Turetumet dar pakliuti, nes tikrai lb daug nepatenkintu mamu, kurios pakliuvo ne ten kur norejo.
Maniskiai pakliuvo i Paparteli
QUOTE(Lagūna82 @ 2015 05 21, 21:43)
O mes papuolėm į Linelį, biški nepatogu, bet tas, kur patogu vakar paskaičiau atsiliepimus - nieko gero. Tai čia ir liksim
Tik nesuptkit, bet... o jus pries rasydami nesidomejot? Nes as pvz pas mus pries rasydama tikrai domejausi, ieskojau atsiliepimu. Tai pvz tas darzelis kur patogiausias butu atremontuotas naujai ir t.t. BET ten aukletojos ne kokios (kalbu apie uzsiemima, lavinima). Tai leidziu i kita, kuris yra toleliau, nerenovuotas, lauke veiklos ne per daugiausiai, bet bent lopselinuku aukletojos nerealios! Vyresniuju yra kelios ne itin, bet didesnioji dalis irgi puikios.
Man tikrai yra keisra, kai domisi jau po fakto :-)
P.s.: kaip siaip sekasi visoms? Kazkaip visai nutilus musu temuke :-)
Nu žinokit nesidomėjau anksčiau, man jie atrodė visi vienodi, nesigilinau į niuansus, ir nemaniau, kad jie tokie svarbūs gali būti. Plius, registravau prieš du metus, tai per dvejus metus gali daug kas pasikeisti, vienas darželis nugriūti, kitas būti surenovuotas, auklėtojos ir kiti kolektyvo nariai gali pasikeisti 100 % per tą laiką, nesidomėjau, nes nemačiau prasmės domėtis iš anksto...
Taigi, pasak visagalio interneto, pakliuvom į labai gerą daržą ir labai dėl to džiaigiuosi
Taigi, pasak visagalio interneto, pakliuvom į labai gerą daržą ir labai dėl to džiaigiuosi
QUOTE(Lagūna82 @ 2015 05 22, 23:00)
Nu žinokit nesidomėjau anksčiau, man jie atrodė visi vienodi, nesigilinau į niuansus, ir nemaniau, kad jie tokie svarbūs gali būti. Plius, registravau prieš du metus, tai per dvejus metus gali daug kas pasikeisti, vienas darželis nugriūti, kitas būti surenovuotas, auklėtojos ir kiti kolektyvo nariai gali pasikeisti 100 % per tą laiką, nesidomėjau, nes nemačiau prasmės domėtis iš anksto...
Tai kadzinokit darzeliuoseper 2m tikrai niejs nepasikeicia kardinaliai :-D Pasmuskai rasiau vaikus i darzeli (pries tuos pacius 2m), situacija visuose utenos darzeliuose praktiskai 1prie1 likus. Tik viename direktore pasikeite. Musu darzely pvz yra viena grupe "elitine" - tai ji tokia buvo ir pries gerus daugiau nei 5m.... Personalas irgi drastiskai nekeiciamas taip staiga ;-) Del renovaciju irgi planai kas ir po ko kelis metus sudarinejami, poto kol pajuda viskas...
Utenoj gal ir nepasikeičia o pas mus matau ant akių pokyčius, renovacijas, seku pokalbius apie auklėtojas, jų kaitą. Kas antrus metus keičia vietomis etatus auklėtojų ir auklyčių (kai kuriuose daržuose), keičia grupių skaičių ir panašiai.
aš aišku dabar čia neįrodysiu, kad esu šiaip viską labai kruopščiai planuojantis žmogus, o ir prasmės nematau, bet ir nesuprantu šiuo atveju, ko čia stebėtis...
aš aišku dabar čia neįrodysiu, kad esu šiaip viską labai kruopščiai planuojantis žmogus, o ir prasmės nematau, bet ir nesuprantu šiuo atveju, ko čia stebėtis...
LAGUNA, ELSKERE tai kada jus dabar turit sutarti su darzeliu pasirasyt?
Jeigu tik pries pat rugseji tai realiai tik tada ir pasimatys kiek tu atsisakiusiu yra... Ai bet vistiek mums nesisviecia darzas... Nerealu kad puse grupes taip imtu ir atsisakytu
Jeigu tik pries pat rugseji tai realiai tik tada ir pasimatys kiek tu atsisakiusiu yra... Ai bet vistiek mums nesisviecia darzas... Nerealu kad puse grupes taip imtu ir atsisakytu
QUOTE(Lagūna82 @ 2015 05 23, 13:26)
, bet ir nesuprantu šiuo atveju, ko čia stebėtis...
na kadangi kiek teko susidurt daugelis domisi pries rasydami, tia ir pasidare keista
O siaip sutinku - kiekvienam mieste sava tvarka. Gal aps jsu ir keiciasi daznai viskas. Tik man truputi keistai atrodo toks daznas kaitaliojimas aukletoju, vien is vaikuciu puses ziurint. Juk yra jautriu vaiku, kurie sunkiai pripazysta naujus zmones. Mano nors ir ne is jautriuju bet nenoreciau dazno aukletoju kaitaliojimo
QUOTE(vaidosius @ 2015 05 23, 14:03)
LAGUNA, ELSKERE tai kada jus dabar turit sutarti su darzeliu pasirasyt?
Dabar per 10 dienų reikia pateikti tik prašymus ir gim liudijimo kopijas, o prieš rugsėjį taip, tik tada rašysimės sutartis. Tai rugpjūčio pabaigoj - rugsėjo pradžioj ir paaiškės galutinės grupės. Visaip dar gali būti manau.
O dėl auklėtojų kaitos, tai turiu omeny, kad auklėtoja keičiasi su auklyte etatais kasmet, vienais metais vadovauja paradui viena, kitais metais kita. Visi darželiai turi savo privalumų ir trūkumų, vieni vienaip geresni, kiti kitaip
Realybe Klp tokia, dziaugiesi gaves darzeli, ypac netoli namu, nes lb daug kas gavo kitam miesto gale, kiti gavo darzeli i kuri net nebuvo uzsirase, o nemazai kas negavo. Visu nesuziuresi, beto dabar dar papildomai formuoja grupes.
O ir tie atsiliepimai, mano vieni reikalavimai, kitai mamai gal kiti svarbesni dalykai bus...
O ir tie atsiliepimai, mano vieni reikalavimai, kitai mamai gal kiti svarbesni dalykai bus...
QUOTE(Lagūna82 @ 2015 05 23, 21:43)
O dėl auklėtojų kaitos, tai turiu omeny, kad auklėtoja keičiasi su auklyte etatais kasmet, vienais metais vadovauja paradui viena, kitais metais kita. Visi darželiai turi savo privalumų ir trūkumų, vieni vienaip geresni, kiti kitaip
aaa Pas mus tai dirba dvi aukl+auklyte, bent musu darzely. TIk ryte viena aukletoja buna, o po pietu jau kita. TIk auklyte visada nesikeicia (bet ji ateina tikrai po 8, o jau po 16 val nebebuna).
QUOTE(elskere @ 2015 05 23, 21:48)
*kiti gavo darzeli i kuri net nebuvo uzsirase
**O ir tie atsiliepimai, mano vieni reikalavimai, kitai mamai gal kiti svarbesni dalykai bus...
**O ir tie atsiliepimai, mano vieni reikalavimai, kitai mamai gal kiti svarbesni dalykai bus...
*o dar taip buna
**tai todel ir domiesi paprastai, kad suzinotum kas ir kaip Nes ir pas mus pvz yra kas nenori i darzeli vesti nes pvz nerenovuotas, ir nesvarbu kad aukletojos ten geros; arba yra pvz vienas darzelis kur priimami vaikuciai su didesniais spec poreikiais, nes jis turi spec pedagogu etatus) - tai yra pvz tevu, kuriems nepatinak su tokiais vaikais saviskius vesti ir t.t.t
O kas del darzelio kitam miesto gale... tai jo - cia privalumas mazu miesteliu NEs nera dideles bedos, jei kitam gale miesto gauni darzeli
QUOTE(pasisiutus @ 2015 05 23, 21:35)
**tai todel ir domiesi paprastai, kad suzinotum kas ir kaip Nes ir pas mus pvz yra kas nenori i darzeli vesti nes pvz nerenovuotas, ir nesvarbu kad aukletojos ten geros; arba yra pvz vienas darzelis kur priimami vaikuciai su didesniais spec poreikiais, nes jis turi spec pedagogu etatus) - tai yra pvz tevu, kuriems nepatinak su tokiais vaikais saviskius vesti ir t.t.t
O kas del darzelio kitam miesto gale... tai jo - cia privalumas mazu miesteliu NEs nera dideles bedos, jei kitam gale miesto gauni darzeli
Taip taip, cia kelias dienas Klp fb karsciausia tema buvo. Kiti gavo darzelius i kuriuos net nesirase, praeitais metais sake, net vienus dvynius po skirtingus darzelius ismete zodziu, problema didele pas mus, ypac jei vaikas gimes rudeni ir ziema
Na tada as nesupratau apie pasidomejima nes ka isvardinai, tai kazkaip atrode savaime supratamas dalykas, pagalvojau apie kitokius atsiliepimus
O as maniau as cia viena neperpratsu tos musu " genialiosios" sistemos bet jeigu sugeba vaikai pakliut kur net uzsirase nebuvo...
Apie tuos dvynius skirtinguose darzeliuose ir as girdejau vienas musu darzeli lanko, kitas nezinau kur