Įkraunama...
Įkraunama...

Dvynuku mamytes 2013

QUOTE(poou @ 2015 01 10, 00:12)
Pasisiutus, aha tu anksti isleidai, tad gal gali placiau pasidalinti apie darzo vidaus subtilybes? Pvz kaip su maitinimu? Ar juos maitina ar patys valgo? Turbut du zmones nespeja visu aptarnaut? Ir apskritai ka ten duoda valgyt? Ir ar viska valgo? Kaip su puodo reikalais? Ir kaip juos ten uzmigdo? smile.gif

Dabar tai valgo patys jau, bet pradzioj aukletojos tikrai saziningai maitindavo juos. Aisku tuo pat metu ir patiems leisdavo bandyti. Beto, bent per pietus pas buna tryse: abi aukletojos ir auklyte. Beto bent pas mus tokiuvpypliu vos keli grupej, kiti jau 2+panasiai. Mes su pampiais, kadangi iki vasaros nezadu uzsiimt siuo reikalu tai nesuku galvos. Del maisto tai kadangi mano is tu kur valgo viska ir amzibai alkani tai bedos nera, i duoda visokio maisto (net ir desreliu, bet ju buna koks kartas per menesi). O del miego tai bent pas mus pizamom nerengia, su bodziukais migdo. Tai kiek zinau suguldo, lopsines padainuoja ir miega (bent maniskiai be isteriju nuo pirmo migdymo graziausiai miega). Ir siaip bent musu aukletojos labai nerealios. Ir i lauka visada jei oras leidzia isveda (pvz vakar atejus pasiimt radau sudziautus ju visus lauko rubus), beto visada aprengia ar nurengia jei salta/silta.

QUOTE(Kimora @ 2015 01 10, 06:04)

O darželyje ką? jie turės persilaužti ir įprasti būti vieni,žaisti vieni, užsiimti patys su savimi,nes niekas ten to dėmesio neskirs.
Man iš vis tie mūsų darželiai tokie atsilike atrodo,tarybiniai, visi vaikai yra vienodi,neskatinamas  kiekvieno vaiko individualumas ir t.t. tas man labiausiai ir nepatinka. Iš kitos pusės, kur ten ką priskatinsi, kai dirba dvi moterytės o grupėje 16-18 vaikų iš kurių pusę dar į pampius viską daro ir valgyt patys nemoka  unsure.gif

Man kaip keista tai girdėti, kad vaikui darželyje daugiau laiko skiriama nei namuose, man tai tiesiog protu nesuvokiama, kaip taip gali būti

Nezinau kaip kitur, bet bent pas mus max 15 vaiku lopselinuku grupej gali buti. Siuo metu lanko 13, ir dar vienas turi ateit pavasariop. Kas del demesio vaikams, tai dali laiko tikrai jie vieni uzsiima, bet kita dali buna bendra veikla (pasakas seka aukletojos, kas savaite buna kokios nors temos, pvz sia sav apie gimtadienius kalbejo - tai ta proga paise balionus, dekoravo "dovanas").

O kas del manes - tai nemamiska as siuo klausimu, bet as visada nemokejau nei elgtis, nei uzsiimt mazais vaikais. Nemoku as, o ir vaikai mano bent su manim 5 min pasedi ramiai, o poto pradeda kiekvienas sau skirtinguose kambario galuose veiklos ieskotis.
Atsakyti
skirtingos visos esam, pasisiutus mirksiukas.gif

Kimora, tu saunuole, tikra supermama! Atsidavus simtaprocentinai motinystei. As irgi uz toki 'investavima' i vaikus - daug demesio ir daug meiles smile.gif Aisku, ne visada viskas gaunasi tobulai, ir pavargstu, ir kantrybes kiek pritruksta, bet stengiuos.
Priesingai nei pasisiutus, vaikus visada visus labai labai mylejau ir myliu, negaliu praeit pro sali smile.gif Kazkada net svajone buvo tureti savo jauku maziuka privatu darzeli biggrin.gif

As del darzelio labai nepergyvenciau, cia kur gyvenam yra tik vienintelis jo pasirinkimas, bet aplinkui pusynas, grynas oras, ir kiek girdejau atsiliepimai geri. Labiau pergyvenu del ju paciu, kad kiti vaikai nenuskriaustu, kad galbut jiems reikes mamytes vienu ar kitu momentu, o mamytes nebus salia, kas juos priglaus, apkabins, nuramins... ir pan. Bet vis labiau linkstu juos vesti nuo 3 metuku... Mat dar pora metu tai tikrai nedirbsiu tongue.gif

Del ju lavinimo ir uzsiemimu su jais, tai labai pritariu Kimora, pvz, turim draugus su bendraamziu vaikuciu, tai nepalyginsi, musu tokie jau vaikai, bendraujantys, viska suprantantys, aktyvus, o va ju draugas atrodo dar toks leliukas. Nors negaliu pasigirti tik vienu - maniskiai neskuba kalbeti sad.gif Nors viska absoliuciai supranta, bet patys nekalba nors tu ka.
Atsakyti
QUOTE(poou @ 2015 01 10, 14:38)
Mat dar pora metu tai tikrai nedirbsiu  tongue.gif

Jeiguteisingai suprantu tai reikia sveikinti, kada terminas? bigsmile.gif

Papildyta:
QUOTE(pasisiutus @ 2015 01 10, 10:49)
Nezinau kaip kitur, bet bent pas mus max 15 vaiku lopselinuku grupej gali buti.

Matot, pas Jus eilių nėra, o Kaune eilės kilometrinės tai ir grupės didesnės.
Pas mus teoriškai pagal eilę priima 15, bet realiai visada bent du papildomus priimą, skaičiau kažkokį nuostatą, kad lopšelio grupėse turi būti ne daugiau 18vaikų. Kiek apklausiau aplinkinių, kaimynų, pažįstamų tai pas visus pagrinde 17-18, kad būtų 15 dar negirdėjau

Pvz. buvau praeitą savaitę nuvažiavus į vieną privatų, grupėje 12vaikų, sakė saviškius galiu vesti nors ir rytoj, tai su maniškiais grupėje būtų 14vaikų ir čia pilnai privatus darželis, kur kaina virš 1000Lt vienam vaikui mėnesiui unsure.gif

Dėl tų darželių, tai sakau, čia mano psichologinė trauma turbūt, todėl tiek daug baimių. Aš pati augau tobuloje labai mylinčioje šeimoje. Ir mokykloje ir darželyje buvau tarp lyderių, niekas manęs nekriaudė, jaučiausi visur gerai, bet ir dabar iš darželių laikų puikiausiai atsimenu vieną dalyką, kaip po vakarienės, aš eidavau į rūbinę, sėdėdavau ant palangės, laukdavau kada mama ateis manęs pasiimti,nes laaabai jos pasiilgdavau. Ir taip kiekvieną miela dieną.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kimora: 10 sausio 2015 - 14:32
QUOTE(Kimora @ 2015 01 10, 14:24)
Jeiguteisingai suprantu tai reikia sveikinti, kada terminas?  bigsmile.gif

POOU rimtai? bigsmile.gif nagi klok viska greiciau bigsmile.gif
Atsakyti
na ka cia klot merginos, pavasari turesim labai laukiama broli arba sese rolleyes.gif

ta proga gal kam nebereikia BB gultuko, perpirkciau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo poou: 10 sausio 2015 - 15:57
QUOTE(poou @ 2015 01 10, 15:54)
na ka cia klot merginos, pavasari turesim labai laukiama broli arba sese  rolleyes.gif

ta proga gal kam nebereikia BB gultuko, perpirkciau  biggrin.gif

sveikinimai clap.gif wub.gif tai vienas sikart? biggrin.gif is po dvynuku viena vaikeli isnesiot tau turbut visiska baika atrodo? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(poou @ 2015 01 10, 16:54)
na ka cia klot merginos, pavasari turesim labai laukiama broli arba sese  rolleyes.gif

Didžiausi sveikinimai, tai jau labai nedaug liko laukti wub.gif wub.gif
Išduok paslaptį, planuotas ar netyčiukas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(poou @ 2015 01 10, 16:54)

Sveikinimai!!! Bet jau tikrai kaip greit bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(pasisiutus @ 2015 01 10, 19:34)
Sveikinimai!!! Bet jau tikrai kaip greit  bigsmile.gif

Mūsų puse Liepinukių jau užneštėjusios, o kai kurios ant dienų gimdys biggrin.gif irnesakyk.gif
Atsakyti
mes visada norejome gausesnes seimos, nedideliu vaiku amziaus skirtumu, tai kaip ir planuotas netyciukas biggrin.gif
Atsakyti
Wau, poou, kaip fainiai! Sveikinimai! 4u.gif sklandaus ir lengvo nešiojimo, o paskui ir gimdymo smile.gif mes taip pat svajojam dar apie vieną, bet gal vėliau, po 2-3 metų, kai šios mergimos jau bus kiek savarankiškesnės.. blush2.gif tik yra mažai šansų, kad pavyks...

o kas dėl buvimo su vaikais, aš gal atstovaučiau tarpinį variantą. Nei per daug būnu atsidavus vaikams visą dieną, nei palieku jas pastoviai vienas. Sakyciau 50/50, man norisi ir namus apsipkuopti, maistą gaminti, pavalgyti ne naktį smile.gif ir pripuolu su mergaitėm pažaisti, ar bent jas paniurkyti smile.gif maniškės vienos žaisdamos net kažkaip ramesnės, pradeda jau bendrauti tarpusavyje, krėsti išdaigas kartu, o kai aš ateinu į kambarį tuoj triukšmas, rankos ištiestos ir rėkia jei tik nukreipiu dėmesį. Manau vaikai turi mokėti šiek tiek ir vieni pabūti. Tada atranda naujų atrakcijų ir be manęs smile.gif

Daržo ir mes bijom... Bijau ir sekančio pusmečio, kai reiks tam daržui kažkiek pasiruošti, išmokyti pačias valgyti, ant puodo daryti, pietų miego laiką keisti ir išvis į jį papulti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(poou @ 2015 01 10, 21:06)
mes visada norejome gausesnes seimos, nedideliu vaiku amziaus skirtumu, tai kaip ir planuotas netyciukas biggrin.gif

Taip ir galvojau, kad parašysi smile.gif
Labai fainai, aš irgi norėčiau būti daugiavaikė mama ax.gif

QUOTE(Lagūna82 @ 2015 01 11, 00:51)
Manau vaikai turi mokėti šiek tiek ir vieni pabūti. Tada atranda naujų atrakcijų ir be manęs smile.gif

Maniškiai irgi pabūna ir dviese, žaidžiai tarpusavyje daug ir su kitais vaikais labai lengvai bendrauja, patys eina kalbina, žaidžiai ir su svetimais žmonėm be problemų bendrauja, net kaip manęs akiratyje nėra. Nėra vien tik mano koja apsikabinę biggrin.gif
Atsakyti