Įkraunama...
Įkraunama...

Dvynuku mamytes 2013

QUOTE(Kimora @ 2015 01 11, 04:11)

Labai fainai, aš irgi norėčiau būti daugiavaikė mama  ax.gif

nuo dvynuku mamos iki daugiavaikes mamos tik vienas zingsnis biggrin.gif
Atsakyti
Laguna - maniskiai taip pat. Kol manes nemato zaidzia ir gerai. Tik as pasirodau prasideda. Vienas tempia i viena pusr, kitas i kita. Galiausiai baiguasi isterijom kurio nors nes as nuejau su kitu... ant ranku irgi butinai reik, o jau stuburui mano sakiai unsure.gif (kazkada eej pard. teko ilgiau pastovet, tai po 10 min jau skaudet pradejo). Ir siaip labai emociskai issunkia jie mane. Jei per savaite pora dienu buna be didesniu kaprizu man jau svente buna didziausia.
Atsakyti
QUOTE(poou @ 2015 01 10, 14:54)
na ka cia klot merginos, pavasari turesim labai laukiama broli arba sese  rolleyes.gif

ogo, sveikinimai 4u.gif
QUOTE(Lagūna82 @ 2015 01 10, 22:51)

o kas dėl buvimo su vaikais, aš gal atstovaučiau tarpinį variantą. Nei per daug būnu atsidavus vaikams visą dieną, nei palieku jas pastoviai vienas.

Daržo ir mes bijom... Bijau ir sekančio pusmečio, kai reiks tam daržui kažkiek pasiruošti, išmokyti pačias valgyti, ant puodo daryti, pietų miego laiką keisti ir išvis į jį papulti  doh.gif

as irgi kaip Laguna:) ir pagaminu, ir pazaidziam, ir skalbiu, dziaustau. stengiuosi i daug veiklu damas itraukti:)

Darzelio nelabai bijau, tik ligos neramina...o del dar vieno vaiko... mhm, kol kas tikrai ne ir minciu nera blush2.gif nors vyras vis man pasko, nu nejau nenoresi leliuko? biggrin.gif nors nesakau "nekada" blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2015 01 11, 13:43)
nuo dvynuku mamos iki daugiavaikes mamos tik vienas zingsnis  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(pasisiutus @ 2015 01 12, 21:08)
Laguna - maniskiai taip pat. Kol manes nemato zaidzia ir gerai. Tik as pasirodau prasideda. Vienas tempia i viena pusr, kitas i kita. Galiausiai baiguasi isterijom kurio nors nes as nuejau su kitu... ant ranku irgi butinai reik, o jau stuburui mano sakiai  unsure.gif (kazkada eej pard. teko ilgiau pastovet, tai po 10 min jau skaudet pradejo). Ir siaip labai emociskai issunkia jie mane. Jei per savaite pora dienu buna be didesniu kaprizu man jau svente buna didziausia.

Va va, todėl aš per tas isterikas demonstratyviai išeinu, pasėdžiu virtuvėj (ta proga pageriu ramiai kavos ar ką nors užkandu tongue.gif ), kai nurimsta grįžtu. Duodu suprasti, kad man toks elgesys nepatinka.
Ir šiaip pradedu pastebėti, kad pas mus ožiukai atsiranda, neklausymas kažkoks. Ir iš kur tie vaikai taip sumąsto: sakai NEGALIMA - tai būtinai vistiek lįs, sakai ATEIK - tai bėga į priešingą pusę, ir jau griežtai kalbu, vistiek zbitkina ir į akis žiūri, kiek mamos ribos toli eis... doh.gif nu jūs man pasakykit iš kur šito išmokstama? Su kitais vaikais nebendraujame. Arba prausiu vieną merginą, kita stovi šalia klozeto, atidaro jį ruošiasi įmesti ten sesės batą. Sakau griežtai NEGALIMA, NIU NIU NIU! O ta sau žiūrėdama į mane ramiai paleidžia batuką į klozetą ir juokiasi doh.gif nu nu nu... kartais tikrai atrodo, kad išprotėsiu rolleyes.gif
Atsakyti
Poou, as apakus biggrin.gif Sveikinimai !!! wub.gif
As tai kaip ir Pasisiutus, nu negaliu as daugiau namie but. As net pati jauciu kaip ir man ir vaikam reikia vieniem nuo kitu atsipalaiduoti. Galu gale, net as pajauciu, kaip man nervai pradeda nebelaikyti, tai geriau jau tada darzelis nei pikta mama blush2.gif Kartais pamastau gal man tikrai reikejo motinystei dar subrest g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes. Senokai cia buvau uzsukus... ziauriai truksta laiko. Vaikai arba ant ranku arba laksto is paskos ir prasosi ant ranku doh.gif
Buvom praeita sav.pas psichologe del raidos ivertinimo. Nusiunte musu daktare. Tik va man kazkaip nlb patiko... Nu kaip galima icertinti ta raida, kai mano leliukai dar bijo svetimu, nk neima is svetimo zmogaus... reikia kokia valanda ten pabut, kad jie pradetu bendrauti su svetimais, o kadangi laikas apsilankymo kaip tik tada kai ruosiames pietu miego, tai mes praktiskai ten sedejom ir snaudem doh.gif
Zofdziu ivertinimai nlb kokie. Sake intensyviai su jais uzsiimineti...
Sakykit, gal jus kartais zinot kokius lavinamuosius zaidimus ar kokia vaizdo medziaga, kur tarkim vaikuciai atlieka tam tikrus judesius... na kazka tokio mum reikia. kiek ieskojau nete, nk neradau sad.gif
Atsakyti
Sveikos šaunuolės dvynukų mamytės smile.gif

poou - didžiausi jums sveikinimai 4u.gif Šaunuoliai 4u.gif 4u.gif 4u.gif

kimora, jaučiu, kad netruks, kai tapsi daugiavaike mamyte. labai tau to linkiu, vis paskaitau, su kokia meile ir atsakomybe, branda auginat savo vyrukus.

Visoms visoms skyrelio bendražygėms linkėjimai. Neprisėdu aš prie kompiuterio parašyt, tik paskaitau kada minutę radus.... O tų minučių sau labai mažai....

Eufforija, manau, nesuk galvos dėl tų vadovėlinių išvadų. Tik, kilo klausimas, kodėl jus šeimos gyd siuntė? Įtaria ką? ką rašė siuntime?
Bet tai kaip sistema sukurta tų siuntimų ir tokių teorinių konsultacijų. Tai ką konkrečiai gydytoja patarė? Kuom, kaip, kiek ir su kuo lavinti? Kokį rezultatą reikia ir per kiek laiko reikia pasiekti? Ima ligonių kasos pinigus, prirašo statistinių išvadų, o tu, mamyte, pati sau nervinkis ir ieškok gydymo....
Aš pradžiai siūlyčiau nesukt galvos cool.gif verta būtų palankyt grupinius su kitais vaikiukais užsiėmimus, pvz., Jamaha ar Suzuki metodikas - mokyklėles. Pasilyginsi su kitais vaikiukais, pabendrausit, tavoji porelė atkus, pati prasiblaškysi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Repka @ 2015 01 12, 23:30)
Poou, as apakus  biggrin.gif  Sveikinimai !!!  wub.gif
As tai kaip ir Pasisiutus, nu negaliu as daugiau namie but. As net pati jauciu kaip ir man ir vaikam reikia vieniem nuo kitu atsipalaiduoti. Galu gale, net as pajauciu, kaip man nervai pradeda nebelaikyti, tai geriau jau tada darzelis nei pikta mama  blush2.gif Kartais pamastau gal man tikrai reikejo motinystei dar subrest  g.gif

Va va.... tikrai stogas gali nuvaziuoti, jei nera is kur energijos gauti pakankamai (psichologines). Tai man darbas tikra atgaiva. O ir gryzus kantresne bunu. O man zinok atrodo kad cia ne subrendine esme o pacio zmogaus bude. Nu as niekada nebuvau is tu kur buvimas namie patiktu. Man net namu ruosa yra kazkas baisaus doh.gif Jei tik butu galimybe be jokios sazines grauzaties tvarkytoja samdyciau. Ir net kai vaiku neturejau ir nuomavausi 2k buta vis pasvajodavau apie toki zmogu. As is tu kur reikia dinamikos ir butinas bendravimas su kitais zmonemis :-)
Laguna as irgi labai daznai iseinu nuo vaiku kai kaprizinasi. Deja M paskutiniu metu tiek isirekia kartais kad negaliu ignoruot (vos ne iki dusimo, drebejimo ir t.t.).
Atsakyti
QUOTE(sniege555 @ 2015 01 13, 15:53)
Sveikos šaunuolės dvynukų mamytės  smile.gif

poou - didžiausi jums sveikinimai  4u.gif Šaunuoliai  4u.gif  4u.gif  4u.gif

kimora, jaučiu, kad netruks, kai tapsi daugiavaike mamyte. labai tau to linkiu, vis paskaitau, su kokia meile ir atsakomybe, branda auginat savo vyrukus.

Visoms visoms skyrelio bendražygėms linkėjimai. Neprisėdu aš prie kompiuterio parašyt, tik paskaitau kada minutę radus.... O tų minučių sau labai mažai....

Eufforija, manau, nesuk galvos dėl tų vadovėlinių išvadų. Tik, kilo klausimas, kodėl jus šeimos gyd siuntė? Įtaria ką? ką rašė siuntime?
Bet tai kaip sistema sukurta tų siuntimų ir tokių teorinių konsultacijų. Tai ką konkrečiai gydytoja patarė? Kuom, kaip, kiek ir su kuo lavinti? Kokį rezultatą reikia ir per kiek laiko reikia pasiekti? Ima ligonių kasos pinigus, prirašo statistinių išvadų, o tu, mamyte, pati sau nervinkis ir ieškok gydymo....
Aš pradžiai siūlyčiau nesukt galvos  cool.gif verta būtų palankyt grupinius su kitais vaikiukais užsiėmimus, pvz., Jamaha ar Suzuki metodikas - mokyklėles. Pasilyginsi su kitais vaikiukais, pabendrausit, tavoji porelė atkus, pati prasiblaškysi  ax.gif

Sniege -100 metu smile.gif
mus nusiunte del to kad vienas chirurgas po gomurio op. pasake kad bus reikalinga logopedo konsultacija o pries logopeda reikejo praeiti visa raidos ivertinima... zinok nlb as del to pergyvenu nes matau kokia situacija namuose. bet visgi neramina tokios isvados. labiausiai mum reikia ismokti tarti bent kelis zodelius... kadangi su kalbejimu pas mus nulis tai akcentavo ties to. bet ir aplamai sake mokinti deliones delioti ivairias, kaladeles...
O tu pati ar lavini kaip savo lelytes? Ar kalba jos? Kaip siaip laikotes?wink.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidosius @ 2015 01 11, 13:43)
nuo dvynuku mamos iki daugiavaikes mamos tik vienas zingsnis  biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(Lagūna82 @ 2015 01 12, 23:10)
Ir šiaip pradedu pastebėti, kad pas mus ožiukai atsiranda, neklausymas kažkoks. Ir iš kur tie vaikai taip sumąsto: sakai NEGALIMA -  tai būtinai vistiek lįs, sakai ATEIK - tai bėga į priešingą pusę, ir jau griežtai kalbu, vistiek zbitkina ir į akis žiūri, kiek mamos ribos toli eis...  doh.gif  nu jūs man pasakykit iš kur šito išmokstama? Su kitais vaikais nebendraujame. Arba prausiu vieną merginą, kita stovi šalia klozeto, atidaro jį ruošiasi įmesti ten sesės batą. Sakau griežtai NEGALIMA, NIU NIU NIU! O ta sau žiūrėdama į mane ramiai paleidžia batuką į klozetą ir juokiasi  doh.gif  nu nu nu... kartais tikrai atrodo, kad išprotėsiu  rolleyes.gif

aš irgi nežinau, jie jau gimsta mokėdami išdykauti ir tėvų kantrybę testuoti biggrin.gif

QUOTE(Eufforija @ 2015 01 13, 15:39)
Zofdziu ivertinimai nlb kokie. Sake intensyviai su jais uzsiimineti...

A6 tai siulyčiau nepergyventi dėl tų išvadų, nes tos poliklinikų bobudės dažnai visokių nebūtų dalykų diagnozuoja. Juk Tu matai kasdien savo vaikučius, puikiai žinai situacija, kaip yra.
Aš nesu konsultavusis su jokiais specais, viską darau intuityviai.
Mes skaitom, duodu jiems patiems vartyti, papasakoju kas kiekvienam piešinyje yra, kokios spalvos ir pan. Taip pat su dėlionėm, papasakoju kokios formos, kokios spalvos, kaip reikia dėti, ką galima iš jų sudėti ir t.t. Žodžiu daug pasakoju, kartu su jais sėdžiu ir dėlioju.
QUOTE(sniege555 @ 2015 01 13, 15:53)

Ačiū 4u.gif
Po kelių metų greičiausiai blush2.gif

QUOTE(pasisiutus @ 2015 01 13, 20:28)
Nu as niekada nebuvau is tu kur buvimas namie patiktu. Man net namu ruosa yra kazkas baisaus  doh.gif Jei tik butu galimybe be jokios sazines grauzaties tvarkytoja samdyciau.

Žinok aš lygiai tokia pati.. vieną savaitę ištisai pasėdėjau namuose - stogas nučiuožė. Aš kasdien kažkur bent 2-3valandom išlekiu, tai sportuot, tai fotografuot, tai į masažą, tai apsipirkti, tai su kuo nors susitikti, todėl grįžus, sėdžiu tik vaikus apsikabinus, nes sąžinė neleidžia kitais dalykais užsiiminėt.
Su ruoša irgi tas pats...
Atsakyti
QUOTE(Kimora @ 2015 01 14, 02:42)
*daug pasakoju, kartu su jais sėdžiu ir dėlioju.

Žinok aš lygiai tokia pati.. vieną savaitę ištisai pasėdėjau namuose - stogas nučiuožė. Aš kasdien kažkur bent 2-3valandom išlekiu, tai sportuot, tai fotografuot, tai į masažą, tai apsipirkti, tai su kuo nors susitikti, todėl grįžus, sėdžiu tik vaikus apsikabinus, nes sąžinė neleidžia kitais dalykais užsiiminėt.
Su ruoša irgi tas pats...

*bet kaip tau visa tai gaunasi bigsmile.gif as irgi kartu sedziu ir zaidziu. Bet nu pasakau knygoj cia suo, cia karve, cia trikampis. Bet olaciau nupasakot nu niekaip nesigauna doh.gif bet gerai pagalvojus as niekad nebuvau stipri humanitariniyose mokslyose ir iskalbos neturejau. Man geriau kokia fizika, matematika blush2.gif gal todel nesigauna taip su vaikais placiai uzsiinti.
Tai gerai kai yra tokios galimybes blush2.gif Nes pvz fiziskai as galeciau tik vos ne nakti juos palikt (nes vyras is darbo tik po 6 gryzdavo), daugiau nieko neturim. Auklytej moket juo labiau nebutu buve is ko, nes ir taip menesi tik tik pratempdavom. Apie islaidas savo malonumui isvis net minties nebudavo verysad.gif Tai vat kai taip pagyveni tai ir norisi isnamu nest kaili kuo toliau. O ir dabar vel panasu kad sunkus periodas laukia, nes vel vyras be darbo liko unsure.gif tai jei nebuciau i darba gryzus anksciau, dabar vistiek privesrta buciau ta padaryt, nes tikrai vien is vaiku pinigu nepragyventumem unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Eufforija @ 2015 01 13, 21:55)
O tu pati ar lavini kaip savo lelytes? Ar kalba jos? Kaip siaip laikotes?wink.gif

Sveikute 4u.gif
Mažosios lavinasi matydamos vyresnę sesę: toji parodo, pamokina, o šios kopijuoja. Tai trijulė prisigalvoja bendrų žaidimų, kad namas kilnojasi doh.gif Šoka, ploja, gaudo, dainuoja, į žaislų dėžę visos sulipa ir ten jų "laivas" būna ir pan. Nesakyčiau, kad dvynukės kalba, daugiau savo šneka, kaip vyras sako "japonų kalba". Bet gražiai pasako: mama, tete, ač (čia "ačiū'), alio, atia, baba, Guga (čia reiškia multikas Hugas, mes kartais pažiūrim blush2.gif ).
Aš pritariu toms mamytėms, kurios pervargę nuo...vaikų.... Jau ir man į darbą norisi.... Kimora, tau baltai pavydžiu, kad tiek gali išlėkt. Auklę turit gal pagalbai?
Aš ištisai namie, viena su jomis sukuosi, praktiškai niekur neišlendu, tik į sportą, bet ir tai , kai niekas neserga. Auklė su trimis nelieka (čia jau nesaugu), tai kai didžioji serga ir neina į darželį, mums visoms karantinas........

O kiek dvynukų mamytės mokat auklėms už paslaugas? valandinis koks įkainis ir kiek už visą dieną?
Atsakyti