Įkraunama...
Įkraunama...

Dvynuku mamytes 2013

QUOTE(Lagūna82 @ 2014 11 16, 21:41)

O aš va pasiguosiu, kitą savaitę važiuojam su viena mažąja į santariškes širdies ydutės operacijai. Nieko ten labai baisaus,  bet vistiek kažkaip nerimauju, vistik širdutė...  verysad.gif  baisu, kad ten lįs vaikui taip giliai.. guodžiu save tik tuom, kad pasisekus operacijai, po to likusios dienos ligoninėje bus man kaip mini atostogos tongue.gif būsiu tik su vienu vaiku, valgyt gamint  nereikia, namu tvarkyt nereikia, bent fiziškai kažkiek atsikvėpsiu. Bet pirma aišku sėkmingai pragyvenkim iki to  unsure.gif

Laguna, kaip opetacija? 4u.gif
Atsakyti
Kad žinokit mum nukėlė jau trečią kartą viską... verysad.gif kaip nervus ėda, nebegaliu.. bet tai nulis tie mano nervai prieš ten atvežmus ir reanimuojamus naujagimius. Mes tai planiniai, tai ir stumia mus į galą, sakė labai daug ekstra širdukų supuolė... dabar pergyvenu, kad tik švenčių ligoninėj netektų praleisti.
kaip jūs, Sandrute? Kaip tavo mergytės auga? Kaip šneka? Aš tai pergyvenu, kad mano mažai šneka palyginus g.gif atskirus garsus tik leidžia ir viskas.. o pasak logopedės jau 1.3 m vaikas turi kreiptis į mamą ir tėtį "mama, tete" blink.gif Pfff, nu kur gi ne, toli gražu mum...
Atsakyti
QUOTE(Lagūna82 @ 2014 11 29, 23:22)
Kad žinokit mum nukėlė jau trečią kartą viską...  verysad.gif kaip nervus ėda, nebegaliu.. bet tai nulis tie mano nervai prieš ten atvežmus ir reanimuojamus naujagimius. Mes tai planiniai, tai ir stumia mus į galą, sakė labai daug ekstra širdukų supuolė... dabar pergyvenu, kad tik švenčių ligoninėj netektų praleisti.
kaip jūs, Sandrute? Kaip tavo mergytės auga? Kaip šneka? Aš tai pergyvenu, kad mano mažai šneka palyginus  g.gif atskirus garsus tik leidžia ir viskas.. o pasak logopedės jau 1.3 m vaikas turi kreiptis į mamą ir tėtį "mama, tete"  blink.gif  Pfff, nu kur gi ne, toli gražu mum...

Jetus isivaizduoju kaip nemalonu kai vis atidedama... bet gal sventes vienaip ar kitaip namie praleisit. O del kalbos... mano tuoj pusantru bus ir tikrai nesikreipia i mus taip. Savi kalba sekmongai kalba. M tai ypatingai graziai artikuliuoja savo kalba. Nu nebe taip leliukiskai bet dar ir ne lietuviskai lotuliukas.gif su vyru juokiames kad japoniskai kalba biggrin.gif kazkaip man atrodo perdeda logopede jusu blush2.gif siaip sako viena kita zodeli, bet tas sakymas tai pakartojimas kai paprasau. Va tik pora dienu kai neprasyti iseidami pasako ate, nes taip tik parodydavo su ranka ir viskas. Ir maziausiai del to pergyvenu - ateis laikas ir prabils ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2014 11 29, 23:30)
Savi kalba sekmongai kalba. M tai ypatingai graziai artikuliuoja savo kalba. Nu nebe taip leliukiskai bet dar ir ne lietuviskai  lotuliukas.gif su vyru juokiames kad japoniskai kalba  biggrin.gif kazkaip man atrodo perdeda logopede jusu  blush2.gif siaip sako viena kita zodeli, bet tas sakymas tai pakartojimas kai paprasau. Va tik pora dienu kai neprasyti iseidami pasako ate, nes taip tik parodydavo su ranka ir viskas. Ir maziausiai del to pergyvenu - ateis laikas ir prabils  ax.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet matai kažką artikuliuoja vistik, o maniškės daugiau šūkauja ir cypauja, dar sako amama, ababa, niamniamniam. Jos man gestais daugiau parodo, nei kad pasako, pvz cypia ir pirštu rodo į visus gyvūnus televizoriuj, rodo delniukais, kad baba, nebėra kažko ir panašiai. Mažokai mažokai palyginus kalbam. Mūsų logopedė tai sakau, čia biški iš fantastikos srities pavarė, aš nei vieno nežinau, kuris jau taip kreiptųsi tokiam amžiuj. Bet nueisim kada po tų operacijų visų, pažiūrėsim ką sakys.
Atsakyti
QUOTE(Lagūna82 @ 2014 11 29, 21:22)
Kad žinokit mum nukėlė jau trečią kartą viską...  verysad.gif kaip nervus ėda, nebegaliu.. bet tai nulis tie mano nervai prieš ten atvežmus ir reanimuojamus naujagimius. Mes tai planiniai, tai ir stumia mus į galą, sakė labai daug ekstra  širdukų supuolė... dabar pergyvenu, kad tik švenčių ligoninėj netektų praleisti.
kaip jūs, Sandrute? Kaip tavo mergytės auga? Kaip šneka? Aš tai pergyvenu, kad mano mažai šneka palyginus  g.gif atskirus garsus tik leidžia ir viskas.. o pasak logopedės jau 1.3 m vaikas turi kreiptis į mamą ir tėtį "mama, tete"  blink.gif  Pfff, nu kur gi ne, toli gražu mum...

Jus nukelia, nes nera skubu taip suprantu? Na tikiuosi per sventes nereiks but ligonineje:)
Maniskes auga, gudreja, musasi biggrin.gif sneket tai nedaug sneka, moka pasakyt ka koks gyvunas "sako", megstamiausias zodis kaka biggrin.gif i mus su vyru kreipiasi, tiksliau teti nuolat saukia, mama matyt nusibodusi:)) tu kai vaikstai pas logopede, tai ir knisa smegenis tau. As vapsce neimu i galva. Tik pergyvenai, va nesedi, neropoja, o ziurek laksto jau!
O dbr buitiniai klausimai: ar varot laukan dar su vezimu ar nebe? Atskirai gaminat ar ne? Ka valgot? Gal minciu mestelsit:)
Atsakyti
Laguna nesuk galvos,dėl tos kalbos, šiandien lauke susitikom mergaite 1,7m,nieko nekalba visiškai.Maniškiai ten liaalia,caca, o ji sakė dar nei vieno žodžio nesako.

Sandrute,mes į lauką einam jau be vežimo ir gan senai,nors vežimą dar turim,šią savaitę ir į akropolį be vežimo lėkėm. thumbup.gif
Maistą gaminu jiems atskirai,kiekvieną dieną,bet jie mielai ir iš vyro lėkštės paragaują visko.
Atsakyti
QUOTE(Kimora @ 2014 12 03, 16:13)
Laguna nesuk galvos,dėl tos kalbos, šiandien lauke susitikom mergaite 1,7m,nieko nekalba visiškai.Maniškiai ten liaalia,caca, o ji sakė dar nei vieno žodžio nesako.

Tai vat - ateis laikas ir kalbes ;-) mano pusbr sunus kazkur nuo 1,5 m isvis nutilo (ra prasme net savo kalba nebekalbejo, tylos periodas buvo, visha gestais rode), o va pries 2a gimtadieni jau pradejo kalbeti. Aisku ne sakiniais bet jau pasako tikrai nemazai zidziu :-)

Del maisto senokai atskirai nebeverdu pietu. Musu maista valgo. Atskirai pusrycius verdu (nes mes su vyru belenka is sald valgom, tai jiems kose darau). O vakarienei kaip kada ziurint ka gaminu. Aisku man neverta atskirai gamint nes vistiek darzely gauna jau tokio rimtesnio maisto, kokio net as buna neduodu namie :-)
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2014 12 04, 07:50)
Aisku man neverta atskirai gamint nes vistiek darzely gauna jau tokio rimtesnio maisto, kokio net as buna neduodu namie :-)

na na, kas ten per rimtas maistas darželyje? prašom papasakoti
Atsakyti
QUOTE(Kimora @ 2014 12 04, 22:22)
na na, kas ten per rimtas maistas darželyje? prašom papasakoti

Nieko ypatingo. Bet buna kartais koks kugelis, bulviniai blynai arba garnyrui kokie marinuoti burokeliai. As tiesiog tokio sunkaus maisto namie neduodu dar. Bet kai ne kas diena toks tai nieko baosais. Ai va dar... desreliu duoda kartais (pavakariams). Tai namie ju irgi negauna, nes mes ju isvis neperkam ir nevalgom.
Atsakyti
del kalbejimo tai as girdejus kad vienu metuku vaikas turi moketi pasakyti 1 zodi (arba daugiau) ax.gif kad tas zodis butinai turi buti "mama" ar "teti" tai tokio negirdejau doh.gif Pvz pas mane Tauras tai ilgai zveriu kalba kalbejo biggrin.gif vien tik gyvulelius is piesinuku vardindavo - muuu, auau, miau, igaga ir t.t. bet atejo laikas kai ir zmagiskai kalbet pradejo biggrin.gif ir graziai dabar sneka wub.gif o pvz Dziugas anksti pradejo pirmuosius zodelius tart. ir mama ir teti ir duok ir ateate ir t.t. bet va jau darzelyje antrus metus pas logopede vaiksto doh.gif r niekaip neistaria... ir ž nelabai, s su š painioja doh.gif
Atsakyti
Na va, mes jau po visko pagaliau! thumbup.gif šiandien grįžome namo, ligoninėj pabuvome savaitę. Martyna jaučiasi gerai, operacija praėjo lengvai, tik slogą žiaurią ten pasigavome, kuri aišku sveikti nelabai padeda verysad.gif bet šiaip viskas neblogai, būklė gera.
O šiaip tai žinot slogūs įspūdžiai... daug sunkių ligoniukų, leliukų, tiesiai iš gimdymo atvežami, su siaubingomis ydomis, sudėtingiausi atvejai, o vienai mamytei palatos kaimynei leliukas reanimacijoj po operacijos mirė... tai kai pagalvoji dėl kokių šūdniekių mes kartais pergyvename... daug kas persidėliojo mano galvoj, yra apie ką pamąstyti...

o dėl kalbėjimo, aš žinau, kad ankščiau ar vėliau kalbės, šiaip tik norėčiau pasikonsultuoti su logopede, gal patars kokių gudrybių kaip prašnekinti vaiką, aš jau norėčiau po truputį jas suprasti ax.gif Martyna tai išvis dažniausiai nesivargina net išsižioti, uždara burna kažką mykia g.gif ten susipažinome ir žaisdavome su 10 mėn mergyte, kuri čiauška nesustodama įvairiausius garsus, nu tai mum reikėjo slėptis po lapais prieš ją smile.gif
Atsakyti
siaubas tikrai visokiu baisybiu buna... verysad.gif nezinociau net ka pasakyt mamytei kurios kudykis reanimacijoj mire... verysad.gif
dziaugiuosi kad jums sklandziai viskas praejo 4u.gif
Taura su plauciu uzdegimu + ausu uzdegimu I ligonine pagulde doh.gif sutarem kad as su juo gulesiu, tai vakar diena atsigulem o po praeitos nakties MB pareiske kad vienas su dvynukais nakciai jis daugiau nebepasiliks lotuliukas.gif tai siai nakciai apsikeitem: grizau as namo. lai pamiega vargselis biggrin.gif
Atsakyti