Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 11:49)
Na, kadangi čia ne gyrimosi tema, tai įkeliu tik nuorodas.  cool.gif

Taip žydėjo liepos/rugpjūčio mėnesį: http://i149.photobuc...zps0ubmnqgm.jpg
Taip dabar leidžia žiedynstiebius: http://i149.photobuc...zpslzgtj14i.jpg

Koks gausus žiedynas!

Merginos, turiu klausimą visosms. Pavargo mano orchidėjos, atėjo laikas persodinti, bet galvoju, kad norėčiau jas visas persodinti į pailgą, lovelio formos vazoną tik bėda, kad niekur nerandu tokio, kuriame sutalpinčiau 6 orchidėjas. Reikėtų kokio 1 - 1,20 m ilgio. Gal užmatėte kur? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 13:50)
Koks gausus žiedynas!

Merginos, turiu klausimą visosms. Pavargo mano orchidėjos, atėjo laikas persodinti, bet galvoju, kad norėčiau jas visas persodinti į pailgą, lovelio formos vazoną tik bėda, kad niekur nerandu tokio, kuriame sutalpinčiau 6 orchidėjas. Reikėtų kokio 1 - 1,20 m ilgio. Gal užmatėte kur?  4u.gif

O jus į tą vieną vazoną ketinate visas šešias orchidėjas sodinti ar tik viena?
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 12:50)
Pavargo mano orchidėjos, atėjo laikas persodinti, bet galvoju, kad norėčiau jas visas persodinti į pailgą, lovelio formos vazoną tik bėda, kad niekur nerandu tokio, kuriame sutalpinčiau 6 orchidėjas. Reikėtų kokio 1 - 1,20 m ilgio. Gal užmatėte kur?  4u.gif

QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 13:24)

LEXUS14 aš vis paskaitau jūsų klausimus, postus, patarimus ir nebeišlaikau nepaklausus. Aš jūs neįsiskaitot į klausimus, ar esat ne lietuvė, ar esat dar moksleivė? Jei teisingi gimimo metai nurodyti, tai jums tik 14 metų? Neįsižeiskit, bet man įdomu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 14:24)

Noriu visas pasodinti viename vazone arba rasti vazoną, kuriame įsistato kiekviena atskirai, kad būtų kažkas tokio user posted image

Žinoma, čia parodinis variantas, namuose taip nebus, bet principas panašus blush2.gif
Esu mačiusi, berods, tarp gėlių tokius lovelius, bet tik 3 orchidėjas gali į vieną įstatyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzille: 31 spalio 2015 - 14:13
Sveiki prisiregistruokite juk registracija nemokama ir klauskite vieni kitų apie Orchidėjas spauskit ČIA Iš anksto dėkoju.
Papildyta:
QUOTE(Vidam @ 2015 10 31, 15:07)
LEXUS14 aš vis paskaitau jūsų klausimus, postus, patarimus ir nebeišlaikau nepaklausus. Aš jūs neįsiskaitot į klausimus, ar esat ne lietuvė, ar esat dar moksleivė? Jei teisingi gimimo metai nurodyti, tai jums tik 14 metų? Neįsižeiskit, bet man įdomu  mirksiukas.gif

Taip man 14 metų ir ką negalima domėtis?? Esu ir aš pilnavertis vartotojas čia tada galiu ir atsakyti ir klausti ir pan.
Atsakyti
Zirzille kažin ar kas gausis g.gif geriausiai jei bus pasodintos į atskirus ir sustatytos į pailgą lovelį. Tada paprasčiau jas prižiūrėti. O ir atėjus laikui persodinti daug paprasčiau. Tokia mano nuomonė, bet gal yra kas augina ir susodinus kelias į vieną vazoną g.gif
Papildyta:
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 14:16)
]
Taip man 14 metų ir ką negalima domėtis?? Esu ir aš pilnavertis vartotojas čia tada galiu ir atsakyti ir klausti ir pan.

Taip aišku kad galite, aš nieko nesakau prieš 4u.gif Bet dabar daug kas aiškiau 4u.gif Labai gerai kad mylit gėles ir jomis domitės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 30, 23:22)
Gerai, lauksim. Tik nepamirškit  mirksiukas.gif
Papildyta:
Ai va ką dar norėjau paklausti tiksliau pasitikslinti, ar mano orchidėja yra Falenopsis Hibridas kuris neturi ramybės periodo?

Štai dvi nuotraukos gal kaip nors matysit.

user posted image

user posted image
Dėkoju už atsakymą.  4u.gif

Dar nesulaukiau atsakymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzille @ 2015 10 31, 12:50)
Koks gausus žiedynas!
norėčiau jas visas persodinti į pailgą, lovelio formos vazoną tik bėda, kad niekur nerandu tokio, kuriame sutalpinčiau 6 orchidėjas.
Ačiū. blush2.gif
Aš nesodinčiau į vieną vazoną, bet čia tik mano nuomonė. Man kažkaip atrodo ligų, kenkėjų atveju lengviau sužiūrėti atskirus augalus.
Toj foto tikrai rankų darbo instaliacija, orchidėjos susodintos atskirai. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 31, 14:24)
Dar nesulaukiau atsakymo  4u.gif
Na, paauglystėj kantrybės trūkumas - ne nuodėmė. hihihi.gif Tačiau, auginant bet kokius augalus, net krapus ant virtuvės palangės, kantrybė privaloma. tongue.gif

O šiaip nėra ką atsakyti, iš foto nesimato, koks tai hibridas. g.gif Ar čia ta orchidėja rožiniais dryžuotais žiedais, kur kažkada buvai įkėlus? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 31 spalio 2015 - 14:33
QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 15:31)
Ačiū.  blush2.gif
Aš nesodinčiau į vieną vazoną, bet čia tik mano nuomonė. Man kažkaip atrodo ligų, kenkėjų atveju lengviau sužiūrėti atskirus augalus.
Toj foto tikrai rankų darbo instaliacija, orchidėjos susodintos atskirai.  mirksiukas.gif
Papildyta:
Na, paauglystėj kantrybės trūkumas - ne nuodėmė. hihihi.gif  Tačiau, auginant bet kokius augalus, net krapus ant virtuvės palangės, kantrybė privaloma.  tongue.gif

O šiaip nėra ką atsakyti, iš foto nesimato, koks tai hibridas.  g.gif   Ar čia ta orchidėja rožiniais dryžuotais žiedais, kur kažkada buvai įkėlus?  g.gif

Jo tą pati. 4u.gif

Kalba eina apie tai: user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 31 spalio 2015 - 14:38
QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 15:31)
Ačiū.  blush2.gif
Toj foto tikrai rankų darbo instaliacija, orchidėjos susodintos atskirai.  mirksiukas.gif
Papildyta:
Na, paauglystėj kantrybės trūkumas - ne nuodėmė. hihihi.gif  Tačiau, auginant bet kokius augalus, net krapus ant virtuvės palangės, kantrybė privaloma.  tongue.gif

O šiaip nėra ką atsakyti, iš foto nesimato, koks tai hibridas.  g.gif  Ar čia ta orchidėja rožiniais dryžuotais žiedais, kur kažkada buvai įkėlus?  g.gif

Man tiktų ir rankų darbo instaliacija, bet pati jos nepagaminsiu, o lovelio ilgesnio (ne pomidorinio biggrin.gif ) į kurį, kad ir sustatyti vazonėlius atskirai būtų galima niekur nerandu. Kantrybės aš turiu, tai palauksiu, gal dar kažkas iš forumiečių pasidalins informacija 4u.gif
Atsakyti
Zirzille, pasidomėkit senukuose štai tokiais vazonais: http://www.e-senukai...id=000051012613
Kaina "kandžiojasi", bet jie to verti. Turi neblogą drėkinimo sistemą, manau, "draugišką" orchidėjoms.
Vasarą čiupinėjau, sakiau, pavasarį pirksiu gėlėms į balkoną.

Apie kantrybę ne Jums rašiau. hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klopedija: 31 spalio 2015 - 14:48
QUOTE(klopedija @ 2015 10 31, 15:47)
Zirzille, pasidomėkit senukuose štai tokiais vazonais: http://www.e-senukai...id=000051012613
Kaina "kandžiojasi", bet jie to verti. Turi neblogą drėkinimo sistemą, manau, "draugišką" orchidėjoms.
Vasarą čiupinėjau, sakiau, pavasarį pirksiu gėlėms į balkoną.

Ačiū, apžiūrėsiu smile.gif jei atmintis neapgauna kažkada esu jį čiupinėjus, bet man reikia ilgesnio, tai greičiausiai nebuvo. Bet kokiu atveju periodiškai patikrinti senukų asortimentą nepakenks ax.gif
Atsakyti