Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 21, 16:30)
Sveikios, orchidėjų mylėtojos. Gavau dovanų gražuolį failenopsį  wub.gif  iki šiol neturėjau orchidėjų, tai nelabai suprantu, kaip jį reiks persodinti. Kol kas vis dar skleidžia pumpurus, tai grožiuosi ir nejudinu, bet vazonas matosi šaknų kimšte prisikimšęs, ir dar ten lenda nauji galiukai  doh.gif o virš vazono irgi keletas šaknų išsidraikiusios į visus šonus, ilgesnės už patį vazoną, kai kurios ir truputį palamdytos, suskilusios... Nu bet gyvos...
Skaitau dabar, kad tas orines šaknis reikia palikti persodinant, bet man kažkaip keistai atrodo  g.gif ir šiaip labai jau sudėtinga tada ją taip kažkur padėti, kai reikia saugoti į visas šalis išsidraikiusias šaknis? Aš norėčiau jas ar nukirpti, ar į vazoną persodinant kažkaip pabandyti sugrūsti - patarkit, kaip geriau pasielgti?

Sveikos visos, pradėdadnčiosios ir jau labiau patyrusios orchidėjų augintojos smile.gif
šį savaitgalį Vilniuje LEU Gamtos fakultete - tradicinė paroda Augalų labirintai.. apsilankykite ir augintojai atsakys į visus rūpimus klausimus apie priežiūrą, paaiškins, kaip persodinti.
Kviečiu wub.gif
Atsakyti
Sveiki visi,
Skaitineju jau seniai, bet rasyt vis dar nebuvo reikalo, bet dabar turiu klausimeli , kazkas nutiko mano miniukui . Ant lapu tokie rudi taskeliai, tikrai ne vabaliukai, kad butu aiskiau pridedu foto. Orchideju manija susirgau neseniai , atrodo kad jau perskaiciau viska apie orchidejas ir perziurejau visus youtubo video, pet teorija tai viena o va praktika visai kas kita smile.gif
user posted image
Atsakyti
Taip pat norejau parodyti kokias priemones naudoju savo orchidejoms , trasos kaip jau kazkas minejo baby orchids , o va vabaliukus (mealy bugs) isnaikinau tokiu purskalu (pridedu foto), gaila bet nera ant butelio parasyta sudeties. Dar naudoju naturalias trasas saknims , cia kai persodinu ir apkarpau supuvusias saknis (foto)
user posted image
user posted image
Atsakyti
O va stai mano "sportinis interesas" auga , orchideja augina dvi seklu dezutes , bandysime isauginti 100000 orchideju smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(wilma222 @ 2015 09 23, 14:02)
O va stai mano "sportinis interesas" auga , orchideja augina dvi seklu dezutes , bandysime isauginti 100000 orchideju smile.gif
user posted image

Kokia čia veislė? 4u.gif
Atsakyti
Cia phalaenopsis, hibridas "be veisles" , pirktas parduotuvej ant jo tik uzrasas buvo phalaenopsis ir viskas daugiau nieko g.gif Dar iki veisliniu nedaugau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(wilma222 @ 2015 09 23, 20:36)
Cia phalaenopsis, hibridas "be veisles" , pirktas parduotuvej ant jo tik uzrasas buvo phalaenopsis ir viskas daugiau nieko  g.gif Dar iki veisliniu nedaugau  biggrin.gif

Kiek metų jai?
Atsakyti
Tiksliai nezinau , pirkau pries metus gausiai zydincia, tai tikriausiai ne maziau 3 ar 4 metu
Atsakyti
SVeikutės, ant mano gražuolės orchidėjos pilna voratinklių (gryn kaip voras būtų surezgęs), ant lapų ir šiektiek po šaknimis, "žemėse". kas čia? Erkutė? Actara padės? Šiuo metu gėlytė žydi... Nežinau ką daryti, persodinti gal ir palaistyt actara... ar tiesiog palaistyt actara... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(AniMi @ 2015 09 25, 16:39)
SVeikutės, ant mano gražuolės orchidėjos pilna voratinklių (gryn kaip voras būtų surezgęs), ant lapų ir šiektiek po šaknimis, "žemėse". kas čia? Erkutė? Actara padės? Šiuo metu gėlytė žydi... Nežinau ką daryti, persodinti gal ir palaistyt actara... ar tiesiog palaistyt actara...  unsure.gif

Dabar vorų metas - gali būti ir voriukas, mėgsta tokie mažiukai apsigyventi gėlėse. Gal neskubėkit, apžiūrėkit ar tikrai erkės. Aš gavau dovanų iš maximos irgi su voratinkliukais - tiesiog nuploviau lapus, ir pabėgo mažas voriukas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 25, 16:56)
Dabar vorų metas - gali būti ir voriukas, mėgsta tokie mažiukai apsigyventi gėlėse. Gal neskubėkit, apžiūrėkit ar tikrai erkės. Aš gavau dovanų iš maximos irgi su voratinkliukais - tiesiog nuploviau lapus, ir pabėgo mažas voriukas...  smile.gif

O vargeli, aš bijau vorų biggrin.gif lyg smulkų vabaliuką mačiau grunte. Man tai įtartinai atrodo ;(
Atsakyti
Laksto mazi vabaliuukai tamsus ant zemiu... ;( vakar perliejau actara ir stebėsiu dabar... kad tik pasveiktų gėlytė, nes labai jau graži... gal žinot kas čia per kenkėjas?
Atsakyti