Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 15:49)
Ačiū, apžiūrėsiu smile.gif jei atmintis neapgauna kažkada esu jį čiupinėjus, bet man reikia ilgesnio, tai greičiausiai nebuvo. Bet kokiu atveju periodiškai patikrinti senukų asortimentą nepakenks  ax.gif

Čia man apie kantrybę rašė. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 15:52)
Čia man apie kantrybę rašė.  lotuliukas.gif

Puikiai supratau wink.gif tiesiog mintį, kad auginant augalus kantrybės privaloma turėti prisitaikiau ir savo variantui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 15:54)
Puikiai supratau wink.gif tiesiog mintį, kad auginant augalus kantrybės privaloma turėti prisitaikiau ir savo variantui  4u.gif

Pas mane šiuo metu auga ant palangės 8 orchidėjos viena iš jų labai kvepia visas butas nuo jos kvepia plius dar keikį augina. O mano pirktinė tą kur fotkinau tai nežydi vasara šia tik nusipirkau tai labai laukiau kol nužydės ir galėsiu ja persodinti nes labai kankinosi jinai tam mažame vazone o kiek šaknų buvo labai turtinga savo šaknim. Tik va žiedstebio neleidžia norėčiau kad iki Kalėdų sužydėtu tai per prievarta teko nebeiškenčiau pasiskaičiau kaip priversti orchidėja ir radau tai idėjau į tamsa tą orchidėja ir pamiršau kad ten palikau tik po savaites ištraukiau nes mama kai tvarkė kambarius ir užmate man net akys ant kaktos iššoko kai pamačiau kaip ji atrodo buvo klaikus vaizdas gėlė ištikrųjų sustresavo ir teko greitai laistyt ir patręšt tai šiandien pažiūrėjau kad vienam šone nedidelis gūzas yra. Galvoju nėščia jau žiedstebis greit išlys lotuliukas.gif tai va daba reikia šarvuotis kantrybę kad nenumirtu čia man. Čia kaip toj patarlėj nori gero bet išeina kaip visada. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 15:10)
viena iš jų labai kvepia visas butas nuo jos kvepia plius dar keikį augina.
labai kankinosi jinai tam mažame vazone o kiek šaknų buvo labai turtinga savo šaknim.
Tik va žiedstebio neleidžia norėčiau kad iki Kalėdų sužydėtu
Galvoju nėščia jau žiedstebis greit išlys  lotuliukas.gif tai va daba reikia šarvuotis kantrybę kad nenumirtu čia man.
Nufotkink, smalsu. mirksiukas.gif
Orchidėjoms nereikalingi labai dideli vazonai. Tas, į kurį persodinai, mano požiūriu, yra kiek per didelis.
Tai čia Tu taip norėtum. O augalas gal ir visai nenorėtų, gal norėtų ilsėtis...
Nuo dažnų stresų orchidėja gali visai nuskursti ir nusibaigti.
Jei šone guzas, tai išlįs šaknis. tongue.gif Žiedstiebius falenopsiai leidžia iš lapų "pažastų". Pažiūrėk atidžiau į tą foto, kur ryte įmečiau nuorodą. Ten labai aiškiai matosi, kur žiedstiebiai (iš pažastų), o kur šaknys (iš šonų) išlindę.
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 16:23)
Jei šone guzas, tai išlįs šaknis.  tongue.gif  Žiedstiebius falenopsiai leidžia iš lapų "pažastų". Pažiūrėk atidžiau į tą foto, kur ryte įmečiau nuorodą. Ten labai aiškiai matosi, kur žiedstiebiai (iš pažastų), o kur šaknys (iš šonų) išlindę.

Gal tik netiksliai apibūdino, gal ir yra tas guzas iš "pažasties" smile.gif nėra gi sunku atskirti ar šaknį, ar žiedstiebį leidžia.
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 13:50)
Koks gausus žiedynas!

Merginos, turiu klausimą visosms. Pavargo mano orchidėjos, atėjo laikas persodinti, bet galvoju, kad norėčiau jas visas persodinti į pailgą, lovelio formos vazoną tik bėda, kad niekur nerandu tokio, kuriame sutalpinčiau 6 orchidėjas. Reikėtų kokio 1 - 1,20 m ilgio. Gal užmatėte kur?  4u.gif

senukuose tikrai yra, bet plastikiniai. pas mane 80 cm, bet kai pirkau, buvo ir ilgesniu.
Atsakyti
QUOTE(VėjoVaikas @ 2015 10 31, 17:03)
senukuose tikrai yra, bet plastikiniai. pas mane 80 cm, bet kai pirkau, buvo ir ilgesniu.

Tai va, kad plastikiniai. Man norisi gražesnio kokio. Iš esmės jis gali ir plastikinis būt, bet ne tas balkoninis lovelis pomidorų daigams biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 14:49)
Ačiū, apžiūrėsiu smile.gif jei atmintis neapgauna kažkada esu jį čiupinėjus, bet man reikia ilgesnio, tai greičiausiai nebuvo. Bet kokiu atveju periodiškai patikrinti senukų asortimentą nepakenks  ax.gif
Pasmalsavau blush2.gif , ilgiausias - 80 cm http://www.plastia.c...r-boxes/mareta/
Yra 100 cm kitokių, bet nelabai gražūs http://www.plastia.c...r-boxes/siesta/
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 16:23)
Nufotkink, smalsu.  mirksiukas.gif
Orchidėjoms nereikalingi labai dideli vazonai. Tas, į kurį persodinai, mano požiūriu, yra kiek per didelis.
Tai čia Tu taip norėtum. O augalas gal ir visai nenorėtų, gal norėtų ilsėtis...
Nuo dažnų stresų orchidėja gali visai nuskursti ir nusibaigti.
Jei šone guzas, tai išlįs šaknis.  tongue.gif  Žiedstiebius falenopsiai leidžia iš lapų "pažastų". Pažiūrėk atidžiau į tą foto, kur ryte įmečiau nuorodą. Ten labai aiškiai matosi, kur žiedstiebiai (iš pažastų), o kur šaknys (iš šonų) išlindę.

Šeip ji nežydi bet jau kad taip prašote nufotkinsiu keikį šiandien vakare apie 19 val.
Šeip stresa gavo pirma karta tai nežinau kaip čia bus labai tikiuosi, kad psirodys žiedkoti o vat mama sako ekspermentuok ekspermentuok kai numarinsi orchidėja tai bus poto. Aš vistiek nepaklausiau. lotuliukas.gif
Guzas ne šonose o pažastėlėse. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 17:25)
Šeip ji nežydi
Tai kol kas nereikia. Nufotkink, kai pražys.
Iš žinutės supratau, kad žydi ir kvepia šiuo metu. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 18:36)
Tai kol kas nereikia. Nufotkink, kai pražys.
Iš žinutės supratau, kad žydi ir kvepia šiuo metu.  biggrin.gif

O gal man nufotkinti tą guzą po pažastėlėmis kur nekvepia nu tokia kur ankstesnėse žinutėse fotke atsiunčiau?
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 17:41)
O gal man nufotkinti tą guzą po pažastėlėmis
Na, nufotkink, įdomu. mirksiukas.gif
Atsakyti