Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

Sveikos augintojos. Nelabai randu informacijos, kaip persodinti orchidėjos phalaenopsio keikį, kuris išaugo iš šaknų doh.gif . Ar kam nors yra buvę? Visur info tik apie keikį, kuris užauga ant žiedynkočio.. Žodžiu pas mane užaugino vaiką panašiai kaip klivijos..
Atsakyti
QUOTE(erika_daug @ 2015 09 10, 09:25)
Sveikos augintojos. Nelabai randu informacijos, kaip persodinti orchidėjos phalaenopsio keikį, kuris išaugo iš šaknų doh.gif . Ar kam nors yra buvę? Visur info tik apie keikį, kuris užauga ant žiedynkočio..  Žodžiu pas mane užaugino vaiką panašiai kaip klivijos..

šiaip galima keikio neatskirti, bus vešlesnis krūmas, gali daugiau žiedynstiebiu vienu kartu žydėt, bus gražu. bet jei norite vis dėlto atskirti, reik žiūrėt, ar keikis turi savo šaknis. jei turi tada galima atsargiai dezinfekuotu aštriu peiliu jį nupjauti nuo motininio augalo šono, abiem pabarstyti pjūvio vietą cinamonu arba angliuku ir kokią savaitę tos vietos stengtis nedrėkinti.
Atsakyti
As taip pat savo naujos atzalos nuo motininio augalo neskyriau, nes saknys tarpusavyje susivijusios. Gyvena kokie 4 metai kartu, zydi kartu ir dabar dar savo vaikus is saknu augina
Atsakyti
Kas moka rusiškai - gal norės pažaisti, kaip tik kažkas norėjo čia užsiimti dauginimu....
Orchidėjų dauginimas
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 14, 10:23)
Kas moka rusiškai - gal norės pažaisti, kaip tik kažkas norėjo čia užsiimti dauginimu....
Orchidėjų dauginimas

kad taip daugina dendrobius, girdėjau ir bandžiau, nupjaunamas senas ūglis, dedamas į "šiltnamį", po kurio laiko pasirodo nauji ūgliukai. bet falenopsiai g.gif juk žiedynstiebyje nėra jokių maistinių medžiagų, skirtingai nuo dendrobio ūglio. nu bet gal kam ir pavyks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 09 14, 10:47)
kad taip daugina dendrobius, girdėjau ir bandžiau,

Panašiai jau gavosi man. Dendrobis Farmeri virto, nulūžo ten kažkiek. Tai vietoj šiukšliadėžės, įkišau į mažą indelį su tuo pačiu žievės substraktu. Be kiminų, nes neturėjau. Nieko daugiau nedarau, tik papuršku porą kartų į dieną. Po 3 savaičių ant šono auginukas atsirado. Šaknų dar nežiūrėjau, bet tikriausiai formuojasi.
Atsakyti
Sveikios, orchidėjų mylėtojos. Gavau dovanų gražuolį failenopsį wub.gif iki šiol neturėjau orchidėjų, tai nelabai suprantu, kaip jį reiks persodinti. Kol kas vis dar skleidžia pumpurus, tai grožiuosi ir nejudinu, bet vazonas matosi šaknų kimšte prisikimšęs, ir dar ten lenda nauji galiukai doh.gif o virš vazono irgi keletas šaknų išsidraikiusios į visus šonus, ilgesnės už patį vazoną, kai kurios ir truputį palamdytos, suskilusios... Nu bet gyvos...
Skaitau dabar, kad tas orines šaknis reikia palikti persodinant, bet man kažkaip keistai atrodo g.gif ir šiaip labai jau sudėtinga tada ją taip kažkur padėti, kai reikia saugoti į visas šalis išsidraikiusias šaknis? Aš norėčiau jas ar nukirpti, ar į vazoną persodinant kažkaip pabandyti sugrūsti - patarkit, kaip geriau pasielgti?
Atsakyti
QUOTE(zuikis5 @ 2015 09 21, 16:30)
Skaitau dabar, kad tas orines šaknis reikia palikti persodinant, bet man kažkaip keistai atrodo  g.gif ir šiaip labai jau sudėtinga tada ją taip kažkur padėti, kai reikia saugoti į visas šalis išsidraikiusias šaknis? Aš norėčiau jas ar nukirpti, ar į vazoną persodinant kažkaip pabandyti sugrūsti - patarkit, kaip geriau pasielgti?

jei šaknys orinės, tai nieko keisto, kad jų nerekomenduojama kišti į substratą, gamtoje visos falenopsių šaknys - orinės smile.gif jūsų gėlė turi daug šaknų, nukarpius orines, manau, tikrai išgyventų, bet su savo augalu aš taip niekada nepasielgčiau schmoll.gif persodinčiau į didesnį vazoną palikdama ore orines šaknis. atkreipkite dėmesį į patarimus dėl substrato (1 psl.).
Atsakyti
sveikos 4u.gif siandien isigyjau viena grazuole,i akis krito lapeliai ant ziebstiebiu bigsmile.gif ir kas gi cia auga?nejaugi keikiai? g.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(dakota24 @ 2015 09 22, 17:14)
kas gi cia auga?nejaugi keikiai? g.gif
Nufotografuokit kitu rakursu. Iš šių foto neaišku.
Kaip nors taip http://www.all.is.fr...eiki_03_big.JPG
Atsakyti
user posted image
user posted image
rodos paprasti lapukai,bet labai keista man,ar jie taip auga?gal tiesios ji buvo uzpumpuota trasomis,jog jie isdyko neiprasotje vietoje? g.gif
Atsakyti
QUOTE(dakota24 @ 2015 09 22, 17:44)
rodos paprasti lapukai,bet labai keista man,ar jie taip auga?gal tiesios ji buvo uzpumpuota trasomis,jog jie isdyko neiprasotje vietoje? g.gif

sakyčiau, taip ir yra smile.gif paprasti lapukai.
Atsakyti