QUOTE(vilma099 @ 2014 10 11, 17:02)
Noriu paklausti kas nutinka orchedėjai, kas nepatiko, kad sustojo augti žiedkotis, taip mano dviem orchidėjom nutiko, kaip stojo augti taip stojo, ar dar viltis kad augs, ar reikia kirpti. Na kol nenudžius tai gal nekirpsiu, bet gal dar galima ką padaryti....
ačiū
ačiū
gali būti, kad pritrūko jėgų, reikėjo tręšti, arba padarė įtaką trumpėjanti diena, vis mažiau šviesos, todėl nustojo augti.
QUOTE(saidutea @ 2014 10 13, 16:14)
Kaip kovoti su skydamariu? Gal galiu kokia degtine pavalyt
pavalei? apie miltuotąjį kalba? aš tiesiog surenku, o lapų pažąstėles, kur jei dažniausiai deda kiaušinėlius, gerai pravalau gerai pamuiluotu ūkišku muilu vatos pagaliuku. nuplauti nereikia, nekenkia, kiek pastebėjau.
QUOTE(*Liwita** @ 2014 10 15, 13:02)
Laba,sakykit kodėl mano fenelopsis užauginęs žiedkotį maždaug per vidury jis ima šlapiuoti lipniu skysčiu ir pradeda pūti,ir taip jau antras žiedkotis nupuvo,kas čia jai galėtu būti ?
net nežinau, gal nuotrauka padėtų
QUOTE(Laimė @ 2014 10 19, 18:03)
Laba diena,
mano orhidejų kimonai vietomis pažaliavę. Viso vazono sienelės nėra žalios. Persodinti ar tik pakeisti kiminus? ką blogai darau, kad pažaliavo?
mano orhidejų kimonai vietomis pažaliavę. Viso vazono sienelės nėra žalios. Persodinti ar tik pakeisti kiminus? ką blogai darau, kad pažaliavo?
šiluma, drėgmė ir dienos šviesa geras sąlygos samanoti vazono sienelėms. persodinkite, jei jums tinka kiminai - į kiminus, ir plastikinį permatomą vazonėlį įstatykite į nepermatomą dekoratyvinį, daugiau nebežaliuos.