Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Rimmuse @ 2015 11 01, 16:57)
4. miltuotasis skydamaris

Gali būti
Atsakyti
O man aktualu kokias trąšas naudojate orchidėjoms? Kurios geros? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(auksine zuvis @ 2015 11 01, 20:09)
O man aktualu kokias trąšas naudojate orchidėjoms? Kurios geros?  smile.gif

Naudoju "Biopon" Man ir gelytems patinka smile.gif

Atsakyti
Ačiū, pabandysim 4u.gif įdomu kokiuose senukuose jų būtų?
Atsakyti
QUOTE(auksine zuvis @ 2015 11 01, 21:16)
Ačiū, pabandysim  4u.gif  įdomu kokiuose senukuose jų būtų?

Maximoje ir Prismoje tikrai yra smile.gif
Atsakyti
Liuks! Rytoj prigriebsiu. Ačiū smile.gif
Atsakyti
Sveikos, pasakykit man, ar čia tik sutapimas, ar tendencija - jau kokie 4 falenopsiai iš Senukų ar Maximos per akcijas pirkti po gero pusmečio nužydėję nupūva - išpūna vidus, nukrenta lapai ir tenka mest lauk. Nors tikrai gražios gėlės buvo, šaknys gražios, jokių požymių apie ligas.

O turiu iš gėlių parduotuvės gautą dovanų "nenuolaidinį" falenopsį - auga klesti jau 3 metus g.gif
Atsakyti
Padekite kas nusimano unsure.gif
Gal kas asmeniskai susidure su sia problema?

Pastebejau, kad pradejo gelsti vienas orchidejos sonas (apacioje prie grunto)

user posted image

Paemiau atidziau apziureti, tai pastebejau, viduje, tarp lapu, nzn kaip apibudinti, toki balta pelesi, ir voratinkli, ir vos iziurmus keleta juodus taskiukus sad.gif

Viduriukas atrogo kaip supuves sad.gif

user posted image

user posted image

SOS, ar galiu dar isgelbeti gelyte?

Ir kas cia uzpuole? sad.gif

zuzla - gal pagelbesite?

Vakar lapukus su Fairy praploviau, labai atsargiai, paskui meginau pasalinti ta puvima, tai teko pasalinti viena lapa, tai kiek imanona nugramdziau, ir tas vietas apibarsciau cinamonu. Bet atrodo, kad tas augimo taskas jau supuves ir nebeatsigaus sad.gif

P.S. LEXUS14 - Jusu asmeniskai prasau neatsakyneti i mano zinutes ir nekomentuoti, nes Jus geliu prieziuroje dar nenusimanote, saknu nuo ziedstebiu nemokate atskirti, tai ka jau apie ligas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo WWWitch: 02 lapkričio 2015 - 10:20
QUOTE(femme @ 2015 11 02, 11:58)
Sveikos, pasakykit man, ar čia tik sutapimas, ar tendencija - jau kokie 4 falenopsiai iš Senukų ar Maximos per akcijas pirkti po gero pusmečio nužydėję nupūva - išpūna vidus, nukrenta lapai ir tenka mest lauk. Nors tikrai gražios gėlės buvo, šaknys gražios, jokių požymių apie ligas.

O turiu iš gėlių parduotuvės gautą dovanų "nenuolaidinį" falenopsį - auga klesti jau 3 metus g.gif

Gal sutapimas g.gif mano ir iš Maximos, ir iš Senukų, ir tiesą sakant prižiūra nelepinu, bet viskas jiems gerai. Nors paskutiniu metu naujų nepirkau, paskutinis pirktas prieš kokius 2m, tai gal dabar ir pasitaiko kokių sergančių...
Atsakyti
Galit man padėti nenoriu gėlytės prarasti šiandien norėjau palaistyt ir išrankų iškrito ir nusiskynė lapai visi ką daryti ar jau išmesti lauk??

Dėkoju už atsakymą.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 11 02, 14:38)
.... nusiskynė lapai visi ką daryti ar jau išmesti lauk?? .....

Išmesti visada suspėsite: siūlau apsišarvuoti kantrybe ir - stebint šaknų drėgnumą/būklę - prižiūrėti kaip visas kitas orchidėjas. Po mėnesio ar net po keleto mėnesių (priklausomai nuo augalo stiprumo) šalia senojo augimo taško turėtų išlįsti nauja viršūnėlė.
Linkiu sėkmės ir kantrybės 4u.gif

P.S.: merginutės, būkim tolerantiškos jaunajam mūsų forumo nariui> juk puiku kad jaunuolis domisi ir užsiima gėlių auginimu užuot dykas slankiojęs pakampėmis ir/ar piktnaudžiavęs blogais šių dienų jaunimo įpročiais....

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apelsina: 02 lapkričio 2015 - 15:24
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 11 02, 15:38)
Galit man padėti nenoriu gėlytės prarasti šiandien norėjau palaistyt ir išrankų iškrito ir nusiskynė lapai visi ką daryti ar jau išmesti lauk??

aš tai tokias metu lauk - neturiu vietos namie orchidėjų kapinynui doh.gif ypač jei rūšis ne kažkokia ypatinga...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo femme: 02 lapkričio 2015 - 15:36