Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(ssandraM @ 2014 10 20, 14:39)

po mano phaleonopsio  vidine lapu puse yra skaidrus lasiukai ,lipnus..kas cia per biesas puola mano gelyte?  verysad.gif  maciau cia tarp ligu ideta aprasymas apie tai,bet su rusu kalba man sunkiai  unsure.gif  gal galite pasakyti kuo man jai padeti? siuo metu gelyte augina pora nauju ziedkociu..nenoreciau persodineti siuo periodu..ar yra kitu budu?

Vienai mano orchidėjai, laikytai šaltokame kambaryje, taip seniau būdavo, visa lapų vidinė pusė nusėta skaidriais lipniais lašeliais - čia dėl temperatūrų skirtumo, bent jau taip parašyta radau rusiškame ar angliškame tinklalapyje. Kai pernešiau ją į šiltesnę vietą, lašeliai dingo 4u.gif
Atsakyti
Pora mano phalenopsiu eme leisti ziedstiebius: ar tresti besiruosiancius zydeti augalus nepaisant to, kad ziema augimas suleteja, todel augimo skatinimas trasomis nera pageidautinas?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2014 11 14, 11:33)
Pora mano phalenopsiu eme leisti ziedstiebius: ar tresti besiruosiancius zydeti augalus nepaisant to, kad ziema augimas suleteja, todel augimo skatinimas trasomis nera pageidautinas?
Aciu

orientuokites pagal augalą, tuo labiau, kad kalba eina tikriausiai apie hibridinius falenopsius, kurie neturi išreikšto poilsio periodo, kaip kad veislinukai. jei augalas pats auga - leidžia lapus ir / arba šaknų galiukai aktyvus, reiškia nei jo augimas suletėjęs, nei žiema jam rūpi, galima tręšti smile.gif
va kai būna tokiu metu paklausia, ką daryti, mano falenopsis jau n laiko nežydi, tada aišku nerekomenduojama tamsesniu metų laiku augalo kažkaip stimuliuoti ar keisti augimo sąlygas, tokiu atveju viską rekomenduojama atidėti iki pavasario.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 14 lapkričio 2014 - 12:57
Maniskes beveik visos sugalvojo zydet ant ziemos smile.gif laukiu ziedu gausos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2014 11 14, 21:05)
Maniskes beveik visos sugalvojo zydet ant ziemos smile.gif laukiu ziedu gausos smile.gif

Kiek tu visų yra? Aš irgi laukiu ir negaliu sulaukti, kantrybės trūksta, tik mano visos 5 žiedus krauna.
Atsakyti
Trylika wink.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2014 11 21, 15:39)

pas mane 12 lotuliukas.gif MB sake cia liga jau lotuliukas.gif
Atsakyti
Nusprendžiau pasipuošti kiek retesnėm orchidėjom - Ludisia discolor. Ar kas nors auginate?

Noriu paklausti, kokią žemę rinktis ir ar galima jas sodinti su kitais augalais? Na norėčiau pasidaryti kompoziciją su sukulentais, gal dar kokią kitą orchidėją įmaišyti... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(anille @ 2014 11 21, 16:23)
Nusprendžiau pasipuošti kiek retesnėm orchidėjom - Ludisia discolor. Ar kas nors auginate?
Noriu paklausti, kokią žemę rinktis ir ar galima jas sodinti su kitais augalais? Na norėčiau pasidaryti kompoziciją su sukulentais, gal dar kokią kitą orchidėją įmaišyti...  smile.gif

informacija iš augintojų čia smile.gif
pati apie auginimą pakomentuoti negaliu, nes neauginu. tik žinau, kad sukulentai retai laistomi augalai, nes kaupia drėgmę savyje, o orchidėjų šaknų sandara visiškai kitokia, ir jos mėgsta drėgmę. kartu šių augalų nesodinčiau. dėl kitos orchidėjos įmaiškymo, gal ir galima, bet tai turi būti orchidėja, auganti žemėje, ne epifitas ar litofitas. žemėje augančios orchidėjos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 24 lapkričio 2014 - 15:12
QUOTE(zuzla @ 2014 11 24, 16:11)
informacija iš augintojų čia smile.gif
pati apie auginimą pakomentuoti negaliu, nes neauginu. tik žinau, kad sukulentai retai laistomi augalai, nes kaupia drėgmę savyje, o orchidėjų šaknų sandara visiškai kitokia, ir jos mėgsta drėgmę. kartu šių augalų nesodinčiau. dėl kitos orchidėjos įmaiškymo, gal ir galima, bet tai turi būti orchidėja, auganti žemėje, ne epifitas ar litofitas. žemėje augančios orchidėjos.

Dekui uz atsakyma. Kiek ziurejau, nelabai kas maiso augalus, pasodina i atskirus vazonus ir ramu smile.gif
Atsakyti
Sveikos orchideju myletojos. Reikalinga labai jusu pagalba. Situacija tokia.
Pries savaite gavau dovanu 4 orchidejas. Pirma ka pastebejau, jog keliu is ju vidines lapu puses yra violetines, na mazdaug stiebo spalvos. Praejus savaitei, kai jos pradziuvo sugalvojau palaistyt, perliejau jas du kartus leidau nuvarveti. Siandien ryte radau, jog visos saknys ( na apie 90% ju) tapo taskuotos baltais taskeliais. Saknys ryskios zalios spalvos atrodo sveikos taciau po laistymo tapo taskuotos. Ka daryti? Kas nutiko mano gelytems? 4u.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulira @ 2014 11 28, 12:17)
Sveikos orchideju myletojos. Reikalinga labai jusu pagalba. Situacija tokia.
Pries savaite gavau dovanu 4 orchidejas. Pirma ka pastebejau, jog keliu is ju vidines lapu puses yra violetines, na mazdaug stiebo spalvos. Praejus savaitei, kai jos pradziuvo sugalvojau palaistyt, perliejau jas du kartus leidau nuvarveti. Siandien ryte radau, jog visos saknys ( na apie 90% ju) tapo taskuotos baltais taskeliais. Saknys ryskios zalios spalvos atrodo sveikos taciau po laistymo tapo taskuotos. Ka daryti? Kas nutiko mano gelytems?  4u.gif  verysad.gif

Viskas gerai, taip ir turi būti.
Atsakyti