Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Emila @ 2015 08 20, 20:47)
Keikiams iššaukti galima bandyti taip vadinamą "keikių pastą", greičiausiai tektų ją siųstis iš uzsienio. Juo patepamas ziedkocio narelis. Bet kam tas vargas? Keikio galima taip ir nesulaukti. Net jei jį ir pavyktų iššaukti, iki zydinčios orchidėjos teks palaukti, na, sakyčiau, kokius 3 metus.

Vargu, ar tiesiog pakėlęs temperatūrą taip imsi ir sulauksi keikių. Pas mane vasarą jie vos išneša nezmoniškus karščius, tačiau per visą jau nemenką jų auginimo laikotarpį nesu sulaukusi nė vieno keikio ant stiebo.
Norint jo sulaukti, reikia, kad tas karštis būtų tuo metu, kai orchidėja tik pradeda leisti ziedkotį. Sakoma, kad esant pastoviai apie 28 ar net didesnei temperatūrai tuo metu, kai ziedkotis mazesnis nei 10 cm, galima tuos keikius iššaukti.  Ziedai ziedstiebyje pradeda vystytis mazdaug tuo metu, kai ziedkotis pasiekia 5 cm ilgį, o esant pastoviai  28 ar didesnei laipsnių temperatūrai, ziedų uzuomazgos gali sunykt/nebesivystyt ir tolesnė augimo energija, nesant ziedų uzuomazgų stiebe, išsiverzia keikiu.
Bet nėra jokių garantijų, kad jis būtinai pasirodys.

O iš kur pirkti geriausia nu iš kokio tinklalapio ta keikiu pasta? smile.gif
Atsakyti
Nusipirkau is maximos miniuka ir iskilo klausimas kur ji persodinti i ta pati indeli juk jis labai mazas.kaip jus darot?
Atsakyti
Jei nori, kad jis isgyventu, pirmiausia lupk ji is to mazo vazoniuko ir nukrapstyk visas samanas! Juos maximose tuesiog perliejo, samanos labai islaiko slauma, o tai zutis falaenopsiam. Nukirpk pajuodusias saknis, stipriai apibarstyk sutrinta anglies tablete ar cinamonu ir tada vel tupdyk i ta pat vazoneli ir apkaisiok pusu drozlemis is to vazonelio. O as samanu nedeciau, arteja saltasis laikotarpis, geliukui dregmes sulaikymo nereikia. Manasis mazytis puikiai jauciasi sitaip apgyvendintas ir isleido du lapelius, o saknytes atsigavo, matosi mazyciu nauju saknyciu spurgiuku.
Atsakyti
Aciu uz pamokyma 4u.gif
Atsakyti
Sveiki tik nesupykite bet aš dar nesulaukiau atsakymo kur viršuje užklausiau aš nepykstu tiesiog nuosbos tuoj laukt blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 09 02, 18:05)
Sveiki tik nesupykite bet aš dar nesulaukiau atsakymo kur viršuje užklausiau aš nepykstu tiesiog nuosbos tuoj laukt  blush2.gif  g.gif

Bant jau aš nezinau, iš kur geriau ją siųstis. Siūlau tiesiog pačiam pabandyt pasieškoti internete pagal uzklausą "keiki paste" ir, jei yra variantų, atsirinkti tą puslapį, kuris susijęs su pačių orchidėjų ir joms reikalingų dalykų prekyba.
Atsakyti
gal ebay turėtų..
Atsakyti
Bet jinai labai brangi ir tai JAV doleriais man priimtinas variantas kai pradės leisti žiedkotį iš karto įkaitinsiu radiatorių ir staigiai padėsiu kad būtu atstumas 10-20 cm. ir lauksiu savaitem savates 4u.gif Ar gera mintį sugalvojau? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 09 03, 13:54)
Bet jinai labai brangi ir tai JAV doleriais man priimtinas variantas kai pradės leisti žiedkotį iš karto įkaitinsiu radiatorių ir staigiai padėsiu kad būtu atstumas  10-20 cm. ir lauksiu savaitem savates  4u.gif  Ar gera mintį sugalvojau? 4u.gif

Gal geriau tiesiog nusipirkit naują gėlę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2015 09 03, 15:03)
Gal geriau tiesiog nusipirkit naują gėlę  4u.gif

Nea pabandysiu taip padaryti tikiuosi kad žiema bus šalta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 09 03, 20:28)
Nea pabandysiu
Sveikinu! Jau orchidėjų manija... hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(LEXUS14 @ 2015 09 03, 19:28)
Nea pabandysiu taip padaryti tikiuosi kad žiema bus šalta  lotuliukas.gif

Galiu savo orchidejos du keikius dovanoti. Nes su jais tik vienas vargas! Na zinot, pas mama ant "peciaus", t.y ant sakeles zymiai geriau, nei savarankiskas gyvenimas! Bet siais metais, nors ir trumpai, bet zydejo vienas uzaugintas keikis. O vienas toks stipriai suvarges....
Atsakyti