jooo, speju laukia smagumai nuejusi darza... bet be to juk retai buna, tik kazi kaip suktis, nuolat nebuti darbe - katastrofa...
Sveikos mamytes, su naujais metais jus seniai cia jau ir besilankiau, ziuriu apie darzelius kalbat, tai ir as noreciau jusu paklausti, o situacija tokia :uzrasius savo mergytes nuo 2metu i darzeli, dabar galvoju,kad gal nuo 3 metu leisti, (nes bijau kad isvien sirgs, o ir su darbu ne pyragai), tai noreciau paklausti ka tokiu atveju daryti, ar reikia darzeli tik prasyma rasyt kad nuo 3 metu norime leisti i darzeli, ar reikia vel nesti pazyma apie deklaruota vieta?
QUOTE(mill @ 2015 01 03, 22:53)
Sveikos mamytes, su naujais metais jus seniai cia jau ir besilankiau, ziuriu apie darzelius kalbat, tai ir as noreciau jusu paklausti, o situacija tokia :uzrasius savo mergytes nuo 2metu i darzeli, dabar galvoju,kad gal nuo 3 metu leisti, (nes bijau kad isvien sirgs, o ir su darbu ne pyragai), tai noreciau paklausti ka tokiu atveju daryti, ar reikia darzeli tik prasyma rasyt kad nuo 3 metu norime leisti i darzeli, ar reikia vel nesti pazyma apie deklaruota vieta?
man rodos darant bet kokius pakeitimus rasot is naujo prasyma. pazymu gal ir nereik vel pristatinet bet reikalas tame kad gaunates isbraukti is savo jau prastovetos eiles ir stojates vel I gala is naujo
tik dar nuo miesto ta tvarka priklauso tai nezinai kuriam jus mieste
QUOTE(vaidosius @ 2015 01 04, 00:05)
man rodos darant bet kokius pakeitimus rasot is naujo prasyma. pazymu gal ir nereik vel pristatinet bet reikalas tame kad gaunates isbraukti is savo jau prastovetos eiles ir stojates vel I gala is naujo
Mes Kauno raj. priklausom, bet kad mieste norejau uzrasyt, tai ir mieste deklaruotis turejau, dabar vel issideklaravus is miesto, uztai ir klausiu, galvoju ar daug cia vargo butu.. o kai 2013metais nesiau visus dokumetus,tai man sake, jog jei sugalvoji,kad tuos metus dar nenori vesti vaiko, tai lieka tavo prasymas nuo to pirmo karto parasymo parasymo datos.., net nezinau gal kas pasikeite.. o is kur zinoti ar patektumem ar ne?nes pagal eiles viduriukyje esame, ir matau,kad dar nemazai uz musu stovinciu vaiku yra su pirmenybem..
QUOTE(mill @ 2015 01 03, 23:19)
Mes Kauno raj. priklausom, bet kad mieste norejau uzrasyt, tai ir mieste deklaruotis turejau, dabar vel issideklaravus is miesto, uztai ir klausiu, galvoju ar daug cia vargo butu.. o kai 2013metais nesiau visus dokumetus,tai man sake, jog jei sugalvoji,kad tuos metus dar nenori vesti vaiko, tai lieka tavo prasymas nuo to pirmo karto parasymo parasymo datos.., net nezinau gal kas pasikeite.. o is kur zinoti ar patektumem ar ne?nes pagal eiles viduriukyje esame, ir matau,kad dar nemazai uz musu stovinciu vaiku yra su pirmenybem..
tai gal kaunietes tiksliau pasakys kokia ten tvarka pas jus
logiskai mastant is naujo neturetu reiket deklaruot - juk turi jau duomenis sistemoje
QUOTE(mill @ 2015 01 04, 00:19)
Yra dar vienas variantas. Jei patenkat nuo 2m. Galima paradyt prasyma kad tik ugdymui (ar kaip ten vadinadi). Tada gaunasi kad jus vaika vesit tik kelioms val. (Pirmoj dienos pusej) bemaitinimo, migdymo ir t.t. o mojet tada tik ta pastovia kainos dali reikia. Kiek zinau cia lt darzeliuose visur taip galima daryti.
O del ligu... tai ar vesit metu, ar triju vistiek pirmais metais sirgs daugiau ar maziau. O kiek sirgs deja sunku pasakyti. Yra tokiu kur beveik neserga nuo pradziu, bet yra ir sesiameciu kurie pastoviai serga
Dar nepaminejau, kai yra vaikas tik ugdymui uzradytas, tai galima ir visai nevsti jo, nes kazkaip kai nevalgo tai niekur nezymima lankomumas, tai tikrai tikiu budu yra kas vieta saugo sau. Nors siaip tai geruausia kreipkites i istaiga kuri tvarko siuos reikalus ir paklauskit jaip su vieta ir eile yra jei norit nuo veliau leist. Nes pvz utenoj pas mus jei keiti, tai ir per naujo eilej stovi. Aisku pasmus jei ne vuenam, tai kitam vistuek rasi vietos :-)
Sveikos
Rašot apie eiles, bet regis dvyniai papuola į darželį be eilės
Rašot apie eiles, bet regis dvyniai papuola į darželį be eilės
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2015 01 04, 15:05)
Kiek skaiciau, tai Vilniuje, Kaune nemaciau,kad butu atnaujinti reikalavimai..
QUOTE(*Rud@@kė* @ 2015 01 04, 15:05)
Čia tik Vilniuje šių metų pakeitimai, kituose miestose nieko panašaus nėra, jokių prioritetų dvynukams.
Pas mus iš vis kurioziška situacija, pakol užregistravau antrąjį dvynį, dar du vaikai užregistruoti buvo... Tai jei pateks tik vienas, ką daryt???
QUOTE(Kimora @ 2015 01 04, 17:57)
Čia tik Vilniuje šių metų pakeitimai, kituose miestose nieko panašaus nėra, jokių prioritetų dvynukams.
Pas mus iš vis kurioziška situacija, pakol užregistravau antrąjį dvynį, dar du vaikai užregistruoti buvo... Tai jei pateks tik vienas, ką daryt???
Mano kvaila galva jei pateks vienas, antras irgi automatiskai turetu, nes man rodos visuose miestuose galioja isimtis, kad jei bent vienas vaikas lanko ta ugdymo istaiga kitas automatiskai prioriteta igauna. Tai kaip ir neturetu taip nutikti. Bet siaip tai tikrai kuriozas gaunasi ir dar gerai kad tik per 2 vietas, o ne kokiu 20
cia tai geras nezinojau kd Vilniuje dvyniams prioritetas padarytas kraustysiuos I Vilniu
pas mus klaipedoj isvis nueme prioriteta broliams/sesems tai niekam nebepaaiskinsi kad noriu I ta pati vezt darzeli kur vyresnis vaikas jau lanko... man iki siol nedaeina kaip jiems sove I galva sita prioriteta nuimt nu juk tevams ir i darba reik spet o ne turint kelis darzelinio amziaus vaikus po skirtingus darzelius skirtinguose miesto galuose pusdieni praleist kol isveziosi
Papildyta:
o cia tas dvyniu prioritetas gal ta prasme tik jei vienas pateko tada ir kita butinai ikis na juos kaip I viena visuma sugrupuot... o ne ta prasme kad pirmenybe turi pries kitus vaikus
pas mus klaipedoj isvis nueme prioriteta broliams/sesems tai niekam nebepaaiskinsi kad noriu I ta pati vezt darzeli kur vyresnis vaikas jau lanko... man iki siol nedaeina kaip jiems sove I galva sita prioriteta nuimt nu juk tevams ir i darba reik spet o ne turint kelis darzelinio amziaus vaikus po skirtingus darzelius skirtinguose miesto galuose pusdieni praleist kol isveziosi
Papildyta:
o cia tas dvyniu prioritetas gal ta prasme tik jei vienas pateko tada ir kita butinai ikis na juos kaip I viena visuma sugrupuot... o ne ta prasme kad pirmenybe turi pries kitus vaikus