atsakyti...
Kad ir kur busit deklaruota, jus vistiek priklausysit tevam, kol jums nera 24 metu ir mokinates, jeigu dirbat ir jusu pajamos mazesnes nei 350 lt, tai reikia ziureti tevu pajamas ir jusu alga, jeigu neviorsis zmogui 350 lt, tada gales tevai tvarkitis soc.pasalpa, jeigu jusu alga didesne nei 350 lt, tai jus busit viena gyvenanti, bet soc.pasalpos vistiek negausit, nes visrisit pajamas.
Tas pats galioja ir vaikinui.