Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(((Smilte)) @ 2015 11 07, 17:39)
Sveiki,
kokia priezastis gali buti, kad nukrito visi ziedai ir saka pagelto.... Saknys zalios... verysad.gif

Galbūt tiesiog baigėsi zydėjimas
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 11 06, 21:49)
Sveiki šiandien pastebėjau kad orchidėjos substrate yra vienas apsigyvenes tenais toks baltas vabaliukas gal ten ir daugiau yra nežinau bijau lysti kur nereikia gal jūs galit patarti kaip juos sunaikinti kad jie išnyktu?

Iš anksto dėkoju už atsakymą.  4u.gif

Kodėl niekas neatsako į mano žinute?
Atsakyti
QUOTE(((Smilte)) @ 2015 11 07, 16:39)
Sveiki,
kokia priezastis gali buti, kad nukrito visi ziedai ir saka pagelto.... Saknys zalios... verysad.gif
Ir aš manau, kad paprasčiausiai nužydėjo. mirksiukas.gif

QUOTE(LEXUS14 @ 2015 11 07, 18:26)
Kodėl niekas neatsako į mano žinute?
Tai kad sunku ką ir pasakyti... cool.gif
Paimk pincetą ir ištrauk tą vabalą. Paskui stebėk, ar nepasirodo daugiau.
Nėra priemonės, kuri išnaikintų viską ir visiems laikams.
Atsakyti
Tai jau mest lauk? Viskas? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(((Smilte)) @ 2015 11 07, 22:08)
Tai jau mest lauk? Viskas?  verysad.gif

Nemesk!!!!! Po kurio laiko vėl pradės leisti žiedkotį dabar yra ramybės periodas ir turi gėlytė pailsėti . Manau reikia persodinti jei dar nepersodinta.
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 11 07, 21:19)
Nemesk!!!!! Po kurio laiko vėl pradės leisti žiedkotį dabar yra ramybės periodas ir turi gėlytė pailsėti . Manau reikia persodinti jei dar nepersodinta.

Dovanu gavau rugsejo men.Tai nespejau persodint. O ir geltonuoja visa sakele....
Atsakyti
QUOTE(((Smilte)) @ 2015 11 07, 22:24)
Dovanu gavau rugsejo  men.Tai nespejau persodint. O ir geltonuoja visa sakele....

Nukirpk šakele kad ilsėtusi orchidėja. Ir pavasarį sulauksi naujo žiedkočio. mirksiukas.gif
Atsakyti
naujoko klausimas (neuzmetykite tapkem blush2.gif )
per kiek laiko numirsta neteisingai persodinta orchideja? kaip tai atrodo?

darbe "paveldejau" 5 vnt ordchideju, puvancios saknys buvo visu, tai sutvarkiau, persodinau pagal filmukus is youtube, nes negaliu gyvo daikto tiesiog ismesti..

o dabar galvoju- jei nepadejo, tai kada ir kaip pasimatys, kad jau galas?

aciu, kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(((Smilte)) @ 2015 11 07, 21:08)
Tai jau mest lauk? Viskas?  verysad.gif
Jei lapai, šaknys gražūs, net persodint nebūtina. Kai visai nudžius žiedkotis, nukirpkit iki pirmo nežydėjusio narelio (kaip čia https://encrypted-tb...zvi1VgLmdVDJ9oL ) , leiskit ilsėtis ir laukit naujų žiedų. mirksiukas.gif

QUOTE(MOja @ 2015 11 07, 23:58)
o dabar galvoju- jei nepadejo, tai kada ir kaip pasimatys, kad jau galas?
Na, gali po mėnesio paaiškėti, gali vėliau, gali anksčiau. Gali paaiškėti, kad viskas puikiai susitvarkė, orchidėjos prigijo. Tiesiog turėkit kantrybės. 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas,

padėkite susigaudyti ką daryti:
buvau perlaisčiusi, persodinau, bet žemėse ji neįsitvirtina, visa juda. Pradėjo raukšlėtis lapai. Ištraukiau ir nufotografavau. Šaknys mano supratimu tik viršutinės. g.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Labai suvargę, bet aš matau ir gyvų šaknų.

Visas negyvas šaknis pašalinkit, nuplaukit orchidėjas tekančiu vandeniu. Nepakenktų ir koks nors fungicidas. Nusausinkit, galit palikti džiūti porą valandų. Įsirenkit šiltnamį: dugne keramzitas, priliejat vandens, viršuje užklojat kiminais, ant kiminų guldot augalus. Orchidėjos neturi liestis su vandeniu.
Uždengiant šiltnamį ir laikot šiltai. Reikia kasdien nudengti ir pravėdinti šiltnamį, augalus nupurkšti vandeniu.

Man kartą puikiai pasitarnavo toks indas http://kartu-img.dgn...44845/44845.jpg
Atsakyti
P.s.
Prieš naudodama keramzitą išploviau keliais vandenim, nes man atrodo, kad jame po deginimo būna medžiagų, galinčių pakenkti augalams.
Naujus keraminius vazonus taip pat rekomenduojama išmirkyti, kad tos medžiagos pasišalintų.
Atsakyti