QUOTE(poou @ 2015 01 10, 00:12)
Pasisiutus, aha tu anksti isleidai, tad gal gali placiau pasidalinti apie darzo vidaus subtilybes? Pvz kaip su maitinimu? Ar juos maitina ar patys valgo? Turbut du zmones nespeja visu aptarnaut? Ir apskritai ka ten duoda valgyt? Ir ar viska valgo? Kaip su puodo reikalais? Ir kaip juos ten uzmigdo?
Dabar tai valgo patys jau, bet pradzioj aukletojos tikrai saziningai maitindavo juos. Aisku tuo pat metu ir patiems leisdavo bandyti. Beto, bent per pietus pas buna tryse: abi aukletojos ir auklyte. Beto bent pas mus tokiuvpypliu vos keli grupej, kiti jau 2+panasiai. Mes su pampiais, kadangi iki vasaros nezadu uzsiimt siuo reikalu tai nesuku galvos. Del maisto tai kadangi mano is tu kur valgo viska ir amzibai alkani tai bedos nera, i duoda visokio maisto (net ir desreliu, bet ju buna koks kartas per menesi). O del miego tai bent pas mus pizamom nerengia, su bodziukais migdo. Tai kiek zinau suguldo, lopsines padainuoja ir miega (bent maniskiai be isteriju nuo pirmo migdymo graziausiai miega). Ir siaip bent musu aukletojos labai nerealios. Ir i lauka visada jei oras leidzia isveda (pvz vakar atejus pasiimt radau sudziautus ju visus lauko rubus), beto visada aprengia ar nurengia jei salta/silta.
QUOTE(Kimora @ 2015 01 10, 06:04)
O darželyje ką? jie turės persilaužti ir įprasti būti vieni,žaisti vieni, užsiimti patys su savimi,nes niekas ten to dėmesio neskirs.
Man iš vis tie mūsų darželiai tokie atsilike atrodo,tarybiniai, visi vaikai yra vienodi,neskatinamas kiekvieno vaiko individualumas ir t.t. tas man labiausiai ir nepatinka. Iš kitos pusės, kur ten ką priskatinsi, kai dirba dvi moterytės o grupėje 16-18 vaikų iš kurių pusę dar į pampius viską daro ir valgyt patys nemoka
Man kaip keista tai girdėti, kad vaikui darželyje daugiau laiko skiriama nei namuose, man tai tiesiog protu nesuvokiama, kaip taip gali būti
Nezinau kaip kitur, bet bent pas mus max 15 vaiku lopselinuku grupej gali buti. Siuo metu lanko 13, ir dar vienas turi ateit pavasariop. Kas del demesio vaikams, tai dali laiko tikrai jie vieni uzsiima, bet kita dali buna bendra veikla (pasakas seka aukletojos, kas savaite buna kokios nors temos, pvz sia sav apie gimtadienius kalbejo - tai ta proga paise balionus, dekoravo "dovanas").
O kas del manes - tai nemamiska as siuo klausimu, bet as visada nemokejau nei elgtis, nei uzsiimt mazais vaikais. Nemoku as, o ir vaikai mano bent su manim 5 min pasedi ramiai, o poto pradeda kiekvienas sau skirtinguose kambario galuose veiklos ieskotis.