QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 14, 10:13)
*Bet būna, kad per mažas kiekis irgi pavojinga. Nors kas tokiu atveju vyksta, neįsivaizduoju
Per mažas - irgi negerai. Bet tavo - vis tiek normoje.
Nebent nėščiosioms kažkokios kitos ribos? Nors gal nelabai gali būti. Laboratorija turėtų rašyti, kokios ribos, jei iš serumo, tai žemutinė bus 4 ar 4.2.
QUOTE(ivetacom @ 2014 09 14, 10:19)
bet deja vakar turejome anafilaksini
Baisu.
Gerai, kad viskas gerai.
Gal ateityje bus lengviau ir su pačia liga? Ar bent jau pačiam paprasčiau, kai galės sąmoningai labiau pasikontroliuoti?
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 14, 11:12)
Pasidalinkit, prašau, kaip jūs elgiatės svečiuose... Tarkim vaišės - pica (arba sumuštinai) ir saldumynai. Jokio tinkamo maisto, o valgyti norisi, nes kaip tik kažkurio valgio metas.
Jei jau tikrai nėra nieko tinkamo - nevalgau.
Nors šiaip gal sutikčiau su JolkitaS - jei su sveikata viskas gerai, tai progomis, jei norisi, visai nebūtina savęs smaugti
O viešojo maitinimo labai nemėgstu, niekada nepatiko... Man ten per daug visko primaišyta, garnyrai visokie ir pan., dar priedai neaiškūs - nei žinau, koks aliejus, nei kokį sūrį deda. Jei jau netyčia tenka kur į kavinę užsukti - išsikalinėju iki negalėjimo - to nedėti, ano nepilti, o šitą gal galit pakeisti. Bet tai o ką darysi, aplinkiniai atlaiko, tik pačiai nemalonu.
QUOTE(jaicy @ 2014 09 14, 12:09)
sakyciau su paleo viskas galima.
Va aš kažkur kažką dar išskaičiau (ot rimtas šaltinis), kad gali būti ir priešingai - organizmas po kurio laiko ima žymiai jautriau reaguoti į tai, kas jam netinka.
Aš čia kiaušinių dilemą sprendžiu - man jų labai trūksta, bet apie valgymą pagalvoti nebesinori.
QUOTE(JolkitaS @ 2014 09 14, 13:19)
Bet po kokių 4 mėnesių sugrįžo sveikatos problemos su kaupu!!!
Ir dabar tik galiu pasakyti, kad man labiau patinka ir tinka Paleo rekomendacijos, negu metabolizmo tyrimų mitybos rekomendacijos. Esu eksperimentų su savimi kelyje
Nesmagu.
Bet irgi tikiu, kad svarbiausia čia žiūrėti į save ir tai, kas tinka.
Straipsnis.
Mityba be riebalų ir be gyvūninės kilmės baltymų garantuoja gyvenimą bent iki 90 metų
Jetus nu... Pasiūlytų man taip gydytojas - turbūt susimuštumėm.
O jei rimtai - niekaip nesuprantu, kodėl visuose tuose straipsniuose pradedama nuo normalaus maisto puolimo. Galima dėl jo ginčytis ir turėti savo nuomonę, tikėti, kad kenkia. Bet kodėl visi jie nepasakoja apie tai, kiek, pvz. hidrintų riebalų ir dar neaišku ko gauname su visokiais saldainiukais, sausainiukais (paskaičiusi apie Mėnulio vieną saldainį per dieną nulindau paskaityti sudėčių), prekybos centruose maišytomis mišrainėmis, sumuštiniais vakuumuose ir pan., kas realiai tikrai dažnai papuola į standartinio dirbančio lietuvio meniu?