Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(*yummy*mummy* @ 2015 08 07, 23:07)
O kaip del NR1. Ten nauji stiebai ar saknys ?
Aciu  4u.gif

šaknys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emila: 07 rugpjūčio 2015 - 22:15
QUOTE(Emila @ 2015 08 07, 22:12)
Siūlau neleisti zydėti, nes augalas jėgas padalina tiek augimui tiek, zydėjimui. Jei sveikų šaknų mazai, kazkam jėgų teks maziau - negausite nei doro zydėjimo, nei greitesnio atsigavimo.  Kadangi gausite kompensaciją  biggrin.gif, gal nėra labai svarbu, ką geriau daryti biggrin.gif

Vaziuosi ieskoti naujos orchidejos. Ir noreciau vienos is Ebay, kazkokios idomesnes, bet palauksiu kol perskaitysiu kaip teisingai pasodinti ja
Atsakyti
QUOTE(Apelsina @ 2015 08 07, 22:45)
Actaros turi bobute, kuri stovi Kalvariju turguj prie pat iejimo vartu is Manto g. puses ir kartoja savo maldele " ot moli, ot tarakanov...." pirkau pas ja actaros ampule pries gera menesi wink.gif

Nesu girdėjusi, kad Actara būtų ampulėse g.gif O gal girdėjot, ar bobutė turi Vertimec? Čia tai lobį atrasčiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2015 08 07, 22:21)
Nesu girdėjusi, kad Actara būtų ampulėse  g.gif O gal girdėjot, ar bobutė turi Vertimec? Čia tai lobį atrasčiau biggrin.gif

Aga, man irgi buvo naujiena - ampules - bet nuo amaru padejo 100% thumbup.gif Jusu mineto Vertimec nepazistu blush2.gif tai net nesugalvojau pasiteirauti....
Atsakyti
Sveikos gražuolių augintojos,
myliu savo orchytes, tad suprantu jus visas ir labai palaikau.
Šiuo metu pas mane bujoja devynios, aštuonios jų išgelbėtos per Maximos išpardavimus. Dabar vis paieškau kažko įdomesnio, egzotiškesnio, tad noriu jūsų paklausti ar kada pirkot orchidėjas (phenelopsius) internetu? Radau labai patinkančią, užsisakiau, bet brolienė, kuri turėjo man ją pargabent netikėtėtai išvyko. Nežinau ką daryt ar siūstis paštu ar atsisakyt šio pirkinio.
Gal kas jau pirkot Norėčiau patarimo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emila @ 2015 08 06, 20:41)
Decis mega arba Neemazal. Dėl mišinio stiprumo ir panaudojimo daznumo geriausia būtų vadovautis    to preparato instrukcija, kurią rasite pakuotėje.

Beje, naikinant parazitus, taip pat siūlyčiau trumpam į dubenį su mišiniu panardinti ir vazoną, kuriame gėlė auga, nes tikrai šių gyvių bus nubyrėję gylyn tarp zievių.

ismaudziau visus phal Neemazal tirpale, efektas sioks toks pasimate iskarto - neliko ne vieno lipnaus laso, taciau geriau isiziurejus dar vienas kitas gyvis liko. ketinu kursa pakartoti po savaites ir dar trecia karta, jei nepavyks - teks viska ismesti.
jau pasimokiau su oranzine erkute, ko gero antri metai su ja vargstu ir finale vistiek ji grizta, sia savaite ismeciau kokius 6 augalus. deja augalams aplinkos salygu keisti neturiu galimybes, o ir is patirties galiu pasakyti, jei jau isiveise kenkejai tai gali padeti arba labai agresyvi chemija, kurios siuo metu lietuvoje kaip ir nera, o visokie lengvesni ir liaudiski tirpalai duoda trumpa efekta, o finale vistiek tas pats.
Atsakyti
Labas vakaras smile.gif
Nupirkau orchideju composto...ir esu kiek nustebus kaip jis atrodo. Tikejaus medzio zieveliu, o atidarius pamciau tokia kaip zeme, durpes. Jokiu zieves gabaliuku. Dabar net dvejoju ar naudoti ja g.gif
Atsakyti
Va kaip atrodo mano vakar minetas kompostas. Ka tik atidariau .
Ir nieko nesuporantu g.gif nesu tokio maciusi ohmy.gif
user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(*greta* @ 2015 08 08, 20:24)
Dabar vis paieškau kažko įdomesnio, egzotiškesnio, tad noriu jūsų paklausti ar kada pirkot orchidėjas (phenelopsius) internetu? Radau labai patinkančią, užsisakiau, bet brolienė, kuri turėjo man ją pargabent netikėtėtai išvyko. Nežinau ką daryt ar siūstis paštu ar atsisakyt šio pirkinio.
Gal kas jau pirkot Norėčiau patarimo  ax.gif

pati nesisiunčiau, bet siuntimas tikrai įmanomas, tik ne per tokius karščius. jei kažkuo abejojate, prisijunkite prie orchids.lt forumo, draugija nuo pavasario iki rudens organizuoja užsakymus iš įvairių Europos ir ne tik tiekėjų. paskaitykite užsakymų taisykles ir galite bandyti. kadangi nemažai žmonių prisijungia prie užsakymo ir dalinasi siuntimo išlaidas, labai apsimoka. šiuo metu organizuojamas užsakymas iš čia smile.gif
bet nepamirškite, kad tiekėjai nėra augintojai, augalų turi šiltanamiais, todėl nešokinėja aplink kiekvieną kaip kad mes namie, todėl pasiruoškite, kad augalo sveikata gali neatitikti Jūsų lūkesčių ir sumokėtų pinigų. žodžiu, geriausia pasiskaityti atsiliepimus apie tiekėjus (tame pačiame forume) ir pačiai spręsti. ir dar vienas momentas, kurį pamiršta "naujokai" - užsakymo organizatorius neatsako už augalų kokybę.

QUOTE(*yummy*mummy* @ 2015 08 09, 22:23)
Labas vakaras  smile.gif
Nupirkau orchideju composto...ir esu kiek nustebus kaip jis atrodo. Tikejaus medzio zieveliu, o atidarius pamciau tokia kaip zeme, durpes. Jokiu zieves gabaliuku. Dabar net dvejoju ar naudoti ja  g.gif

nedvejokit ir nenaudokit smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Emila @ 2015 08 07, 23:21)
O gal girdėjot, ar bobutė turi Vertimec? Čia tai lobį atrasčiau biggrin.gif

jei sužinosit, pasakykit ir man biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2015 08 10, 10:34)

nedvejokit ir nenaudokit smile.gif

O kainuoja dar taip neblogai.. Bet nesuprantu kaip pardavineja toki komposta orchidejoms. As dar nustebusi klausiau ar tikrai jis tinka. Sako nu taip , labai perkamas . Gerai, kad vidinis jausmas pasake ne smile.gif
O gal zinote ar galesiu ji panaudoti kitiems augalas (laukiu jazminu seklu )
Atsakyti
QUOTE(*yummy*mummy* @ 2015 08 10, 10:37)
O kainuoja dar taip neblogai.. Bet nesuprantu kaip pardavineja toki komposta orchidejoms. As dar nustebusi klausiau ar tikrai jis tinka. Sako nu taip , labai perkamas . Gerai, kad vidinis jausmas pasake ne smile.gif

tai va kad bjauriausia jog prekybcentriuose pilna netinkamo substrato orchidėjoms doh.gif Jei pasiseka rast tinkamo tai būna laimė. O kol labai nepradedi gilintis, skaityt forumų ar kas jau patyręs nepataria tai ir šunta nabagės durpėse..
Atsakyti
QUOTE(Amise @ 2015 08 10, 13:13)
tai va kad bjauriausia jog prekybcentriuose pilna netinkamo substrato orchidėjoms  doh.gif Jei pasiseka rast tinkamo tai būna laimė. O kol labai nepradedi gilintis, skaityt forumų ar kas jau patyręs nepataria tai ir šunta nabagės durpėse..

Jei nerasiu pirkti zieviu eisiu rinkti pati biggrin.gif maciau salia namu kelias puseles, instrukcija perksaiciau ka ir kaip smile.gif
Atsakyti