Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 13, 13:54)
Sveiki norėjau paklausti ar čia gali būti keikis?

Štai nuotrauka:
user posted image

Būčiau dėkinga už atsakymą.  4u.gif

Tikrai auga keikis, kuris gali is kart augjnti ir ziedynkoti ir zydeti. Mano geliukas taip buvo padares. Mama nezydejk, o mazas keikis dar mazutis ir jau zydejo.
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 14, 12:05)
Tikrai auga keikis, kuris gali is kart augjnti ir ziedynkoti ir zydeti. Mano geliukas taip buvo padares. Mama nezydejk, o mazas keikis dar mazutis ir jau zydejo.

O kada galėsiu atskirti ir auginti atskirai?

Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 14, 14:47)

Pirmame temos puslapyje yra informacija apie tai ir net filmukai įkelti kaip atskirti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Uranija5 @ 2015 10 14, 15:51)
Pirmame temos puslapyje yra informacija apie tai ir net filmukai įkelti kaip atskirti mirksiukas.gif

Kiek ieškojau neradau arba neatidaro. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Uranija5 @ 2015 10 14, 15:51)

Ten kitokios rušies o man reikia phaleonopsiu radau pats jei kam reikia įdedu https://www.youtube....h?v=Ps2PzjzJrfQ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LEXUS14: 14 spalio 2015 - 16:10
QUOTE(mimi88 @ 2015 10 07, 19:59)
tikrai taip doh.gif apziurejau visas orchidejas, ant kitos va koki grazuoli su usais  po lapu radau doh.gif  verysad.gif  jauciu reikes neemazalio verysad.gif

nemazalis vargu ar padės. man nei vienas laistymo ar purškimo būdas nepadėjo. geriausia rinkti ir spiritu valyti lapų pažąstėles, kur dažniausiai deda kiaušinėlius.
Papildyta:
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 14, 17:09)
Ten kitokios rušies o man reikia phaleonopsiu

bet esmė ta pati - sulaukti bent 5 cm ilgio savų šaknų ir tada atsargiai atskirti.
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 14, 13:47)

Galiu is patirties pasakyti, kad atskirti neskubekite, tegu uzaugina ilgesnes, nei 5cm saknytes, tegu paauga ir tegu turi bent 3-4 lapelius. Mazesni atskirti vaikuciai sunkiai savarankiskai gyvena, ir atskirkite pavasari ar vasara, tada pats budimas augaliuku, augimas. Reikia ypac stebeti, kad mazas vazonelus nei perdziutu, nei butu dregnas. Atskyrus nuo motinos ir lapeliai suglemba ir suvargsta. Nors atskirtas keikus man zydejo pats dvieju metu, bet atidave visas jegas ir atsisveikinom. Kiti augintojai neleidzia zydeti, nuskina ziedkocius ir su motina augina kartu, naturaliai, kaip gamtoje.
Atsakyti
QUOTE(zygintama @ 2015 10 15, 17:39)
Galiu is patirties pasakyti, kad atskirti neskubekite, tegu uzaugina ilgesnes, nei 5cm saknytes, tegu paauga ir tegu turi bent 3-4 lapelius. Mazesni atskirti vaikuciai sunkiai savarankiskai gyvena, ir atskirkite pavasari ar vasara, tada pats budimas augaliuku, augimas. Reikia ypac stebeti, kad mazas vazonelus nei perdziutu, nei butu dregnas. Atskyrus nuo motinos ir lapeliai suglemba ir suvargsta. Nors atskirtas keikus man zydejo pats dvieju metu, bet atidave visas jegas ir atsisveikinom. Kiti augintojai neleidzia zydeti, nuskina ziedkocius ir su motina augina kartu, naturaliai, kaip gamtoje.

Nu nežinau man atrodo kad ne vieno keikio sulauksiu o dviejų 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
O kas atsitiktu keikiui jei aš nuo jo nukirpčiau žiedynkotį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 15, 20:50)
O kas atsitiktu keikiui jei aš nuo jo nukirpčiau žiedynkotį?  g.gif

Augtų ir tvirtėtų, neaukodamas jėgų zydėjimui. Ar pas tave jau ir keikiai spėjo suzydėti? biggrin.gif
Atsakyti
Dar ne nes dar tik vystosi. Po truputį dar šaknų nėra. biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki norėjau paklausti o kai to keikio šaknys didesnės nei 5 cm. Tai kai atskiri kokių žemių reikia ar substrato?

Dėkoju už atsakymą. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 10 20, 21:06)
Sveiki norėjau paklausti o kai to keikio šaknys didesnės nei 5 cm. Tai kai atskiri kokių žemių reikia ar substrato?

Dėkoju už atsakymą.  4u.gif

Tokios pat, kaip auga visos suaugusios orchidejos. Galima specialiai orchidejoms substrata pirkti parduotuvese.
Atsakyti