Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

Apklausa: Kiek kg numetei su Paleo? (48 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 14, 10:50)
O dabar, kai nevalgote visko, jauciates kiek geriau? As tikrai jauciu, kad netinka man tie grudai. Kaip sakiau, savaite badau valgyti taip, pagal si mitybos buda. Jokios duonos, grudu, koses, miltu. Jei bulviu, tai nedaug. Jei saldainis, tai tik vienas smile.gif Ir jauciuosi neitiketinai keistai. Man prasidejo mm, as ju beveik nejauciu. Kas anksciau man budavo labai sunku, meslungis, sunkus pms., skausmai  g.gif Nejau, visa tai, ir depresines nuotaikos iskaitant, galetu buti nuo grudu vartojimo  blink.gif

Žinoma, ir štai, pagaliau ir mokslas teikėsi tuo pasidomėti- 2014 metų tyrimas
http://www.ncbi.nlm....pubmed/24689456

Tačiau, kol nepabandai pagyventi be grūdų, tu niekad negali suprasti, koks būtų gyvenimas be jų. O kai pabandai ir tau pagerėja, tai negi eisi atgal ? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 14, 10:50)
O dabar, kai nevalgote visko, jauciates kiek geriau? As tikrai jauciu, kad netinka man tie grudai. Kaip sakiau, savaite badau valgyti taip, pagal si mitybos buda. Jokios duonos, grudu, koses, miltu. Jei bulviu, tai nedaug. Jei saldainis, tai tik vienas smile.gif Ir jauciuosi neitiketinai keistai. Man prasidejo mm, as ju beveik nejauciu. Kas anksciau man budavo labai sunku, meslungis, sunkus pms., skausmai  g.gif Nejau, visa tai, ir depresines nuotaikos iskaitant, galetu buti nuo grudu vartojimo  blink.gif

Nezinau, man atrodo, jei negamini maisto pats, esi kokiame zygyje, sveciuose, sito laikytis labai sunku. Bet namuose, didziaja dalimi galima, bent grudu nevalgyti. Ziuresiu, kaip toliau. Man rodos, smarkiai sumazejo odos isskiriamas riebalu kiekis. Emiau ir bijot del pasikeitusios savijautos, gal as pvz nescia ar cia del to, kad pakoregavau maista  g.gif

Tai jeigu mm - tikrai ne nėščia;)
O mano situacija sudėtinga. Aš jau 1,5 metų su Paleo. Pradžioj buvo labai gerai ir kelis mėnesius jaučiausi tikrai puikiai. Bet po kokių 4 mėnesių sugrįžo sveikatos problemos su kaupu!!! Deja;( Nors ir metabolizmo tyrimus dariausi, ir mitybos rekomendacijų griežtai laikiausi.
Ir dabar tik galiu pasakyti, kad man labiau patinka ir tinka Paleo rekomendacijos, negu metabolizmo tyrimų mitybos rekomendacijos. Esu eksperimentų su savimi kelyje ir labai noriu tikėti, kad kada nors pasveiksiu;)

Papildyta:
QUOTE(Kerpena @ 2014 09 14, 11:12)
Pasidalinkit, prašau, kaip jūs elgiatės svečiuose... Tarkim vaišės  - pica (arba sumuštinai) ir saldumynai. Jokio tinkamo maisto, o valgyti norisi, nes kaip tik kažkurio valgio metas.

Jeigu tai tik pakeistos mitybos pradžia(tarkim mažiausiai mėnuo), turėtum valgyt tik Paleo rekomenduojamus produktus. O vėliau, jeigu su sveikata nėra jokių problemų, retos vaišės svečiuose tikrai nepakenks - svarbu ką valgai kiekvieną dieną!
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 14, 12:09)
beje noriu pasidziaugt- kone pirma karta po metu Paleo man suskaudo gerkle, varvejo nosis, skaudejo kakla ir ausis.. na visi ligos simptomai. pries metus buciau kritus su temperatura i lova, su kruva antibiotiku savaitei.
bet dabar - tik papurksciau kazka, paciulpiau kazka ir jau trecia diena nieko nebeskauda!
aisku apribojau vaisiu stipriai, ir is karto padejo! susitvarke organizmas savaime!
stebuklai- ne kitaip!

Gerai kad papasakojai, sakei, kad kažkas kabinasi, tikrai įdomu kuom baigėsi.

Paaiškinsiu, jei iki šiol nesupratai- kai mes valgome mums tinkamą ir tinkamai pagamintą maistą, gerai virškiname, jis visas panaudojamas ir nekelia problemų.
Jei organizman pakliūna daug netinkamo maisto ar jis blogai suvirškinamas, susidaro atliekų, kurias neutralizuot organizmas pats sukuria virusus ar pasitelkia bakterijas, kartu pakelia kūno temperatūrą, kad tas neutralizavimas vyktų gerai.
Paguldo lovon, kad nelakstytum. Anksčiau tu buvai tiesiog atliekų sąvartynas- lobis visokiem mikrobams + saldumynais nuolat slopinai savo imuninę sistemą.

O dabar per visus metus atliekų sukaupei tik trumpam nosies pavarvėjimui, ir sėkmingai jų atsikratei thumbup.gif
Kai organizmas perkrautas toksinais, o draugiškos bakterijos nebegali jų suskaidyti iki eliminuojamo iš organizmo balasto, štai tada organizmas ir priverstas kurti tirpiklį, kad ištirpinti susikaupusius toksinus. Šis tirpiklis ir yra virusas. Vietoj to, kad leisti organizme susikaupti toksinams iki pavojingų gyvybei koncentracijų, organizmas sukuria virusą, kurio paskirtis tik viena – nuodingos medžiagos ištirpinimas.

O aš nė per tris metus dar nė slogai nesukaupiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo " voresta ": 14 rugsėjo 2014 - 12:48
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 14, 10:13)
*Bet būna, kad per mažas kiekis irgi pavojinga. Nors kas tokiu atveju vyksta, neįsivaizduoju

Per mažas - irgi negerai. Bet tavo - vis tiek normoje.smile.gif Nebent nėščiosioms kažkokios kitos ribos? Nors gal nelabai gali būti. Laboratorija turėtų rašyti, kokios ribos, jei iš serumo, tai žemutinė bus 4 ar 4.2.

QUOTE(ivetacom @ 2014 09 14, 10:19)
bet deja vakar turejome anafilaksini verysad.gif

Baisu. sad.gif Gerai, kad viskas gerai.
Gal ateityje bus lengviau ir su pačia liga? Ar bent jau pačiam paprasčiau, kai galės sąmoningai labiau pasikontroliuoti?

QUOTE(Kerpena @ 2014 09 14, 11:12)
Pasidalinkit, prašau, kaip jūs elgiatės svečiuose... Tarkim vaišės  - pica (arba sumuštinai) ir saldumynai. Jokio tinkamo maisto, o valgyti norisi, nes kaip tik kažkurio valgio metas.

Jei jau tikrai nėra nieko tinkamo - nevalgau.smile.gif Nors šiaip gal sutikčiau su JolkitaS - jei su sveikata viskas gerai, tai progomis, jei norisi, visai nebūtina savęs smaugti

O viešojo maitinimo labai nemėgstu, niekada nepatiko... Man ten per daug visko primaišyta, garnyrai visokie ir pan., dar priedai neaiškūs - nei žinau, koks aliejus, nei kokį sūrį deda. Jei jau netyčia tenka kur į kavinę užsukti - „išsikalinėju“ iki negalėjimo - to nedėti, ano nepilti, o šitą gal galit pakeisti. Bet tai o ką darysi, aplinkiniai atlaiko, tik pačiai nemalonu.biggrin.gif

QUOTE(jaicy @ 2014 09 14, 12:09)
sakyciau su paleo viskas galima.

Va aš kažkur kažką dar išskaičiau (ot rimtas šaltinis), kad gali būti ir priešingai - organizmas po kurio laiko ima žymiai jautriau reaguoti į tai, kas jam netinka.
Aš čia kiaušinių dilemą sprendžiu - man jų labai trūksta, bet apie valgymą pagalvoti nebesinori.biggrin.gif

QUOTE(JolkitaS @ 2014 09 14, 13:19)
Bet po kokių 4 mėnesių sugrįžo sveikatos problemos su kaupu!!!
Ir dabar tik galiu pasakyti, kad man labiau patinka ir tinka Paleo rekomendacijos, negu metabolizmo tyrimų mitybos rekomendacijos. Esu eksperimentų su savimi kelyje

unsure.gif Nesmagu.
Bet irgi tikiu, kad svarbiausia čia žiūrėti į save ir tai, kas tinka.

Straipsnis. Mityba be riebalų ir be gyvūninės kilmės baltymų garantuoja gyvenimą bent iki 90 metų
Jetus nu... Pasiūlytų man taip gydytojas - turbūt susimuštumėm.biggrin.gif
O jei rimtai - niekaip nesuprantu, kodėl visuose tuose straipsniuose pradedama nuo normalaus maisto puolimo. Galima dėl jo ginčytis ir turėti savo nuomonę, tikėti, kad kenkia. Bet kodėl visi jie nepasakoja apie tai, kiek, pvz. hidrintų riebalų ir dar neaišku ko gauname su visokiais saldainiukais, sausainiukais (paskaičiusi apie Mėnulio vieną saldainį per dieną nulindau paskaityti sudėčių), prekybos centruose maišytomis mišrainėmis, sumuštiniais vakuumuose ir pan., kas realiai tikrai dažnai papuola į standartinio dirbančio lietuvio meniu?
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 14, 13:37)
Per mažas - irgi negerai. Bet tavo - vis tiek normoje.smile.gif Nebent nėščiosioms kažkokios kitos ribos? Nors gal nelabai gali būti. Laboratorija turėtų rašyti, kokios ribos, jei iš serumo, tai žemutinė bus 4 ar 4.2.
Baisu. sad.gif Gerai, kad viskas gerai.
Gal ateityje bus lengviau ir su pačia liga? Ar bent jau pačiam paprasčiau, kai galės sąmoningai labiau pasikontroliuoti?
Jei jau tikrai nėra nieko tinkamo - nevalgau.smile.gif Nors šiaip gal sutikčiau su JolkitaS - jei su sveikata viskas gerai, tai progomis, jei norisi, visai nebūtina savęs smaugti

O viešojo maitinimo labai nemėgstu, niekada nepatiko... Man ten per daug visko primaišyta, garnyrai visokie ir pan., dar priedai neaiškūs - nei žinau, koks aliejus, nei kokį sūrį deda. Jei jau netyčia tenka kur į kavinę užsukti - „išsikalinėju“ iki negalėjimo - to nedėti, ano nepilti, o šitą gal galit pakeisti. Bet tai o ką darysi, aplinkiniai atlaiko, tik pačiai nemalonu.biggrin.gif
Va aš kažkur kažką dar išskaičiau (ot rimtas šaltinis), kad gali būti ir priešingai - organizmas po kurio laiko ima žymiai jautriau reaguoti į tai, kas jam netinka.
Aš čia kiaušinių dilemą sprendžiu - man jų labai trūksta, bet apie valgymą pagalvoti nebesinori.biggrin.gif
unsure.gif Nesmagu.

Straipsnis. Mityba be riebalų ir be gyvūninės kilmės baltymų garantuoja gyvenimą bent iki 90 metų
O jei rimtai - niekaip nesuprantu, kodėl visuose tuose straipsniuose pradedama nuo normalaus maisto puolimo. Galima dėl jo ginčytis ir turėti savo nuomonę, tikėti, kad kenkia. Bet kodėl visi jie nepasakoja apie tai, kiek, pvz. hidrintų riebalų ir dar neaišku ko gauname su visokiais saldainiukais, sausainiukais (paskaičiusi apie Mėnulio vieną saldainį per dieną nulindau paskaityti sudėčių), prekybos centruose maišytomis mišrainėmis, sumuštiniais vakuumuose ir pan., kas realiai tikrai dažnai papuola į standartinio dirbančio lietuvio meniu?

As tai visai nesuprantu, kodel nuomones tokios nesutariamos g.gif Nesutartinos. As irgi vakar skaiciau panasu, kad reikia mesa pakeisti duonos rieke. g.gif Kodel jie nesutaria? Kodel su situ paleo, tipo pagija, valgydami riebiai, o daktarai rekomenduoja mesa pakeisti duoda ir vartoti daug grudu ir angliavandeniu.
nu vistiek mes neapsisaugosim nuo visko. mano tikslas atrasti, kas MAN kenkia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 14 rugsėjo 2014 - 13:09
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 14, 13:54)
As tai visai nesuprantu, kodel nuomones tokios nesutariamos  g.gif Nesutartinos. As irgi vakar skaiciau panasu, kad reikia mesa pakeisti duonos rieke.  g.gif Kodel jie nesutaria? Kodel su situ paleo, tipo pagija, valgydami riebiai, o daktarai rekomenduoja mesa pakeisti duoda ir vartoti daug grudu ir angliavandeniu.
nu vistiek mes neapsisaugosim nuo visko. mano tikslas atrasti, kas MAN kenkia.

Kad jau taip blaškaisi, čiupk knygą "Viskas prasideda nuo maisto", perskaityk, pradėk nuo Whole30 - tada ir išvadas pasidarysi, ir atsirinksi maisto produktus kurie tau tinka ar netinka.
Atsakyti
QUOTE(zomša @ 2014 09 14, 13:37)

pas kiekvieną daktarą yra savo kapinės. O pas šitą jos bus laaabai diiidelės.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 14, 13:54)
o daktarai rekomenduoja mesa pakeisti duoda ir vartoti daug grudu ir angliavandeniu.

o daktarai privalo palaikyti sveikatos ministerijos patvirtintą grūdinę piramidę, ir jiems reikalingi pacientai. O jei mes nevalgom grūdų ir pasveikstam, tai iš ko jie gyvens?
Atsakyti
QUOTE(" voresta " @ 2014 09 14, 15:02)
o daktarai privalo palaikyti  sveikatos ministerijos patvirtintą grūdinę piramidę, ir jiems reikalingi pacientai. O jei mes nevalgom grūdų ir pasveikstam, tai iš ko jie gyvens?

Voresta, ką žinai apie cinko trūkumą? Pas mane jo labai mažai 94mg/l, kai turi būti 350-450
Pagooglinus radau, kad cinkas dalyvauja baltymų sintezėje, be jo neįsisavinami A ir E vitaminai. O daugiausiai jo kaip tik ir yra mėsoje, bet mano organizmas kažkodėl jo neįsisavina. Dabar kai geriu trigubą dienos dozę virškinimas labai pagerėjo.
Atsakyti
QUOTE(mėnulis @ 2014 09 14, 11:18)
O nebaisu, kad jei imsit valgyt pvz skania bandele ar pica, paskui jos galite per daug suvalgyti ? Man dabar baisu bus, ka as valgysiu jei kur reiks isvykti. As taip bandeles visokias ir ceburekus megstu, ir tortus. Nu bet ka padarysi, reiks valgyti retai. Ursula, jus endometrioze issigydete su sita mityba?

Ne, nebaisu. Aišku, kad per daug suvalgysiu. Net kąsnis bus per daug. Bet jei kitą dieną valgysiu normalų maistą, viskas bus gerai. Tik man dažnai nuo miltinių šonus gelia. Tai va čia didžiausias baisumas.
Paleo radau ieškodama kaip endometriozę mažinti. Tačiau nežinau ar aš ją išsigydžiau.
Atsakyti
QUOTE(Ursula Star @ 2014 09 14, 15:56)
Ne, nebaisu. Aišku, kad per daug suvalgysiu. Net kąsnis bus per daug. Bet jei kitą dieną valgysiu normalų maistą, viskas bus gerai. Tik man dažnai nuo miltinių šonus gelia. Tai va čia didžiausias baisumas.
Paleo radau ieškodama kaip endometriozę mažinti. Tačiau nežinau ar aš ją išsigydžiau.

tai ar simptomu nebejauciat visai? jei taip, reiktu pasitikrinti. gal pasveikot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jaicy @ 2014 09 14, 11:09)
kaip pavydziu sito pasiryzimo. noreciau ir as moket a tsisakyt. nebent kai prispirs mane ir susuks i raga-tik tada pabandysiu atsisakyt..

O aš visoms pavydžiu sveiko proto vaisių atsisakyti. tongue.gif
Gal kada ir man pavyks. biggrin.gif

QUOTE(zomša @ 2014 09 14, 12:37)

Ne, viskas gerai. Gydytoja net leido gliukozės tyrimo nedaryti. Nes iš esmės tik viena rizika diabeto man yra - tai amžius. Na, bet kadangi jo nepakeisiu, mitybą irgi pagirežtinau, tai nutariau jo nedaryti.

QUOTE(mėnulis @ 2014 09 14, 15:17)
tai ar simptomu nebejauciat visai? jei taip, reiktu pasitikrinti. gal pasveikot smile.gif

Na dabar tai visiškai kitokie simptomai man, pagrinde nestuke.gif Ačiū Dievui.
O endometriozę nustato tik laparaskopijos būdu. Todėl kol gerai jausiuosi, tikiuosi jos ir neprireiks.
Atsakyti